پاسخ : دلیل استفاده از خازن تانتالیوم در مدارات چیه؟
نوشته اصلی توسط شازده
سلام
من یه مدار خواستم بسازم یکی گفت برای میکروکنترلرش به خاطر اینکه نویز کمتری روش اثر کنه یه خازن 10میکرو فاراد تانتالیوم بذار. یادمه قبلا هم اینجا خونده بودم بهتره تانتالیوم بذاریم. حالا من یه سوال دارم:
اول مزایای خازن تانتالیومو بگم:
1: خازن تانتالیوم ابعادش کمه نسبت به الکترولیتی
2: جریان نشتی کمتر
3: عمر کارکرد طولانی
حالا معایبش:
1: گرانتره
2: نسبت به افزایش ولتاژ مجاز ارائه شده حساستره
3: به پلاریته معکوس خیلی حساسه
4: قابلیت تحمل جریانهای شارژ و دشارژ زیاد را ندارد
حالا سوال:
اگه مقدار تغییر ظرفیت خازن تو مدت زمان زیاد مهم نباشه چه دلیلی داره از تانتالیوم استفاده کنیم؟
فقط بخاطر حجم و تولرانس کم تر، در جایی که این دو مورد ضروری باشند مورد استفاده قرار می گیرند.
علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)
فقط بخاطر حجم و تولرانس کم تر، در جایی که این دو مورد ضروری باشند مورد استفاده قرار می گیرند
سلام جناب مهندس. اگر امکانش هست توضیحات کاملتری در مورد نحوه ی انتخاب نوع و مقدار خازن در فیلد های مختلف طراحی سخت افزار بفرمایید.
Reveng will surely come... Your hard time are ahead
// - - - - - - - - - -
برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
// - - - - - - - - - -
اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
// - - - - - - - - - -
اخه من رفتم از یه فروشگاه تهیه کنم گفت ما جهان سوما و روسیه فقط استفاده میکنیم!
خیلی برام جالب بود بودنم دلیل استفاده از خازن به نسبت گرون قیمت تانتال چیه تا ته این موضوع رو خوندم
اما پست آقای شریف زاده و نقلی که کردند باعث شد منم صحبتی بکنم
به نظر من این کسی که ازش نقل قول کردید جز جمیع بیسوادان بازار برق و الکترونیک بوده و از لیدر هاشون البته
تو یه رسیور لیزر آمریکایی به عینه دیدم که 99% خازن ها تانتالیوم بودند
البته دستگاه قدیمی بود ولی نمونه با خازن الکترولیتی جهت کاهش هزینه اصلا جواب نمیداد
سلام جناب مهندس. اگر امکانش هست توضیحات کاملتری در مورد نحوه ی انتخاب نوع و مقدار خازن در فیلد های مختلف طراحی سخت افزار بفرمایید.
با سلام :
1- خازن های الکترولیت، با ظرفیت های بالا تر، بیش ترین کاربرد را در مداربعد از پل دیود بعنوان صافی یا فیلتر را دارند.
2- خازن های الکترولیت با ظرفیت های کم تر، بعنوان کوپلینگ یا انتقال یک طبقه سیگنال صوتی به طبقه دیگر را دارند.
3- خازن های دیسک یا سرامیک، معمولا در مدارات مخابراتی کاربرد دارند.
4- خازن های متغیر یا وریبل، در مدارات فرستنه و گیرنده کاربرد دارند.
5- خازن های تانتالیوم در جایی که کم ترین حجم با بالاترین ظرفیت و کم ترین خطای دمایی را دارند، کاربرد دارند. اما قیمت آن ها نسبت با خازن های دیگر گران ترند.
6- خازن های بدون قطب ( A.C) در مدارات ولتاژ متناوب بکار می روند. ( موتور کولر، موتور ماشین لباسشویی و ... )
علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)
دیدگاه