اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شناخت قطعات الکترونیکی

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
    بلنگو ها دو مشخصه اهم و وات دارند
    انتخاب توان که مشخصه و بستگی داره به توان خروجی امپلی فایر
    برای انتخاب بلندگو با اهم مناسب باید بینین خروجی امپلی فایر چند ولت هست
    و p = (v ^ 2) / r
    مثلا برای یه امپ 50 وات و خروجی 20 ولت
    بلندگو میشه 8 اهم
    با تشکر
    یعنی برای انتخاب بلندگوی مناسب برای پخش اتومبیل 45 واتی از چه فرمولی باید استفاده کنم؟؟
    یعنی :
    45/12=3.75 اهم
    خیلی ضعیف نمیشه؟؟؟

از B2 عزیز هم سپاسگذارم باید بیشتر تخقیق کنم بعد مزاحمتون میشم.
    تخیل مهمتر از دانش است
    علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
    آلبرت انیشتین

دیدگاه

امپ های ماشین یه مدار سویچینگ داخلی برای افزایش ولتاژ دارند
      البته من تجربه زیادی در مدارات صوتی ندارم و شاید گفته های من صحیح نباشه ...
      بهتره یه تاپیک در بخش مدارات صوتی بزنید

دیدگاه

یعنی برای انتخاب بلندگوی مناسب برای پخش اتومبیل 45 واتی از چه فرمولی باید استفاده کنم؟؟
        یعنی :
        45/12=3.75 اهم
        خیلی ضعیف نمیشه؟؟؟
        سیم جان ما که نفهمیدیم دنبال چی هستی چی خیلی ضعیف نمیشه؟مگه مقاومت میخوای انتخاب کنی :eek: بلندگوها رنجهای خاصی (2و4و6و8و...)دارن و بلنگوی 3.75 ااهمی نداریم.در کل برای انتخاب بلندگو باید به توان مورد نظر و امپدانس(نه رزیستانس) توجه کنی.یعنی امپدانس تقویت کننده با امپدانس بلندگو که بر حسب اهم روش نوشته میشه برابر باشه(قضیه انتقال ماکزیم توان).امپدانس تقویت کننده ماشین رو روش مینویسه و معمولا 4 اهمه
        کلا میخوای همه چیو با قانون اهم حل کنیا :biggrin:
        موفق باشی.

دیدگاه

با سلا م به آقای سیـــــــــــــــــــــــــــــم و دوستان
          منم یه چی در باره آمپلی فایر و اهم بلندگو بگم

هر مدار آمپلی فایر حالا چه آی سی باشه و چه ترانزیستوری با توجه به درایو قدرتی که براش در نظر گرفته شده اهمی خروجی یعنی اهمی که میتونه بدون اشکال کار کنه را تعیین میکنن

توجه کن برادر سیم (بفرما چای با گز 28 درصد :mrgreen: ) طراح معمولا توان مدار را مشخص میکنه بعد میره به سمت طراحی برای همین مثلا میگه توان خروجیم 20 وات باشه خوب از روی قانون اهم که قبلا هم گفته شده باید مثلا اگر دامنه موج خروجی 10 ولت باشه باید جریان دهی مدار 2 آمپر باشه و از این قانون طراح پی میبره که ولتاژ کار مدارش چند ولت باید باشه و همچنین چه ترانزیستوری باید به کار ببره که بتونه 2 آمپر با شرایط فوق به بار تحویل بده البته معمولا طراح ها مقاومت خروجی یا بار را 4 اهم یا 8 اهم تعیین میکنن و شروع به طراحی مدار میکنن

چیزای دیگه هم مدنظر هست مثلا وقتی ترانزیستور دماش میره بالا توان خروجی رو به کاهش میره البته باید مدار طوری طراحی بشه که با مثلا 50 درصد توان ترانزیستور ها توان مورد نظر به بار تحویل داده بشه

از این حرف میشه این نتیجه را گرفت که قبل از طراحی اهم بلندگو تعیین میشه و هر مداری اهم پیشنهادی را به دنبالش داره یعنی اینکه نباید بگوییم من از کجا بدونم این تقویت کننده خروجیش چند اهمه چون هر مداری اهم خروجی خودشا به همراه داره البته به این مهنی نیست که نشه تشخیص داد

نکته دیگه اینکه همیشه در اتصال این نوع مدارها مدار طبقه قبل باید دارای امپدانس کمتری یا مساوی از طبقه بعد خودش داشته باشه

در مثلال عملی اینکه اگر تقویت کننده میتونه بر روی بار 4 اهم کار کنه - طبقه بعد یعنی همون بلندگو باید یا 4 اهمی باشه یا اهمش بیشتر باشه

(اهم بیشتر امپدانس بالاتر و اهم کمتر امپدانس پایین تر)
          --------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
            سیم جان ما که نفهمیدیم دنبال چی هستی چی خیلی ضعیف نمیشه؟مگه مقاومت میخوای انتخاب کنی :eek: بلندگوها رنجهای خاصی (2و4و6و8و...)دارن و بلنگوی 3.75 ااهمی نداریم.در کل برای انتخاب بلندگو باید به توان مورد نظر و امپدانس(نه رزیستانس) توجه کنی.یعنی امپدانس تقویت کننده با امپدانس بلندگو که بر حسب اهم روش نوشته میشه برابر باشه(قضیه انتقال ماکزیم توان).امپدانس تقویت کننده ماشین رو روش مینویسه و معمولا 4 اهمه
            کلا میخوای همه چیو با قانون اهم حل کنیا :biggrin:
            موفق باشی.
            متشکرم
            در جوابتون باید بگم :
            1- راستش دنبال درک فرمولایی ضروری و مهم الکترونیک و برقم!!! همین
            2-منظورم صدای بلندگو بود.
            3-آخه تقویت کننده ماشینی که من دیدم فقط روش نوشته بود 45 وات خروجی و خواستم باند متناسب با اونو محاسبه کنم تا تمرینی برام باشه که نشد شمام از دستمون ( ~x()عصبانی شدی !!!
            4-سپاسگذارم فراوان ..... >:/

تخیل مهمتر از دانش است
            آلبرت انیشتین

دیدگاه

3-آخه تقویت کننده ماشینی که من دیدم فقط روش نوشته بود 45 وات خروجی و خواستم باند متناسب با اونو محاسبه کنم تا تمرینی برام باشه که نشد شمام از دستمون ( ~x()عصبانی شدی !!!
              ای بابا ما که همیشه :biggrin: کی عصبانی شدیم؟
              درسته اما معمولا برای انتخاب بلندگو این کارا رو نمیکنن ممکنه بدتر گمراه بشی.محاسبه امپدانس یه تقویت کننده کار طراح تقویت کنندس نه .....
              موفق باشی.

دیدگاه

سلام
                آقای B2 عزیز زحمت کشیدی ممنون
                منظوری نداشتم شوخی بود
                برای یه بیسوات مثل من باید موضوع رو بازتر کنید
                مطالبی رو که aswhu600 عزیز زحمت کشیدن قابل هضم تر بود همین که فرمودن :
                نوشته اصلی توسط aswhu600
                نکته دیگه اینکه همیشه در اتصال این نوع مدارها مدار طبقه قبل باید دارای امپدانس کمتری یا مساوی از طبقه بعد خودش داشته باشه

در مثلال عملی اینکه اگر تقویت کننده میتونه بر روی بار 4 اهم کار کنه - طبقه بعد یعنی همون بلندگو باید یا 4 اهمی باشه یا اهمش بیشتر باشه
                برای من کافی بود من که نمیخوام سیستم پخش و آمپلی فایر و ... بسازم که !!!

در هر صورت ما کوچیک هرچی آدم با معرفتیم.

بدرود

فکر نکنید تموم شد هان دوباره میام :twisted:
                تخیل مهمتر از دانش است
                آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام
                  ما آمدیم :evil:

چنتا مدار ساده گیر آوردم که از اساتید میخوام در مورد عملکردشون و کلا طرز خوندن نقشه مدارات یه کم توضیح بفرمایند.

اولیش یه تایمر سادس :

متشکرم
                  تخیل مهمتر از دانش است
                  آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام سیم چطوری روزگار بر وقف مراد هست یا نه؟

این شد ! این همون چیزیه که فکر میکردم - که شما یه مدار قرار بدی و توضیح بخایی...
                    به روش خودم میگم فکر کنم برای شما هم راحتر باشه

فلش امیتر ترانزیستورها روبه بیرونه یعنی ترانزیستور منفی و برای روشن شدنش باید بیس به + وصل بشه خوب ترانزیستور سمت چپ کار تایمی را میکنه

همانطور که میدونی خازنی که خالی باشه برای پرشدنش باید مدتی جریان ازش عبور کنه تا پر بشه حالا هر چی این جریان ضعیفتر باشه خازن دیرتر پر میشه

مقاومت ا کیلو اهم و پتانسومتر جریان را کم میکنن تا خازن دیرتر پر بشه

این یعنی چی ؟ یهنی اینکه تا زمانی که خارز داره پر میشه - قطب + تغذیه بر روی بیس ترانزیستور چپ باز هست و ترانزیستور چپ روشنه

و تا وقتی که ترانزیستور چپ روشنه + را روی بیس ترانزیستور راست قرار میده و ترانزیستور راست هم روشنه و در نهایت رله هم روشنه

در هر لحظه میشه با کلید S1 خازن را اتصال کوتاه کنی که در این صورت خازن تخلیه میشه و فرایند پر شدن خازن از اول شروع میشه

پتانسو متر P1 هم که مدت زمانه شارژ خازن را تقییر میده

چیزی دیگه نمونده ..... ها دیودی که با رله موازی شده هم ولتاژ خود القایی سیم پیچ رله را خنثی میکنه و اگر نباشه ولتاژ خود القایی که هنگام خاموش شدن پدید میاد پیوند کالکتور ترانزیستو را خراب میکنه و ترانزیستور میسوزه

فقط من موندم چرا از 1N4148 استفاده شده چون این دیود یه دیود سریع هست میشد از یه دیود معمولی برای این کار بکار برده می شد

دیدگاه

با سپاس از استاد خودم

اگه وقت شد در مورد این مدار هم توضیحاتی بفرمائید.

تخیل مهمتر از دانش است
                      آلبرت انیشتین

دیدگاه

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

با سلام : سوالا کم کم داره سخت میشه : سیم هوای ما رو داشته باش :mrgreen:

این یه مدار شارژ باطری هست البته طراح تلاش کرده با حداقل قطعات حداکثر استفاده را بکنه که ظاهرا خوب از آب درش اورده

از سمت چپ شروع میکنیم

اول اینکه ولتاژ خازن ورودی 40 ولت هست و همچنین حداکثر ولتاژی که آی سی رگولاتور LM317 میتونه کار کنه فکر کنم 36 ولت باشه این یعنی اینکه ورودی مدار میتونه تا مثلا 35 ولت هم باشه .

C2 هم خازن "بای پس" تغذیه هست و یه جورایی نویزهای فرکانس بالا را حذف میکنه معمولا در هر مداری این خازن وجود داره و بهتر وجود داشته باشه .

ای سی رگولاتور از طریق پایه 1 ولتاژ خروجی را تنظیم میکنه و همانطور که دیده میشه R3 و R2 و R5 این کار را انجام میدن چون R5 متغیر هست پس این نتیجه را میشه گرفت که با ولوم R5 ولتاژ خروجی برای باطری های گوناگون قابل تنظیم هست

در مدار سه قطعه مهم دیده میشه (Q1 - R1 - C3) : وقتی مثلا یه باطریه 12 ولتی تخلیه شده و ولتاژ در سرش مثلا حدود 8 ولت هست در این حالت اگر ما با 12 ولت که البته طبیعی هم هست بخواهیم شارژش کنیم جریان زیادی از باطری عبور میکنه تا ولتاژ دو سر باطری نزدیک 12 ولت بشه و هر چه ولتاژ باطری از 8 ولت بیشتر بشه چون اختلاف ولتاژ مدار شارژر و باطری کم میشه این جریان عبوری هم کم میشه تا وقتی که باطری هم ولتاژش بشه 12 ولت که در اون صورت جریان عبوری صفر میشه عبور جریان زیاد در هر مرحله از شارژ باعث تخریب باطری میشه و کاهش عمر مفید باطری میشه .

حالا میخوایم مدار را در لحظه اولیه که جریان زیادی کشیده میشه تحلیل کنیم : وقتی از مدار جریان زیادی کشیده میشه دو سر مقاومت R1 ولتاژ کمی پدید میاد و این اختلاف پتانسیل باعث میشه جریان کمی از پیوند امیتر بیس Q1 عبور کنه و ترانزیستور را روشن کنه وقتی ترانزیستور روشن شد جریان نسبتا زیادی از امیتر کالکتور عبور میکنه و بار منفی تغذیه را به پایه 1 آی سی رگولاتور میرسه و این باعث میشه ولتاژ خروجی کمتر از حدی با شه که ما تنظیم کردیم به نظرم در عمل همیشه با توجه به ولتاژ باطری در حال شارژ ولتاژ خروجی مدار کمی بیشتر از ولتاژ دو سر باطری هست مثلا 8.5 ولت

حالا در چند دهم ثانیه مدار ولتاژ خودشا مثلا 8.5 ولت میکنه و طبیعتا جریان عبوری هم کم میشه و طبیعتا دو سر مقاومت R1 هم ولتاژ از بین میره و در کل ترانزیستور خاموش میشه و بار دیگه خروجی 12 ولت میشه و بار دیگه جریان زیادی کشیده میشه و همین روند ادامه داره

در نهایت چیزیکه ما در خروجی میبینیم اینه که همنطور ولتاژ خروجی کم و زیاد میشه که به این نوع شارژ "شارژ چکه ای"میگن یعنی باطری با ضربه های 12 ولتی شارژ میشه که میشه این نتیجه را هم گرفت که سرعت این نوسان را میشه تا حدودی با خازن C3 تنظیم کرد.

چیزی که یادم افتاد درباره R3 و R2 و R5 هست که مثلا چرا قبل از آی سی قرار نگرفته اند و در خروجی مدار قرار گرفته اند اگر باری به خروجی متصل بشه که جریان زیادی بخواد در خروجی افت ولتاژ دیده میشه و همچنین این اف ولتاژ بر روی R3 و R2 و R5 هم میافته و همچنین این افت ولتاژ بر روی پایه 1 آی سی هم میافته و آی سی متوجه میشه و خیلی سریع ولتاژ خروجی را اصلاح میکنه

ولی اگر R3 و R2 و R5 در ورودی مدار باشه هیچ وقت افت ولتاژ احساس نمیکنه و کل مدار مثل یه مقاومت اهم بالا عمل میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                          با سلام : سوالا کم کم داره سخت میشه : سیم هوای ما رو داشته باش :mrgreen:
                          سلام : جوابا هم داره پیچیده میشه : استاد هوای مارو داشته باش :mrgreen:
                          نوشته اصلی توسط aswhu600
                          C2 هم خازن "بای پس" تغذیه هست و یه جورایی نویزهای فرکانس بالا را حذف میکنه معمولا در هر مداری این خازن وجود داره و بهتر وجود داشته باشه .
                          این اصطلاح "بای پس" خیلی جالب بود ممنون
                          فقط اگه بخوایم جاهای دیگه استفاده کنیم چطور باید مقدارش رو بفهمیم؟؟
                          نوشته اصلی توسط aswhu600
                          ای سی رگولاتور از طریق پایه 1 ولتاژ خروجی را تنظیم میکنه و همانطور که دیده میشه R3 و R2 و R5 این کار را انجام میدن چون R5 متغیر هست پس این نتیجه را میشه گرفت که با ولوم R5 ولتاژ خروجی برای باطری های گوناگون قابل تنظیم هست
                          دیگه این Pull Up , Pull Down برای چیه ؟؟ نمیشد یه مقاومت متغیر بزنه؟؟

مابقی رو تقریبا گرفتم متشکرم
                          تخیل مهمتر از دانش است
                          آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیم
                            سلام : جوابا هم داره پیچیده میشه : استاد هوای مارو داشته باش :mrgreen:این اصطلاح "بای پس" خیلی جالب بود ممنون
                            فقط اگه بخوایم جاهای دیگه استفاده کنیم چطور باید مقدارش رو بفهمیم؟؟دیگه این Pull Up , Pull Down برای چیه ؟؟ نمیشد یه مقاومت متغیر بزنه؟؟

مابقی رو تقریبا گرفتم متشکرم
                            با سلام : خوب مداره سخت - تحلیل سخت هم داره :mrgreen:

مقدارش درهمه مدارها همون 100nf هست

چرا میشه ولی باید نسبت ولتاژ خروجی به پایه یک مشخص بشه - نسبت به وسیله R1 و R2 مشخص میشه حالا فرض کن طراح یه پتانسیومتر 390 اهمی گذاشته و چرخونده تا به نتیجه مطلوب رسید بعد مقدار اهم پایه های پتانسیومتر با اهم متر گرفته و مقدار ثابت قرار داده

طبق همون محاسبات ولتاژ بین مقاومت ها رئ بگیر - در واقع این دو مقاومت افت ولتاژ را نشون میده به آی سی
                            ولی در هر صورت میشه به گفته شما یه مقاومت متغییر قرار داد ولی نتیجه خروجی را نمتونم حدس بزنم بهتر در عمل تست بشه

دیدگاه

با سلامی دگر بار
                              راستش برای مداری که سرهم کردم از ماژول آلتراسونیک استفاده کردم
                              اگه بخوام مازول آلتراسونیک رو خودم بسازم میشه؟؟
                              این مدار رو ببینید و در موردش توضیح بفرمائید:

من زبونش رو نفهمیدم شما زحمت بکش ببین کارش چیه؟؟ :nerd:
                              باکی کار داره ؟؟ :nerd:

همون ماژول Send - Recive هستش؟

با سپاس
                              تخیل مهمتر از دانش است
                              آلبرت انیشتین

دیدگاه

بهتره دوستان دربارش چیزی بگن منم بعدا میگم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X