اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

سلام
    آقا عجیب نیست؟؟
    یه آداپتور دیدم که روش زده بود :
    Output = DC 4.7-9.5 volt
    63Mhz

این در حالیست که یه زوج سیم خروجی داره!!

یعنی ولتاژش متغیره ؟

لطفا" راهنمایی بفرمائید.

بدرود
    تخیل مهمتر از دانش است
    علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
    آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام بر استاد
      کم پیدایی استاد !!!
      آقا اگه وقت داشتین یه کم در مورد آی سی 555 برام توضیح بدین اینکه پایه های Trigger و Reset و .... بره چه دردی میخورن؟؟
      اینم مداری که عمل میکنه
      متشکرم
      تخیل مهمتر از دانش است
      علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
      آلبرت انیشتین

دیدگاه

با سلام : تو کم پیدایی

پایه ریست --- ریسته دیگه اگر این پایه به منفی متصل بشه آی سی خروجی را غیر فعال میکنه و برعکس

اون بعدیا بعدا جواب میدم

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

دوستان سلام ،یه سوال داشتم
          از اونجایی که آی سی ها تنوع زیادی دارن ،برای من که رشته ام الکترونیک نبوده ،چطور میتونم با استفاده از مشخصات روی قطعه کاربردش رو بفهمم یا پایه هاش رو شناسایی کنم ،اساتید نرم افزار یا سایت خاصی رو معرفی میکنن ؟یا کتاب یا هرچیزی
          ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط loghman.khorrami نمایش پست ها
            دوستان سلام ،یه سوال داشتم
            از اونجایی که آی سی ها تنوع زیادی دارن ،برای من که رشته ام الکترونیک نبوده ،چطور میتونم با استفاده از مشخصات روی قطعه کاربردش رو بفهمم یا پایه هاش رو شناسایی کنم ،اساتید نرم افزار یا سایت خاصی رو معرفی میکنن ؟یا کتاب یا هرچیزی
            ممنون میشم
            ساده ترین راه این هست که توی نت دیتاشیت اون قطعه رو سرچ کنید
            قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

ممنونم از پاسختون
              ولی خوب بعضی قطعات رو اصلا نمیشه توضیحی درموردشون پیدا کرد فقط صفحات فروش قطعه بالا میاد
              مثلا الان من یه IC TDA2595 دارم و میخوام کاربردش رو بدونم اما هرچه گشتم نتونستم مطلبی پیدا کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط loghman.khorrami نمایش پست ها
                ممنونم از پاسختون
                ولی خوب بعضی قطعات رو اصلا نمیشه توضیحی درموردشون پیدا کرد فقط صفحات فروش قطعه بالا میاد
                مثلا الان من یه IC TDA2595 دارم و میخوام کاربردش رو بدونم اما هرچه گشتم نتونستم مطلبی پیدا کنم

این لینک مربوط به اطلاعات این lc هست مطالعه کنید
                قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

پاسخ : شناخت قطعات الکترونیکی

نوشته اصلی توسط aswhu600 نمایش پست ها
                  سلام :

1- تفاوتش در ولتاژ کاری هست مثلا اگه ما یه لامپ 1.5 ولتی را بزنیم به 220 ولت می سوزه و همیشه برای انتخاب لامپ به ولتاژ کاریش توجه می کنیم در مورد خازن هم همینطوره مثلا اگه یه خازن 16 ولت را به 50 ولت اتصال بدیم خاز نمیتونه اون ولتاژ را تحمل کنه و از داخل گرم میشه و در نهایت منفجر میشه

برای ساختن خازن با ولتاژ بالاتر باید مواد بکار رفته بیشتری کارخانه در خازن قرار بده برای همین خازن هایی که ولتاژشون بالاتر هست گرون تر هستن

2- چون کاربرد های مختلفی دارن - دیود ها انواع مختلفی دارن مثل دیود زنر و این دیود یه ولتاژ شکست داره اگه روی بدنه شون دقت کنی یه ولتاژ نوشته یعنی ولتاژ دو سر دیود را اگر زیاد کنیم و به ولتاژ شکست برسونیم بایاسش معکوس میشه که از این نوع دیود ها در رگلاتور ولتاژ استفاده میشه مثلا با دیود زنر 12 ولت میشه یه رگولاتور 12 ولت درست کرد

بعضی دیود ها در فرکانس های بالا کاربرد دارن مثله 1N4148 که معمولا در نقشه های کلاس AB تقویت کنندها دیده میشه
                  خوب همین دیود توانش کمه و محدودت ولتاژم داره پس دیود های با شماره های دیگه هم باید باشه که مثلا توانشون بالاتر باشه یا ولتاژ کاریشون

نوع دیگه دیود "دیود واراکتور" هست که با ظرفیت متغیر خازنی کار میکنه که بستگی به ولتاژ دو سر اعمال شده داره
                  و بیشترین کاربردش در خازن کنترل شده با ولتاژ است که در مدارات اسیلاتور کنترل شده با ولتاژ به طور خلاصه میشه با ولتاژ ظرفیت خازنی شا تغیر داد حالا فرض کن این خازن متغیر با ولتاژ را در یک نوسان ساز بکار ببری در نتیجه میتونی به کم و زیاد کردن ولتاژ فرکانس شا تغیر بدی
                  و دیود شاتکی و ...

دیود یک نیمه هادی هست و در زمان قدیم جنس دیود ژرمانیوم بود که ضریب خطاش 1 درصد بود ولی بعد از یک مدت دیگه از جنس سیلیکون شدن که ضریب خطاش بیشتره و مواد های ترکیبی که بالای 20 درصد هستن

و دیود های دیگه . کتابای زیاد در این رابطه هست که میتونی مطالعه کنی

3- مقاومت با اهم شناخته میشه ولی وات های گونا گون داره

به نظر تو میشه من یه مقاومت 100 اهم معمولی را با یه لامپ رشته ای سری کنم و بگم میخوام نورش را کم کنم

بله میشه و نورشم کم میشه ولی در عرض چند ثانیه مقاونت دود میشه چرا چون واتش کمه 250 میلی وات

ما چیزی به نام توان داریم که حاصل ضرب ولتاژ و جریان هست و لامپی که مثال زدم همه میدونیم 100 وات هست پس اگر مقاومتم 100 وات باشه میتونم بدون مشکل با لامپ سری کنم

میشه از یک مقاومت 50 اهم 10 واتی 1 آمپر جریان کشید
                  ولی از یک مقاومت 50 اهم 1 واتی اگر همچین جریانی بکشی داغ میشه و می سوزه

به نوعی میشه وات را به دور بازوی یه ورزشکار تشبیح کرد که میخواد بره کوه نوردی

اون فرد ضعیف به "اهن اهن" میافته ولی اون ورزشکار به "اهن اهن" نمیافته و راهت و بدون توقف از کوه بالا میره

مقاومت ها چیز دیگه ای هم دارن به نام تلرانس و دقت

یه مقاومت 100 اهم هست که تلرانس ش 20 درصد هست یعنی اگر اهم متر را بزنی از 80 تا 120 اهم ممکنه نشون بده
                  یه مقاومتم هست که تلرانس ش 1 درصد هست که اگر اهم متر را بزنی از 99 تا 101 اهم نشون میده

تلرانس بستگی به مواد اولیه کارخانه سازنده هست که هرچه مواد مرغوب تر باشه تلرانس کمه و البته قیمت بالا

تلرانس از اخرین حلقه رنگی مقاومت نشون داده میشه

بعضی از مقاومت ها لایه شیلد هم دارن که در مدار های حساس رادیویی برای حدم نویز پذیری استفاده میشه

حرفا زیاده و مچ دسته من خسته !!

در شناخت قطعات الکترونیکی باید به کتاب رجوع کنید چون از حوصله افراد خارجه که بیان و تمام ریزه کاری ها را توضیح بدن
                  سلام دادا
                  سواد الکترونیکیم خیلی کمه،دربابت پاسخ شماره3 درباره مقاومت که نوشتیدمصرف کننده های توان بالا به همون نسبت باس توان مقاومت توان داشته باشه حالا سوالم برعکسه اگه مصرف کننده توان پایین مقاومت توان بالا بهش سری کنیم چمیشه؟افرادی مثل من نمی تونن توان رو محاسبه کنن یه مقاومت اهمش رو حساب میکنیم بمحضی سری میکنم میبینم اول داغ بعدش دودکردن،حالا مثلا برای led آبی وقتی اهمش رو حساب کردم مقاومت 2یا3وات ببندم چی میشه،میدونم سوالم برا استادان خنده داره، ولی من از الکترونیک خیلی خیلی کم میدونم.خوشحال میشم که برام توضیح بدین
                  همیشه در قلبم زنده ی استاد تحیری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pika3 نمایش پست ها
                    سلام دادا
                    سواد الکترونیکیم خیلی کمه،دربابت پاسخ شماره3 درباره مقاومت که نوشتیدمصرف کننده های توان بالا به همون نسبت باس توان مقاومت توان داشته باشه حالا سوالم برعکسه اگه مصرف کننده توان پایین مقاومت توان بالا بهش سری کنیم چمیشه؟افرادی مثل من نمی تونن توان رو محاسبه کنن یه مقاومت اهمش رو حساب میکنیم بمحضی سری میکنم میبینم اول داغ بعدش دودکردن،حالا مثلا برای led آبی وقتی اهمش رو حساب کردم مقاومت 2یا3وات ببندم چی میشه،میدونم سوالم برا استادان خنده داره، ولی من از الکترونیک خیلی خیلی کم میدونم.خوشحال میشم که برام توضیح بدین
                    سلام
                    ببینید توان روابطش کاملا سادس و با یه سرچ پنج دقیقه ای میتونید روابط اتلاف توان توی مقاومت رو بدست بیارید. اون توانی که توی بازار به مقاومت نسبت میدن در واقع ماکزیمم توانی هست که مقاومت میتونه تلف کنه بدون این که آسیب خاصی ببینه. وقتی طبق محاسبات در یک مدار فرضا توان اتلافی یک مقاومت 1 وات میشه، بهتره برای اطمینان از صحت کار مدار یک مقاومت مثلا 2 وات یا بالاتر انتخاب کنید که مشکلی پیش نیاد.
                    حالا سوال که چرا همیشه از مقاومتای وات بالا استفاده نمیکنن؟ جواب خیلی سادس؛ حجم و قیمت مدار با مقاومتای وات بالاتر، بالا میره پس باید با توجه به نیاز مقاومت مناسب انتخاب بشه

دیدگاه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pika3 نمایش پست ها
                        سلام دادا
                        ممنون دادا،همیشه فکرم اینبود مقاومت توان بالا بزارن خیالشون راحت میشه که مدار هیچموقع نمیسوزه،بازم ممنون دادا
                        همیشه در قلبم زنده ی استاد تحیری

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X