اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبدیل ولتاژ سینوسی 3 ولت به جریان 1 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تبدیل ولتاژ سینوسی 3 ولت به جریان 1 آمپر

با سلام

لطفا این موارد را اعلام فرمایید.
    1- نام دقیق پ امپ
    2- نام دقیق ترانزیستورها
    3- مقدار دقیق مقاومتها
    4- مقدار دقیق ولتاژ تغذیه مثبت و منفی که به پ امپ و ترانزیستورها رفته
    5- دامنه دقیق ولتاژ سینوسی که به ورودی پ امپ متصل است( همون آزمایش 10 ولتی )
    6- فرکانس آزمون

7- دامنه ولتاژ در امیتر ترانزیستورها
    8- دمای ترانزیستورها با لمس دستی
    9- دمای مقاومت R2 با لمس دستی( یا دامنه جریان سینوسی آن )
    10- جریان مصرفی تغذیه _ منبع تغذیه )

ضمنا : بتا این ترانزیستورهای دارلینگتون 122 و 127 ، بیش از 1000 است.
    اگر جریان 3 آمپری از امیتر ترانزیستور عبور کند ، بیس به 3 میلی آمپر جریان نیاز دارد. که این پ امپ می تواند آنرا تامین کند( با افت ولتاژ داخلی کم ) .

مگر اینکه بتای این ترانزیستورها خریداری شده ، اعدادی مانند 30 تا 50 باشد که جریان زیادی در بیس نیاز خواهد داشت و پ امپ دچار افت ولتاژ خروجی خواهد شد.

با سپاس
    گشتی در لاله زار
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

استاد عزیز
      1- نام دقیق پ امپ : op07
      2- نام دقیق ترانزیستورها :Tip127 cc1j8 vw & tip122 cc1j8
      3- مقدار دقیق مقاومتها : هر دو مقاومت 2.2 اهم 10 وات انتخاب شدند (مدل گچی )
      4- مقدار دقیق ولتاژ تغذیه مثبت و منفی که به پ امپ و ترانزیستورها رفته : 12 ولت متقارن منبع تغذیه سویچینگ
      5- دامنه دقیق ولتاژ سینوسی که به ورودی پ امپ متصل است( همون آزمایش 10 ولتی ): مقدار آر ام اس 7.19 ولت و مقدار ماکزیمیم دامنه 10 ولت

6- فرکانس آزمون : 1.880 کیلو هرتز
      7- دامنه ولتاژ در امیتر ترانزیستورها : شکل موج کاملا به هم ریخته ولی و اصلا سینوسی نیست مقدار ماکزیمم رو 15 ولت نشون میده و مقدار ولتاژ آر ام اس رو 7.56
      8- دمای ترانزیستورها با لمس دستی : بسیار داغ میشوند
      9- دمای مقاومت R2 با لمس دستی( یا دامنه جریان سینوسی آن ) : خیلی داغ میشه
      10- جریان مصرفی تغذیه _ منبع تغذیه ) : نزدیک 4 آمپر
      معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط (به یاد استاد آقازاده)john lock
        استاد SolSal توی محیط شبیه ساز داره درست عمل میکنه
        ولی الان که این رو بستم به یه مشکلی برخوردم بیس مشترک اینها خیلی جریان میکشه و باعث افت ولتاژ شدید روی خروجی پ امپ میشه
        این جریان کشیدن و افت ولتاژ روی خروجی پ آمپ و در نتیجه افت روی بیش باعث میشه این منبع جریان اون نتیچه دلخواه رو نده و نتجیه درستی نداشته باشم
        مثلا روی 10 ولت پیک تو پیک نزدیک 5 ولت داره افت میکنه چی کارش کنم به نظرتون
        این هم آخرین شماتیک که دستور دادید بکشم و اصلاحش کردید :

خوب ! تفاوتهایی با نقشه داریم !

استاد عزیز
        1- نام دقیق پ امپ : op07
        2- نام دقیق ترانزیستورها :Tip127 cc1j8 vw & tip122 cc1j8
        3- مقدار دقیق مقاومتها : هر دو مقاومت 2.2 اهم 10 وات انتخاب شدند (مدل گچی ) اینجا ایجاد ضریب تقویت بیش از 1 می کند!
        4- مقدار دقیق ولتاژ تغذیه مثبت و منفی که به پ امپ و ترانزیستورها رفته : 12 ولت متقارن منبع تغذیه سویچینگ ( ولتاژ تغذیه کم است )
        5- دامنه دقیق ولتاژ سینوسی که به ورودی پ امپ متصل است( همون آزمایش 10 ولتی ): مقدار آر ام اس 7.19 ولت و مقدار ماکزیمیم دامنه 10 ولت

6- فرکانس آزمون : 1.880 کیلو هرتز ( اگر 1880 هرتز مورد نظر است که خوبه ، اگر 1.88 مگا هرتزه که خوب نیست ! )
        7- دامنه ولتاژ در امیتر ترانزیستورها : شکل موج کاملا به هم ریخته ولی و اصلا سینوسی نیست مقدار ماکزیمم رو 15 ولت نشده میده و مقدار ولتاژ آر ام اس رو 7.56
        8- دمای ترانزیستورها با لمس دستی : بسیار داغ میشوند
        9- دمای مقاومت R2 با لمس دستی( یا دامنه جریان سینوسی آن ) : خیلی داغ میشه
        10- جریان مصرفی تغذیه _ منبع تغذیه ) : نزدیک 4 آمپر
        با ولتاژ تغذیه مذکور که +-12 است، پ امپ OP07 تا +- 10 ولت خروجی می دهد ( ونیز ولتاژ ورودی حداکثر +-10 ولت مجاز است)

با عبور جریان حدود 3 آمپر از ترانزیستورهای 122 و 127 ، ولتاژ اشباع کلکتور و امیتر آنها حدود 2 ولت می شود( طبق دیتا شیت).

لذا خروجی در امیترها نمی تواند از +-8 ولت بیشتر شود.( یعنی 2 ولت برای افت خروج پ امپ و 2 ولت برای اشباع ترانزیستورها از هر دو طرف + و - کاسته می شود.)

چون مقاومت R1 , R2 را برابر 2.2 اهم گرفته اید، لذا گین (ضریب تقویت ولتاژی = نسبت ولتاژ امیترها به ولتاژ ورودی پایه + )= GAIN = 1 + R1/R2 = 2

در نتیجه با خروجی حداکثر +-8 ولت ، شما نمی توانید ، ورودی را بزرگتر از (پیک تا پیک) +-4 ولت یگیرید.

اگر می خواهید ورودی را تا +- 10 ولت داشته باشید،

3 ولت برای افت ولتاژ پ امپ و 3 ولت برای اشباع ترانزیستورها در نظر بگیرید،

( مقاومت R2 تعیین کننده تبدیل جریان است و تقریبا مشخص است که مثلا 10 ولت را به 3 آمپر تبدیل خواهد نمود لذا مثلا 3.3 اهم می شود.)

و R1 را به اعداد کمتری کاهش دهید تا GAIN مدار به نزدیکی 1 برسد.
        مقاومتR1 المان سنجشگر است ولی چون در گین مدار اثر دارد ، باید مقدار کمتر برای آن در نظر گرفت.

در آنصورت با ولتاژ تغذیه ای در حدود +- 16 تا +-18 ولت ، به جواب می رسید.

با سپاس
        گشتی در لاله زار

دیدگاه

استاد عزیز من لازمه قبل از اینکه با سوالاتم شما رو آزرده کنم این نکته رو مجبورم بگم رشته تحصیلی من کامپیوتر بوده من اگر حرفی میزنم و یا سوال خیلی ابتدایی می پرسم که وجاهت علمی نداره به خاطر فقر دانشی هست که دارم و رشته تحصلی من هست
          اما من اصراری به تبدیل خود 10 ولت ندارم من فقط میخوام جریانی معادل با 1 تا 2 آمپر از مقاومت اول بگذره
          واسه تغذیه مجبورم که از همین 12 ولت استفاده کنم نه بخاطر اینکه نمی تونم تهیه کنم سیستم این جوری طراحی شده که فقط به 12 ولت متقارن دست رسی دارم
          حالا یه چیزه عجیب واسه من این فرمایش شما بود
          با ولتاژ تغذیه مذکور که +-12 است، پ امپ OP07 تا +- 10 ولت خروجی می دهد ( ونیز ولتاژ ورودی حداکثر +-10 ولت مجاز است)
          دقیقا این جوریه توی عمل و لی توی دیتا شیتش نوشته 16 ولت

در نتیجه با خروجی حداکثر +-8 ولت ، شما نمی توانید ، ورودی را بزرگتر از (پیک تا پیک) +-4 ولت یگیرید.
          استاد آیا این نتیجه گیری درسته که با مفرضوات فوق اوسیلاتور من فقط باید مثبت و منفی 4 ولت پیک تو پیک تولید کنه که این مشکل افت به وجود نیاد ؟

دیدگاه

با سلام

استاد عزیز من لازمه قبل از اینکه با سوالاتم شما رو آزرده کنم این نکته رو مجبورم بگم رشته تحصیلی من کامپیوتر بوده من اگر حرفی میزنم و یا سوال خیلی ابتدایی می پرسم که وجاهت علمی نداره به خاطر فقر دانشی هست که دارم و رشته تحصلی من هست
            اما من اصراری به تبدیل خود 10 ولت ندارم من فقط میخوام جریانی معادل با 1 تا 2 آمپر از مقاومت اول بگذره

واسه تغذیه مجبورم که از همین 12 ولت استفاده کنم نه بخاطر اینکه نمی تونم تهیه کنم سیستم این جوری طراحی شده که فقط به 12 ولت متقارن دست رسی دارم

حالا یه چیزه عجیب واسه من این فرمایش شما بود دقیقا این جوریه توی عمل و لی توی دیتا شیتش نوشته 16 ولت
            با ولتاژ تغذیه بالاتر مثلا +- 15 ولت ، خروجی تا +- 13 الای +-13.5 ولت و ورودی نیز در همین حدود +- 13 ولت مجاز است.
            یعنی هم خروجی و هم ورودی در این پ امپ نمی توانند تا تغذیه برسن و باید مقدار کمتر از تغذیه باشند تا ترانزیستورهای داخلی آن بتوانند کار کنند.

استاد آیا این نتیجه گیری درسته که با مفرضوات فوق اوسیلاتور من فقط باید مثبت و منفی 4 ولت پیک تو پیک تولید کنه که این مشکل افت به وجود نیاد ؟

بله ، اگر مقادیر +-12 ولت برای تغذیه و 3+- آمپر برای جریان و R1=R2=2.2 ، لذا باید ولتاژ ورودی از +-4 ولت بیشتر نباشد.( که ولتاژ امیتر به +-8 ولت و جریان مقاومتها به +- 1.8 آمپر می رسد ( 4.4 / +-8 )
            با سپاس
            گشتی در لاله زار

دیدگاه

متن ویرایش شد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X