اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

با سلام خدمت دوستان گرامی مخصوصا استاد اعظم که از ابتدا طراحی این مدار رو انجام دادند ممنونم از لطف دوستان تاپیک بسیااار عالیه
    بندم یه سر سوزن تجربه در مورد های ولتاژ داشتم خواستم به اشتراک بزارم
    الان خودم دارم یکی میسازم ولی نه برای شوکر
    میخام برای تست شمع و وایرشمع استفاده کنم
    پس از تحقیقات فراوون اول مدار رو با یه تک رله ساختم که با سرعت حدود 50هرتز کار میکرد و رله مشکل بهم زد
    خروجی رله هم میخواستم به های ولتاژ تلویزیون بدم ولی دیدم اگه قرار باشه دستگاه رو تولید انبوه کنم به مشکل میخورم
    این بودکه رفتم سراغ کوئل خودرو و پس از تحقیق دیدم با اون قدرت نیاز نیست و خیلیم گرون در میومد حدود 200 تومن
    این بود که رفتم سراغ کوئل خودرو که از 25 تومن الان تو بازار هست تا 85 تومن
    من همون 25 تومنی رو گرفتم خوبم برق میداد

الان دوتا کار مد نظرمه
    یکی با برق شهر که با یه خازن ضعیف شده بسازمش و بدم به ورودی کوئل
    یکی اینکه عین این مدار 555 یا 741 رو بسازم برای راه انداز کوئل
    با توجه به اینکه 10 عدد 741 از قبل داشتم و میخام تو طرح بکار بگیرمشون آیا مداری دوستان مد نظر دارن که اطیلاتور با 741 ساخته شده باشه؟
    چنتا هم تو نت دیدم یکیشو بستم ولی اصلا جواب نداد متاسفانه
    بازم ممنونم که وقت میزارید

دیدگاه

برق های ولتاژ رو پایه رو زمین گذاشته
      منفی یا همون شاسی دستشه که برق نمیگیره
      وگرنه برق با این ولتاژ بالا دست بزنی پات رو زمینم که نباشه میگیره
      خودم کوئل موتور سیکلتو گذاشتم رو زمین خودمم نیم متر باهاش فاصله داشتم تا روشن میکردم میلرزیدم خخ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage نمایش پست ها
        اینم از شماتیکش...
        بلاخره طراحیش تموم شد :rolleyes:

سعی کردم ساده-پرقدرت-پرکاربرد-قابل ارتقا و آموزشی باشد تا همه بهره ببریم . تو انتخاب قطعات حتی مقاومت وخازن هم از رایجترینها استفاده کردم.

امید است راضی باشید.

برای این منظور میشد فقط از یه ترانزیستور استفاده کنم . پای یهNE555 رو وسط کشیدم تا 1- ترانس پیچیدنو حذف کنم 2-توان بالایی بگیرم که بعدا به کار بیاد3-از پیچیدگی مدار تک ترانزیستوری خبری نباشه(شک نکنیدکمبود قطعات نشانه سهولت مدار نیست)

دراینده یه راهی راحت واس ترانس پیچیدن خواهم گذاشت..

این مدار از سه بخش تشکیل شده=1-اسیلاتور2-تقویت کننده3-ترانس ولتاژبالا

1-نوسانساز از NE555 (ای سی تایمر معروف) درست شده .که لازم به توضیح نیست همتون میشناسین.برای تست این قسمت میتونید از یه بلنگو کوچک(شکل1)استفاده کنید.

2-تقویت با یک ترانزیستور MOSFET انجام میشه کهIRF840 یا IRF540 یا IRF630بذارید.

3-ترانس هم همون ترانس هایولتاژ تلویزیونه که تو همه تلویزیونها هست.اگه از ترانس تلویزیون سیاه سفید استفاده بشه خیلی بهتره.
        ترتیب پایه های ترانس های مختلف متفاوته.در نتیجه از هر دو پایه که به هم راه بده میشه استفاده کرد(بعدا توضیح بیشتر خواهم داد)

نکته1:این دو پایه ی ترانس که انتخاب کردیم فقط از یه طرف کار میکنه.اگه برق نداد برعکس وصل کنید.

همه پایه ها رو امتحان کنید تا بهترین جوابو بگیرید

نکته2:برای اطمینان از عملکرد نوسانساز یک بلنگو کوچک مطابق (شکل 1)وصل کنید.باید صدای صوت بیاد و با چرخوندن پتانسیومتر(تغییر فرکانس)تون صدا عوض شود. بعد از تست ترانس را راه اندازی کنید

[move]
        (13بدر مبا رکتان باشد)[/move]
        واقعا این مدار واقعا انقدر قدرت داره مهندس؟
        بنظرتون چیکار میشه کرد که جریان جرقه بیشتر بشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohamadh14 نمایش پست ها
          سلام

امروز برای دومین بار این مدار را بستم و خوش بختانه کار داد :
          سلام داداش میشه pcb مدار رو بفرستی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eghbali 1995 نمایش پست ها
            سلام داداش میشه pcb مدار رو بفرستی
            سلام
            این پست من مال خیلی سال پیشه اما تا اونجا که یادمه pcbنداشت رو فیبر سوراخدار سوار کردم کلا 10-15تا قطعه بیشتر نیست.
            کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
            ولتر

دیدگاه

سلام چرا قطعاتی که نیاز هست رو کامل نگذاشتی فقط ماسفتها و 555 رو مقدارش رو دادی یه خازن و مقاومتها رو نگذاشتی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Behnam1980 نمایش پست ها
                سلام چرا قطعاتی که نیاز هست رو کامل نگذاشتی فقط ماسفتها و 555 رو مقدارش رو دادی یه خازن و مقاومتها رو نگذاشتی
                سلام دادا
                منظورتون کدوم مداره؟

دیدگاه

سلام دوستان.
                  اصلا نیازی به مدار خاصی نیست.
                  فلای بک تی وی را بردارید با کمک ولتمتر دوسر اولیه ترانس را پیدا کنید. (دوتا پینی که به هم اتصال کوتاه داره. ممکنه دوجفت پین پیدا کنید اونی که مقاومتش بیشتره اولیه ترانسه و اون یکی فیدبکشه)
                  بعد یه ترانس fpl (مال همین مهتابی جدید هاست.) سالم پیدا کنید ولتمتر را روی ولتاژ 1000 ولت بزاردی و ترانس را بزنید به برق و در خروجیش دوتا از خروجی هایی که ولتاژ بالایی را نشون میده علامت بزنید. بعد همون دوتا خروجی ولتاژ بالا را به اولیه ترانس متصل کنید . (مراقب باشید.)
                  بعدش با احتیاط ترانس مهتابی را بزنید به برق و سر خروجی فلایبک را به پین های انتهاییش نزدیک کنید تا به سر دوم ثانویه جرقه بزنه.
                  معمولا فلای بک ها دوتا سر سیم پیچ فیدبک هم داره . اگه فلایبک خوب و قوی داشته باشید میتونید یکی دیگه از خروجی های ترانس مهتابی راهم از طریق همین فیدبک بهش وصل کنید که دیگه به صورت انفجاری اسپارک تولید میشه
                  خیلی خیلی خطرناکه واقعا مراقب باشید خطر کور شدن و حتی فلج شدن داره. مستقیم عایق سیم خروجی فلایبک را لمس نکیند . دمپایی به پا داشته باشید و همیشه یه دستتون توی جیبتون باشه و فقط با یه دست کار کنید.

دیدگاه

سلام یک اقای hivoltag اقای های ولتاژ بود چرا دیگه نیست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط morteza1020 نمایش پست ها
                      سلام یک اقای hivoltag اقای های ولتاژ بود چرا دیگه نیست
                      خب مثل اینکه ایشون مثل همیشه نا پیدا هستن دیگه!!!!

دیدگاه

بچه های قدیم این انجمن خیلی اعتبار علمی داشتند.قطعا یکی از اعتبار این انجمن همون اساتید بودند.قطعا وقتی یکی از این اساتید در انجمن باشه به نوبه خودم خیلی با احتیاط جواب پستی میدادم.بیشتر مستمع بودم تا اینکه مشکلی از کسی بگشایم.چون واقعا سرشون میشد.و در یک بازه زمانی مرتب هرکدومشون یک مساله خاصی رو شروع می کردند و بحت و به پایان می بردند.همه با هم در تبادل بودند.این همکاری ادامه داشت تا اینکه انجمن اپدیت جدید شو ارایه داد.و کلا یک انجمن جدید بود.به نظرم همونجا خیلی از پست های اون دوستان از بین رفت.من جمله پست های خود من.و حتی خیلی از اونها گلایه کردند و یه مشکلاتی هم با طراح سایت بوجود اومد.دوباره دعوت شد از این اساتید که بیان تو انجمن و دوباره انجمن گرم بگیره.دوستان هم اومدن ولی مثل سابق کار نکردند.انگار اپدیت جدید و کلا گرافیک نسخه فعلی ،اونهارا ارضا نمی کرد.من یادمه در اون زمان پست ها رگباری می اومد و روزانه کلی پست رد و بدل میشد.اما در حال حاضر در طی 24ساعت شاید10تا پست جدید نیاد.
                        البته هنوزم اگه تو اینترنت سرچ کنید پست های قدیم میادیا حداقل بچه های انجمن که در زمان قدیم یک لینکی قرار داده بودند الان اگه ان لینک و بزنید دیگه خبری از لینک نیست.و به صفحه اصلی سایت ریدایرکت میشید.همون اول هم علاوه بر این مشکلات ،از لحاظ سئو هم مشکلات فراوانی بوجود اومد.شما تصور کنید این همه لینک یه دفعه نابود بشه.موتور های گوگل با خودشون چی میگن؟
                        eshop-hodhod.ir

دیدگاه

آقا من هایولتاژ رو راه انداختم اما ان خروجی که مد نظر دارم را بهم نداد چگونه می*توان ولتاژ خروجی را به حداقل رساند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Behnam1980 نمایش پست ها
                            آقا من هایولتاژ رو راه انداختم اما ان خروجی که مد نظر دارم را بهم نداد چگونه می*توان ولتاژ خروجی را به حداقل رساند؟
                            با سلام.
                            از کدوم مدار استفاده کردین؟؟
                            به حداقل؟؟؟؟؟
                            مطمئنین،؟؟
                            مگه برا چی می خوایین استفاده کنین؟؟؟

دیدگاه

دوستان میتونینیم با ای سی 555 فرکانس تولید به دوترانزیستور فت وماسمت یا ان پی ان پی و یا پی ان پی که به صورت پوش پول بستیم بدیم این میشه یک سر سیم پیچ اون یکی سرش هم داستان داره یه روئستا 200kبرمیداریم قسمت متغیرش رو به اون یکی سر سیم ممون وصل میکنیم اون دوتا پین که به مقاومتش وصل است یکی رو به مثبت یکی رو به منفی وصل میکنیم مدار رو روشن میکنیم روئستا رو تنظیم میکنیم تا ارک پلاسمایی مون به رنگ ابی برسه در جا مدار روخاموش میکنیم مقاومتش رو اندازه گیری و مقاومت معمولی جای گزین میکنیم

دیدگاه

سلام وقت بخیر، دوستان من یه پروژه ساخت فیلترالکترواستاتیک دارم ، کسی هست یه نقشه کامل و خوب معرفی کنه؟؟ هزینه ش هم پرداخت میکنم
                                منبع تغذیه 12 ولت میباشد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X