اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

جناب هاای ولتاژ
    نتیجه پیشنهاد پاسخ شماره 275 رو ندادید
    جناب امیرعلی جان هم قول انتشارش رو دادن
    خوب؟نتیجه چی شد؟
    ببخشید من پاسخ نوشته بودم که چون ارسال نشد ذخیره کردم که بعدا روش بیشتر فکر کنم تا پاسختون رو بدم
    ولی در کل نظر جالبیه وعجب هم داره که بلاخره کسی قابل دونست و همچین نظری داد .البته دوست گلی قبلا هم پیشنهاد و راهنمایی کرده بود اما من تقریبا تازه وارد بودم و نا اشنا
    اما متاسفانه در حال حاضر زمان لازم برای انجام این کار رو ندارم . گذشته از این که اصلا بلد نیستم و باید راهنمایی کنید
    راستی پست اخرت تو تاپیک(مدار بخور سرد(ATOMIZER) _تبدیـ..) زیاد جالب نیست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
      میگم ایده این اسیلاتور رو از کجا گرفتی؟!!! از صفر طراحی کردی؟!
      البته قبلا جواب دادم که اینو از صفر طراحی نکردم . هر چند که از پشت صفر شروع کرده بودم :biggrin:
      گفتم شاید جالب باشه روند کارم رو بدونید و اینکه از شلوغ شدن و گذاشتن مطالب غیر مفید خوشم نمیاد در نتیجه دیگه چیز اضافه نگذاشته بودم که صاف و پوست کنده باشه
      درسته که از وقتی که اعلام کردم که میخوام بسازم و مدارشو اینجا بذارم ، 2 روز بیشتر طول نکشید ولی ... میدونید توضیح دادنش واس من و درکش واس شما سخته که چجور ازمایشایی که انجام ندادم .به محض اینکه رفیقم با تلفن گفت که از تهران پیزو رو خریده و شب میاره ، هنوز ندیده پست زدم که :biggrin::
      نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
      ایا شما هم دوست دارید مدار بخور سرد (humidifier)بسازید ؟
      میتونید برای نظر مثبت از کلید تشکر استفاده کنید تا من مداری طرح کنم تاهمه بتونن بسازن .ودر عدم تمایل دوستان برای گذاشتن مدار زمان نگذارم .
      حقیقت با اینکه 2 شب نخوابیده بودم نــتونسته بودم جواب بگیرم خسته و اعصاب داغون دیگه میخواستم پرتش کنم کنار ولی از طرفی نمیتونستم بپذیرم همچین مداری شکست بده ادمو که در نهایت بلاخره جواب گرفتم . البته شاید خودم با اشتباهاتی که کردم راهمو طولانی کردم
      مثلا اولش سعی میکردم از روی عکس مدار های فروشی (علی باباو...) چیزی بفهمم که کلا فایده نداشت
      همونطور که گفتم اول شروع کردم به گذاشتن پیزو در کلکتور و ... خلاصه چند ده ساعتی الاف شدم و اصلا اگر جواب خوبی میداد هم نمیخواستم با ای سی باشه (پیزو های معمولی با فرکانس صوت اینجوری خیلی خوب جواب میدادن) ولی این که 2 مگ بود فشار زیادی به ترانزیستور و سلف کوچیک میومد
      روز بعدش که تاپیک رو خوندم اینو دیدم که چون از روی برد دستگاه اماده کشیده بود گفتم معتبر تره و یه جورایی بهش اعتماد کردم . فقط مشکل این بود که شلوغ بود و پایه های ترانزیستور مشخص نشده بود حــالا منم فکر میکنم که حتما باید پیزو در کلکتور قرار بگیره و بایاس حتما امیتر مشترکه دیگه

دیگه خلاصه اش میکنم که زیاد ضایع نشم . شروع کردم به ساده کردن و ترانزیستور رو جهات مختلف قرار دادم و یه شماتیک جدا میکشیدم تا بتونم تحلیل کنم که این میتونه درست باشه یا نه . در ضمن ازشون خصوصی هم پرسیدم که متمئن هست که درست کشیده و اینکه ترانزیستور احیانا مثبت نبوده ؟ که ایشون جواب ندادند

یادمه که حدود 20 تا از این نقشه ها کشیده بودم از طرفی نمیتونستم امیتر قرار بدم چون بی ربط بود و به بیس زیاد فکر نمیکردم و از طرفی اگر پیزو به کلکتور متصل میشد هم 2 تاسلف معنی نداشتن و واس خودم یه گمراهی بزرگ ساخته بودم :redface: . البته بعدا همرو پاک کردم (بماند که همشون رو در عمل هم تست کردم )

بعد از اینجا فهمیدم که پیزو رو تو بیس گذاشته و فهمیدم که این سلف ها در واقع مثل همون مقاومتی است که در امیتر قرار میگیره و بهره ترانزیستور رو افزایش میده و به نوعی فیدبک معروفه (اسمش یادم نیست) و نکته هایی دیگر که واسم اشکار شد
      خلاصه از روی این مدار ساختم و باز جواب نگرفتم و چون طرح کلی واسم اشکار شده بود رفتم سراغ همون قبلی و دوباره بازسازی کردمش شماتیک کشیدم

دریغا که اینم جواب نداد . روی این مدار ها زیاد مانور دادم و همه قطعات رو دقیق گذاشته بودم و بعد مثلا مقدار قطعه هارو تغییر میدادم ولی طلسم شده بود

اخرش فقط تو بیس قرار گرفتن پیزو و 2 تا سلف ها رو از این مدارها برداشتم و کلا گذاشتمشون کنار و به خودم قول دادم حتی 1 بار هم بهشون نگاه نکنم که بدجور خودمو سرکار گذاشتم
      و اخرش هم که دیگه اول از یه راهی با گذاشتن قطعه هایی که مدارهای قبلی وجود نداشتن یه تغییراتی حاصل شد و مثلا یه نکته : اون سلف RFC که بیس رو تغذیه میکنه خیلی کار خراب کنه واین اثراتشو با گذاشتن مقاومت یا خازن موازی باهاش فکر میکنم فهمیدم . چون دنبال این بودم ببینم که ایا نقشش فقط رسوندن ولتاژ به بیس برای بایاس هست یا نقش مهم تری داره چون مقدارش حساس بود
      پس اصلا بهتره حذفش کنم کی گفته باید حتما بیسو بایاس کنیم

نا گفته نمونه تجربه های گذشته مثل یه ادمی میمونه که نشسته تو مغز ادم داره دستور میده ولی گوش نکردن بهش باعث گمراهی میشه و بارها و بارها شده مدارهای خاص و پیچیده ای بودن که بدون داشتن شماتیک و فقط با گذاشتن قطعه رو برد بورد یا لحیم کردنشون با سرعتی شگفت انگیز با همون بار اول نتیجه گرفتم و همین بوده که همیشه اعتماد به نفس داشتم .البته همیشه نمیاد سراغ ادم ولی وقتی میاد دیگه نیاز به هیچ محاسبه و هیچ دقتی نیست و صددرصد هم جواب میده و تکراری وجود نداره . اونجا دیگه من فکر یا هنر نمیکنم من فقط عمل میکنم هر چند که شاید اخرش اینطور فکر کنم
      شاید هم ربطی به تجربه نداره چون حافظه ام ضعیفه یا ضعیف شده این حدثو میزنم و در کل هر چی که هست اینو برای همه ارزو دارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r_sal
        فکر کنم جواب سوالتون رو خودتون جواب دادید
        بله (جواب با اجازه HiVoltage)
        با سلام
        اینقدر این انجمن رو زیرو کردم گیج شدم
        بالاخره این سیم پیچ چند دور و به قطر چند و به قطر چه هسته ای سانتی متر درسته یا میلی متر
        منظورم این جمله هاست
        روی هسته فریت با قطر 0.7mm بپیچید
        روی هسته فریت با قطر 0.7cm بپیچید
        کدومشون درسته یه جا نوشته
        L1تعداد 36 الی 42 دور سیم 0.3 روی هسته فریت با قطر 0.7cm بپیچید
        L2 تعداد 15 دور سیم 0.8mm روی هسته هوا به قطر 0.6cm بپیچید
        جایه دیگه نوشته
        L1تعداد 36 الی 42 دور سیم 0.3 روی هسته فریت با قطر 0.7mm بپیچید
        L2 تعداد 15 دور سیم 0.8mm روی هسته هوا به قطر 0.6mm بپیچید
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63276.msg360699#msg360699

دیدگاه

عزیز دلم 7 میلیمتره = فریت با قطر 0.7cm
          دوست عزیز ببخش شرمنده ؛ لطف کردی اگر باز به همچین داستانی برخورد کردی خوشحال میشم بگی درستش کنم .

L1 . L2 باید از سیم با ضخامت حداقل 0.3 میلی متر ساخته شده باشد .یا خودتان اقدام به پیچیدن ان کنید
          میتونید برای L1تعداد 36 الی 42 دور سیم 0.3 روی هسته فریت با قطر 0.7mm بپیچید
          L2 تعداد 15 دور سیم 0.8mm روی هسته هوا به قطر 0.6mm بپیچید

خازن C1 با ظرفیت 1.5n و خازن C2 با ظرفیت 6.8nو حداقل ولتاژ 400 ولت میباشد
          اخ اخ چرا هیچ کی نمیگه اشتباه کردم :redface: این دوستمون توضیح رو با اصلاح نوشتن ولی یه تذکر نداد تا اصلاحش کنم البته همین که بدون علامت سوال پرسش کرده قصدشو سعی کرده نا محسوس رسونده ، من باید متوجه میشدم . بی دقتی از من بوده

نوشته اصلی توسط mtk1367
          با سلام و تشکر یک سوال داشتم سلف ها باید روی استوانه
          L1تعداد 36 الی 42 دور سیم 0.3 روی هسته فریت با قطر 0.7cm بپیچید
          L2 تعداد 15 دور سیم 0.8mm روی هسته هوا به قطر 0.6cm بپیچید
          من واقعا از همه کسانی احتمالا باعث گمراهیشون شدم معذرت میخوام حواسم نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط cocomaiz
            با سلام
            در پاسخ به این جمله اقای های ولتاژعرض کنم که اگه قراره نقشه قشنگه واسه خودت باشه پس نقشه ازمایشگاهیاتو اینجا اپ نکن چون ما اینجا تستر نیستیم که هم پولامونو دور بریزیم و هم وقتمونو هدف از ایجاد این انجمن تبادل اطلاعات و همکاری ماها که تازه کاریم از شما ها باید یاد بگیریم ذکات علم در یاد دادن آن است
            با تشکر و عرض معذرت
            البته یه مقداری حق با شماست ولی خب اگه "HI VOLTAGE" بیاد یه نقشه کامل و بی عیب برای ما پ کنه و ما هم بریم اونو فقط بسازیم ، چیزی یاد میگیریم؟!!! oo: این که میشه فقط مونتاژ!

درستش اینه که ما که مثلاً مهندسیم یا قراره مهندس بشیم یه تلاشی بکنیم و ایرادات همین طرحی که جناب "HI VOLTAGE" گذاشتن رو بر طرف کنیم که هم ، چیزی یاد گرفته باشیم و هم یه مدار توپ با علم خودمون طراحی کرده باشیم ؛ "HI VOLTAGE" هم توی این سایت زکات علمش رو زیادی داده ؛ شما یه نگاه به پستهاش بنداز ؛ معمولاً در حال راهنمایی دادن بوده!

حالا من پیشنهاد میکنم که مدار جناب "HI VOLTAGE" رو یه تحلیلی بکنیم و به یه مدار کامل برسیم البته منظورم اینه که مشکلاتش ( اعم از گرم شدن ترانزیستور یا کار نکردن مدار در برخی موارد ) رو برطرف کنیم !

این انتظار زیادیه میدونم ولی خداییش در حالت ایدهآ‌آل از یه مهندس الکترونیک کمتر از این نمیشه انتظار داشت!!! :biggrin:

من به سهم خودم یه تلاشی میکنم ...

مهدی جان انیمیشن رو نتونستم درک کنم میشه توضیح بدی

حالا که دقت میکنم میبینم تحلیلش خیلی فکر میخواد ؛ احتمالا این انیمیشنی که ساختم خیلی سطحیه و اصل تحلیل مال لحظات اوله که یه نمه پیچیدست!!!

تحلیل سطحیش اینه ؛

در لحظه اول جریان از طریق خازن 1.5 نانو و سلف 80 میکرو به طرف زمین بر قرار میشه و در همین لحظات جریان بین پیزو و خازن 6.8 نانو به طرف همون سلف برقرار هست تا جاییکه اخلاف امیتر ترانزیستور و بیسش 0.6 بشه ؛ توی این زمان ، ترانزیستور روشن میشه و شروع به جریان دهی از کلکتور به سلف 500 نانو و اون یکی ( 80 میکرو) میکنه تا اینکه خازن پیزو کاملا شارژ شده و جریان دهی به بیس ترانزیستور قطع میشه حالا سلف 500 نانو هانری ، در لحظه ای که جریانش قطع میشه یه ولتاژ بالا و خلاف جهت ، تولید میکنه که این ولتاژ از طریق خازن 6.8 نانو به پیزو سرازیر میشه و چون جهتش بر عکس بوده یه ولتاژ منفی هست! که باعث تخلیه و تغییر شارژ خازنهای مدار میشه مدت زمان این ولتاژ منفی بستگی به همین سلف 500 نانو و خازنهای تخلیه کنندش داره و اون یکی سلف تنها مانع از تبادل ولتاژ منفی ایجاد شده با زمینه!

بعد از تخلیه ولتاژ منفی از طریق پیزو و خازن 1.5 نانو دویاره بیس ترانزیستور جریان میکشه و کلکتور رو راه اندازی میکنه و خازن 6.8 نانو هم جریان دهی از سر سلف 500 نانو به بیس رو بیشتر میکنه تا شارژ بشه بعد از اون چرخه ای که گفتم تکرار میشه ؛

حالا این تحلیل سطحی من بود ؛ نمیدونم کجاش غلطه؟! :redface:

دیدگاه

با اشاره به این موضوع که چند ماه این تایپیک درست شده و کل جماعت سر کار نقشه های شما هستن و هی مقدار و اندازه جدید میدید در حالی که نقشه درست و اصلی رو پیش خودتون نگه داشتین...از دوستان هم پرسیدم گفتن مدار شما عیب هایی داره از جمله اینکه باید چندین بار ثطع و وصل کنن تا شاید یک بار شروع کنه به بخار دادن :NO:
              شما اطلاعاتت شاید در مورد من کم باشه
              من هیچ وقت اندازه جدید ندادم و تنها تغییراتی که در تاپیک اصلی انجام دادم اصلاح غلط املایی ، اپلود دوباره عکس های حذف شده بوده . مهم اینه که من بیام شماتیک مدار یا مقدارشون رو تغییر بدم که هیچ وقت اتفاق نیفتاده بلاخره از دوستانی که قبلا نقشه هارو ذخیره کردن بگیر و ببین
              در ضمن اولش گفتم که تضمین شده که کار میکنه ولی تضمین نمیکنم که بقیه صددرصد بتونن بسازن این به تجربه شما برمیگرده (اصلا یک بار تلاش کردی بسازی ؟)
              بعدش از حرف هاتون کاملا مشخصه که حتی یک بار تاپیک رو کامل نخوندی من اینو قسم میخورم .

همین اقا مهدی که به همه پست ها تشکر میزنه :biggrin: معلومه که خیلی تیز هستن . اقا مهدی شما میدونی نیت من چی بوده .به نظرم هیچ کس مثل ایشون نمیتونه درک کنه که درآوردن این طرح چقدر میتونه سخت باشه
              به نظرشما این کار :
              آدم باید همیشه اون نقشه قشنگه رو واس خودش نگه داره
              غلطه ؟ منظورم این نیست که یکی بیاد بگه من تونستم فلان کارو بکنم ولی راهشو یاد نمیدم .قطعا این زشته
              ولی به قول استاد بزرگم قاصد دل : قرار هم نیست هر کس همه طرح هاشو (جنبه تجاری یا غیر تجاری) رو بیاد اینجا بذاره ولی دلیلی هم نداره بیاد حرفشو بزنه و پوز بده
              مثل همه نرم افزار ها و خدماتی از این قبیل که با اومدن ورژن جدید ورژن قبلی رایگان عرضه میشه و همه جا رایجه
              -----------
              تا حالا انصافا شده برید به ساعت پست هام نگاه کنید . دارم میگم من هنوز نه دستگاه بخورشو دیده بودم و نه پیزو رو و وقتی رفیقم شب زنگ زد که گرفته و داره میاد اومدم قول طراحی مدار و گذاشتنش برای عموم رو دادم . بعدا حتی بیخودی نوع دیگه پیزو رو هم پول دادم گرفتم که تست کنم که مبادا فردا واس کسی به این دلیل کار نکنه و اگر تغییر لازمه بگم که خوشبختانه جواب داد

نیست چقدر گوش میکنن بچه ها که انتظار دارن ! من یه غلطی کردم رو برد بورد ساختم و عکس گذاشتم دیگه نتونستم به بقیه بفهمونم مدار رادیویی رو برد بورد کار نمیکنه
              شما انگار متوجه نشدی که درسته که من نقشه طرح کردم ولی مدار آروین خیلی سر تر از مدار من بود یعنی کاملا مشخصه که از من بهتر درست کرده و بهتر جواب گرفته .
              جالب تر از همه اینجاست که همون مدارو دوباره ساخته و متاسفانه کار نکرده و چند بار هم سوال کرد . کاش میتونستم بفهمم مشکلش از کجاست ولی دیگه تا الان همون قدر که من میدونم بقیه هم میدونن .
              بازم با این حال میدونم هستن کسانی که اطلاعاتی خوب تو این ضمینه دارن و نمیان یه چیز هم یاد ما بدن

یادت باشه مدار رادیویی ممکنه با اضافه شدن 2 سانت سیم اضافه دیگه درست جواب نده نکنه من مسئولم ؟

و در اخر تمام عکس هایی که گذاشتم با دقیقا همین مدار بوده برو قطعاتشو ببین . عوض خوندن پست اخر صفحه های قبل رو هم ببین . گفتی عکس ها خراب شده رفتم دیدم هیچ چیز کم نبود فقط یه سری عکس به احترام شما به پست اخر اضافه کردم (کم کیفیت قبلا انداخته بودم )

فرض میگیریم هر چی که شما میگی اونموقع شما اومدی تاپیکی رو که تصمیم گرفته بودم فقط طرح جدید بذارم رو شوت کردی به تاپیکی که بیا تو بشین و تماشا کن که داری خراب کاری میکنی ؟ نکنه واقعا فکر کردی داری هنر میکنی ؟

این یه نقشه حرفه ای و کامل و معتبر ؛ اگر مردونه راست میگی برو بساز
              http://www.8085projects.info/post/Multi-purpose-ultrasonic-atomizer-circuit.aspx

دیدگاه

راستی مهدی جان یک دلیل مهم از اون همه الاف شدن یادم اومد واون این بود که من اول با پیزو بوق سعی میکردم بسازم که در نهایت تقریبا جواب هم گرفتم که اب رو پودر میکرد و ذره ذره میپاشید ولی بخار نمیشد . 2 شبی رو اون معلق زده بودم که بعدش با اون پیزو غول پیکره کار نمیکرد و اومدم پرسیدم که داستان چیه . (پیزو فکر کنم التراسونیک بود) و مدار هم اسیلاتور 555 که به بیس ترانزیستور - یه ترانس هم کلکتور تا مثبت (ثانویه متصل به پیزو ) و یا سلف که (پیزو با سلف موازی ) با هر دو جواب میداد و یک ورق نازک فلزی با حالت فنری هم به پیزو لحیم کرده بودم که همچین جوابی میداد
                در ضمن پیزو باید عمودی میذاشتم و به کنار ظرف تکیه میدادم
                و پیش خودم گفتم کافیه پیزو فرکانس بالا جایگزین کنم و حتما بخار میده دیگه که :cry:
                ------------------------
                کاش واقعا این نقشه رو واس خودم نگه داشته بودم و یه دونه مسخره شو میساختم و میذاشتم .
                اون موقع مشکل این بود که میدونستم اگر مدار قطعه زیاد داشته باشه احتمالا کسی نمیتونه بسازه . منظورم این نیست که عدم توانایی باشه بلکه با اضافه شدن هر قطعه شانس ساختن کمتر میشد و مهم تر از همه اگر تست اولیه منفی میشد عیب یابی تعداد قطعه بیشتری رو زیر سوال میبرد .
                این تنها طرحیه که همه واقعا میتونن بسازن و حالا یکی مثل اقا مهدی که خودشون استعداد طراحی دارن و با این طرح اولیه کلیتشو راحت حضم کردن ، میان یه خازن مثلا به پیزو اضافه میکنن و دیود یا خازن محافظ ترانزیستور میذارن و میان مثلا یه فیدبک میسازن برای کنترل جریان بیس و یا مثلا سیستمی که بدون اب خاموش کنه که احیانا پیزو خراب نشه که اخرشم نفهمیدیم بدون اب بلاخره خراب میشه یا نه :rolleyes: .البته همه جا تاکید شده نزنید ولی ایا میسوزه؟ ضعیف میشه ؟،چی میشه ؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

:biggrin: منم فکر میکنم ؛ دوستان معترض ، تاپیک ها رو کامل نخوندن!
                  ولی خب HI VOLTAGE جان ، یه چیزی گفتی که دوستان داغ کردن و دچار سوء تفاهم شدن! :rolleyes:
                  از حسن نظری هم که به من داری ممنونم ما کوچیکتیم :redface:

....................................که اخرشم نفهمیدیم بدون اب بلاخره خراب میشه یا نه :rolleyes: .البته همه جا تاکید شده نزنید ولی ایا میسوزه؟ ضعیف میشه ؟،چی میشه ؟
                  ظاهراً تلف قدرتی که روی پیزو هست ، باعث گرم شدنش میشه و آب خیلی راحت خنکش میکنه ؛ ولی بیشتر فکر میکنم برای جلوگیری از بی موقع روشن بودن مدار باشه، درسته که اینا تحملشون بالاست ولی حالا بهتر اینه که بهشون فشار نیاریم! شاید بسوزن ( خب مهدی بگو نمیدونم دیگه... )

دیدگاه

سلام
                    بالاخره بعد از چند ساعت کار روی این مدار آخرش راش انداختم چه حالی میداد :wow: :wow:یه مقاومتت 47 کیلو هم با پیزو سری کردم چه بخاری میداد ولتاژ32 ولت آمپر هم تقریبا 1 آمپر بود ترانزیستور هم داغ نمیشد البته با هیت سینک پیزو هم عایق کاری کردم
                    اما نمیدونم یکدفعه چی شد که دیگه کار نکرد ترانزیستورو تست کردم دیدم سوخته عوضش کردم بازم سوخت باز هم عوضش کردم دوباره سوخت نزده میسوخت مدار هم درست بستم قبلا هم ازش جواب گرفتم احساس میکنم ترانزیستور با ترانزیستو تو کیفتش فرق میکنه جفتشون هم 2sd313 بود اما پسونداشون فرق میکرد یکیش 2sd313 h32 بود و دیگریش 2sd313 i35 بود اونیکه پسوندش h32 بود تو مدار ازش جواب گرفتم از چهره گرفته بودم اما اون یکی رو از امجد گرفته بودم نزده می سوخت :angry:
                    یه سوال علت سوختن ترانزیستور از چی میتونه باشه احتمال داره از پیزو باشه چند ثانیه بی اب کار کرد نکنه پیزو سوخته باشه :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط cocomaiz
                      سلام
                      بالاخره بعد از چند ساعت کار روی این مدار آخرش راش انداختم چه حالی میداد :wow: :wow:یه مقاومتت 47 کیلو هم با پیزو سری کردم چه بخاری میداد ولتاژ32 ولت آمپر هم تقریبا 1 آمپر بود ترانزیستور هم داغ نمیشد البته با هیت سینک پیزو هم عایق کاری کردم
                      اما نمیدونم یکدفعه چی شد که دیگه کار نکرد ترانزیستورو تست کردم دیدم سوخته عوضش کردم بازم سوخت باز هم عوضش کردم دوباره سوخت نزده میسوخت مدار هم درست بستم قبلا هم ازش جواب گرفتم احساس میکنم ترانزیستور با ترانزیستو تو کیفتش فرق میکنه جفتشون هم 2sd313 بود اما پسونداشون فرق میکرد یکیش 2sd313 h32 بود و دیگریش 2sd313 i35 بود اونیکه پسوندش h32 بود تو مدار ازش جواب گرفتم از چهره گرفته بودم اما اون یکی رو از امجد گرفته بودم نزده می سوخت :angry:
                      یه سوال علت سوختن ترانزیستور از چی میتونه باشه احتمال داره از پیزو باشه چند ثانیه بی اب کار کرد نکنه پیزو سوخته باشه :angry:
                      تبریک میگم که راش انداختی بهتره یه عکس از مدارت بزاری. مقاومت 47K رو من 10 کیلو میزارشتم مدار کار نکرده میسوخت! البته من Bu406 بود ترانزیستورم و متوجه شدم که وقتی یه لحظه میزنم و بر میدارم مدار شروع بکار میکنه ولی مدام اگر میزاشتم تو مدار میسوخت

دیدگاه

مرسی
                        عکس و فیلم ایشالا بعدا حتما میزارم
                        علت سوختن ترانزیستور چی میتونه باشه میتونه از کیفیت پایین قطعه باشه
                        bu406 با همین ترکیب جواب میده اگه تست شده برم bu406 استفاده کنم

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

:arrow:
                          هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

سلام
                            آقا مهران از اینکه اینقدر وقت گذاشتی ازت ممنونم اما بجای این همه نقد یه راه حل واسه این مشکل پیدا میکردی
                            واسه خاموش کردن پیزو در حالت بی آبی چه کاری میشه کرد سر همین بی آبی پیزوی من سوخت :angry: تا این مشکل حل نشه این مدار بدرد نمیخوره یکی میخواد همش بالا سرش باشه هی آب بریزه توش

دیدگاه

سلام مهران ! یه بچه با حال و پر انرژی ؛ غمگین مینویسی؟!

اول اینکه از لطفی که به من داری ممنونم ؛ یه مقدار تند میری خب :redface:

بعدشم ... من از بچه های خوب این سایت الگو میگیرم ؛ یکیش خود شمایی مهران جان ؛ با این همه پر انرژی بودنت الگوی خوبی هستی ؛ HI VOLTAGE هم برای من الگو بوده ؛ با همین تاپیکهای ساختن ولتاژ بالا ؛ تبدیل گوشی ... ؛ ساختن بخور سرد و هر چی مشابهش ارسال داشتن ؛ نتیجه تاثیر گرفتنم از ایشون هم ، همون تاپیک ساختن شارژر باتری با 741 هست که خداییش فقط و فقط به قصد گذاشتن توی ECA طراحیش کردم و توی همون تاپیک هم کامل شد و حتی یکی از بچه ها از روش تولید کرد برای فروش!

من مخالف قرار دادن طرحی که خودت برای طراحیش وقت گذاشتی نیستم ولی معمولا اینکار رو کسی انجام نمیده و یه قانون نا نوشته میگه که اگه این کارو بکنی ؛ غیر عاقلانست ؛ ولی HI VOLTAGE که بیشتر تجربی کار کرده و زیاد فرمولی و تحلیلی مدار طراحی نمیکنه این قانون نا نوشته رو زیر پا گذاشت و یه طرحی که خودش ازش جواب گرفت رو گذاشت اینجا که ظاهرا بعدا مشکلاتش معلوم شد که خب باید تحلیلی کار کرد تا مشکل حل بشه ؛

من خودم از اینکه HI VOLTAGE گفتن آدم نقشه قشنگه رو برای خودش نگه میداره ؛ زیاد خوشم نیومد و یه مقدار مور مورم شد :biggrin: ولی خب این حقیقتیه که حالا صفا و صداقت HI VOLTAGE بهش اشاره کرد و نباید به خاطر صداقتش اونو سرزنش کنیم ؛ اگه مثلاً به قول معروف ، شما رو میپیچوند ، راضی تر بودی ؟(آره بودی !)

مدار مشکل داره ولی قابل حله ؛ البته من تصور میکنم باید مدار رو به صورت سوییچینگ ساخت ؛ مدار چینیها رو هم بنداز دور ! سوییچینگ نیست! و همونطور که گفتی ترانزیستورش داغ میکنه و باید حتماً خنک بشه!

من توی فکر طراحی مداری هستم که ترانزیستورش داغ نکنه ؛ اگه موفق شدم میذارم توی نت ؛ بازم شاگرد HI VOLTAGE خواهم بود! :nerd:

شما هم اخمات رو باز کن و باز انرژیآ‌زا باش ...

موفق و موید باشی...

دیدگاه

بازم حوصله کردم با این مدار های ولتاژ ور رفتم ، 2 تا ترانزیستور 2sd313 هم سوزوندم :nice: ولی بلخره یه چیزایی دستگیرم شد به این شرح:

1.پیزو:
                                اون پیزوم سیمش از زیر قطع شده بود و حسابی منو سرکار گزاشته بود! خوشبختانه 1 پیزوی دیگه داشتم که جا زدم وبا 313 راه افتاد ولی جالبه که پیزوهای مختلف بازده مختلف دارن! چون اینیکی با 2 آمپر جریان نصف اونیکی توی 1 آمپر بخار تولید نمیکرد!

2.ترانزیستور:
                                بتای ترانزیستور خیلی مهمه! چون با بتای بالاتر روی قطعات با تورلانس بالا بازم بخار تولید میشه ولی روی بتای پایین نه و باید قطعات دقیقتر باشن.

3.سلفها
                                بازم میگم مدار بشدت به سلف 0.5u حساسه و کوچکترین تغییر در مقدارش میتونه باعث تغییرات بزرگی در حجم بخار یا حتی کار نکردن مدار داشته باشه. در مورد سلف 80u هانری هم من از 75 تا 100 هانری جایگزینی کردم ولی خیلی فرقی به حال مدار نمیکرد.

ترانزیستور این مدار و اون سلف نیم میکرو هانری رو باید درست انتخاب کنید. سلف رو راحت میشه ساخت چون هسته نداره و مشکلی نیست ولی انتخاب ترانزیستور توی این مدار خیلی مهمه!

حالا های ولتاژ جان این پیزورو چطوری سیمی که ازش کنده شده رو بچسبونم سرجاش؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...