اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

- دوستان توجه داشته باشند که در اینترنت کلا همینه ! شاید باورتون نشه ولی مثلا من در تاپیکهای صوتی زیاد رفت آمد کردم ، ولی حتی یک بار هم نقشه هایی رو که ارائه شده نساختم !! ولی تا دلتون بخواهد روی طرح های خارجی که زیاد ازش ساخته شده تو سراسر دنیا و جواب خودشو پس داده کار کردم. یه بار 5-6 سال پیش یه طرحی از اینترنت برای آمپلیفایر پیدا کردم که بعد از کلی بدبختی جواب نداد ! به این نتیجه رسیدم که نباید تا یه نقشه دید شروع کرد به ساخت. باید سورس اصلیش رو پیدا کرد ، اصول کاریش رو بررسی کرد ، حتی دیدن عکسهای نمونه های ساخته شده اش و توضیحات زیر اونها خیلی کمک میکنه...فیلم که دیگه محشره..بنابرین اگر یه دوستی میاد یه تاپیکی ایجاد میکنه ، شما اول تاپیک رو بخون ، نقشه ها رو مقایسه کن ، اگر کسی از طرحی که ساخته و گذاشته قشنگ جواب گرفته ، بسم الله ، در غیر این صورت خودت برو تو گوگل سرچ کن و زحمت بکش. حتی مطمئن هستم در زمینه ای که فعالیت می کنید فرومهای خارجی هست و می تونید با جست وجو پیدا کنید. توی سایت های خارجی هم همینه. بعضی ها فقط دنبال نقشه و برد اون هستند سریع برن یدونه بسازن ! ولی خود من تا سوال نپرسم از مسائل مختلف و جواب دادنشو با چشم نبینم سمتش نمیرم.

- برای جلوگیری از سوختن پیزو بدون آب : در گوگل سرچ کنید Water sensor یا Water level indicator ، مدارات نسبتا ساده تا پیچیده ای رو مشاهده می کنید که نوع ساده اون زیاد ازش ساخته شده و می تونید به راحتی بسازید. خروجی مدار معمولا یک رله هست که میتونید از قسمتها کنترلی تا قدرت مدارتون رو باهاش قطع یا وصل کنید. این دیگه پای خودتون. فقط توجه داشته باشید ولتاژ مدار 12 ولت یا کمتر باشه و حتما از برق شهر ایزوله. [-X

- این قضیه عکس گذاشتن هم که کلا ایرانی جماعت باهاش مشکل داره ! یکی رو دار می زنن سه سوت فیلم و عکسش میاد تو اینترنت. اون وقت بچه هایی که کار علمی میکنن زورشون میاد با موبایلم که شده 2 تا دونه عکس بگیرن ، با نرم افزار مثلا ACDsee سایزش رو کم کنن ، بعد تو یه سایت درست و حسابی پلودش کنن.

:job:

دیدگاه

مداری که مشابه طرح HI VOLTAGE هست اینه و به نظر ایراداتش رفع شدست ؛ البته یه فرقهایی داره که شما فقط اضافه هاش رو به مدار HI VOLTAGE اضافه کنید و مدار رو تست بزنید ؛ در هر صورت گرما گیر بزرگ فراموش نشه!!!

پی نوشت : وقتی مدار رو به تغذیه میزنید ، پتانسیومتر روی صفر نباشه!!! (ترانزیستور 2SD313 برای این مدار مناسب نیست!!! ) به این نکته دقت کنید ها ، مگر نه ترانزیستورتون میسوزه ؛ خازنها هم همه 100 ولت هستن!

پی نوشت 2 :biggrin: : مدار اصلی این شکلیه ... :NO:

دیدگاه

رفتم سراغ دیتاشیت 2SD313 ، دیدم ولتاژی که این ترانزیستور میتونه بین کلکتور و بیسش تحمل کنه 60 ولت بیشتر نیست در حالیکه در مدار بالا این ولتاژ حداقل دوبرابر تغذیه هست (اثباتش رو نمیدونم ولی مطمئنم)

توی مدار بالا ترانزیستور BU406 گذاشته که یه ترانزیستور ولتاژ بالاست ...

البته ممکنه برخی از ترانزیستورهایی که میخرید ولتاژشون کمی بیشتر از دیتاشیت باشه ولی حتما باید تست بشن و روش تستش هم این جوریه که پیوند دیودی رو با یه مقامت بالا سری میکنیم و ولتاژ منبع تغذیه رو بالا میبریم وقتی جریان برقرار شد ( به خاطر مقاومت بالا ترانزیستور نمیسوزه ) اون ولتاژ میشه ولتاژ شکست پیوند دیودی !!!

دیدگاه

تست ادامه داره...

با ترانزیستور TIP41C که مهران جان زحمت کشیدن از توی اون برد آماده در آورده بود، اومدم تست کنم که هواسم نبود و دو سر پیزو به هم وصل بود ترانزیستور سوخت یه دونه هم تو خرتو پرتام بیشتر نداشتم...
          البته بتای این ترانزیستور خیلی بالا بود وقتی با تستر گرفتم 700 بود! ( اشتباه بوده نه؟) حالا باز فردا میرم یه TIP41[glow=red,2,300]C[/glow] میگیرم ببینم اون چطور جواب میده...

روی یه برد آماده (پشت ویترین یه مغازه توی عباسیان ) هم ترانزیستور دیدم با شماره D1047 که همون 2SD1047 دیدم که نظرمو جلب کرد . یکی گرفتم و تست کردم این یکی بنظر پدرمادر دار میاومد زیر تست هم مثل Bu406 داغ نمیکرد! البته داغ میکرد ولی نه در اون حد...

ترانزیستور 2SD313 به هیچ عنوان برای کار دائم به درد این مدار نمیخوره مخصوصا" بخاطر همین ولتاژ 60V کمش! که آقای های ولتاژ هم بهش اشاره کرده ...

بهترین گزینه فعلا 2SD1047 هستش تا TIP41C رو هم بگیرم فردا جوابشو میدم ...

یه نگاه بهش بندازین خوش تیپم هست هم گردن کلفت:

دیدگاه

سلام آروین ؛ TIP41C دم مرزش هست (100V) به نظرم احتمال سوختنش زیاده :cry:

ترانزیستور 2SC2305 هم مناسب هست!

دیدگاه

اینم بگم ترانزیستور 2sd313 با ولتاژ 30V هیچ مشکلی نداره ولی خوب برای این پیزو ها باید بالای 40 ولت باشه من 48V رو بهش دادم سوخت ولی روی 48 ولت بخار قابل قبولی دارم

2SC2305 هم بنظرم بتاش پایینه و اینکه روی 25 درجه سانتی گراد میشه 80W بهش فشار آورد وگرنه میسوزه که من بعید میدونم با آب هم بتونم این ترانزیستور رو زیر 40 نگهش دارم!

یکی هم بهم گفت این 2sd1047 هم تقلبی داره!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط coco
                سلام
                بالاخره بعد از چند ساعت کار روی این مدار آخرش راش انداختم چه حالی میداد :wow: :wow:یه مقاومتت 47 کیلو هم با پیزو سری کردم چه بخاری میداد ولتاژ32 ولت آمپر هم تقریبا 1 آمپر بود ترانزیستور هم داغ نمیشد البته با هیت سینک پیزو هم عایق کاری کردم
                آفرین .دمت گرم :applause: آی خوشم میاد از دوستانی مثل شما که آستین بالا میزنن و عملی تست میکنن . یه عکس باحال و یه فیلم کوتاه یادت نره :agree:
                نوشته اصلی توسط arvinfx
                حالا های ولتاژ جان این پیزورو چطوری سیمی که ازش کنده شده رو بچسبونم سرجاش؟
                یه پنبه رو خیس کن و یه کن نیم دایره کن و بذار دور نقطه مورد نظر / سر سیم رو روغن لحیم بزن و در اون نقطه قرار بده و هویه رو که یه کم سیم لحیم از قبل رو سرش اب کردی رو یه لحظه کوتاه بزن به سیم / سیمت باید قلمبه روغن سرش باشه تا لحیم کردنت کمتر از یک ثانیه طول بکشه
                چیزایی که دسگیرت شد مخصوصا در مورد بتا کاملا درسته
                بهترین گزینه فعلا 2SD1047 هستش تا TIP41C رو هم بگیرم فردا جوابشو میدم ...
                چه عجب بلاخره خواهشم اجابت شد . 313 خوب کار میکنه ولی بدبختی بدرد اینکار نمیخوره . اما نمیدونم چرا باBU406 هم موافق نیستم .

نوشته اصلی توسط مهران چمنی
                -شما یه مدار گذاشته بودی که سلف ها جابجا بود ...سیم ها تغییر کرد...مقاومت به پیزو اظافه شد...نوع ترانزیستور اصلی مشخص نبود.
                -بله کامل تایپیک رو نخوندم چون محتوای مستقیم و قابل فهمی نداشت و هر صفحه رو رد میکردم هرکسی یه نظری چیزی داده بود که کاملا گیج میشدم...
                -----------------
                نه خراب شده و هنوزم هست. تصویر کوچیک نمایش داده میشه ولی بخوای بزرگ مشاهده کنی میگه تصویر موجود نیست.
                لینک فیلم هم درست نکردی...اونم خرابه.... بیشتر دقت کن
                اقا arvinfx شما بگو من چه تغییری تو شماتیک دادم تا حالا ؟ بی زحمت بزرگنمایی عکس ها و فیلم پاسخ 14یا15 را چک کن ببین مشکل چیه
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=61847.15

ترانزیستور رو به دوستان سپردم و نکته هاشم گفتم . کدوم صفحه ها و کدوم خوندن ؟ کلا شاید 10 خط نشه و یکی اگر وارد باشه فقط به عکس و نقشه نگاه بکنه کافیه
                واقعا کار مشگلی بود که در حد یک صفحه یا حتی در حد یک پاسخ از آخرین ویرایش یک شماتیک-یک لیست قطعات از مدارتتون میزاشتین تا مجبور نشیم 20صفحه رو زیرو رو کنیم؟
                واقعا چی داری میگی ؟ خوبه حالا من اولین نفری هستم که اینکارو کردم و کارو مثل اب خوردن کردم تا کسی مجبور نباشه حتی 10 خط بخونه اینو به کس دیگه بـگو . و خواهش کردم کسی اونجا چیزی نـنـویسه ؛ ولی کی گوش کرد و به خودتون هم بگو .چند بــار و چقدر بزرگ و قرمز باید مینوشتم تا مطمئن میشدم دیگه کسی اونجا پست نمیزنه ؟
                www.eca.ir/forum2/index.php?topic=61847.0
                اگر فقط منضورت جابجایی که r_sal گفته بود اون سو تفاهمی بود که در پ خصوصی حل شد و براش توضیح دادم و اشتباه از من نـبود . همون جمله رو 10 دقیقه ای بود داشتم ویرایش و ذخیره میکردم و تغییرات رو میدیدم تا طبق میلم بشه و چون اینترنتم کم سرعت بود و من تازه وارد و ابزار ها رو کامل نمیشناختم و میترسیدم تو این فاصله یکی بیاد سریع یه چی بنویسه (اصلا شدیدا مونده بودم چجوری بفهمونم که مطالبم هنوز تکمیل نشده و فعلا پست نزنید تا پشت سر هم باشن ) اخرش هم نشد
                از ایشون اولش خیلی ناراحت شدم و بعد جفتمون معذرت خواهی کردیم . الان میگم پاکش کنن .همین چیزا مانع از این شد که من تاپیک رو ادامه بدم
                همون عکس ها که میگی بزرگ نمیشن برای من که وارد نیستم اینکه با شماره گذاری در کنار هم قرار دادم یادمه بیشتر از نیم ساعت طول کشید و نمیشد با پیش نمایش تغییرات رو دید باید حتما ذخیره میکردم
                پاسخ 32 در اثبات حرفم http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63276.30 البته خداییش اروین دیگه نگفتی داستان نگرفتن PCB چی بود ولی شما اشتباه میکردی درسته ؟

دیدگاه

ظاهراً تلف قدرتی که روی پیزو هست ، باعث گرم شدنش میشه و آب خیلی راحت خنکش میکنه ؛ ولی بیشتر فکر میکنم برای جلوگیری از بی موقع روشن بودن مدار باشه، درسته که اینا تحملشون بالاست ولی حالا بهتر اینه که بهشون فشار نیاریم! شاید بسوزن ( خب مهدی بگو نمیدونم دیگه... )
                  ممنون
                  همچنین ممنون از تحیل عملکرد مدار که ریختم تو گوشیم تا دقیقتر بخونم و بعد نظرمو بگم
                  ولی خب HI VOLTAGE جان ، یه چیزی گفتی که دوستان داغ کردن و دچار سوء تفاهم شدن! :rolleyes:
                  آخه من موندم واقعا نمیدونن معنی اینکه قبل از دیدن پیزو و همچین دستگاهی قول طراحی وگذاشتن مدارشو دادم یعنی چی ! پس باید واضح تر بگم که من کلا به عشق بچه های این انجمن واس ساخت این مدار وقت گذاشتم و نقشه نگه داشتن اصلا معنی نداره (حداقل واس من)
                  وقتی میبینم در مورد واقعیت صحبت نمیشه و مجازی صحبت میکنن لابد منم مجازی باید..
                  اگر منظور اون نقشه است که هیچ وقت صحبتی ازش نکردم (پس وجود نداره :rolleyes و چه بسا باید اینطور باشه ولی نیست واصلا حوصله این کارو ندارم :icon_razz:

بلاخره باید یه دلیل و مدرک بیاره یا نه ؟ :smile: مثلا میتونه بره از تاریخ اپلود سنتر ها و یا تغییرات فتوشاپی عکس ها که تو مشخصاتش مینویسه و جالبه که فورشید هم مینویسه و در کل یک مغایرت اساسی گیر بیاره بعد بیاد اینطوری صحبت کنه و بخواد کسی رو خراب کنه :biggrin:

بیا مدرک : تاریخ اپلود اینو با پاسخ اون شماتیک انجمن چی میگه ( 30 /may)
                  http://www.4shared.com/photo/6ktl9GS5/schematic_atomizer.html
                  از اینا زیاده ولی خوب اول ایشون باید بر ادعایش دلیل بیاره .چون من از قبل یه زمان مخصوص واسش صرف کردم که مطمئن شدم که در اینده مجبور به تغییر مدار نباشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                    من مخالف قرار دادن طرحی که خودت برای طراحیش وقت گذاشتی نیستم ولی معمولا اینکار رو کسی انجام نمیده و یه قانون نا نوشته میگه که اگه این کارو بکنی ؛ غیر عاقلانست ؛ ولی HI VOLTAGE که بیشتر تجربی کار کرده و زیاد فرمولی و تحلیلی مدار طراحی نمیکنه این قانون نا نوشته رو زیر پا گذاشت و یه طرحی که خودش ازش جواب گرفت رو گذاشت اینجا که ظاهرا بعدا مشکلاتش معلوم شد که خب باید تحلیلی کار کرد تا مشکل حل بشه ؛

من خودم از اینکه HI VOLTAGE گفتن آدم نقشه قشنگه رو برای خودش نگه میداره
                    ؛ زیاد خوشم نیومد و یه مقدار مور مورم شد :biggrin: ولی خب این حقیقتیه که حالا صفا و صداقت HI VOLTAGE بهش اشاره کرد و نباید به خاطر صداقتش اونو سرزنش کنیم ؛ اگه مثلاً به قول معروف ، شما رو میپیچوند ، راضی تر بودی ؟(آره بودی !)
                    -البته نه صددرصد ولی خوب اینجا همه تیز هستن و من کم حافظه /اصلا جراتشو ندارم اینجا تئوری و فرمولی صحبت کنم و قطعا بهتر از من تو این ضمینه در انجمن زیاد هستن

-درست نیست . مشکلاتش اون چیزی نیست که فکر میکنید

-من غلط کردم . من کی این حرفو زدم ؟
                    1بار میگم دقیق و واقعی : من فقط و فقط به نیت گذاشتن مدار در سایت و عشق به این کار 4 شب کامل نخوابیدم تا اینکارو انجام بدم و هیچ نقشه ای پیش خودم نگه نـــداشتم

من همیشه تصمیم داشتم هر طور که شده 1 یا نهایتا 2 تا سلف بیشتر به کار نبرم چون احساس میکردم اونجوری دیگه همه نمیتون بسازن و حداقل من این باور رو داشتم . فرضا مداری بخواد به واسطه وجود سلف اضافه و چندین قطعه دیگر بهتر کار کنه
                    در ان صورت با اینکه میدونستم گیر میکنن و نمیتونن بسازن بیام بذارمش ، نا مردی نیست ؟

تنها چیزی که پیش خودم نگه داشتم ؛البته یه کوچولو گفتم ولی چون واسم ارزش بوده زیاد تکرار نکردم فقط و فقط یک جمله است که الان میگم :

بالا بریم پایین بیایم بدون این مدار به اون چیزی که شاید بعدا حرفه ای تر میتونه باشه نــمیرسیم و این اون بزرگترین قشنگی این مداره . نمیشه مستقیم از یک نقشه کامل به صورت کامل ساخت و جواب گرفت
                    (این بزرگترین تجربه ام از این مدار بود که گفتم -دیگه خالی خالی شدم :biggrin

نکته هایی در مورد این مدار وجود داره که جز برای کسی که 3-4 نوع از این مدار نساخته باشه ملموس نیست و اینجوریه که من نمیتونم توضیح بدم و واقعا توضیحش سخته ولی میگم که این مدار حرفه ای تر از اون چیزیه که فکرشو بکنید و معتقدم .
                    اگر جور دیگه ای و پیچیده تر بود هر کس باید بسته به مدار خودش اندازه و مقدار قطعات رو عوض میکرد و سختی تغییر با غیر ممکن برابری میکنه . مگر اینکه فقط و فقط روی PCB ساخته بشه و بقیه هم دقیقا مثل همون PCB رو بسازن و دقیقا با همون قطعات بسازن

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                      چیزایی که دسگیرت شد مخصوصا در مورد بتا کاملا درسته چه عجب بلاخره خواهشم اجابت شد . 313 خوب کار میکنه ولی بدبختی بدرد اینکار نمیخوره . اما نمیدونم چرا باBU406 هم موافق نیستم .
                      Bu406 خیلی داغ میکنه وبتاش توی 5 تایی که من گرفتم خیلی متغیره!

راستی مطمعنی اینطوری لحیم میشه؟ اوندفه زدم پیزو رو پوکوندم این آرد ازش میریخت هی بیرون بعد فهمیدم بابا این سنگه فشردس oo:

اقا arvinfx شما بگو من چه تغییری تو شماتیک دادم تا حالا ؟ بی زحمت بزرگنمایی عکس ها و فیلم پاسخ 14یا15 را چک کن ببین مشکل چیه
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=61847.15
                      هیچ تغییری ندادی. چک کردم مشکلی نداشت!

پاسخ 32 در اثبات حرفم http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63276.30 البته خداییش اروین دیگه نگفتی داستان نگرفتن PCB چی بود ولی شما اشتباه میکردی درسته ؟

چمیدونم والا گذشته رو هم نمیزنم من :icon_razz:

دیدگاه

با تشکر از جناب HI VOLTAGE من هم ساختمش
                        من از 2SD998 استفاده کردم البته با چندتا ترانزیستور دیگه مثل TIP41, TIP31, TIP35, BU406 هم امتحان کردم ولی به نظر همون 998 از بقیه بهتر بود.
                        البته یه مقاومت هم با پیزو موازی کردم 4.7 کیلو که بهترین تعادل رو بین جریان مصرفی،پاشش آب و بخار حاصله داشت.
                        مدار هم با 50 ولت کار میکنه و تقریبا 700 میلی آمپر جریان میکشه.
                        عکس و فیلم هم میزارم تو اونیکی تاپیک. :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navidr
                          من از 2SD998 استفاده کردم البته با چندتا ترانزیستور دیگه مثل TIP41, TIP31, TIP35, BU406 هم امتحان کردم ولی به نظر همون 998 از بقیه بهتر بود.
                          البته یه مقاومت هم با پیزو موازی کردم 4.7 کیلو که بهترین تعادل رو بین جریان مصرفی،پاشش آب و بخار حاصله داشت.
                          توی هیچ مداری ندیدم مقاومت با پیزو سری کنن! ( البته من سری میکنم که راه بیفته و بعد برش میدارم...

داغ شدن 998 چطور بود؟

این مداری که شما بستی اونی نیست که های ولتاژ بسته درسته؟ اون ولوم چیکار میکنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                            توی هیچ مداری ندیدم مقاومت با پیزو سری کنن! ( البته من سری میکنم که راه بیفته و بعد برش میدارم...

داغ شدن 998 چطور بود؟

این مداری که شما بستی اونی نیست که های ولتاژ بسته درسته؟ اون ولوم چیکار میکنه؟
                            اروین جان من مقاومتو موازی کردم نه سری. تو شماتیکهای دیگه هم مثل این یکی :
                            http://www.8085projects.info/post/Mu...r-circuit.aspx
                            اگه نگاه کنی یه مقاومت با یک سلف سری به بیس وصل شده البته با یه خازنم زمین شده مدار من بدون این مقاومت کار نمیکنه نمیدونم چرا ؟! در ضمن تا حالا هر چی شماتیک دیدم به بیس این ترانزیستور یه ولتاژی میومد حالا میخواد از قسمت کنترل سطح آب باشه یا هر چی دیگه.
                            مثلا کنترل سطح آب وقتی اون دوتا پروب تو آب باشن توسط BG3 یه جریانی به بیس BG2 وارد میشه که باعث روشن شدن اون و در نتیجه جاری شدن یه جریان دیگه به بیس ترانزیستور قسمت نوسانساز میشه و شروع به کار میکنه یعنی وقتی آبی در کار نیست نوسانساز خاموشه فکر میکنم دلیل کار نکردن مدار منم این بود که با اتصال اون مقاومت 4.7 کیلو روشن شد.

در مورد داغ شدن هم نسبت به BU406 کمتر داغ میشه ولی هنوزم گرماش زیاده

مدارم دقیقا همون مدار آقای های ولتاژه بعلاوه چیزهایی که گفتم

و اون ولوم هم بخاطر زاویه عکس بنظر میرسه که جزئی از مداره ولی نه اون همینطوری اونجا افتاده بود :biggrin: عکشو ویرایش کردم

ببخشید زیاد پرحرفی شد :rolleyes:

دیدگاه

با سلام_من اوایل این تایپیک این مدار رو ساختم و گفتم که باd313 هیچ رقمه نتونستم جواب بگیرم ولی با 2sd401 البته با پسوندY فورا با اولین آزمایش نتیجه گرفتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navidr
                                خواهش میکنم
                                تبریک میگم :nice: امیدوارم زمان زیادی نبرده باشه ؟ از بابت معرفی ترانزیستور ها هم ممنون
                                این مقاومت هم به نوعی ابزاری برای پی بردن به صحت عملکرد مداره و در شرایط مناسب و ترانزیستور مناسب گاهی با 47 کیلو عالی جواب میده و باید روی مدار بیشتر کار کرد تا بتونه بانهایت 22 کیلو یا دیگه بسته به ترانزیستور با 10 کیلو راه بیفته
                                باز 10 کیلو هم اهمش کمه و باید بیشتر باشه و فقط در تست به زودتر جواب گرفتن مفید میباشد . باید مدارتون تا حدی بالانس باشه و دقیق کار کنه که نیاز به وجود مقاومت نباشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X