اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

چی شد ؛ ظاهرا قبلا هم چند نفر پیزو خریده بودن ،اما نتیجه نگرفته بودن .
    دست به کار نشدید؟ کسی هنوز امتحان نکرده ؟
    اگه جواب گرفتید حتما همینجا اعلام کنید و اگه اقدام کردید وبا مشکل روبرو شدید هم بگید . تا اگر نکته های احتمالی وجود داشت برای من وبقیه هم اشکار شود .

نکته: راستی وقتی دسگاه روشنه ،دستتون رو توی اب ،در بالای پیزو ، نکنید ؛ چون انگشت ادم یه کم سوزن سوزن میشه
    یابهتر بگم خفن دست ادم میخ میخ میشه .

دیدگاه

داداش دمت گرم خیلی باحالی از این مدار ساده تر فکر نکنم ساخنه شده باشه! :icon_razz:

فایل های PCB شو نمیشه دانلود کرد میگه No files in this folder .

فقط یه چیزی فکرمو مشغول کرده چطوریه که این پیزو روی بیس و +40 قرار میگیره ؟ تا اونجایی که یادمه بار رو روی کلکتور قرار میدیم!

یادم رفت حجم بخورش چقدره؟ یه فیلمم اگه میزاشتی محشر بود

(چقدر دستور و سوال :redface: )

دیدگاه

فایل های PCB شو نمیشه دانلود کرد میگه
        خوب شد گفتی .قبلا چند بار ویرایشش کردم وخودم امتحان کردم /ظاهرا باز اذیت کرده .قبلا هم داستان داشتم ،وسط فونتها توضیح مینوشتم و یه حرف انگلیسی با عدد به کار میبردم همه چی قاطی پاتی میشد،به هم میریخت /باید برعکس مینوشتم وباهاش ور میرفتم وبعد با ذخیره معلوم میشد چجوری داره نمایش میده /یاوقتی با حرف انگلیس شروع جمله بود در ادامه فارسی دوباره جابجا میشه و (از این داستانا وترفندا واس ردیف کردنش )مخصوصا که وسط این بازیا و ویرایشا یا برق میرفت یا اینترنت قطع میشد!! :sad:
        فقط یه چیزی فکرمو مشغول کرده چطوریه که این پیزو روی بیس و +40 قرار میگیره ؟ تا اونجایی که یادمه بار رو روی کلکتور قرار میدیم!
        سوالی بجاست و(با توجه به معلومات کم بنده)جوابی که میتونم بدم :
        به اختصار: اینکه بار در کجا قرار بگیره بستگی به نوع ارایشی( ترانزیستوری) است که استفاده میکنیم .زمانی میتونیم رو کلکتور بذاریم که جداگانه نوسان بسازیم وبه بیس ترانزیستور در ارایش امیتر مشترک بدیم . ولی اینجا که برای نوسان از خودپیزو به همراه فیدبک استفاده کردیم ،مجبوریم از ارایش کلکتور مشترک استفاده کنیم ،تا برای پایداری فرکانس از امیتر فیدبک بگیریم . در کلکتور مشترک ،بیس با امیتر همفاز است /اما در ارایش امیتر مشترک بین بیس وکلکتور 180 درجه اختلاف فاز داریم واین خود مشکلی برای فیدبکه.

من با حالتی که اشاره کردید هم مدارو ساختم ،اما اینجوری بهتر جواب میداد(نه از لحاظ بازده) وهم میتونستم انقدر مدارو ساده کنم تا حتی 1 مقاومت هم نخواد .باز هم نوع حرفه ای تر مدار را به همین شکل طراحی کردم که چند تا خازن ومقاومت بیشتر داره که امکان کنترل توان میسر باشه /ترجیح دادم اینو بذارم .یا لا اقل اینو اول بذارم

دیدگاه

یادم رفت...
          فیلم هم چند تا گرفته بودم .بهترینو نگه داشتم و تبدیلش کردم متاسفانه خراب شد./ در حال حاضر دوربین مناسب در دسترس ندارم و از طرفی پیزو هم افتاد شکست وخورد خاک شیر شد .خورده هاش هم یه ذره بخار میده

ولی تضمین شدست .نمیتونم بگم تضمین میکنم . !! ولی زمانی که عکس میگرفتم ،همزمان کلید مدار ودوربینو میزدم . تاخیر دوربین در گرفتن عکس باعث میشد تا بخار همه جارو پر کنه /در حالی که من همچین عکسی در نظر نداشتم /
          من از 2SD313 استفاده کردم .خوب جواب میده ،اما نمیدونم تو بازار ایران پیدا میشه یا نه .میخواستم چند تا ترانزیستور مشابه براتون در بیارم ،زمان ندارم وگفتم به خودتون بسپارم .در صورت برخورد بامشکل ،لطفا یکی از دوستان ترتیب این کارو بده و چند تا ترانزیستور خوب پیدا کنه (البته حتما در این مدار تست شود ،بعد معرفی شود)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
            یادم رفت...
            فیلم هم چند تا گرفته بودم .بهترینو نگه داشتم و تبدیلش کردم متاسفانه خراب شد./ در حال حاضر دوربین مناسب در دسترس ندارم و از طرفی پیزو هم افتاد شکست وخورد خاک شیر شد .خورده هاش هم یه ذره بخار میده

ولی تضمین شدست .نمیتونم بگم تضمین میکنم . !! ولی زمانی که عکس میگرفتم ،همزمان کلید مدار ودوربینو میزدم . تاخیر دوربین در گرفتن عکس باعث میشد تا بخار همه جارو پر کنه /در حالی که من همچین عکسی در نظر نداشتم /
            من از 2SD313 استفاده کردم .خوب جواب میده ،اما نمیدونم تو بازار ایران پیدا میشه یا نه .میخواستم چند تا ترانزیستور مشابه براتون در بیارم ،زمان ندارم وگفتم به خودتون بسپارم .در صورت برخورد بامشکل ،لطفا یکی از دوستان ترتیب این کارو بده و چند تا ترانزیستور خوب پیدا کنه (البته حتما در این مدار تست شود ،بعد معرفی شود)
            2SD313 جوان داره اگر تموم نکرده باشه

دیدگاه

الان دو سر پیزو رو به کجا باید وصل کنیم ؟
              به دو سر c1 ؟ یا جای دیگه ؟

دیدگاه

هیچی
                شرمنده - دیر فهمیدم

دیدگاه

2SD313 جوان داره اگر تموم نکرده باشه
                  دمت گرم .
                  راستی ترانزیستور های لامپ یه بار مصرف(کم) ،با مشخصاتی که گفتم میخونه ،اما باز در این مدار کار نمیکنه فکر میکنم به خاطر جریان زیادیست که واس روشن شدن بیسش میخواد .

arvinfx جان بی زحمت به نوبه خودت تونستی 1 ترانزیستور مشابه که در عمل کار کنه ،پیدا کن وبرام بفرست :agree:
                  دوستان دیگه هم اگه 1 دونه هم معرفی کنید ،حله /که فکر میکنم دیگه محدودیتی برای هر کس واز هر کجا ،نمیمونه

دیدگاه

یه سوال داشتم اون سلفی که 80uH (میکرو هانری)رو نتونستم پیدا کنم ولی 100uH موجوده(اینم بگم از دوجا پرسیدم )واسه 40ولت از ترانس 220به ... استفاده کنم خواستم ببینم 220به 40استفاده کنم یا 35 یا ... چون بعد از dcسازی ولتاژ افزایش پیدا میکنه یعنی مدار تا چه ولتاژ رو میتونه تحمل کنه
                    باتشکر
                    مردی که کوه را از میان برداشت کسی بود که شروع به برداشتن سنگ ریزه ها کرد

دیدگاه

با 100 میکرو تست کن ؛ببین چی میشه /البته کار میکنه (کمی ضعیف میشه وفکر کنم حدود200 میلی جریان اتلافی بوجود میاره)،اما اینجوری هم نیست که 50 تا بالا پایین مشکل نداشته باشه / مقدار محاسبه من در حداقلوحداکثر بین (70 تا 95 ) میکرو هانری و متوسط ان 80 میکرو هانریست /100 به بالا تقریبا مدار عملکرد نداره .بهتره خودت بپیچی وبرای سیم 0.3 از ترانس لامپ یه بار مصرف میشه اس..

اون مقدار افزایش توسط خازن به حساب نمیاد /شما هر چی دوس داشتی وصل کن
                      مشکل نداره ،اگه 40 با خازن شد 50 یا 60 -70 -80 -... زیاد سخت نگیرید /فوق فوقش میسوزه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
                        دوستان دیگه هم اگه 1 دونه هم معرفی کنید ،حله /که فکر میکنم دیگه محدودیتی برای هر کس واز هر کجا ،نمیمونه
                        سلام

من یه سری مشابه میگم (البته عملی کارنکردم اما اینا مشابهات استانداردشون هستند):

مشابهات 2SD313 :

BD241
                        BD535
                        BD539
                        BD935

و مشابهات BU406:

2SC3175
                        2SC3591

Hi Voltage جان میدونم که گفتین مشابهاتی رو که عملی تست کردیم بگیم , اما اینا رو من گذاشتم شاید دم دستتون باشه و امتحانش کنید ...

منم خیلی دوست دارم این مدارو تست کنم اما پیزو من کوچیک هستش و اندازه سکه تمام بهار آزادی :rolleyes: هستش , به نظرتون جواب میده؟؟

همچنین کدوم طرف پیزو باید با آب تماس داشته باشه؟؟ اون قسمت سرامیکی یا فلزی (برنجی همون زرد)؟؟؟

دیدگاه

منم خیلی دوست دارم این مدارو تست کنم اما پیزو من کوچیک هستش و اندازه سکه تمام بهار آزادی :rolleyes: هستش , به نظرتون جواب میده؟؟
                          اندازه سکه بستگی به این داره که طرح قدیم باشه یا جدید !!
                          نمیدونم میشه کیلویی یا حجمی حسابش کرد یا نه ؛اما میدونم حتما باید 1.6 مگاهرتز باشه .در ضمن واس همه تقریبا اندازه سکه است
                          در پست های قبلی داشتیم :
                          -پیزو در واقع همون کریستال 1.6 مگا هرتزیست که عکس گذاشتم و روی شماتیک هم جاش کاملا مشخصه
                          می شه در مورد این پیزو و همچنین کارش توضیح بدین چون نه می دونم چی کار می کنه و چی هست چون همش به یاد همون پیزو بوق داخل مدار می یوفتم
                          تقریبا مثل هموناس /فقط چون از خانواده کریستال ها هستند وخود قطعه ای برای اسیلاتورند ، در نتیجه یه فرکانس مشخص دارند/وبسته به نوع کار :صوتی -مافوق صوت و فرکانس بالا باید انتخاب شود
                          من خودم هم 3 روزه گرفتم و اطلاعات زیادی در موردش ندارم.pdf های این سایت کمکیست برای شناخت بهتر
                          http://www.midassensors.com/products/atomising-products-20.page
                          سوال :ایا فرکانس 1.6MHz با گوش اتسان شنیده میشه ؟
                          ایا یک کریستال مشخص،(مثلا کریستال ساعت دیواری یا مچی) محدوده فرکانسی وسیعی دارد و فر کانسهای مختلفی میسازد؟

دیدگاه

کریستال یا "بلور" کوارتز همون پیزو هست پیزو یک خاصیت هست! اگر به دو انتهای بلور کوارتز(دارای خاصیت پیزو) ولتاژ بدهید با فرکانس خاصی که بستگی به اندازه و مشخصات ظاهری کریستال داره شروع به نوسان میکنه! و برعکس این قضیه هم صحیح هست یعنی اگر به دو انتهای یک کریستال با فرکانش ثابتی نیرو وارد کنید شروع به ایجاد ولتاز در دو انتهای خود میکند! میتونید این مسئله رو امتحان کنید و و دوسر پیزو یا همون پیزو های در سطح فرکانس شنوایی(بازر ساعت مچی) رو به ولتمتر وصل کنید و دو سر اون رو سریع فشار بدید و رها کنید(متناوب) خواهید دید که اختلاف ولتاژ در ولتمتر دیده خواهد شد!
                            فرکانس کریستال با احتساب خطا دقیقا برابر با مقدار مشخص ان کریستال میباشد!
                            فرکانس شنوایی 20 هرتز تا 18000 هرتز! البته با بالا رفتن سن فرکانس های بالاتر قابل شنیدن نیست! فرکانس 18000 هرتز را یه نوجوان 15 ساله به خوبی میشنوه ولی یک فرد 65 ساله ممکنه 15000 هرتز رو به زحمت بشنود!

دیدگاه

فرکانس شنوایی 20 هرتز تا 18000 هرتز! البته با بالا رفتن سن فرکانس های بالاتر قابل شنیدن نیست! فرکانس 18000 هرتز را یه نوجوان 15 ساله به خوبی میشنوه ولی یک فرد 65 ساله ممکنه 15000 هرتز رو به زحمت بشنود ا
                              عمرا نمیشنود . پیر ها ،ایتیس ایتیس آهنگارو کلا نمیشنون ! فقط گوپ گوپ هارو میشنون !واس همینه که همیشه غُر میزنن .
                              تازه 2 نفر با اختلاف سن 1 سال هم ، فرکانس شنوایی متفاوت دارن /یا یه جنراتور متغیر صوتی میتونین امتحان کنید .

فرکانس کریستال با احتساب خطا دقیقا برابر با مقدار مشخص ان کریستال میباشد!
                              دمت گرم .واقعا بجا بود .

بنابر این پیزوهای بوق هم ، همه فرکانس های صوتی را نمیتواند پخش کند ؛چه برسه به فرکانس رادیویی . :surprised:مثلا پیزویی که تیوتره ،اصلا صدای بم پخش نمیکنه .

دیدگاه

در ضمن ولتاژ(تک پالس سوزنی) تولیدی در فندک اتمی هم بر اساس ضربه سریع و ناگهانی به یک انتهای کریستال کوارتز(پیزو) که سمت دیگر ان ثابت است ایجاد میشود . که عکس حالت نوسان کریستال میباشد! اینم از یک کاربرد عمومی!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...