اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
    سلام
    اره اندازه گرفتم .حدودا 9.5 ولت بود .

مثلا دیشب که گذاشتم شارژ شد.اندازه گرفتم 9.17 ولت بود.از دیشب تا الان بهش دست نزدم و بدون بار بودش .الان اندازه گرفتم .8.69ولت هست
    خوبه ، ظاهرا یا ولتاژ فول شارژ باتریهات 8.6 ولته یا اینکه دیگه دارن خراب میشن!

اگه خراب نیستن پس یعنی ولتاژ فول شارژ 10 ولت نیست ، بنابراین میتونی کارت رو راحت کنی؛ پتانسیومتر و مقاومت R11 رو از مدارت حذف کن! و زنر رو 8.6 ولت بذار ؛ یه تغییر کوچولو هم به مدارت بده ؛ مقاومت R3 رو 470 اهم کن !

بعد یه چیز دیگه ، ؛ لازم نیست مقاومت 10 اهم مدارت 2 وات باشه ؛ همون معمولی ها که یک چهارم وات هستن خوبه!

با پتانسیومتر 20 کیلو ،250کیلو هم امتحان کردم بازم نشد
    ربطی نداره :mrgreen:

یه سوال این led1 یا همون قرمز،وقتی که پتانسیومتر رو تغییر میدی باید خاموش وروشن بشه ؟؟
    اگه باتری به ولتاژ خاصی رسیده باشه باید در حداکثر ولوم یا یه جایی نزدیک به حداکثر LED1 خاموش بشه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi
      مقاومت R3 رو 470 اهم کن !
      نه خراب نیست تازه خریدم .
      مقاومت 470 اهم ندارم .100اهم یا 200 اهم بذارم کارمو میده .؟؟
      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نه خراب نیست تازه خریدم .
        مقاومت 470 اهم ندارم .100اهم یا 200 اهم بذارم کارمو میده .؟؟
        چون جریان خروجیت کمه اشکالی نداره ؛ 200 اهم بذار مشکلی نداره.

دیدگاه

پتانسیومتر و مقاومت R11 رو از مدارت حذف کن! و زنر رو 8.6 ولت بذار ؛
          اگر ما میخایم پتانسیومتر و مقاومت 11 رو حذف کینم .پس چطور مدارو تنظیم کنیم ؟؟

LED 1 پس چه جوری خاموش وروشن میشه ؟؟

میخای بجای مقاومت 11که 220کیلو هست یه 330 کیلو با یه پتانسومتر 10 کیلو بذارم ؟؟

دیدگاه

اگر ما میخایم پتانسیومتر و مقاومت 11 رو حذف کینم .پس چطور مدارو تنظیم کنیم ؟؟

LED 1 پس چه جوری خاموش وروشن میشه ؟؟

میخای بجای مقاومت 11که 220کیلو هست یه 330 کیلو با یه پتانسومتر 10 کیلو بذارم ؟؟
            توی این مدار ولتاژ پایه 3 آی سی با پایه 2 ی اون مقایسه میشه ؛ میتونه ولتاژ پایه 3 همون باتری باشه و ولتاژ پایه 2 هم که زنر تعیین میکنه! اگه پتانسیومتر نذاری مدار پیش فرض تنظیم هست !
            اگه برای مدار اصلی که برای باتری 12 ولت ، گذاشته بودم زنر 13.6 ولت بذارم دیگه نیازی به R11 و پتانسیومتر نداریم !

دیدگاه

توی این مدار ولتاژ پایه 3 آی سی با پایه 2 ی اون مقایسه میشه ؛ میتونه ولتاژ پایه 3 همون باتری باشه و ولتاژ پایه 2 هم که زنر تعیین میکنه! اگه پتانسیومتر نذاری مدار پیش فرض تنظیم هست !
              اگه برای مدار اصلی که برای باتری 12 ولت ، گذاشته بودم زنر 13.6 ولت بذارم دیگه نیازی به R11 و پتانسیومتر نداریم !
              زنر 8.6 الان تو دسترس ندارم .8.2 دارم .اگر بخام اینو بذارم باید پتانسیومتر بذارم دیگه درسته ؟؟ زنرها رو تا چه اندازه ی می تونم بالا و پائین کنم .مثلا بذارم 8 یا بذارم 8.2 یا 8.4 .شاید جای که میخام برم بگیرم دقیقا 8.6 نداشته باشه

دیدگاه

زنر 8.6 الان تو دسترس ندارم .8.2 دارم .اگر بخام اینو بذارم باید پتانسیومتر بذارم دیگه درسته ؟؟ زنرها رو تا چه اندازه ی می تونم بالا و پائین کنم .مثلا بذارم 8 یا بذارم 8.2 یا 8.4 .شاید جای که میخام برم بگیرم دقیقا 8.6 نداشته باشه
                زنر 8.6 ولت توی بازار هست ؛ زنر رو میتونی از 2.7 تا ولتاژ فول شارژ باتری بذاری و البته برای هر زنر چند تا المان تغییر میکنه !

حالا چون ولتاژ فول شارژت 8.6 ولت شد ، بنابراین باید حتما مقدار زنر رو 8.6 ولت یا کمتر بذاری!

دیدگاه

اگه زنر 8.2 ولت داری ؛ همینو بذار و مقاومت R8 که 47 کیلو هست رو 15 کیلو بذار ! مقاومت R11 هم همون 220 کیلو و پتانسیومتر هم همون 250 کیلو باشه!

دیدگاه

سلام
                    اگر زنر 8.6 گذاشتم .طبق گفتتون باید پتانسیومتر و r11 رو بردارم .چون من از همین pcb استفاده میکنم .نیازی نیست که جاشون رو جامپر بذارم یا بهم وصل کنم ؟؟

و از ازون مهمتر جریان این led قرمز چی میشه .؟؟ چون در حالتی که پتانسیومتر در مدار هست و وقتی که باتری فول شارژ میشه ،باتری رو که جدا میکنیم باید پتانسومتر رو به حداکثر ببریم و بعد باتری وصل کنیم و بعد پتانسومتر رو بچرخونیم تا led دوباره روشن بشه

در این حالتی که پتانسیومتر رو برداشتیم led دیگه خاموش نمیشه ؟؟درسته ؟؟

دیدگاه

سلام
                      اگر زنر 8.6 گذاشتم .طبق گفتتون باید پتانسیومتر و r11 رو بردارم .چون من از همین pcb استفاده میکنم .نیازی نیست که جاشون رو جامپر بذارم یا بهم وصل کنم ؟؟
                      آره پتانسیومتر و R11 حذف میشه و نباید جاشون چیزی بزنی!

و از ازون مهمتر جریان این led قرمز چی میشه .؟؟
                      LED1 فقط نشون میده که داره جریان به باتری میره!

چون در حالتی که پتانسیومتر در مدار هست و وقتی که باتری فول شارژ میشه ،باتری رو که جدا میکنیم باید پتانسومتر رو به حداکثر ببریم و بعد باتری وصل کنیم و بعد پتانسومتر رو بچرخونیم تا led دوباره روشن بشه
                      اون کار برای تنظیم پتانسیومتر بود و حالا که نیست دیگه انجام نمیشه!

در این حالتی که پتانسیومتر رو برداشتیم led دیگه خاموش نمیشه ؟؟درسته ؟؟
                      نه بابا ، سر شارژ شدن باتری و ر سیدنش به همون 8.4 تا 8.6 ولت دیگه LED1 روشن نخواهد شد و این یعنی توقف شارژ باتری!

دیدگاه

زنر 8.6 الان تو دسترس ندارم .8.2 دارم .اگر بخام اینو بذارم باید پتانسیومتر بذارم دیگه درسته ؟؟
                        اگر یک دیود با زنر سری کنی ولتژ شکستش بالاتر میره و میتونی به ولتاژ دلخواه برسی / دیود رو 0.6 درنظر بگیر (البته دیود در جریان زیاد تا 1 ولت هم افت میکنه )
                        مثلا اگر یک دیود رو با زنر 8.2 سری کنی (کاتد به کاتد یا اند به اند وصل بشه ) یه زنر 8.8 ولت ساخته میشه یا دیود فست و دیود ولتاژ شکست پایین (0.4 ولت)سری کنی و زنر 8.6 داشته باشی

با فقط دیود معمولی هم تا حدودی میشه زنر ساخت . مثلا اگر زنر 1.8 ولت نیاز بود سه تا دیود با هم سری کنیم

دیدگاه

سلام
                          اقا تست کردم جواب داد :wow:
                          فقط یه ایراد داره واون اینکه ؛وقتیکه اداپتور تو برق نیست ،ولتاژ باتری برگشت میکنه تو اداپتور و باعث تخلیه باتری میشه که باید یه دیود معکوس بذاریم که برنگرده .تو مسیر15 ولت تاR1 باید بذاریم

دیدگاه

فقط یه ایراد داره واون اینکه ؛وقتیکه اداپتور تو برق نیست ،ولتاژ باتری برگشت میکنه تو اداپتور و باعث تخلیه باتری میشه که باید یه دیود معکوس بذاریم که برنگرده .تو مسیر15 ولت تاR1 باید بذاریم
                            نه ؛ به دلیل وجود پل دیود در آداپتور ، باتری به اون جریان نخواهد داد! بر فرض اگر جریانی هم توی این مسیر وجود داشته باشه کمتر از 3 میلی آمپره!!!

دیدگاه

نه ؛ به دلیل وجود پل دیود در آداپتور ، باتری به اون جریان نخواهد داد!
                              led مربوط به تغذیه اداپتور روشن میشه ..اگر یه دیود بذارم اشکال داره ؟

دیدگاه

led مربوط به تغذیه اداپتور روشن میشه ..اگر یه دیود بذارم اشکال داره ؟
                                اگه میخوای LED ی آداپتور روشن نشه ، دیود بذار!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X