اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

شارژ موبایل کاری نداره ولی شارژ باطری ولتاژ بیشتری میخاد. اول یه کاری بکن دوسر مثبت دینامو اندازه بگیر ببین موقع کار دینام حدود 15 ولت میده یانه.اگه سخته ببین مجموع مقاومت قسمت 2.5 ولتی با قسمت 12 ولتی رو تو دوسر مثبت 2.5 و 12 ولت داری یا نه.اگر این طور بود میتونی راحت کاری رو که میخای انجام بدی.
    امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
    از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط itman.jam
      اى بابا سخت شد که!!

ببىنید دىنام دوتا خروجى داره. ىکى 2.5 ولت و ىکى 12 ولت. منفى هم بدنه هست. امپر هم 500 مىلى هست
      حالا من چه باطرى بگىرم و چکار کنم? که اىن باطرى شارژ بشه .

و دوم اینکه مىخوام موباىل 3.8 ولت و 2500 مىلى امپرى با این باطرى شارژ بشه باىد چکار کرد؟ شد دو بخش ىکى بخش شارژ باطرى. بخش دوم هم شارز موباىل ىا لپتاب
      جواب این سوال ها رو بده تا من بفهمم ...؛

1- حالا حتماً میخوای یه باتری بگیری و با اون موبایلت رو شارژ کنی؟ نمیشه با خود دینام این کارو بکنی؟!
      2- هدف مسافرت با دوچرخه هستش؟

دیدگاه

سلام ه دىنام حداکثر 12 مىده که من روى 10 ولت حساب مىکنم. مشکل مدارىه که نشون بده باطرى شارژ شده ىا نه .
        و جواب اقاى مشرقى عزىز: ببىنىد چون سرعت متغىره ولتاژ تولىد شده هم متغىره ولى شاىد بتونم درمواقعى که در جاده با سرعت تقزىبا ثابت حرکت کنم ولتاز روى 9 ىا 10 تابت بمونه که در اىن حالت مىشه ىه باطرى 7 ولتى را شارژ کرد. حالا مشکل اىنه که بفهمم باطى زىاد از حد شارژ نشه که نىاز به چیزى شبىه کىت شما دارم. و حتما هم مىخوام باطرى شارژ کنم تا بتونم بقىه وساىل را هم شارژ کنم. هدف هم مسافرته و چون بعضى مواقع تا 3 روز دور از تمدن!!!!! هستم نىاز شدىدى به برق دارم.
        دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ

ای هیچ تر از هیچ تو بر هیچ مپیچ!

دیدگاه

سلام ، دینام حداکثر 12 میده که من روى 10 ولت حساب میکنم. مشکل مداریه که نشون بده باطرى شارژ شده یا نه .
          ولتاژ دینام رو DC کن و دوچرخه رو ثابت نگه دار و با قدرت رکاب بزن ( دوچرخه روی جک باشه نیازی نیست برونیش) در همین حال ، ولتاژ دینام رو با ولتمتر در حالت DC بگیر ، حالا بگو چنده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
            ولتاژ دینام رو DC کن و دوچرخه رو ثابت نگه دار و با قدرت رکاب بزن ( دوچرخه روی جک باشه نیازی نیست برونیش) در همین حال ، ولتاژ دینام رو با ولتمتر در حالت DC بگیر ، حالا بگو چنده؟
            اقا شرمنده من چطور .dc کنم? oo:

دیدگاه

اقا شرمنده من چطور .dc کنم? oo:

اول تست کن ببین خروجی دینام DC هست یا نه ؟ اگه توی خروجیش + و -آ‌ نوشته باشه DC خواهد بود !

دیدگاه

اقا خىلى ممنون. چشم ولتاژ را اندازه میگىرم و خبر میدم

دیدگاه

سلام . الان ساعت ۱۲:۳۰ شبه و من نتونستم خان و دیود بخرم !! اما یه ولت متر پیدا کردم ! الان تست کردم . آقا این دینامه خیلی برق تولید میکنه !!!! :-)
                  خروجی ۲.۵ ولتش تا ۵ ولت هم داد . خروجی ۱۲ ولتش روی ۲۰ ولت هم رفت !! صبح دباره امتحان میکنم خربرشو میدم .

دیدگاه

سلام . الان ساعت 12:30 شبه و من نتونستم خان و دیود بخرم !! اما یه ولت متر پیدا کردم ! الان تست کردم . آقا این دینامه خیلی برق تولید میکنه !!!! :-)
                    خروجی 2.5 ولتش تا 5 ولت هم داد . خروجی 12 ولتش روی 20 ولت هم رفت !! صبح دباره امتحان میکنم خربرشو میدم .

با یه مصرف کننده تست کن ؛ یعنی خروجی DC شدهآ‌ی دینام رو بزن به لامپ دوچرخه ، بعد ولتاژ دوسر لامپ رو اندازه بگیر!

دیدگاه

سلام مجدد.
                      تست دینام دوچرخه با ولتمتر:
                      1- سرعت در حد قدم زدن: 5 ولت
                      2- سرعت کم (پىرمردى( 12 ولت و 500 مىلى امپر
                      3- سرعت متوسط حدود 20 کىلومتر درساعت: 20 ولت و 700 میلى امپر
                      4 - سرعت زىاد : 30 ولت و حدود 800 مىلى امپر تا 1 آمپر

دیدگاه

با یه مصرف کننده تست کن ؛ یعنی خروجی DC شدهآ‌ی دینام رو بزن به لامپ دوچرخه ، بعد ولتاژ دوسر لامپ رو اندازه بگیر!
                        حالا همىن خروجى. خودش را بزنم به لامپ و اندازه بگىرم چطور؟ فردا وصل مىکنم و خبرشو مىدم. نظرتون راجع به ولتاژ تولىد شده چىه؟ 30 ولت 800 میلى امپر خوبه دیگه نه?!!!

دیدگاه

سلام مجدد. خب طبق فرموده جناب مشرقى من ولتاژ خروجى را به لامپ 12 ولت وصل کردم و از خوشحالىم کم شد!!! ولتمتر. ولتاژ 12 را نشون داد با شدت جریان 600ma
                          خب الان اگر من باترى 9 ولت بگىرم مىتونم شارژ کنم. فقط مشکل اینه که ىه مدار سر راهش بزارم که هرموقع شارژ کامل شد از شارژ بىشتر جلوگىرى کنه ىا حداقل ىه دىودروشن بشه!!
                          ممنون میشم راهنماىى بفرماىىد.
                          سوال دیگه : میتونید نقشه یه مدار ساده که کار ولتمتر را بکنه بزارید? که داراى 5 دیود باشه و هر زمان ولتاژ روى 3 بود دیود اول روشن بشه و اگر 4 بود دیود دوم و اگر 6 ولت بود دیود سوم. و اگه 8 و 12 بود به ترتیب دذیود چهارم و پنجم روشن بشن!!

دیدگاه

سلام مجدد. خب طبق فرموده جناب مشرقى من ولتاژ خروجى را به لامپ 12 ولت وصل کردم و از خوشحالىم کم شد!!! ولتمتر. ولتاژ 12 را نشون داد با شدت جریان 600ma
                            کم شدن ولتاژ ، با قرار دادن بار بر روی منبع ، کاملاً طبیعیه!

خب الان اگر من باترى 9 ولت بگىرم مىتونم شارژ کنم. فقط مشکل اینه که ىه مدار سر راهش بزارم که هرموقع شارژ کامل شد از شارژ بىشتر جلوگىرى کنه ىا حداقل ىه دىودروشن بشه!!
                            ممنون میشم راهنماىى بفرماىىد.
                            خب مدار شارژر ما همین کارو انجام میده ؛ فقط باید ولتاژ باتری و ظرفیت یا آمپر ساعتش رو اعلام کنید تا بر طبق اون تغییرات مدار رو اعمال کنیم! از اونجایی که ولتاژت 12 ولته ، باتری 9 ولت بگیر ، اگه اسیدی باشه بهتره با آمپر ساعت بالای 1 .

سوال دیگه : میتونید نقشه یه مدار ساده که کار ولتمتر را بکنه بزارید? که داراى 5 دیود باشه و هر زمان ولتاژ روى 3 بود دیود اول روشن بشه و اگر 4 بود دیود دوم و اگر 6 ولت بود دیود سوم. و اگه 8 و 12 بود به ترتیب دذیود چهارم و پنجم روشن بشن!!
                            چنین مداری میشه ساخت ولی نیازی به اون نیست! چون وقتی باتری 1 ولت افت کنه به معنی خالی شدن اونه و با وجود داشتن ولتاژی کافی ، جریان زیادی نمیتونه به ما بده و در این صورت مدار شارژر ، باید جریاندهی به اون رو ، آغاز بکنه!

دیدگاه

سلا خدمت اقاى مشرقى .
                              من 4 عدد باترى کتابى 9 ولت 250 مىلى امپر استفاده میکنم که بصورت موازى بسته میشن ىعنى میشه 9 ولت 1 امپر. خوبه?

دیدگاه

سلا خدمت اقاى مشرقى .
                                من 4 عدد باترى کتابى 9 ولت 250 مىلى امپر استفاده میکنم که بصورت موازى بسته میشن ىعنى میشه 9 ولت 1 امپر. خوبه?
                                خودم هم دقیق نمیدونستم ، از جناب "Ghasede del" سوال کردم ؛

آیا درسته که برای بدست آوردن ظرفیت یا آمپر ساعت بیشتر ، چند باتری با ظرفیت کم رو موازی کنیم ؟

مثلاً 4 عدد باتری 9 ولت کتابی ( شارژی) با ظرفیت 250 میلی آمپر ساعت! (=1آمپر ساعت)

آیا این امکان که ولتاژ یکی کمتر بشه و مصرفکننده جریان باتریهای دیگه بشه ، وجود نداره و مشکل ساز نیست؟!

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                                هیچ اشکالی نداره میتونید اینکار رو بکنید و بعد از موازی کردن شارژ کنید!
                                اگر تک تک شارژ کنید بعد باهم موازی کنید و ولتاژها باهم یکی نباشه ، این اتفاق میفته اما موردی پیش نمیاد بعد از گذشت زمان کمی ، بالانس میشن ، اما اگر یکی از اونها بالفرض خالی باشه سعی میکنه خودشو با توان بقیه شارژ کنه که با بالا رفتن جریان میتونه آسیب ببینه.حتمآ باطریآ‌هایی که موازی میکنید ، از یک مارک و هم ولت باشن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X