اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
    ------------------------------
    من زیاد در جریان این تاپیک نبودم
    شما واسه مدار شارژر چند ولت نیاز دارید؟
    با سپاس
    ولتاژ مدار صفحه 4 نباید بیشتر از 20 ولت بشه چون ؛ مقدار جریان صحیح مقاومتهای مدار ، برای این حدود ولتاژه و اگه بیشتر بشه به برخی قطعات مثل LED یا زنر آسیب وارد میشه! با تغییر مقاومتها میشه مقدار ولتاژی که میتونیم به مدار بدیم رو بالا ببریم ؛ ولتاژ نهایی مدار رو هم محدودیت 741 تعیین میکنه که طبق دیتاشیت حدود 40 ولت میشه!

حداقل میزان تغذیه مدار هم باید 2 ولت بیشتر از مقدار باتری در حالت فول شارژ باشه!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    از بابت وقتی هم که برای راهنمایی دوستمون جناب "itman.jam" در نظر گرفتید ممنونم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      از بابت وقتی هم که برای راهنمایی دوستمون جناب "itman.jam" در نظر گرفتید ممنونم.
      من هم یکبار دیگه تشکر میکنم . هم از جناب مشرقی عزیز و هم از جناب علی پور که حوصله کردن و به سوالات من جواب دادن .
      تازه داره مطالب فیزیک دبیرستان یادم میاد !!! که اینهمه مطلب را خوندیم و اخرش هم ... :angry: :icon_razz:
      هرچند الان کلی سوال برام پیش اومده که سعی میکنم توی نت دنبالش بگردم و به جواب برسم اما اگه یه وقتایی گیر کردم دیگه دست به دامن خودتون میشم . :redface:
      بازم ممنون
      دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ

ای هیچ تر از هیچ تو بر هیچ مپیچ!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط itman.jam

میشه بفرمایید آمپر خروجی چقدره ؟ و اگر خاستیم امپر خروجی بالاتر باشه چه تعغییری در مدار باید بدیم ؟

راستش با گوشی تایپ میکنم بعضی وقتها ی را بدون نقطه میزنه ! :smile: البته باید یک ثانیه روی ی بدون نقطه بیشتر مکث کنم تا ی با نقطه بزنه که بدلیل ذیغ وقت !! این مهم انجام نمیشود !! :biggrin:
        جریان خروجی متناسب با توان ورودی هست
        P = V*I
        P = 16I
        (البته باید راندمان رو هم در نظر بگیرید ...)
        حداکثر جریان خروجی 3 امپر هست
        با سپاس

دیدگاه

سلام مجدد خدمت دوستان .
          بالاخره رفتم و قطعات را جور کردم البته به غیر از چند تا مقاومت !! جور کردن قطعات هم خودش حکایتی داره !! یکی حالشو نداشت بده ! یکی کمتر از ۱۰ تا نمیداد ! یکی جنسش جور نبود !! oo:
          چند سوال داشتم ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن .
          من نمیدونم پایه های آی سی مدار آقای علیپور و آی سی مدار آقای مشرقی را چطور شماره گذاری کنم ؟!!!
          برای ترانزیستورها هم همین مشکل را دارم . آیا پایه وسط مثبته ؟
          در مورد پتانسیومتر هم آیا پایه ها با هم فرق میکنن ؟
          و شرمنده !! دیود هم اون سر که علامت دایره سفید داره توی نقشه مدار چطور نشون داده میشه ؟ نوک مثلت در نقشه یعنی او سر دیود که دایره سفید رنگ داره ؟!!!
          شرمنده اگه خیلی سوالات مبتدیانه بود .

دیدگاه

سلام
            این ترتیب پایه های ic

ترانزیستور رو باید دیتاشیتشو دانلود کنی ترتیب پایه هاش توش نوشته ... کافیه اسمشو تو گوگل سرچ کنی
            دایره سفید دو دیود همون نوک مثلث هست
            پتانسیومتر هم انواع مختلف داره
            یا خودت با اهم متر تست کن یا عکسشو بزار ...
            با سپاس

دیدگاه

با سلام . ممنون . هر دو مدل آی سی را پیدا کردم و فهمیدم .
              پتانسیومتری که در مدار آقای مشرقی هست . ۲۲۰k

دیدگاه

سلام. من اول مدار اقاى علیپور را سعى کردم درست کنم. ولى جواب نداد. فکر کنم ىکى از سلف ها سوخت!! برى سوختگى ازش بلند شد!!
                خب اتصال به زمین یعنى ولتاژ صفر! حالا سوالم اینه قطب منفى در این مدار کجاست. کاربرد نداره??!!
                ورودى و خروجى این مدار (مثبت و منفى) به چه صورته؟

دیدگاه

سلام
                  تمام علامت های زمین به هم و در نهایت به خروجی منفی پل دیود وصل میشن
                  فقط خواهشا نگو که از این سلف مقاومتی ها گرفتی ؟
                  با سپاس

دیدگاه

سلام
                    تمام علامت های زمین به هم و در نهایت به خروجی منفی پل دیود وصل میشن
                    فقط خواهشا نگو که از این سلف مقاومتی ها گرفتی ؟
                    با سپاس
                    سلام. خروجى منفى پل دیود اسم دیگه اى هم داره? ىعنى کجاى مدار؟

سلف هم ىه چىزى شبیه به خازنه!! استوانه اى و روکش دار. oo:
                    نصف روز واسش علاف شدم تا پیدا کردم :angry: اشتباه بهم دادن؟

اضافه شده در تاریخ :
                    اقا این اى سى ها طبق دیتا شیت داىره سفید ندارن که بتونیم شماره پاىه هاش را بفهمیم. !!
                    من از اون طرفى که ىه علامت تورفتگى داره و به سمت بالا هست توى دستم گرفتم و از سمت چپ شماره گذارى کردم. اولى مىشه ىک و اخرى سمت راست شد 8 درسته?!!
                    اما روى مدار شما باىد از پشت برد اى سى را بزنم تا اىن اعداد با نقشه بخونه!!! oo: :icon_razz: کجاى کار اشتباهه؟
                    این بیسوادى هم مکافاتی شده ها!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط itman.jam
                      سلام. خروجى منفى پل دیود اسم دیگه اى هم داره? ىعنى کجاى مدار؟

سلف هم ىه چىزى شبیه به خازنه!! استوانه اى و روکش دار. oo:
                      نصف روز واسش علاف شدم تا پیدا کردم :angry: اشتباه بهم دادن؟

اضافه شده در تاریخ :
                      اقا این اى سى ها طبق دیتا شیت داىره سفید ندارن که بتونیم شماره پاىه هاش را بفهمیم. !!
                      من از اون طرفى که ىه علامت تورفتگى داره و به سمت بالا هست توى دستم گرفتم و از سمت چپ شماره گذارى کردم. اولى مىشه ىک و اخرى سمت راست شد 8 درسته?!!
                      اما روى مدار شما باىد از پشت برد اى سى را بزنم تا اىن اعداد با نقشه بخونه!!! oo: :icon_razz: کجاى کار اشتباهه؟
                      این بیسوادى هم مکافاتی شده ها!

سلام
                      یه عکس از سلف با یه چیز به عنوان مقیاس بزار
                      لازم نیست ای سی رو پشت برد بزاری
                      تو شماتیک نگاه کن ببین به هر پایه چی وصل شده اون رو پیاده کن ...
                      با سپاس

دیدگاه

سلام
                        یه عکس از سلف با یه چیز به عنوان مقیاس بزار
                        لازم نیست ای سی رو پشت برد بزاری
                        تو شماتیک نگاه کن ببین به هر پایه چی وصل شده اون رو پیاده کن ...
                        با سپاس

این سلف . الان مدار را باز کردم فکر کنم سالمه و احتمالا اون ترانزیستور کناری سوخته ! البته در ظاهر که چیزی نشون نمیده فقط از بوی سوختگی حدس زدم !
                        در مورد سوال قبل هم اگه پاسخ بدید ممنون میشم . هم در مورد پایه های آیسی که آیا درست نوشتم و هم در مورد اتصال به زمین و پل دیود که فرمودید .

آی سی را هم فکر کنم متوجه نشدید . آی سی را روی برد میشه گذاشت ولی طبق شماتیک در نمیاد . یعنی اگه آی سی را مثل شکل قبل که فرستادم روی برد بزاریم پایه شماره یک سمت چپ و بالا قرار میگیره در حالی که شماتیک سمت چپ و بالا شماره ۸ نوشته شده . یه کم گیج کنندست !! شاید هم من اشتباه میکنم . oo:

دیدگاه

سلام
                          اون سلف زیاد بدرد بخور نیست چون پیک جریان قسمت اول اگه درست یادم باشه 12 امپر بود
                          یه پاور سوخته میگیری توش پر هسته فریت و تیروئید هست یه مقدار هم سیم لاکی نمره 1 میگیری خودت میپیچی
                          در مورد پل دیود اون قسمت که کاتد(منفی) دو تا دیود به هم وصل میشه منفی پل دیود هست
                          ببین شماتیک یه طرح که نحوه اتصالات رو نشون میده
                          لازم نیست جای قطعات دقیقا مثل شماتیک باشه
                          شما ای سی رو میزاری روی برد و میبینی مثلا c1 بین پایه 3 و 4 ای سی قرار میگیره و به اون دو پایه وصلش میکنی
                          در ضمن c1 و c2 رو در نزدیک ترین جا به ic بزار
                          اگه دقت کنی میبینی مدار از دو قسمت جدا تشکیل شده که خروجی یکی ورودی دیگری هست
                          تو فعلا قسمت اول رو ببند که یه مدار بوست هست که در خروجیش باید حدود 30 ولت داشته باشی
                          http://eca.ir/sharing/uploads/13477986561.png

با سپاس

دیدگاه

آقا این سلف سوخته بود منم بازش کردم . همش یه متر سیم داشت !!! میشه از هسته همین استفاده کرد ؟ چند متر سیم بگیرم و بپیچم ؟

دیدگاه

این هسته کوچیکه
                              یه سری هسته تیروئید تو پاور های سوخته هستند قطرش حدود 3 سانت هست
                              سیم نمره 1 بگیر دورش بپیچ
                              با سپاس

دیدگاه

با سلام
                                من قسمت اول مدار را درست کردم و خوشبختانه درست کار کرد
                                فقط 2 نکته:
                                1- ولتاژ از 31 کم مىشه تا 27 و مجددا تا 31 اضافه میشه و این سیکل ادامه داره . ایا طبىعیه؟
                                2- بعد از اولىن بار که مدار را ازمایش کردم و کار کرد براى بار دوم اشتباها مثبت و منفى مدار را جابجا وصل کردم که 2 ثانیه بعد ترانزیستور 122 به شدت ترکید و نصف پوسته اش 2 متر پرتاب شد! oo:
                                مشکل چیه به نظرتون?
                                من براى تست از باترى 12 ولت 2 امپر استفاده کردم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X