اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط itman.jam
    با سلام
    من قسمت اول مدار را درست کردم و خوشبختانه درست کار کرد
    فقط 2 نکته:
    1- ولتاژ از 31 کم مىشه تا 27 و مجددا تا 31 اضافه میشه و این سیکل ادامه داره . ایا طبىعیه؟
    2- بعد از اولىن بار که مدار را ازمایش کردم و کار کرد براى بار دوم اشتباها مثبت و منفى مدار را جابجا وصل کردم که 2 ثانیه بعد ترانزیستور 122 به شدت ترکید و نصف پوسته اش 2 متر پرتاب شد! oo:
    مشکل چیه به نظرتون?
    من براى تست از باترى 12 ولت 2 امپر استفاده کردم.
    سلام
    مثبت منفی رو بر عکس وصل کردی انتظار هم داری کار کنه یه فیوز 2.5 امپر قبل مدار بزاری بد نیست
    به جای اون مقاومت 0.01 چی گذاشتی؟
    سلف رو چیکار کردی؟
    روند تغییر ولتاژ چجوریه؟ خیلی سریع تغییر میکنه؟ یا به ارومی تغییر میکنه؟ یه خازن 470 میکرو دیگه با c2 موازی کن ببین تغییرات کمتر میشه؟
    برای تست یه بار حدود 60 اهم 20 وات در خروجی بزار ببین ولتاژ رو چند هست و چقدر جریان میده و ایا ای سی یا ترانزیستور یا دیود داغ میکنن؟
    فعلا این تست ها رو انجام بده تا این مدار ok بشه بعد بریم سراغ قسمت دوم مدار
    با سپاس

دیدگاه

سلام.
      مقاومت 0.01 گیرم اومد
      سلف هم درست کردم ..... خدا ... سىم ىک گرفتم و دور ىه هسته پیچیدم.
      خب هم اى سى هم ترانزیستور هم خازن 50 ولتى سوختن :nerd:
      قطعات را دوباره جایگزین کردم درست شد. تست کردم ولتاژ روى 27 ثابت موند البته خازن 25 ولتى بجاى 50 گذاشتم.
      استاد نظرتون چیه؟ بریم واسه مرحله بعد؟
      دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ

ای هیچ تر از هیچ تو بر هیچ مپیچ!

دیدگاه

سلام.
        مقاومت 0.01 گیرم اومد
        سلف هم درست کردم ..... خدا.!
        ولتاژ هم به ارومى تغییر میکنه . پله اى.!
        اما الان ترانزیستور را عوض کردم. با ىه باترى 9 ولتى تست کردم بازم ترانزىستور داغ میشه. همه اتصالات را چک کردم درسته. ىعنى اى سى هم سوخته?
        یه عکس از سلف بزار یا مقیاسش و تعداد دور رو هم بگو
        احتمال سوختن ای سی هم هست عوضش کن
        من یه مدار ساده و کوچیک 12 به 5 که تو دیتاشیتش هم موجوده رو بستم و ای سی رو با اون تست میکنم ...
        اگه مدارت با تعویض ic راه افتاد این تست های زیر رو انجام بده(تمامی تست ها رو زیر بار انجام بده ... اصلا سویچینگ بدون بار معنی نداره ، و اگه مقاومت مناسب رو تو بازار گیر نیاوردی میتونی از المنت بخاری برقی استفاده کنی و یه تیکه 60 اهمی ازش جدا کنی و بزاری تو اب که داغ نشه و حرارت مقاومتش رو تغییر نده یا اینکه 4 تا لامپ 200 رو موازی کنی که خیلی بزرگ میشه و همون راه اول بهتره)
        یه خازن 470 میکرو دیگه با c2 موازی کن ببین تغییرات کمتر میشه؟
        برای تست یه بار حدود 60 اهم 20 وات در خروجی بزار ببین ولتاژ رو چند هست و چقدر جریان میده و همه المان ها رو چک کن ببین داغ میکنن؟ و بزار نیم ساعت زیر تست بمونه و بعد دوباره چک کن ولتاژ خروجی و حرارت المان ها رو
        با سپاس

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
          یه عکس از سلف بزار یا مقیاسش و تعداد دور رو هم بگو
          احتمال سوختن ای سی هم هست عوضش کن
          من یه مدار ساده و کوچیک 12 به 5 که تو دیتاشیتش هم موجوده رو بستم و ای سی رو با اون تست میکنم ...
          اگه مدارت با تعویض ic راه افتاد این تست های زیر رو انجام بده(تمامی تست ها رو زیر بار انجام بده ... اصلا سویچینگ بدون بار معنی نداره ، و اگه مقاومت مناسب رو تو بازار گیر نیاوردی میتونی از المنت بخاری برقی استفاده کنی و یه تیکه 60 اهمی ازش جدا کنی و بزاری تو اب که داغ نشه و حرارت مقاومتش رو تغییر نده یا اینکه 4 تا لامپ 200 رو موازی کنی که خیلی بزرگ میشه و همون راه اول بهتره)
          یه خازن 470 میکرو دیگه با c2 موازی کن ببین تغییرات کمتر میشه؟
          برای تست یه بار حدود 60 اهم 20 وات در خروجی بزار ببین ولتاژ رو چند هست و چقدر جریان میده و همه المان ها رو چک کن ببین داغ میکنن؟ و بزار نیم ساعت زیر تست بمونه و بعد دوباره چک کن ولتاژ خروجی و حرارت المان ها رو
          با سپاسا

اقا من مدار را بستم اى سى و خازن و ترانزیستور عوض کردم فقط بجاى خازن 50 ولتى. ىه 25 ولت گذاشتم ولتاژ روى 27ثابت موند
          در مورد بار هم اوکى.
          سلف هم یه هسته با قطر 3 سانت و ىک متر سیم شماره 1 بستم. تعداد دور هم میبینم و میگم.
          یه سوال احتمال جابجایی قطب مثبت و منفى همىشه هست. اىا راه حلى هست که از سوختن قطعات جلوگیرى کرد؟

دیدگاه

اقا من مدار را بستم اى سى و خازن و ترانزیستور عوض کردم فقط بجاى خازن 50 ولتى. ىه 25 ولت گذاشتم ولتاژ روى 27ثابت موند
            در مورد بار هم اوکى.
            سلف هم یه هسته با قطر 3 سانت و ىک متر سیم شماره 1 بستم. تعداد دور هم میبینم و میگم.
            یه سوال احتمال جابجایی قطب مثبت و منفى همىشه هست. اىا راه حلى هست که از سوختن قطعات جلوگیرى کرد؟
            یه فیوز در ابتدای مدار بزار(بین 1.5 تا 2.5 امپر مناسبه)
            سلف هم خوبه نمیخواد بازش کنی ...
            خازن رو حتما 50 ولتی بگیر بزار این خازنه میترکه خطرناکه ...
            تست زیر بار رو که انجام دادی نتایج رو بزار
            با سپاس

دیدگاه

با سلام مجدد.
              من مدار را مجدد بستم. ىه مقاومت 62 اهم 20 وات خریدم و به مدار وصل کردم. بعد از 30 ثانىه ترانزیستور 122 داغ شد. اما بقىه قطعات تعغىىرى نداشتن. ترسیدم بىشتر از 30 ثانیه تست بکنم . چون اگه میسوخت دباره خریدنش زمانبره. البته من به ورودى مدار ىه باترى کتابى 9 ولت وصل کردم. به نظر شما اىن گرم شدن مشکلسازه?

اضافه شده در تاریخ :
              الان با ىه ترانس 12 ولت 500 میلى امپر تست کردم. چند ثانیه نمیشه که ترانزیستور خیلى داغ میکنه
              مقاومت هم همون 20 وات قبلى را استفاده کردم.

دیدگاه

با سلام مجدد.
                من مدار را مجدد بستم. ىه مقاومت 62 اهم 20 وات خریدم و به مدار وصل کردم. بعد از 30 ثانىه ترانزیستور 122 داغ شد. اما بقىه قطعات تعغىىرى نداشتن. ترسیدم بىشتر از 30 ثانیه تست بکنم . چون اگه میسوخت دباره خریدنش زمانبره. البته من به ورودى مدار ىه باترى کتابى 9 ولت وصل کردم. به نظر شما اىن گرم شدن مشکلسازه?

اضافه شده در تاریخ :
                الان با ىه ترانس 12 ولت 500 میلى امپر تست کردم. چند ثانیه نمیشه که ترانزیستور خیلى داغ میکنه
                مقاومت هم همون 20 وات قبلى را استفاده کردم.
                سلام
                مدار رو به صورت زیر اصلاح کن

با سپاس

دیدگاه

آقا مهدی من مدار صفحه 4 را ساختم باتری من 12 ولت 4 آمپر سیلد هست ومال موتور سیکلت هست وقتی باتری رو وصل میکنم ولتاژ رو تا 13/5 میبره ولی بعداز 6 ساعت شارژوقتی باتری جدا میشه بعد یک ساعتی به 12/6 میرسه به نظرشما باتری من شارژ شده است؟ تغییری نباید داده بشه ضمن اینکه جریان شارژ500 میلی نیست و200 میلی است

اضافه شده در تاریخ :
                  مشخصات باتریش اینا هست ytx5l-bs 12v-4a
                  STATE OF CHARGE YT & KT TYPES
                  100% 13.0 Volts

75% 12.8

50% 12.5

25% 12.2
                  0 12 or less

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javadebrahimi
                    آقا مهدی من مدار صفحه 4 را ساختم باتری من 12 ولت 4 آمپر سیلد هست ومال موتور سیکلت هست وقتی باتری رو وصل میکنم ولتاژ رو تا 13/5 میبره ولی بعداز 6 ساعت شارژوقتی باتری جدا میشه بعد یک ساعتی به 12/6 میرسه به نظرشما باتری من شارژ شده است؟ تغییری نباید داده بشه ضمن اینکه جریان شارژ500 میلی نیست و200 میلی است

اضافه شده در تاریخ :
                    مشخصات باتریش اینا هست ytx5l-bs 12v-4a
                    STATE OF CHARGE YT & KT TYPES
                    100% 13.0 Volts

75% 12.8

50% 12.5

25% 12.2
                    0 12 or less

سلام ؛

یا مدار رو درست تنظیم نکردید و یا باتری کهنه شده!

اگه میخواید دوباره تنظیم کنید ؛ جوری باشه که وقتی به 13.7 رسید شارژ رو قطع کنه!

دیدگاه

باتری نو هست مقادیر المانها هم همه درست گذاشتم غیر از چند مورد که الان میگم بجای مقاومت 10 مگااهم دوتا 5/6 مگا سری گذاشتم.. بجای خازن 470 نانو 330 نانو وپتانسیومتر هم 200 کیلو هست بجای دیود 1n4001 ...دیود 4007 گذاشتم تو پروتیوس هم با مقادیر جدید شبیه سازی شد وهمه چیز ظاهرا درست است ...تغذیه مدار 16/9 است ..وقتی باتری وصل میشه لحظات اول تا 400 میلی آمپر هم جریان میکشه اما کم کم ولتاژ باتری در حال شارژ روی 13/4 میره وجریان عبوریش به 200 میلی آمپر میرسه (بصورت قطع ووصل)...led قرمز روشن وخاموش میشه led سبز هم چشمک میزنه بار اول ولتاژ اولیه اش 12/6 بود که 6 ساعت شارژش کردم (پتانسیومتر روی حداقل بود)اما بعد یه مدت به همون 12/6 میرسه ...توی دفترچه موتور نوشته شده که باید باتری با شارژر مناسب شارژبشه طوریکه ولتاژش 13 ولت بشه تو پست قبلی هم نوشتم ولتاژ13ولت شارژ100% است ترانس هم 4 آمپر هست
                      در ضمن من روی خود موتور هم ولتاژ وجریان ها رو اندازه گرفتم ولتاژ دو سر باتری بین 13/5 تا 14/2 در نوسان است (بسته به دور موتور) وجریان عبوری هم ابتدا تا 500 میلی وپس از لحظاتی به حدود 200 میلی میرسد آمپر متر هم دیجیتال است در ضمن باتری هم قوی استارت میزند هم صدای بوق قوی هست ...من این مدار رو برا ی زمستون ساختم چون موتور خوابیده و میخوام اینجوری شارژش کنم ممنون از راهنمایی تان

دیدگاه

باتری نو هست مقادیر المانها هم همه درست گذاشتم غیر از چند مورد که الان میگم بجای مقاومت 10 مگااهم دوتا 5/6 مگا سری گذاشتم.. بجای خازن 470 نانو 330 نانو وپتانسیومتر هم 200 کیلو هست بجای دیود 1n4001 ...دیود 4007 گذاشتم تو پروتیوس هم با مقادیر جدید شبیه سازی شد وهمه چیز ظاهرا درست است ...

فقط اون 330 نانو رو بیشتر بذاری بهتره ، تا یک میکرو جا داره!

تغذیه مدار 16/9 است ..وقتی باتری وصل میشه لحظات اول تا 400 میلی آمپر هم جریان میکشه اما کم کم ولتاژ باتری در حال شارژ روی 13/4 میره وجریان عبوریش به 200 میلی آمپر میرسه (بصورت قطع ووصل)...led قرمز روشن وخاموش میشه led سبز هم چشمک میزنه
                        خب ، توی این مدار همینجوریه اول جریان زیاده و آخرای شارژ کم میشه که اگه اختلاف تغذیه و باتری رو زیاد تر کنیم این کم شدن هم اتفاق نمیفته و البته عیبش زیاد شدن تلف قدرت ، روی ترانزیستور خروجی میشه!

بار اول ولتاژ اولیه اش 12/6 بود که 6 ساعت شارژش کردم (پتانسیومتر روی حداقل بود)اما بعد یه مدت به همون 12/6 میرسه ...توی دفترچه موتور نوشته شده که باید باتری با شارژر مناسب شارژبشه طوریکه ولتاژش 13 ولت بشه تو پست قبلی هم نوشتم ولتاژ13ولت شارژ100% است ترانس هم 4 آمپر هست

باتریهای اسیدی عموماً وقتی به 13.6 ولت رسیدن شارژ کامل شده محسوب میشن و من نمیدونم چرا توی دفترچهآ‌اش نوشته 13 ولت؟!

در ضمن من روی خود موتور هم ولتاژ وجریان ها رو اندازه گرفتم ولتاژ دو سر باتری بین 13/5 تا 14/2 در نوسان است (بسته به دور موتور) وجریان عبوری هم ابتدا تا 500 میلی وپس از لحظاتی به حدود 200 میلی میرسد
                        پس دیدی که 13 ولت نمیمونه!

آمپر متر هم دیجیتال است در ضمن باتری هم قوی استارت میزند هم صدای بوق قوی هست ...من این مدار رو برا ی زمستون ساختم چون موتور خوابیده و میخوام اینجوری شارژش کنم ممنون از راهنمایی تان
                        انشاالله با کمک هم ، درستش میکنیم

من میگم خودتو برای تنظیم مدار خسته نکن و پتانسیومتر و مقاومت R11 رو حذف کن و یه زنر 9 و یه زنر 4.5 ولت رو با هم ، سری کن و به جای زنر 12 ولت مدارت بذار !

بعد باتری رو بذار تو شارژ ببین خوب شارژ میکنه یا نه؟!

دیدگاه

سلام بر شما
                          بهتر نیست با همین شرایط بذارم 10 تا 15 ساعتی شارژ شه اگه جواب نداد(ولتاژ رو بالاتر نبرد) بریم سراغ المانها؟

دیدگاه

سلام بر شما
                            بهتر نیست با همین شرایط بذارم 10 تا 15 ساعتی شارژ شه اگه جواب نداد(ولتاژ رو بالاتر نبرد) بریم سراغ المانها؟

خوبه امتحان کنید ؛ فعلا تا 15 ساعت دیگه :nerd:

دیدگاه

با سلام خدمت آقای مشرقی گل
                              جسارتا مدارت رو یه مقدار تحلیل کردم ، به صورت تئوری جواب گرفتم !!!
                              با آقای مهندس هم باید یه مشورتی بکنم تا بیشتر تحلیل بشه ، در کل خیلی جالبه و حرفه ای!!
                              تو فکر اینم که یه شارژر با آی سی سوئیچینگ(LM2576) طراحی کنم ، فعلا دارم روش فکر می کنم به نتیجه رسیدم در اختیار دوستان قرار می دم تا نظر بدن
                              باز هم ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                              با سلام دوباره
                              دوستان راهی برای شارژ باطری های نیکل کادمیوم یا باطری های موبایل رو هم دارند؟؟یا همین مدار مناسب اینگونه باطری ها هم هست؟؟

خدایا چنان کن سرانجام کار *** که تو خشنود باشی و ما رستگار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Montazer_110
                                با سلام خدمت آقای مشرقی گل
                                جسارتا مدارت رو یه مقدار تحلیل کردم ، به صورت تئوری جواب گرفتم !!!
                                با آقای مهندس هم باید یه مشورتی بکنم تا بیشتر تحلیل بشه ، در کل خیلی جالبه و حرفه ای!!
                                تو فکر اینم که یه شارژر با آی سی سوئیچینگ(LM2576) طراحی کنم ، فعلا دارم روش فکر می کنم به نتیجه رسیدم در اختیار دوستان قرار می دم تا نظر بدن
                                سلام و متشکر از نظری که دادی ؛ ما منتظر طرح شما هستیم!

ببینم ، میشناسمت؟!!! oo:

باز هم ممنون
                                با سلام دوباره
                                دوستان راهی برای شارژ باطری های نیکل کادمیوم یا باطری های موبایل رو هم دارند؟؟یا همین مدار مناسب اینگونه باطری ها هم هست؟؟
                                چون این باتری ها ، خیلی حساس هستن من این مدار رو پیشنهاد نمیکنم !

جریانی که ، شارژر ، به باتری میده ، باید بسته به دمای باتری ، کنترل بشه! تا یه وقت باتری نترکه!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X