اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط mehrreza
    با سلام و تشکر بسیار زیاد از راهنمایی شما اما جریان خروجی منبع تغذیه باید بالای7 آمپر باشه .
    خواهش میکنم ، توی مدارهایی که گفتم جریان بالاتر هم میشه بدست آورد (طبق فرمولهای مطرح شده)

راستی شارژر رو ساختم اما در حالت نبود باتری هم led شارژ روشن می مونه که با خاموش کردن دستی ترانزیستورc945 خاموش می شه اما تو مدار دائم روشنه
    مقاومت 220 اهم بین امیتر و بیس 2N3055 رو گذاشتی یا نه؟

نوشته اصلی توسط mehrreza
    با سلام مجدد چندتا نقشه که گیر اوردم رو می گذارم
    الان حوصله بررسیشونو ندارم :mrgreen:

راستی امکان داره پایه های 741 رو اشتباه زده باشم؟(پایه 3 با یک تقسیم ولتاژ از باتری نمونه می گیره درسته؟)
    آره ...(البته نمونه گیری نمیشه گفت ، سنجش لفظ بهتریه)

بچه ها یک نگاهی بندازید و نظر بدید برای باتری 12 ولت 65 آمپری کدوم بهتره البته نمی خوام آمپر شارژ از 2 آمپر بالا تر بره تو مدار 741 هم مقاومت 0.1 اهم رو با اجازه ی طراح خوب مدار 0.25 کردم که اگه مدار741 درست بشه از همه بهتره
    اگه جریان شارژ رو کم کنی زمان کامل شدن شارژ باتری طولانی تر میشه ، همین.

دیدگاه

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

با سلام آره هم با مقاومت و هم بدون مقاومت فرقی نمی کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrreza
        با سلام آره هم با مقاومت و هم بدون مقاومت فرقی نمی کنه
        ممکنه خازن 22 میکرو رو بر عکس گذاشته باشی.

دیدگاه

با سلام مثبت خازن به سمت خروجی 741 و منفی اش هم به سمت پایه ترانزیستور945 -اما امروز led رو با یک led بزرگتر و جریان بیشتر عوض کردم بهتر شد در حالت بدون باتری آهسته خاموش می شه اما وقتی باتری تو مدار هست led کم نور و پرنور میشه (دل میزنه) همزمان led وجود باتری هم همینطور عمل میکنه ولی برعکس وقتی led شارژ کم نوره led باتری پرنور میشه و برعکس البته دادم برام ترانس 15 ولت 10 آمپر بسازن (احتمال می دم از ترانسم هم باشه)انشاءا... بعد از تست جدید خبر دقیق تر رو می دم یک سوال دارم !! اگه ولتاژورودی از 15 ولت dc بالاتر بره برای مدار مشکلی ایجاد نمیکنه فقط ولتاژ بین کلکتور و امیتر ترانزیستور2n3055 بیشتر میشه درسته یا غلط حساب کردم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrreza
            با سلام مثبت خازن به سمت خروجی 741 و منفی اش هم به سمت پایه ترانزیستور945
            درسته

-اما امروز led رو با یک led بزرگتر و جریان بیشتر عوض کردم بهتر شد در حالت بدون باتری آهسته خاموش می شه اما وقتی باتری تو مدار هست led کم نور و پرنور میشه (دل میزنه) همزمان led وجود باتری هم همینطور عمل میکنه ولی برعکس وقتی led شارژ کم نوره led باتری پرنور میشه و برعکس البته دادم برام ترانس 15 ولت 10 آمپر بسازن (احتمال می دم از ترانسم هم باشه)انشاءا... بعد از تست جدید خبر دقیق تر رو می دم
            مقاومت یک کیلوی بین بیس BD140 و خط مثبت رو کمتر بذار ببین خوب میشه(مثلاً 470 اهم یا 330 اهم) ، فکر نمیکنم از تغذیهآ‌ات باشه ، مگه تغذیه ای که گذاشتی چشه که فکر کردی میتونه ایراد مال اون باشه؟!

یک سوال دارم !! اگه ولتاژورودی از 15 ولت dc بالاتر بره برای مدار مشکلی ایجاد نمیکنه فقط ولتاژ بین کلکتور و امیتر ترانزیستور2n3055 بیشتر میشه درسته یا غلط حساب کردم؟
            تا 22 ولت هم میتونید تغذیه رو بالا ببرید ، تنها مشکلی که ایجاد میشه بالا رفتن ولتاژ امیتر-کلکتور ترانزیستور خروجی ، در حین جریان دادن به باتری هست که با توجه به جریان بالایی که از اون میگذره تلف قدرت زیادی هم روی ترانزیستور ایجاد خواهد شد که نیاز به یه گرماگیر مناسب داره ، البته میتونید این تلف قدرت رو روی یه مقاومت سری با پیوندی که گفتم داشته باشید تا به ترانزیستور فشاری وارد نشه ؛ مقدار این مقاومت با توجه به جریان شارژ و اختلاف بین تغذیه و 15 ولت ، بدست میاد.

دیدگاه

با سلام آخه ترانسم از اون شارژر تجارتی های قدیمیه بعضی وقتها هم برام بازی در می آره ولتاژ بالا پایین می کنه

دیدگاه

با سلام آقا مهدی ترانس رو بستم ولی فرقی نکرد-مقاومت رو عوض کردم با 550 اهم و همینطور 1.5 کیلو باز هم فرقی نکرد -led شارژ روبرعکس کردم بین 15 ولت و امیتر ترانزیستور 2n3055 در حالتی که باتری از مدار جدا میشه led خاموش میشه و در حالتی که باتری تو مداره اگه ledباتری باشه کم نور و پرنور میشه(دل میزنه)(هردوتاled) اما اگه ledباتری تو مدار نباشه نورش ثابت میمونه فعلا زیر شارژ گذاشتم تا فردا ببینم اصلا باتری رو شارژ می کنه یا نه !! راستی در حالتی که مدار مثل حالت اولیه اش بود هم اگه led باتری رو قطع کنم ledشارژ از حالت دل زدن خارج میشه و ثابت روشن میمونه مشکل رو پیدا کردی خبرم کن بازم تحقیق می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrreza
                  با سلام آقا مهدی ترانس رو بستم ولی فرقی نکرد-مقاومت رو عوض کردم با 550 اهم و همینطور 1.5 کیلو باز هم فرقی نکرد -led شارژ روبرعکس کردم بین 15 ولت و امیتر ترانزیستور 2n3055 در حالتی که باتری از مدار جدا میشه led خاموش میشه و در حالتی که باتری تو مداره اگه ledباتری باشه کم نور و پرنور میشه(دل میزنه)(هردوتاled) اما اگه ledباتری تو مدار نباشه نورش ثابت میمونه فعلا زیر شارژ گذاشتم تا فردا ببینم اصلا باتری رو شارژ می کنه یا نه !! راستی در حالتی که مدار مثل حالت اولیه اش بود هم اگه led باتری رو قطع کنم ledشارژ از حالت دل زدن خارج میشه و ثابت روشن میمونه مشکل رو پیدا کردی خبرم کن بازم تحقیق می کنم
                  ببینم خروجی ترانست رو DC کردی یا نه؟!

دیدگاه

یک پل دیود و خازن 1000 میکرو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrreza
                      یک پل دیود و خازن 1000 میکرو
                      خب خیالم راحت شد ؛ نمیدونی چقدر سخته که از راه دور عیب مدار رو بفهمم :biggrin:

سر فرصت یه بررسی میکنم ؛ شما هم پیگیر باش.

دیدگاه

یک کم به مدارات تکنیک پالس برگشتم فکر کنم بشه تو قسمت سنجش باتری به جای 741 از 555 به صورت منواستابل استفاده کرد اما هنوز فکرم تو اصلاح همین مدار می چرخه راستی ولتاژ پایه بیس ترانزیستور945 چطوری در حالت بدون باتری ولتاژ داره در صورتی که باید صفر باشه تا led شارژ و ترانزیستور منبع جریان رو خاموش کنه ؟؟؟؟؟؟هنگ کردم :eek:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrreza
                          یک کم به مدارات تکنیک پالس برگشتم فکر کنم بشه تو قسمت سنجش باتری به جای 741 از 555 به صورت منواستابل استفاده کرد اما هنوز فکرم تو اصلاح همین مدار می چرخه
                          اتفاقاً مدار با 555 هم طراحی کردم ولی فرصت نشده که نهاییش کنم (تست نشده)

یه نمونه دیگه هم با اپ امپ های تک تغذیه ، طراحی شده که اونم در صف تست هستش. :nerd:

راستی ولتاژ پایه بیس ترانزیستور945 چطوری در حالت بدون باتری ولتاژ داره در صورتی که باید صفر باشه تا led شارژ و ترانزیستور منبع جریان رو خاموش کنه ؟؟؟؟؟؟هنگ کردم :eek:
                          ممکنه مقاومت داخلی خازن 22 میکرو اثر گذار باشه .(مقاومت داخلی موازی با خازن هست)

دیدگاه

با سلام امروز با 741 و 555 بطور مشترک یک شارژر ساختم البته با استفاده از منبع جریان مدار قبلی (فقط مدار سنجش ولتاژ رو جدید طراحی کردم)فعلا تو تسته انشا، ا... تا شنبه برم سراغش ببینم ردیف شده یا نه
                            البته تو مدار جدید led شارژ با جدا شدن باتری قطع میشه و تنظیم مدار توسط پتانسیومتر راحتر شده البته هنوز کار داره اگه لطف کنید و مدار شارژر با 555 تون رو تو تاپیک بگذارید ممنون میشم انشا،ا... بعد از تست نهایی مدار رو تو تاپیک می گذارم :wow: :rolleyes:

دیدگاه

سلام دوست من

خیلی خوبه که دست به طراحی زدید و از این بابت تبریک میگم ولی برای شلوغآ‌ و خارج از موضوع نشدن این تاپیک ، پیشنهاد میکنم یه تاپیک جدا به عنوان "طراحی شارژر با 555" یا هر چی که خواستی ایجاد کنی و مطلب رو اونجا پی بگیریم و لینک تاپیک خودت رو هم اینجا بذاری.

من هم انشالله پیگیر میشم و اونجا بحث میکنیم :nerd:

دیدگاه

با سلام خدمت دوست عزیزم
                                اینم لینک تاپیک جدید ساخت شارژر با555
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=74524.0
                                البته هنوز نقشه زیر بار تسته اما اگه نقشه تون رو اونجا قرار بدید ممنون میشم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X