اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط farvahar94
    ولتاژش روی 6 و 6.02 هست همیشه(جریان کشی بالا هم کردم ازش که ببینم شارژ داره یا نه که داشته و ولتاژ رو5.9میره وقتی جریان زیاد میکشم و باز برمیگرده6!)این رنج ولتاژ طبیعیه؟؟با این وضع و این ولتاژ مدار میتونه درست کار کنه واسه این باتری؟
    سلام
    دوحالت بیشتر نداره یا این باتری خرابه یا شما فول شارژش نکردی.چون فول شارژ این باتریا بین 6.7V-6.9V(بسته به دمای محیط) هستش و ولتاژ شارژ بین 7.2V-7.5V و به ازای هر درجه سانتی گراد دمای محیط 20mV از 7.5V کم میشه(7.5V@25C). با جریان شارژ حداکثر 0.4C با جریان دشارژ 0.1C در حدود 20 ساعت به ما جریان بده.
    امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
    از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط student2011
      سلام
      دوحالت بیشتر نداره یا این باتری خرابه یا شما فول شارژش نکردی.چون فول شارژ این باتریا بین 6.7V-6.9V(بسته به دمای محیط) هستش و ولتاژ شارژ بین 7.2V-7.5V و به ازای هر درجه سانتی گراد دمای محیط 20mV از 7.5V کم میشه(7.5V@25C). با جریان شارژ حداکثر 0.4C با جریان دشارژ 0.1C در حدود 20 ساعت به ما جریان بده.
      ممنون داداش گلم.احتمالآ فول نیست بقول شما.آخه اصلآ اومدنم به این تاپیک بخاطر تجربه بد قبلیم بود!!!یه باتری 12 7Ah خریدم و دفه اول واسه شارژ گذاشتم (تغذیش خیلی جریان بالا داشت البته! )و یادم رفت برم سراغش که متآسفانه بعد چند ساعت ترکیید :cry:هیچی واسه اینه که الان وقتی برق وصل میکنم به این باتری بدنم میلرزه!!حالا چند عدد سوال دارم خدمتتون:
      1-واسه شارژ اگه برق مستقیم وصل شه به باتری درست شارژ میشه یا باید مدار برق رو به باتری تزریق کنه که کامل شارژ بشه؟
      2-اگه با برق مستقیم هم درست شارژ میشه زمان شارژ این باتری(6V4.5Ah) با جریان600میلی چند ساعته و اگه منبع چه مدت بهش وصل باشه آسیب میبینه و مثل اون خدابیامرز میترکه؟!
      3-آقای مشرقی تو توضیحشون فرمودند واسه کالیبره کردن اول 10 ساعت با این مدار باتری شارژ بشه و بعد اون PTرو تنظیم کنیم...بخاطر همین من میترسم 10 ساعت باتریو بذارم زیر شارژ!!!مشکلی نداره یعنی؟!
      -خلاصه تو روند شارژ گیج شدم من!!!آخه یه مورد دیگه هم هست...مگه باتری خالی موقع شارژ اولش جریان بالایی نمیکشه و بعد کم کم کم میشه و مقاومتش بالا میره؟؟خب یعنی این جریان وقتی باتری فول میشه هم برقراره که باتری باد میکنه اگه زیاد شارژ بشه؟!!
      ممنون میشم یکی در حد بچه ابتدایی برام این مسایل رو بگه و روشنم کنه!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farvahar94
        ممنون داداش گلم.احتمالآ فول نیست بقول شما.آخه اصلآ اومدنم به این تاپیک بخاطر تجربه بد قبلیم بود!!!یه باتری 12 7Ah خریدم و دفه اول واسه شارژ گذاشتم (تغذیش خیلی جریان بالا داشت البته! )و یادم رفت برم سراغش که متآسفانه بعد چند ساعت ترکیید :cry:هیچی واسه اینه که الان وقتی برق وصل میکنم به این باتری بدنم میلرزه!!حالا چند عدد سوال دارم خدمتتون:
        1-واسه شارژ اگه برق مستقیم وصل شه به باتری درست شارژ میشه یا باید مدار برق رو به باتری تزریق کنه که کامل شارژ بشه؟
        2-اگه با برق مستقیم هم درست شارژ میشه زمان شارژ این باتری(6V4.5Ah) با جریان600میلی چند ساعته و اگه منبع چه مدت بهش وصل باشه آسیب میبینه و مثل اون خدابیامرز میترکه؟!
        3-آقای مشرقی تو توضیحشون فرمودند واسه کالیبره کردن اول 10 ساعت با این مدار باتری شارژ بشه و بعد اون PTرو تنظیم کنیم...بخاطر همین من میترسم 10 ساعت باتریو بذارم زیر شارژ!!!مشکلی نداره یعنی؟!
        -خلاصه تو روند شارژ گیج شدم من!!!آخه یه مورد دیگه هم هست...مگه باتری خالی موقع شارژ اولش جریان بالایی نمیکشه و بعد کم کم کم میشه و مقاومتش بالا میره؟؟خب یعنی این جریان وقتی باتری فول میشه هم برقراره که باتری باد میکنه اگه زیاد شارژ بشه؟!!
        ممنون میشم یکی در حد بچه ابتدایی برام این مسایل رو بگه و روشنم کنه!!!
        سلام عزیز
        اولا کلا ما در الکترونیک اصطلاحی به نام برق نداریم بلکه یا جریان داریم یا ولتاژ.
        دوما خود یه آدابتور و قسمت یکسوسازش هم یه مداره ولی ساده تر.ولی خلاصه بگم:
        ۱.یه آدابتور با خروجی 7.2V-7.5V هم میتونه بدون مدار اضافه ای کافی باشه فقط باید خودت زمان قطع شارژ رو بفهمی و قطعش کنی.
        ۲.برای فهمیدن زمان مورد نیاز برای شارژ با جریان خاص یا باید تست عملی بشه یا به نمودار شارژ باطری در دیتاشیتش مراجعه کنی که اولی دقیقتره.
        ۳.مقاومت باطری فقط وقتی خراب بشه بالا میره نه موقع شارژ بلکه ولتاژ باطری بالا میره یعنی جریان ضرب در مقاومت ثابت درونی باطری یه ولتاژی روش ایجاد میکنه که ما با اون کار داریم.نه زمان نه جریان و نه ولتاژ هیچ ربطی به خراب شدن باطری ندارن بلکه مقدار نادرست اونها باعث خرابی میشه.
        در کل شما طبق پست قبلی هر باطری ای رو شارژ کنی بیش از دو سال و بیش از دویست مرتبه شارژ و دشارژ رو جواب میده ضمانتی.
        یعنی برای باطری 6V/4.5A میشه ولتاژ حدود 7.35 ولت با جریان حداکثر 1A هر وقت ولتاژش به حدود 6.7V رسید شارژ شده.ضمنا هیچ وقت نباید باطری رو اونقدر دشارژ کنی که ولتاژ قطعش زیر 6V بیاد که خراب میشه و حداکثر 60% کافیه.
        امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.

دیدگاه

سلام آقای مشرقی
          ممنون از کار بسیار عالی تون دست شما درد نکنه
          من این مدار رو برای باتری خشک 12 ولت 4.5 آمپر بستم و عالی جواب داد.
          برای باتری 12 ولت 7.2 آمپر هم ( با توجه به توضیحاتی که ارائه کردین) خوب بود( ولی نه به خوبی باتری اولی!)
          برای یک وسیله پرمصرف که حدود 10 آمپر مصرف داره و من برای تغدیه اون از دو تا باتری 12 ولت 7.2 آمپر به صورت موازی استفاده می کنم باید دوتا از این شارژرها استفاده کنم؟ یا باید همین مدار تغییر کنه؟
          و سوال دوم اینکه اگر بخوایم از همین مدار استفاده کنیم و شبیه یو پی اس 12 ولت بشه باید چیکار کرد؟ البته من خیلی مبتدیانه سعی کردم با یک رله و چند تا المان دیگه این کار رو بکنم که هر وقت برق ترانس قطع شد خودکار بره از باتری استفاده کنه که نشد. دلیلش هم بر میگرده به مدت زمان قطع و وصل کنتاکت های رله که خیلی زیاده!
          ممنون میشم راهنمایی کنید.
          سپاس

اضافه شده در تاریخ :
          آقای مشرقی؟
          نیستی قربان؟

اضافه شده در تاریخ :
          نمی دونم آقای مشرقی کجان ولی ظاهرا تو این قسمت نیستند. از دوستان لطفا کسی نیست ما رو راهنمایی کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soofar
            نمی دونم آقای مشرقی کجان ولی ظاهرا تو این قسمت نیستند. از دوستان لطفا کسی نیست ما رو راهنمایی کنه؟
            سلام
            من رو این مدار تسلط ندارم ولی تو همینجا یه سرچ بزن کلی مدار شارزر میاد که 7.2 هم توش هس
            برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
            راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soofar
              سلام آقای مشرقی
              ممنون از کار بسیار عالی تون دست شما درد نکنه
              من این مدار رو برای باتری خشک 12 ولت 4.5 آمپر بستم و عالی جواب داد.
              برای باتری 12 ولت 7.2 آمپر هم ( با توجه به توضیحاتی که ارائه کردین) خوب بود( ولی نه به خوبی باتری اولی!)

خب تا اینجاش که به من ربطی نداشت :mrgreen:
              و اما

نوشته اصلی توسط Soofar
              برای یک وسیله پرمصرف که حدود 10 آمپر مصرف داره و من برای تغدیه اون از دو تا باتری 12 ولت 7.2 آمپر به صورت موازی استفاده می کنم باید دوتا از این شارژرها استفاده کنم؟ یا باید همین مدار تغییر کنه؟
              اگرچه از این مدار میشه برای شارژ دوتا باطری استفاده کرد
              اما توصیه میشود از دو شارژر استفاده شود تا علی رقم اینکه باتریها شارژ می شوند،بالانس هم شوند

نوشته اصلی توسط Soofar
              و سوال دوم اینکه اگر بخوایم از همین مدار استفاده کنیم و شبیه یو پی اس 12 ولت بشه باید چیکار کرد؟ البته من خیلی مبتدیانه سعی کردم با یک رله و چند تا المان دیگه این کار رو بکنم که هر وقت برق ترانس قطع شد خودکار بره از باتری استفاده کنه که نشد. دلیلش هم بر میگرده به مدت زمان قطع و وصل کنتاکت های رله که خیلی زیاده!
              ممنون میشم راهنمایی کنید.
              سپاس
              www.eca.ir/forum2/index.php?topic=86602.0
              ♥♥....((الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُوْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ))....♥♥

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soofar
                سلام
                طبیعیه چون 7.2A جریان بیشتری نیاز داره و به همین خاطر دیرتر شارژ میشه.
                اگر دوتا باطری رو موازی شارژ کنی هم فقط یک شارژر نیازه و هم بالانس میشن.فقط باید جریان شارژر بیشتر بشه که من نمیتونم کمکی بکنم.

دیدگاه

برای باطری 12 ولت 1.3 آمپر جواب می ده؟
                  آنکه در تنهاترین تنهاییم تنهای تنهایم گذاشت کاش تنها کسش در تنها ترین تنهایش تنهای تنهایش نهد!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط joop
                    برای باطری 12 ولت 1.3 آمپر جواب می ده؟
                    بله

دیدگاه

سلام ببخشید آقای مشرقی میشه مدارتون رو برای باتری 12 ولت 18 آمپر ساعت طراحی کنید؟ از یه مدار دیگه تو همین سایت استفاده کردم ولی مثل اینکه اتومات نیست و قطع نمیشه.اگه راهنماییم کنید ممنون میشم

دیدگاه

سلام تاپیک 298 رو بببنید .

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80959.new#new
                        یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

با عرض پوزش از تمام دوستانی که به امید جوابهای بنده بودند.

اگه مشغله اجازه بده ؛ یه فایل PDF برای این تاپیک تهیه خواهد شد.

دیدگاه

سلام دوستان وجناب مشرقی عزیز
                            من بیشترتاپیک رو خوندم ولی به جوابم نرسیدم،من مداری دارم با ال سی دی گرافیک ومگا 32 که به محض قطع برق با دوتا دیود میره رو باطری واز باطری کتابی 9 ولت و400 میلی آمپر تغذیه میکنه،من ولتاژ برق شهررو با adc اندازه میگیرم و وقتی زیر 170 ولت اومد میکرو رو powerdown وتمام خروجیهای میکرو غیر فعال میشه از جمله دیود نورانی ال سی دی گرافیکی که 200 میلی آمپرجریان میکشه ولیمتاسفانه تغذیه ال سی دی رو نمیتونم از میکرو بگیرم واز ترانزیستورهم نمیتونم استفاده کنم ،به این دلیل که وقتی از ترانزیستور یا میکرو بگیرم ولتاژ در مود باطری به شدت افت میکنه وبه زیر 3.5 ولت میرسه که دلیل این رو هم نمیدونم بنابراین ولتاژ ال سی دی رو مستقیم از مدار میگیرم که خوشبختانه افت ولتازندارم ولی با این حال مصرف ال سی دی 10 میلی آمپره (واین بخاطر اینه که این ال سی دی برای تنظیم وضوحش یه خروجی منفی داره واین خروجی میخوره به پتانسیومتری که یه سر دیگش به گراند مداره واین باعث جریان کشیدن در مود باتری میشه )و طی 24 ساعت حدود هفت دهم ولت افت داشتم در ولتاژ باطری ،،واین برای این مدار اصلا خوب نیست ،من قصد دارم برای مدارم از باطری سیلد اسید 6 ولت و1.5 آمپری استفاده کنم ،تا اینکه مدار این تاپیک رو دیدم ،مدار شما رو باید چه تغییراتی بدم که بدرد این باتری بخوره ....رو باتری نوشته

standby use 6.75-6.9........ less than .45

cycle use 7.2-7.5 less than .45
                            ودرضمن منبع تغذیه مدار هم یک ترانس دوبل 500 میلی آمپر هست که یکسوسازی وخازن صافی به رگلاتورهای 9 و5 ولت میرسه

مدار من در ماه ممکنه 5یا 6 روزبطورگسسته یا پیوسته با قطعی برق مواجه بشه
                            اگه کمکی در این زمینه یا مشکلات بالا بکنید لطف بزرگی در حقم کردید
                            دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                              بالاخره بعد از چند روز فرصت نکردن ، تونستم مدار رو بسازم ؛ الحق که در عمل خیلی از ریزه کاریها معلوم میشه که توی تئوری سخت میشه فهمید!!! :biggrin:

مدار ساخته شده اینه .........

مدت زمان شارژ رو کم کردم تا باتری درست تر شارژ بشه البته طبق نظر دوست خوبم جناب Ghasede del !

PCB رو هم کشیدم برای دوستان میذارم !

اینه........

لیست قطعات..........

دیگه نکته آخر اینکه ؛ برای تنظیم مدار باید اول باتری 12 ولتتون رو به خروجی مدار بزنید و پتانسیومتر رو تا حداقل بچرخونید تا باتری شروع به شارژ بکنه و حدود 10 ساعت بذارید تو شارژ بمونه ، بعد باتری رو از مدار جدا کنید و ولتاژش رو اندازه بگیرید ، اگه بیشتر از 13.6 ولت باشه شارژ شده ، بذارید یه مدت باتری بمونه ( بدون بار ) تا خنک بشه و ولتاژش برسه همون حدود 13.6 ولت ! حالا قبل از زدن باتری به مدار ، پتانسیومتر رو روی حداکثر قرار بدید و باتری رو به خروجی مدار وصل کنید ؛ بعد از خاموش شدن LED1 ، آروم آروم پتانسیومتر رو بچرخونید تا LED1 دوباره روشن بشه !

مدار ، تنظیم شد! :nerd:

برای دوستانی که باتری های دیگه رو میخوان با این مدار شارژ کنن ، یه تغییر کوچولو به مدار ، کارشون رو راه میندازه؛

زنر مدار رو 3 ولت انتخاب کنید ، و مقاومت R11 رو 8.2k و پتانسیومتر رو 50 کیلو !

نکته ؛ ولتاژ شارژ کامل باتری 6 ولت اسیدی ، 7.2 ولته !

ویرایش جدید : حتماً ، J یا جامپر رو با یه تکه سیم اتصال کوناه کنید!

سلام
                              من یه کاربر اماتور هستم و زیاد از الکترونیک چیزی بلد نیستم
                              میخواستم یه شارژربرای 4 تا از این باتری های لیتیوم یونبسازم که ورودیش شارژر 5 ولت و حداکثر 500 میلی امپر باشه (از برق usb کامپیوتر برای شارژ کردن میخوام استفاده بکنم در ضمن یه اداپتور 9 ولت 200 میلی امپر هم دارم از کودومشون استفاده کنم؟؟؟)
                              این تاپیک شما رو دیدم ولی چون اماتورم نمیدونم چطور باید مقاومت ها و .... رو تغییر بدم تا مناسب بشن
                              میشه منو راهنمایی کنید که مقاومتا و ..... رو چند بزارم؟؟؟؟
                              در ضمن PT که تو لوازم مورد نیاز هست چیه؟؟؟؟
                              با تشکر

اگه کس دیگه ای هم میتونه جوابمو بده لطفا دریغ نکنه
                              [center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
                              منم گفتم: خدا جون خودت کجا بودی؟
                              خیلی حال داد
                              ولی بعدش رو یادم نیست ، فکر کنم سرب داغ رو با قیف ریختن تو حلقم

دیدگاه

سلام

به نظرم چون شما میخواید باتری های لیتیوم یون رو شارژ کنید بهتره از مدار ارائه شده در تاپیک زیر استفاده کنید. مدار آقای مشرقی تا اونجایی که یادم میاد برای باتری های خشک هستش.

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=100571.0

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X