اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل قطع و وصل لامپ با LDR و تایمر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت تایمر خاموش کننده برای کولر

دوم اینکه می خوام اگه تایمر با میکرو می سازم LCD استفاده نکنم و فقط چند تا دکمه داشته باشه که مثلاً 15 دقیقه ، نیم ساعت ، 45 دقیقه و 1 ساعتی باشه.یعنی هر دکمه ای رو که میزنم زمان مربوط به اونها فعال بشه و کنار هر دکمه یه LED هم بزارم که نشون بده فعاله یا نه.
    و امکان این هم باشه که میکرو بتونه از دو و یا سه دکمه همزمان استفاده کنه یعنی اگر دکمه 1ساعت و دکمه 45 زده شدند ، LED جفتشون روشن بشه و میکرو به اندازه 1ساعت و 45 دقیقه تأخیر ایجاد کنه.
    با میکرو هرکاری خواستید می تونید انجام بدید می تونید دوتا کلید بزارید یکی تایم رو زیاد کنه یکی کم کنه برای نمایش هم چند تا ال ای دی (کلید ها 5 دقیقه 5 دقیه کم و زیاد کنن ) برای اینکه ال ای دی کمتر بزارید 8 تا ال ای دی میزارید بعد عدد رو بصورت دویی (0 و 1 ) نشون میده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edris.noei
      باشه داداش چرا عصبی میشی؟ :surprised:

من الآن دو تا چیز میخوام که شما جوابمو ندادی تا روشن بشم:
      اول اون ترانزیستوره که گفتین با مقاومت و خازن میشه یه تایمر خیلی ساده ساخت.(محض یاد گیری می خوام بدونم)شاید اصلاً از همین استفاده کردم.دقت داره؟نداره؟
      شرمنده اگر اینطوری برداشت کردین اشتباده بوده.

بله میشه . دقتش کمه ولی جواب کار تو میده.

دوم اینکه می خوام اگه تایمر با میکرو می سازم LCD استفاده نکنم و فقط چند تا دکمه داشته باشه که مثلاً 15 دقیقه ، نیم ساعت ، 45 دقیقه و 1 ساعتی باشه.یعنی هر دکمه ای رو که میزنم زمان مربوط به اونها فعال بشه و کنار هر دکمه یه LED هم بزارم که نشون بده فعاله یا نه.
      و امکان این هم باشه که میکرو بتونه از دو و یا سه دکمه همزمان استفاده کنه یعنی اگر دکمه 1ساعت و دکمه 45 زده شدند ، LED جفتشون روشن بشه و میکرو به اندازه 1ساعت و 45 دقیقه تأخیر ایجاد کنه.
      این یه موضوع دیگس که با میکرو میشه راحت انجامش داد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
        چرا از سنسور دما استفاده نمیکنی! تایمر چیه بابا! بهت قول میدم بهتر عمل میکنه!

من با میکرو یه مدار توپ ساختم. ولی بعد یکی 2 ماه متوجه شدم دمای کولر آبی و کارکردش خیلی به رطوبت هوا وابستس اگر رطوبط بالا باشه دمای 24 درجه رو خیل گرم حس میکنید و اگر خشک باشه دمای 25 درجه هم سرده اگر میدونستم حتما" یه سنسور رطوبت هم بهش اضافه میکردم. حالا شما بیا یکم زحمت بکش یه دما سنج با یه اوپ آمپ بساز

جوری که از یه حد بیشتر شد روشن کنه مدارو از یه حد کمتر شد خاموش کنه! با یه LM358 که 2 تا آوپ آمپ داره و یه مقاومت NTC یا PTC میتونی سر همش کنی!

یا اینو بخری

http://www.koler.ir/

اینم مال خودم:
        سلام .دوست عزیز امکانش هست بگید چطوری میشه اینو ساخت ؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fantastic7
          سلام .دوست عزیز امکانش هست بگید چطوری میشه اینو ساخت ؟؟
          باید میکرو کنترولر PIC یا AVR بلد باشید. و یکم هم الکترونیک آنالوگ.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
            باید میکرو کنترولر PIC یا AVR بلد باشید. و یکم هم الکترونیک آنالوگ.
            خیلی مرسی این قد پاسخ تون کامل بود که همین الان شروع به ساختش کردم .
            تازه این جوری شاتل هم میشه ساخت باید یه کم مکانیک فضا پیما بلد باشی یکم هم سوخت موشک داشته باشی .
            حسش بود شرح کاملش رو برام بذار حسش هم نبود که بی خیال

دیدگاه

تازه این جوری شاتل هم میشه ساخت باید یه کم مکانیک فضا پیما بلد باشی یکم هم سوخت موشک داشته باشی .
              راست میگه دیگه اگه بلد بودید میگرفتید چطوریه :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

من نساختمش ولی از اونجا که معلومه اطلاعات از قبیل دما رطوبت ... رو دریافت میکنه بعد روی ال سی دی نشون میده بعد با اون کلید ها هم می تونید دما .... رو بگید که کی خاموش بشه کی روشن .....

برای ساختش هم اگه بلدید می تونید خودتون یه دونه طراحی کنید اگه که نه فقط شماتیک و PCB + برنامه لازمه :biggrin:

دیدگاه

بچه ها من رشتم قدرته و اوضاع میکروم بی ریخته.اصلاً چطوری می تونم یه تایمر با میکرو راه بندازم؟کد تایمر ساده رو میتونین زحمتشو بکشین یه کم ایده بگیرم شاید بتونم بقیشو خودم برم جلو.البته به زبان بیسیک چون C تعطیلم

دیدگاه

با سلام : درمورد تایمر

در ابتدا برای دقت در تایمر نیاز به یک مولد پالس با فرکانس بالا دارید مثلا 500KHZ و خروجی را توسط آی سی های CMOS بر n تقسیم میکنیم و بقدی تقسیم میکنیم تا خروجی مثلا هر 30 دقیقه یک بار عمل کنه

حالا خروجی که هر 30 دقیقه عمل میکنه را به یک آی سی شمارنده 10 تایی مثل آی سی 4017 میدیم و به ترتیب هر پالس (که مدتش 30 دقیقه هست) خروجی را یک میکنه و این آی سی 10 تا خروجی داره که خروجی دهم بهد از 300 دقیقه فعال میشه

مدار کنترل که ممکنه یه رله باشه را با توجه به زمان مورد نیاز - به خروجی مناسب وصل میکنیم و الا آخر .......
                  --------------------------- --------------------------

دیدگاه

راستش من شما رو نمیشناسم و نمیدونم چقدر اطلاعات دارید ولی ساخت یه همیچین چیزی جزو کار های ساده میکرو کنترولره و قسمت قدرتش هم یکم آنالوگه . شما چی رو میخای بدونی بگو برات توضیح بدم. در ضمن فضا هم نمیخاد بری اصلا جای خوبی نی :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آقای گـــــــــــــیــــــج (aswhu600 سابق)

در ابتدا برای دقت در تایمر نیاز به یک مولد پالس با فرکانس بالا دارید مثلا 500KHZ و خروجی را توسط آی سی های CMOS بر n تقسیم میکنیم و بقدی تقسیم میکنیم تا خروجی مثلا هر 30 دقیقه یک بار عمل کنه

حالا خروجی که هر 30 دقیقه عمل میکنه را به یک آی سی شمارنده 10 تایی مثل آی سی 4017 میدیم و به ترتیب هر پالس (که مدتش 30 دقیقه هست) خروجی را یک میکنه و این آی سی 10 تا خروجی داره که خروجی دهم بهد از 300 دقیقه فعال میشه

مدار کنترل که ممکنه یه رله باشه را با توجه به زمان مورد نیاز - به خروجی مناسب وصل میکنیم و الا آخر .......
                      میگم این مداری که شما فرمودین میکرو کجاشه؟اصلاً به میکرو نیاز داره؟اون پالس 500khz با چی درست میشه؟آیسی cmos تقسیم کننده اسمش چی هست؟ oo:
                      شماتیک مدار رو اگه امکانش هست بزارین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        راستش من شما رو نمیشناسم و نمیدونم چقدر اطلاعات دارید ولی ساخت یه همیچین چیزی جزو کار های ساده میکرو کنترولره و قسمت قدرتش هم یکم آنالوگه . شما چی رو میخای بدونی بگو برات توضیح بدم. در ضمن فضا هم نمیخاد بری اصلا جای خوبی نی :mrgreen:
                        من نقشه ی شماتیک مدار + پروگرم میکرو (یه جوری که بشه با سواد در حد مهد کودک یه نمونه ازشو ساخت )
                        اگر دوست داشتی فایل هاشو برام به fantastic7online@yahoo.com بفرست

دیدگاه

میگم این مداری که شما فرمودین میکرو کجاشه؟اصلاً به میکرو نیاز داره؟اون پالس 500khz با چی درست میشه؟آیسی cmos تقسیم کننده اسمش چی هست؟ oo:
                          شماتیک مدار رو اگه امکانش هست بزارین
                          با سلام : میکرو نداره

اون پالس را میشه با یه 555 هم درست کرد

یکی از تقسیم کننده ها فکر کنم CD4040 باشه

و میشه هم به جای 555 از یک 4011 استفاده کرد و با کریستال که دقیق هم هست پالس را درست کرد

شماتیک نداره و باید طبق دیتاشیت طراحی کنید

دیدگاه

بچه ها من میرم تو کارش فقط سر بزنین چون به کمکتون نیاز دارم

اولین سوال :
                            چرا پالس باید 500KHz باشه ؟ دلیلش چیه ؟محدوده ی فرکانس رو از کجا تشخیص میدین؟

دیدگاه

بچه ها من میرم تو کارش فقط سر بزنین چون به کمکتون نیاز دارم

اولین سوال :
                              چرا پالس باید 500KHz باشه ؟ دلیلش چیه ؟محدوده ی فرکانس رو از کجا تشخیص میدین؟
                              500KHZ یه مثال بود توجه کن هر چه فرکانس مون زیاد باشه بعد از تقسیم دقتش بالا میره

یه مثال : یه فرکانس دارید که مثلا 1KHz هست برای اینکه پالس را به 1 ثانیه تبدیل کنید باید فرکانس مورد نظر را بر 1000 تقسیم کنیم

بعد از تقسیم ما پالس 1 ثانیه داریم و البته دقت پالسمون 1000 برابر فرکانس اولیه هست یا به این صورت بگم برای اینکه پالس مون بشه 1.1 باید فرکانس اصلیمون باید بشه 1100 هرتز حالا شما فرض کن دامنه تغیرات فرکانس اولیه 10HZ باشه به این صورت دقت پالس 1 ثانیه 0.01 هست

پس در حال کلی هرچه فرکانس مبنا بالا باشه و هر چه عددی که فرکانس را بر اون تقسیم میکنیم زیاد باشه دقت فرکانس خروجی میره بالا .

اگر هم تمام این مراحل را عمل کنیم ولی فرکانس مبنا را با کریستال درست کنیم دیگه نوالانور میشه

دیدگاه

4 تا سوال دارم ازتون:

1- اگر ما با 4011 و کریستال پالس دقیق میتونیم درست کنیم دیگه چه نیازی هست که بریم 500KHz با 555 درست کنیم؟مثلاً با 4011 یه پالس 100 هرتزی درست می کنیم. :mrgreen:

2- من دیتاشیت 4040 و 4060 رو نگاه کردم(هرچند خیلی چیزی نفهمیدم چون فقط گفته بود تقسیم کننده فرکانسه و چندتا دیاگرام منطقی کشیده بود و ما هم که خدای منطق :mrgreen میگم از پایه Q0 که شروع کنیم هی فرکانس تقسیم به 2 میشه؟تا این که مثلاً بعد از 14 تا پایه به 2 به توان 14 تقسیم میشه و این یعنی این که هر یک از پایه های آیسی یه خروجی با یه فرکانس مختلف در آن واحد میده درسته؟

3- این مدار تا ابد هی روشن و خاموش می کنه ولی من می خوام مدار در ابتدای کار رله رو روشن کنه و بعد از زمان معین خاموش کنه و دیگه روشن نکنه.چیکار کنم؟ :sad:

4- با این روش آیا می تونم زمان های 1 ساعت 2 ساعت و 3 ساعت و 4 ساعت رو داشته باشم؟یا این که فقط مضارب 2 هستش یعنی 3 ساعت رو ندارم؟ :surprised:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X