اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل قطع و وصل لامپ با LDR و تایمر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت تایمر خاموش کننده برای کولر

یه فکر دیگه رم به سرم زد
    یه Flip-flop استفاده کنیم :nerd: پایه کلاک و ورودی شو به خروجی ای سی تقسیم کننده وصل کنیم هروقت خروجی 1 بشه دیگه صفر نمیشه :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omidaaaa

یه Flip-flop استفاده کنیم :nerd: پایه کلاک و ورودی شو به خروجی ای سی تقسیم کننده وصل کنیم هروقت خروجی 1 بشه دیگه صفر نمیشه :mrgreen:
      میشه توضیح بیش تر بدین؟منظورتونو نفهمیدم که وقتی یک بشه دیگه صفر نمیشه oo:

دیدگاه

مدارشو طراحی کردم امشب اپ می کنم :biggrin:
        میگم این تاپیک زیادی کش پیدا کرده هر دفعه یه چیزی به مدار اضافه می شه می ترسم همینطور بریم جلو یه پردازنده طراحی کنیم بهش زمانو بدیم کولرو خواموش کونه انشااله تا تابستون سال بعد یکی می سازیم

دیدگاه

اینم از مدار ونقشه پروتئوسش
          فرض کنیم پالسی رو که درست کردیم به ایسی تقسیم کننده دادیم با کمک ترانزیستور خروجی flip-flop رو یک می کنیم و همینطور یک می مونه :mrgreen:
          اگر نیاز به توزیح داشت بگید تا بگم :icon_razz:

http://www.forfilfer.x10.mx/1233/flip-flop.DSN
          اینم نقشه پروتئوس
          دیگه فکر کنم مشکل حل شد
          حل شد دیگه؟؟؟؟
          اما راحت میشه با یدونه attiny13 و یه منبع تقذیه بدون ترانس (باخازنو پل دیود و رگلاتور ) یه کلید و رله سر و تشو هم می اری توی یه قوطی کبریتم جا می شد
          تابستون که رفت می گم یه بخاری درست کن شبا روشن بشه ما همدانیم شبا از سرما یخ می زنیم الانم هوا یه جوریه که موقع خواب هوا گرمه نمیشه بخاری روشن کرد

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت تایمر خاموش کننده برای کولر

نوشته اصلی توسط omidaaaa
            سلام نقشه رو با پروتئوس تست کن اون مسیر برای این هست که وقطی خروجی تقسیم کننده 1 شد دو سر رله اتصال کوتاه بشه تا دیگه با یک شدن مجدد کولر روشن نشه وبرای روشن شدن کولر باید با کمک کلید sw3 مدار رو از حالت تایمر خارج کرد :bye
            کلید sw2 رو مثلا به جای خروجی تایمر گذاشتم وقطی برای اولین بار وصل می شه کولر خاموش می شه و اگر دوباره اونو قطع و وصل کنید همچنان کولر خواموش می مونه تا وقطی که مدارو از حالت تایمر خارج کنید (یعنی کید sw3 قطع بشه)
            شما به یه چیز دقت نکردید ؛ در صورتیکه SW3 روشن کنیم و خروجی تایمر یک باشه ، مدار به خوبی عمل میکنه ولی به محض اینکه خروجی تایمر صفر شد ، بایاس ترانزیستور Q2 متوقف میشه و ترانزیستور بعدیش روشن میشه و چون کلکتور ترانزیستور از طریق اتصالی که من علامت زدم به مثبت وصله ، جریان زیادی از کلکتور و امیتر ترانزیستور میگذره و اون رو میسوزونه!!!

نوشته اصلی توسط edris.noei
            سلام دوستان

میگم آیا یه ترانزیستور میتونه با جریان کلکتور حدود 0.1mA به اشباع بره؟ oo:

اگه شدنی باشه پس میشه اون مداری که بالا گذاشتمو با اشباع کردم ترانزیستور ، نه آسیبی به 4017 برسه و هم این که مدار تکمیل میشه. :agree:

البته یه ایده دیگه هم دارم ولی مدار خیلی شلوغ میشه و اون اینه که از آیسی AND استفاده کنم و نات ریست رو با خروجی AND کنم.
            سلام ادریس جان ؛ منظورت از با جریان کلکتور حدود 0.1 میلی به اشباع بره چیه؟ ترانزیستور ها یه جریانی براشون در نظر گرفته میشه که تا اون حد رو مجاز هستند که بین امیتر و کلکتورشون جریان عبور کنه و از صفر تا اون حد میتونه ترانزیستور کارکنه ، به اشباع رفتن ترانزیستور هم یعنی ما بسته به جریانی که میخوایم از ترانزیستور عبور بدیم و با در نظر گرفتن بتای اون ، جریان بیسی بهش میدیم که توی خروجی جریان مورد نظر رو داشته باشیم و ولتاژ بین امیتر و کلکتور هم نزدیک به صفر بشه!

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت تایمر خاموش کننده برای کولر

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
              شما به یه چیز دقت نکردید ؛ در صورتیکه SW3 روشن کنیم و خروجی تایمر یک باشه ، مدار به خوبی عمل میکنه ولی به محض اینکه خروجی تایمر صفر شد ، بایاس ترانزیستور Q2 متوقف میشه و ترانزیستور بعدیش روشن میشه و چون کلکتور ترانزیستور از طریق اتصالی که من علامت زدم به مثبت وصله ، جریان زیادی از کلکتور و امیتر ترانزیستور میگذره و اون رو میسوزونه!!!
              :redface: درسته
              پس باید به کلکتر ترانزیستور یه مقاومتم اضافه کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                ترانزیستور ها یه جریانی براشون در نظر گرفته میشه که تا اون حد رو مجاز هستند که بین امیتر و کلکتورشون جریان عبور کنه و از صفر تا اون حد میتونه ترانزیستور کارکنه
                آخه یه چیزی که هست اینه که طبق منحنی Ic-Vce ترانزیستورها اگه جریان کلکتور از یه حدی کمتر بشه فکر کنم اصلاً روشن نشن و به خاطر همین این سئوالو پرسیدم.

یه نگاه به این لینک بندازین تو این صفحه یه منحنی آ‌Ic-Vce برای ترانزیستور رسم کرده.یعنی اگه جریان خیلی کم باشه تو ناحیه cut off می مونه.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bipolar...ion_transistor

دیدگاه

آخه یه چیزی که هست اینه که طبق منحنی Ic-Vce ترانزیستورها اگه جریان کلکتور از یه حدی کمتر بشه فکر کنم اصلاً روشن نشن و به خاطر همین این سئوالو پرسیدم.

یه نگاه به این لینک بندازین تو این صفحه یه منحنی آ‌Ic-Vce برای ترانزیستور رسم کرده.یعنی اگه جریان خیلی کم باشه تو ناحیه cut off می مونه.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bipolar...ion_transistor

ابن نمودار رابطه بین جریان بیس با جریان کلکتور و ولتاژ بیس - امیتر رو نشون میده ، ناحیه اشباع ، قطع و فعال ترانزیستور هم توش مشخص شده!

برداشتی که شما داشتی اشتباهه ؛ در ناحیه قطع (Cut-Off) جریان بیس ، از IB0 کمتره!

در صورتیکه جریان مورد نیاز به بیس اعمال بشه ، بار موجود در مسیر کلکتور و امیتر جریان کلکتور رو تعیین میکنه!

دیدگاه

سلام دوستان

امروز مدارو تکمیل کردم و رفتم ببندم رو مهتابی خونه اما یه مشکلی پیش اومد.اینکه وقتی می خواد مهتابی رو روشن کنه رله چند بار قطع و وصل میکنه و بعدش روشن میشه و یا اینکه اصلاً روشن نمیشه مهتابی.یا اینکه بعد از یه بار چشمک زذن مهتابی رله قطع میشه و دیگه روشن نمیشه در حالیکه وقتی مدارو بدون مهتابی تست کردم خیلی خوب کار می کرد.تغذیه مدارو از همون فازی که برای مهتابی اومده گرفتم. :sad:

به نظر شما مشکل چیه؟ :cry:

دیدگاه

سلام دوستان

امروز مدارو تکمیل کردم و رفتم ببندم رو مهتابی خونه اما یه مشکلی پیش اومد.اینکه وقتی می خواد مهتابی رو روشن کنه رله چند بار قطع و وصل میکنه و بعدش روشن میشه و یا اینکه اصلاً روشن نمیشه مهتابی.یا اینکه بعد از یه بار چشمک زذن مهتابی رله قطع میشه و دیگه روشن نمیشه در حالیکه وقتی مدارو بدون مهتابی تست کردم خیلی خوب کار می کرد.تغذیه مدارو از همون فازی که برای مهتابی اومده گرفتم. :sad:

به نظر شما مشکل چیه؟ :cry:
                      از چی برای سویچ استفاده کردی؟ رله یا تریاک؟

دیدگاه

رله استفاده کردم.گفتم شاید ولتاژ بوبین رله کم هست که ضعیفه و باعث این مشکل میشه.رله 6 ولت هست و روش ولتاژ 5.3 ولت می افتاد و ضعیف کار می کرد.البته اون مواقعی که مدار به مهتابی وصل نبود ولتاژ 6 تا 7 ولت روش می افتاد ولی با مهتابی 5.3 ولت. :cry:

جالبه که بعضی اوقات رله وصل میمونه و ولتاژش هم 5.3 و بعضی اوقات هم که نمیتونه مهتابی رو روشن کنه رله کلاً خاموش میشه و ترانزیستوری که رله رو روشن کرده هم از بایاس خارج میشه.آخه مگه چنین چیزی ممکنه؟ oo:

دیدگاه

رله استفاده کردم.گفتم شاید ولتاژ بوبین رله کم هست که ضعیفه و باعث این مشکل میشه.رله 6 ولت هست و روش ولتاژ 5.3 ولت می افتاد و ضعیف کار می کرد.البته اون مواقعی که مدار به مهتابی وصل نبود ولتاژ 6 تا 7 ولت روش می افتاد ولی با مهتابی 5.3 ولت. :cry:

جالبه که بعضی اوقات رله وصل میمونه و ولتاژش هم 5.3 و بعضی اوقات هم که نمیتونه مهتابی رو روشن کنه رله کلاً خاموش میشه و ترانزیستوری که رله رو روشن کرده هم از بایاس خارج میشه.آخه مگه چنین چیزی ممکنه؟ oo:
                          بهتره ترانزیستوی که رله رو تغذیه میکنی رو یه خازن 10 میکرو فراد بزاری نزدیکش. البته من جای تو بودم با تغذیه قویتر چکش مکردم بعد تصمیم میگرفتم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                            بهتره ترانزیستوی که رله رو تغذیه میکنی رو یه خازن 10 میکرو فراد بزاری نزدیکش. البته من جای تو بودم با تغذیه قویتر چکش مکردم بعد تصمیم میگرفتم...
                            رله 5 ولت تو مدار گذاشتم و اصلاً دیگه نمیتونه مهتابی رو روشن کنه و تو لحظه اول رله وصل میشه و سریع قطع میشه.تو بیس ترانزیستور هم از 1uf استفاده کرده بودم.

بعد یه کاری کردم و کلکتور و امیتر ترانزیستور راه انداز رله رو با یه سیم به هم وصل کردم تا مهتابی روشن بشه بعد سیمو برداشتم و مهتابی روشن موند و ولتاژ روی رله 5.1 ولت بود که خوبه.اما نمیتونه تو لحظه اول وصل کنه.

البته من قاب مهتابی رو نبستم و اگه لامپ نویز بده ، شاید قابو ببندم درست بشه.خازن 10uf رو امتحان می کنم.

مشکل از اینه که وقتی مدار داخل قاب مهتابی قرار میگیره نویز میگیره.

دوستان 10uf رو امتجان کردم و خیلی بهتر شد.آیا میتونم خازن بزرگتری رو به بیس وصل کنم؟ :nice:
                            مثلاً 33uf و ترانزیستورم هم C945 هستش.

دیدگاه

رله 5 ولت تو مدار گذاشتم و اصلاً دیگه نمیتونه مهتابی رو روشن کنه و تو لحظه اول رله وصل میشه و سریع قطع میشه.تو بیس ترانزیستور هم از 1uf استفاده کرده بودم.

بعد یه کاری کردم و کلکتور و امیتر ترانزیستور راه انداز رله رو با یه سیم به هم وصل کردم تا مهتابی روشن بشه بعد سیمو برداشتم و مهتابی روشن موند و ولتاژ روی رله 5.1 ولت بود که خوبه.اما نمیتونه تو لحظه اول وصل کنه.

البته من قاب مهتابی رو نبستم و اگه لامپ نویز بده ، شاید قابو ببندم درست بشه.خازن 10uf رو امتحان می کنم.

مشکل از اینه که وقتی مدار داخل قاب مهتابی قرار میگیره نویز میگیره.

دوستان 10uf رو امتجان کردم و خیلی بهتر شد.آیا میتونم خازن بزرگتری رو به بیس وصل کنم؟ :nice:
                              مثلاً 33uf و ترانزیستورم هم C945 هستش.
                              خازنی که من گفتم منظورم بین امیتر و کلکتور بود oo: نه بیس و امیتر.

دیدگاه

مدار ما عشقی کار می کنه دوباره بهم ریخته بین کلکتور و امیتر رو امتحان می کنم ان شاءالله که درست بشه

میگم دو سر کنتاکت های رله هم یه خازن بزارم تأثیر مثبت داره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X