اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص رسیدن ولتاژ به حدود 500 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشخیص رسیدن ولتاژ به حدود 500 ولت

سلام
    نیاز به مداری دارم که توسط اپتوکوپلر رسیدن ولتاژ دوسر یک خازن به حدود 500vdc را به میکرو اعلام کند...دقتش هم آنچنان مهم نیست فقط حوالی 500 ولت اپتوکوپلر روشن بشه...
    آیا میشه با استفاده از تقسیم مقاومتی و سپس مقایسه گر این کارو انجام داد؟؟؟مشکلی پیش نمیاد؟؟؟
    متشکرم
    امروز نه آغاز و نه انجام جهان است ای بس غم و شادی که پس پرده نهان است
    گر مرد رهی غم مخور از دوری و دیری دانی که رسیدن هنر گام زمان است

پاسخ : تشخیص رسیدن ولتاژ به حدود 500 ولت

ولت متر ها هم با تقسیم مقاومتی کار میکنن
    اگه بعد از تقسیم جریان شاخه مدارت تا 200 میلی باشه که دیگه قطعا جواب میده
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

با سلام--در مدارهای 3 فاز -قسمت کنترل باید از قسمت برق حتما ایزوله باشد تا در صورت بروز اشکال در مدار هم اپراتور در امان باشد و هم مدار دچار اتش سوزی نشود.ولتاژ متناوب سه فاز بعد از یکسو سازی دارای ولتاژی بالاتر از 500 ولت خواهد شد لذا برای اندازه گیری ان بهتر از از اپتو کوپلر استفاده شود و از انجا که جریان بایاس اکثر اپتو ها بین 5 تا 10 میلی امپر است لذا توان مصرفی مقاومتی که بر سر راه دیود ان قرار میگیرد برابر 500 ضربدر 5 میلی و یا 500 ضربدر 10 میلی امپر که برای حالت اول 2.5 وات و حالت دوم 5 وات میشودلذا مقاومت انتخابی باید قادر به تحمل 2 برابر این مقادیر یعنی 5 ویا 10 وات خواهد شد مقدار ان هم برای حالت اول 500 تقسیم بر جریان 5 میلی =100 کیلو اهم و حالت دوم 50 کیلو اخم خواهد شد که میتوانید از سری کردن جند مقاومت توان پایین تر انها را بسازید.و سپس در قسمت ترانزیستور یک مقاومت با امیتر و یک مقاومت با کلکتور سری کرده و از قسمت امیتر ولتاژ را بخوانید.مقدار انها نیز بستگی به منحنی مشخصه اپتو دارد.مهمترین مسئله ای که حتما باید رعایت کنید این است که برق دی سی شده را هرگز و هرگز مستقیما به اپتو ندهید.بلکه ابتدا به جعبه فیوز برده و با دو مقاومت حدود 1 کیلو در هر سر مثبت و منفی سری کرده و سپس از انجا به برد بیاورید.وجود رایپل در ولتاژ ا نیز در نظر داشته باشید تا با فرکانس 300 هرتز مدارتان قطع و وصل نکند.لحظه های گذرا را نیز در نظر بگیرید مثل زمانی که خازنها ی مدارمیخواهند شارژ شوند.
      در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

از ترانس ولتاژ هم میتونید استفاده کنید...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
          از ترانس ولتاژ هم میتونید استفاده کنید...
          منظورتون اینه که ترانس کاهنده استفاده کنم؟؟ میشه توضیح بیشتری بدید؟؟و در نظر داشته باشید که ولتاژ DC است.

دیدگاه

سلام به همه دوستان خوبم ؛ (هارونی ، aliila ، arvinfx ، abbasjebraeily و... :biggrin

نوشته اصلی توسط هارونی
            نیاز به مداری دارم که توسط اپتوکوپلر رسیدن ولتاژ دوسر یک خازن به حدود 500vdc را به میکرو اعلام کند...دقتش هم آنچنان مهم نیست فقط حوالی 500 ولت اپتوکوپلر روشن بشه...
            آیا میشه با استفاده از تقسیم مقاومتی و سپس مقایسه گر این کارو انجام داد؟؟؟مشکلی پیش نمیاد؟؟؟
            متشکرم
            شما مقدار خازنت چیه؟ جریانی که میتونه بده چیه؟ کار مدارت چیه؟ (سکرته؟!!! :-?)
            کار مدارت رو بگو شاید دوستان ایده بهتری بدن!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هارونی
              منظورتون اینه که ترانس کاهنده استفاده کنم؟؟ میشه توضیح بیشتری بدید؟؟و در نظر داشته باشید که ولتاژ DC است.
              پس همون روش آقای استاد بزرگ جبرئیلی رو انجام بدین فکر کردم ولتاژ AC هستش :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasjebraeily
                با سلام--در مدارهای 3 فاز -قسمت کنترل باید از قسمت برق حتما ایزوله باشد تا در صورت بروز اشکال در مدار هم اپراتور در امان باشد و هم مدار دچار اتش سوزی نشود.ولتاژ متناوب سه فاز بعد از...
                با تشکر از پاسخ شما...
                آیا این شماتیک درسته؟ مقادیر المانها مناسبه؟؟
                متشکرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                  سلام به همه دوستان خوبم ؛ (هارونی ، aliila ، arvinfx ، abbasjebraeily و... :biggrin
                  شما مقدار خازنت چیه؟ جریانی که میتونه بده چیه؟ کار مدارت چیه؟ (سکرته؟!!! :-?)
                  کار مدارت رو بگو شاید دوستان ایده بهتری بدن!
                  سلام بر شما جناب مشرقی
                  نه برادر سکرت چیه! .
                  قضیه ازین قراره که دارم روی اینورتر 10 کیلووات برای کوره القایی کار میکنم.خازن مورد نظر هم در واقع دو تا خازن 6800 میکروی 400 ولتی سری شده با همه که بعد از پل دیود سه فاز قرار میگیره (همون خازن بالک خودمون).اما چون موقع شروع به کار مدار خازنا جریان زیادی میکشند و باعث خرابی پل دیود میشن , قبل از روشن شدن باید خازنا رو توسط دو تا دیود و دو تا مقاومت شارژ کرد و بعد از رسیدن ولتاژ خازنا به حد مطلوب , خطوط اصلی تغذیه متصل گردند.که توضیحات مبسوطشو جناب استاد جبرائیلی در تاپیک "نحوه طراحی و محاسبات منابع تغذیه..." دادند. :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هارونی
                    سلام بر شما جناب مشرقی
                    نه برادر سکرت چیه! .
                    قضیه ازین قراره که دارم روی اینورتر 10 کیلووات برای کوره القایی کار میکنم.خازن مورد نظر هم در واقع دو تا خازن 6800 میکروی 400 ولتی سری شده با همه که بعد از پل دیود سه فاز قرار میگیره (همون خازن بالک خودمون).اما چون موقع شروع به کار مدار خازنا جریان زیادی میکشند و باعث خرابی پل دیود میشن , قبل از روشن شدن باید خازنا رو توسط دو تا دیود و دو تا مقاومت شارژ کرد و بعد از رسیدن ولتاژ خازنا به حد مطلوب , خطوط اصلی تغذیه متصل گردند.که توضیحات مبسوطشو جناب استاد جبرائیلی در تاپیک "نحوه طراحی و محاسبات منابع تغذیه..." دادند. :agree:
                    اگر قرار نیست مدار کنترلت مقدار دقیق ولتاژ باس دیسی رو بدونه و صرفا برای فرمان کنتاکتور یا رله میخواهید توصیه میکنم از یه تایمر ساده استفاده کنید.شخصا تو اینورترهای 100 کیلووات هم دیدم از این تکنیک استفاده شده.در ضمن لزومی هم نداره خازنها کاملا شارژ بشن و به 500 برسن تا کنتاکتور رو وصل کنید نصف این مقدار هم شارژ بشه و کنتاکتور رو وصل کنید مشکلی پیش نمیاد.
                    موفق باشی دوست فعال و اهل عمل من

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X