اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

نوشته اصلی توسط Ghasede del
    سلام
    فکر میکنم بنده سئوال شما رو درست متوجه نشدم ..............بنده از مدار پوش پول صحبت کردم اما ظاهرآ
    شما از مدار تولید موج سینوسی صحبت میکنید .............که لازم نیست فرکانس و کریستال تغییری بکنه.....
    برای افزایش قدرت قسمت سینوسی لازم هست ترانس هسته فلزی با 500 وات تعویض بشه و بهتره اتو ترانس
    باشه تا حجم کمتری داشته باشه همچنین ماسفت های قدرت قویتر استفاده بشه یا با هم موازی بشن.........
    خازنهای تغذیه هم باید ظرفیت سه برابر پیدا کنند........
    البته اینکار به هیچ عنوان توصیه نمیشه اونم به خاطر وزن و حجم ترانس ...در توان بالای 150 وات بهتر ترانس حذف
    بشه و از نوع دیگری از spwm که svpwm هست استفاده بشه.........
    ممنون از راهنماییاتون
    من اون فایل پوش پول رو ندیده بودم و فکر میکرم شما میدونید من چی میگم منظورم این فایله http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80278.msg560166#msg560166

معذرت میخام با ندادن اطلاعات کامل باعث شدم وقت شما گرفته بشه
    منظور من این مداره هست

من مدار رو با هسته فلزی که تست میکردم افت ولتاژش خیلی زیاد بود(درحد 150ولت)
    اما با هسته فریت که ترانسش رو پیچیدم افت ولتاژ نداشتم

حالا برای افزایش توانش میخوام چهار تا ترانس رو با هم موازی کنم برای ماسفت هم هشت تا IRFP250 رو چهاتا چهارتا موازی میکنم
    حالا میخوام بدونم که IR2113 میتونه هشت تا IRFP250 رو درایو کنه ؟؟

حجممدار هم برام مهم نیست :rolleyes: اندازه تراکتور هم که بشه اشکال نداره

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده.
      ممنون از راهنماییاتون
      من اون فایل پوش پول رو ندیده بودم و فکر میکرم شما میدونید من چی میگم منظورم این فایله http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80278.msg560166#msg560166

معذرت میخام با ندادن اطلاعات کامل باعث شدم وقت شما گرفته بشه
      منظور من این مداره هست

من مدار رو با هسته فلزی که تست میکردم افت ولتاژش خیلی زیاد بود(درحد 150ولت)
      اما با هسته فریت که ترانسش رو پیچیدم افت ولتاژ نداشتم

حالا برای افزایش توانش میخوام چهار تا ترانس رو با هم موازی کنم برای ماسفت هم هشت تا IRFP250 رو چهاتا چهارتا موازی میکنم
      حالا میخوام بدونم که IR2113 میتونه هشت تا IRFP250 رو درایو کنه ؟؟

حجممدار هم برام مهم نیست :rolleyes: اندازه تراکتور هم که بشه اشکال نداره
      سلام
      پس شما برای این مدار سینوسی از ترانس فریت استفاده کردید :redface:
      اینجا شما باید از یک ترانس با هسته آهنی استفاده کنید که یا باید خودتون بپیچید یا از بازار تهیه کنید ...............
      حالا متوجه شدم چرا دو سیگنال در خروجی داشتید...........
      اگر نمیتونید خودتون بپیچید یک ترانس که بهتره اتو ترانس باشه با توان دلخواه سفارش بدید.........
      اینکه شما از IRFP250 صحبت میکنید نشون میده کل داستان رو متوجه نشدید بنده توضیح دادم اما ظاهرآ
      شما دقت نکردید......................
      این مدار رو نمیشه با 12 ولت مستقیم راه اندازی کرد ..........این مدار ولتاژ 300 ولت DC رو به سینوسی تبدیل
      میکنه...........برای ساخت ولتاژ 300 ولت هم یک مدار پوش پول معرفی کردم که از ولتاژ 12 ولت 300 ولت رو
      برای مدار بعدی که همونی که شما روش کار کردید رو میسازه.........
      اصولآ تمام مبدل ها ابتدا ولتاژ DC حدود 300 ولت میسازن بعد اونو سینوسی یا مربعی میکنن.........

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

در تکمیل فرمایشات جناب آقای افشین خان باید عرض کنم که:
        در اینورتر های قدیمی و خطی (یا همان مدلهای ترانس هسته آهنی دار)
        ابتدا با یک آسیلاتور , یک جریان متناوب تولید میکردند و آن را به یک ترانسفورماتور
        افزاینده میدادند تا در خروجی 220 ولت دریافت کنند , این مدلها اندازه یک دستگاه
        جوشکاری ترانس بود که وزنی کمتر از آن نداشت
        بازده این اینورتر ها مثل آداپتورهای کاهنده قدیمی , حدود 40 تا 48 درصد بیشتر نبود
        تا این که مدلهای سوئیچینگ موجود به بازار وارد شد که بازده دو برابر و حجم و وزن خیلی
        کمتری داشت (بازده 80 تا 95 درصد)
        سیستم این گروه از اینورترها به این صورت بود که ابتدا با یک مدار DC to DC ولتاز 12 ولتDC را
        به 310 ولت DC (چرا 310 ولت ؟ چون یک موج سینوسی 220 ولتی , در پیک موج خودش 310 ولت خواهد بود
        و مثلا یک موج سینوسی متناوب 12 ولت هم در پیک خودش (اگر اشتباه نکنم) 18 ولت خواهد بود
        که با یک فرمول میشه این مقدار را محاصبه کرد...) تبدیل کرده و بعد با یک مدار دیگر , 310 ولت را به
        220 ولت AC تبدیل میکنند...
        اما اینورتر های موج مربعی یا همون مدلهای شبه سینوسی خودمون : کمی فرق میکنه و پیک موج مربعی
        در حدود 280 ولت هست ( اگر به این شکل نبود و 310 ولت خروجی مدار اینورتر شبه سینوسی آماده بود , راحت یک اینورتر ارزان
        چینی را باز میکردیم و قسمت خروجی DC آن را که 310 ولت بود به مدار سینوسی خودمون میدادیم و اینورتر را سینوسی میکردیم
        با ارزانترین قیمت - اما نمیشه که نمیشه
        مشکل ما در اینجا , همون مدار پوش پول DC to DC هست و کمی طراحی اون سخته
        قسمت مولد موج سینوسی که فکر نکنم مشکلی برای ساختش باشه...)

پ.ن: اون ترانس 110 به 220 ولت که جناب افشین خان در طراحیشون قرار دادند , در حقیقت کار فیلتر سلفی خازنی را برای ما انجام میده
        به عنوان ترانسفورماتور افزاینده در مدار عمل نمیکنه

اضافه شده در تاریخ :
        افشین خان در پروژشون که زحمت کشیدند و اونو به اشتراک گذاشتند , از یک
        پایه میکرو برای تولید SPWM بهره برند
        اما معمولا در بیشتر طراحی ها , از دو پایه میکرو برای این کار استفاده کرند و
        هر پایه نیم سیکل از موج را تشکیل میدهد (همانند عکس زیر)

من یک برنامه حرفه ای به زبان بیسیک دارم که دوستان خارجی آن را تهیه دیدند
        در این صورت فکر کنم همان 15 کیلو برای این کار مناسب باشه....
        آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام دوستاته عزیز میخواستم بدونم که ترانسی ه برای اینورتر سلول خورشیدی استفاده کردید چیه وچند وات خروجی میده
          عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
            در تکمیل فرمایشات جناب آقای افشین خان باید عرض کنم که:
            در اینورتر های قدیمی و خطی (یا همان مدلهای ترانس هسته آهنی دار)
            ابتدا با یک آسیلاتور , یک جریان متناوب تولید میکردند و آن را به یک ترانسفورماتور
            افزاینده میدادند تا در خروجی 220 ولت دریافت کنند , این مدلها اندازه یک دستگاه
            جوشکاری ترانس بود که وزنی کمتر از آن نداشت
            بازده این اینورتر ها مثل آداپتورهای کاهنده قدیمی , حدود 40 تا 48 درصد بیشتر نبود
            تا این که مدلهای سوئیچینگ موجود به بازار وارد شد که بازده دو برابر و حجم و وزن خیلی
            کمتری داشت (بازده 80 تا 95 درصد)
            سیستم این گروه از اینورترها به این صورت بود که ابتدا با یک مدار DC to DC ولتاز 12 ولتDC را
            به 310 ولت DC (چرا 310 ولت ؟ چون یک موج سینوسی 220 ولتی , در پیک موج خودش 310 ولت خواهد بود
            و مثلا یک موج سینوسی متناوب 12 ولت هم در پیک خودش (اگر اشتباه نکنم) 18 ولت خواهد بود
            که با یک فرمول میشه این مقدار را محاصبه کرد...) تبدیل کرده و بعد با یک مدار دیگر , 310 ولت را به
            220 ولت AC تبدیل میکنند...
            اما اینورتر های موج مربعی یا همون مدلهای شبه سینوسی خودمون : کمی فرق میکنه و پیک موج مربعی
            در حدود 280 ولت هست ( اگر به این شکل نبود و 310 ولت خروجی مدار اینورتر شبه سینوسی آماده بود , راحت یک اینورتر ارزان
            چینی را باز میکردیم و قسمت خروجی DC آن را که 310 ولت بود به مدار سینوسی خودمون میدادیم و اینورتر را سینوسی میکردیم
            با ارزانترین قیمت - اما نمیشه که نمیشه
            مشکل ما در اینجا , همون مدار پوش پول DC to DC هست و کمی طراحی اون سخته
            قسمت مولد موج سینوسی که فکر نکنم مشکلی برای ساختش باشه...)

پ.ن: اون ترانس 110 به 220 ولت که جناب افشین خان در طراحیشون قرار دادند , در حقیقت کار فیلتر سلفی خازنی را برای ما انجام میده
            به عنوان ترانسفورماتور افزاینده در مدار عمل نمیکنه
            سلام
            بیشتر مطالب شما درسته.......برای تکمیل چند جمله بنده عرض میکنم.........اون اینورتر های قدیمی خروجی سینوسی نداشتن
            بلکه مربعی بودند ...........
            در اینورتر های جدید که ولتاژ 280 dc در قسمت پوش پول دارند این ولتاژ بستگی به Vin در ماشین ولتاژ باطری از 11 تا 14 ولت
            متغیر هست از زمانی که ماشین توقف کرده تا زمانی که در حرکت هست این ولتاژ هم تغییر میکنه..........
            و قسمت کنترل روی پالس مربعی خروجی اعمال میشه............
            میشه از Dc این مبدلها استفاده کر د بشرطی که مصرف کننده ولتاژ پایینتر از 220 سینوسی رو هم قبول کنه ...........
            خیلی از مصرف کننده ها که منبع تغذیه سویچینگ دارن قبول می کنن...........
            وظیفه ترانس در اینجا هم افزایش ولتاژ از 110 به 220 هست هم به عنوان فیلتر فرکانس 15 کیلوهرتز عمل میکنه البته
            با کمک خازن خروجی.............
            البته اگر مدار هاف بریدج به فول بریدج تبدیل بشه نسبت ترانس یک به یک میشه......یعنی 220 به 220

دیدگاه

من الان دارم قسمت pcb قسمت پوش پول (12to310) رو میکشم و تا فردا تمومه
              چند ساعت قبل اومدم 220شهری رو یکسو و صافش کردم و به مدار اینورتر دادم وشکل موجش و که دیدم بازم همون مشکل دوتا موج سینوسی هم زمان رو داشت

به نظرتون مشکل از کجا میتونه باشه ؟

دیدگاه

چند ساعت قبل اومدم 220شهری رو یکسو و صافش کردم و به مدار اینورتر دادم وشکل موجش و که دیدم بازم همون مشکل دوتا موج سینوسی هم زمان رو داشت

به نظرتون مشکل از کجا میتونه باشه ؟
                ترانس خروجی تغییر دادین ؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

ترانس خروجی تغییر دادین ؟
                  یه اوتو ترانس 200وات خریدم (75000تومن :cry2

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

میتونستید دست دوم تهیه کنید قدیم برای ضبط های ژاپنی استفاده میشد معمولا سمساریها دارن.............
                    نقشه رو بزارید و مشخص کنید از چه قطعاتی استفاده کردید برای سویچها از IRFP460 استفاده کنید........

دیدگاه

ممنون میشم اگر PCB تکمیل شد آن را در تاپیک قرار دهید
                      با تشکر
                      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

میتونستید دست دوم تهیه کنید قدیم برای ضبط های ژاپنی استفاده میشد معمولا سمساریها دارن.............
                        نقشه رو بزارید و مشخص کنید از چه قطعاتی استفاده کردید برای سویچها از IRFP460 استفاده کنید........
                        سوئیچ ها رو امروز عوض کردمو IRFP250 گذاشتم نسبت به IRFP460 هم Ron پایینه هم قدرتش بالاتره
                        همه دیود ها رو هم fr1.7 گذاشتم
                        بقیه قطعات هم همونایی که تومدار مشخص شده

نوشته اصلی توسط sina1359
                        ممنون میشم اگر PCB تکمیل شد آن را در تاپیک قرار دهید
                        با تشکر
                        pcb رو فردا تمومش میکنم و هفته بعد مبدم چاپ
                        همون هفته بعد هم مونتاژش میکنم و اگه ok بود همراه pcb اینوتره میذازم تا همه استفاده کنن

دیدگاه

pcb رو فردا تمومش میکنم و هفته بعد مبدم چاپ
                          همون هفته بعد هم مونتاژش میکنم و اگه ok بود همراه pcb اینوتره میذازم تا همه استفاده کنن
                          سلام - دستت درد نکنه
                          اشکان جان گفتید میدید چاپ ؟ یعنی میدید بیرون براتون فیبرو بسازه؟
                          خودتون درست نمیکنید؟ قیمتش چند در میاد ؟
                          کجا میدید براتون درست کنن؟
                          کیفیت فیبری که بیرون درست میکنه چه اندازه هست؟
                          حداقل تعداد سفارش , چند عدد هست؟

پ.ن: اشکان جان فقط یک کاری کنید , دو تا شماتیک را با هم ترکیب نکنید
                          و هر کدام را روی یک فیبر جداگانه طراحی کنید تا مدار DC to DC پوش پول
                          جدا باشد - اگر هم زحمتی نیست , شماتیک را هم اگر دباره کشیدید , قرار
                          دهید تا یک PDF خوب از PCB و شماتیک تهیه و در کامنت اول قرار دهیم...

اضافه شده در تاریخ :
                          مگه یک ترانس 110 به 220 ولت نیست؟
                          قیمتش 75 هزار تومن شده :eek:

اضافه شده در تاریخ :
                          اشکان جان , دلیل تغییر ماسفت , چی بود؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                            سلام - دستت درد نکنه
                            اشکان جان گفتید میدید چاپ ؟ یعنی میدید بیرون براتون فیبرو بسازه؟
                            خودتون درست نمیکنید؟ قیمتش چند در میاد ؟
                            کجا میدید براتون درست کنن؟
                            کیفیت فیبری که بیرون درست میکنه چه اندازه هست؟
                            حداقل تعداد سفارش , چند عدد هست؟

پ.ن: اشکان جان فقط یک کاری کنید , دو تا شماتیک را با هم ترکیب نکنید
                            و هر کدام را روی یک فیبر جداگانه طراحی کنید تا مدار DC to DC پوش پول
                            جدا باشد - اگر هم زحمتی نیست , شماتیک را هم اگر دباره کشیدید , قرار
                            دهید تا یک PDF خوب از PCB و شماتیک تهیه و در کامنت اول قرار دهیم...
                            فعلا تصمیم نگرفتم کجا بدم هرجاهم که بدم قیمت هر برد زیر 20تومن درمیاد جنس برد ها هم فایبرگلاس هست کیفتش هم عالیه برد خود اینوتر رو با اتو زدم که اونم خوب در اومد

برد ها رو هم جدا جدا کشیدم حداقل سفارش هم همون یه دونس
                            نوشته اصلی توسط sina1359
                            مگه یک ترانس 110 به 220 ولت نیست؟
                            قیمتش 75 هزار تومن شده :eek:
                            لامصب نمیدونم چرا گیر نمیومد همش بالای 2000وات بود
                            قیمت 2000رو نپرسیدم ولی فک کنم چون 200وات کمتر فروش میره به خاطر همین قیمتش بالاس

نوشته اصلی توسط sina1359
                            اشکان جان , دلیل تغییر ماسفت , چی بود؟
                            اون سوئیچ هایی که تو مدار اصلی هست IGBT هست که نسبت به ماسفت دو سه برابری گرون تره

ماسفت ها رو IRFP250 گرفتم چون جربان ماکسش28 آمپره و Ron اون هم 80میلی اهمه که نسبت به هم قیمت هاش مقاومت آنه خیلی کمی داره در ضمن نسبت به مشابهاش راحتر خنک میشه
                            از همه مهم تر [glow=red,2,300][shadow=red,left]دونه ای 2800 هست که خیلی خیلی خیلی خیلی ارزونه[/shadow][/glow]

دیدگاه

فعلا تصمیم نگرفتم کجا بدم هرجاهم که بدم قیمت هر برد زیر 20تومن درمیاد جنس برد ها هم فایبرگلاس هست کیفتش هم عالیه برد خود اینوتر رو با اتو زدم که اونم خوب در اومد
                              سلام اشکان جان
                              میتونید یک عکس از نمونه بردهای طراحی شده با جنس فایبرگلاس که میفرماییدو بزارید ببینم به چه صورته تا
                              من هم نمونشو سفارش بدم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                                سلام اشکان جان
                                میتونید یک عکس از نمونه بردهای طراحی شده با جنس فایبرگلاس که میفرماییدو بزارید ببینم به چه صورته تا
                                من هم نمونشو سفارش بدم؟
                                والا برد پوش پول رو یکمیش مونده وهنوز چاپ نشده ولی برد اینورتر رو که با روش اتو و جنس استخوانی زدم رو تو پست های قبلی گذاشتم http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80278.msg618957#msg618957

همین برد ایتورتره رو هم باز دوباره میخوام چاپ کنم ولی ایندفعه رو فایبرگلاس و چاپ سبز

میخوام خازن های الکترولیت رو هم از این ژاپنی ها بزارم(خیلی خوش رنگه) یه قاب پلکسی شفاف هم براش بزنم ...سرت رو درد نیارم کلا میخوام یه عروسک بسازم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X