اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک ارایش ماسفت به عنوان کلید قطع و وصل با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک ارایش ترانزیستور به عنوان کلید قطع و وصل

قبلش بگم که ببخشید اظهار نظر می کنم...
    شاهرخ جان، بنده خدا رو نترسون! ماسفت هایی که به عنوان راه انداز موتور و تغذیه سوئیچینگ استفاده می شن، بخاطر سرعت سوئیچ و جریان زیاد باید درایو گیت داشته باشند. در این مورد حرف شما کاملاً درسته.
    ولی ماسفت هایی که فقط قراره یه بار خاموش/روشن بشن، مثل این موردی که دوستمون براش مسئله شده، نیازی به درایوِ گیت ندارند. با میکروکنترلر هم راه میافته. خیلی درگیر جزئیات نشید که از کلیات غافل می مونید :smile:

من از IRF7105، IRF7307، IRF7303 و غیره استفاده می کنم. اینا آی سی های خفنی هستند که توشون 2 تا دونه ماسفت هست. بعضیا 2 تا N-MOS، بعضیا 2 تا P-MOS، بعضیا یه دونه N و یه دونه P. خیلی خوب کار می کنند تقریباً و ارزون هستند.
    آرمین جان، یه P-MOS بذار سرِ راه تغذیه، گیتش رو با یه ترانزیستور معمولی (مثلاً 2n2222) توسط میکروکنترلر خاموش/روشن کن. الآن نقشه آماده ندارم. می تونم برات درست کنم و شبیه سازییش کنم.

کار با باتری و اینجوری خاموش/روشن کردن، نیاز به این داره که ملزومات کار دقیقاً مشخص بشه. شما توضیح بیشتری در این مورد بده، منم تا جایی که سوادم قد بده راهنمایی می کنم. مثلاً بگو کلیدِ On/OFF داری؟ دستگاه چه جوری روشن می شه؟ میکرو همیشه روشنه؟ می خوای میکرو مدار (و البته خودش!) رو خاموش کنه؟ اینا رو مشخص کنی بهتره.
    بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

قربونت برم گفتم که از Ka27805 استفاده کن 5 ولت هست Ka27812 ، 12 ولت
      Ka27810 ،10 ولت
      حرف زدن کافی نیست باید عمل کرد.دانستن کافی نیست باید به کار گرفت

دیدگاه

آقا این کارا آخه چیه! بابا کار خودت رو راحت کن.
        نوشته اصلی توسط محمد رستمی
        قبلش بگم که ببخشید اظهار نظر می کنم...
        شاهرخ جان، بنده خدا رو نترسون! ماسفت هایی که به عنوان راه انداز موتور و تغذیه سوئیچینگ استفاده می شن، بخاطر سرعت سوئیچ و جریان زیاد باید درایو گیت داشته باشند. در این مورد حرف شما کاملاً درسته.
        ولی ماسفت هایی که فقط قراره یه بار خاموش/روشن بشن، مثل این موردی که دوستمون براش مسئله شده، نیازی به درایوِ گیت ندارند. با میکروکنترلر هم راه میافته. خیلی درگیر جزئیات نشید که از کلیات غافل می مونید :smile:

من از IRF7105، IRF7307، IRF7303 و غیره استفاده می کنم. اینا آی سی های خفنی هستند که توشون 2 تا دونه ماسفت هست. بعضیا 2 تا N-MOS، بعضیا 2 تا P-MOS، بعضیا یه دونه N و یه دونه P. خیلی خوب کار می کنند تقریباً و ارزون هستند.
        آرمین جان، یه P-MOS بذار سرِ راه تغذیه، گیتش رو با یه ترانزیستور معمولی (مثلاً 2n2222) توسط میکروکنترلر خاموش/روشن کن. الآن نقشه آماده ندارم. می تونم برات درست کنم و شبیه سازییش کنم.
        آقا نکن این کارو! اصولی نیست!
        کجای دیتاشیت MCUها گفته موردی نداره که 1-2 آمپر بکشی درسته!(چه لحظه ای چه عادی) می دونی چند برابر خروجی عادی MCUها هستش!؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rohalamin
          آقا این کارا آخه چیه! بابا کار خودت رو راحت کن.آقا نکن این کارو! اصولی نیست!
          کجای دیتاشیت MCUها گفته موردی نداره که 1-2 آمپر بکشی درسته!(چه لحظه ای چه عادی) می دونی چند برابر خروجی عادی MCUها هستش!؟
          کی گفته قراره 1-2 آمپر از پایه میکرو جریان بکشیم؟!!
          اگه الکترونیک کار کرده باشید و ماسفت رو به صورت سوئیچ راه انداخته باشید این حرف رو نمی زنید. ماسفت برای همینه دیگه. من میگم با کمتر از 10mA توی گیت ماسفت می تونید راحت 20-30 آمپر رو سوئیچ کنید.
          یه دلیل علمی، دیتاشیت، شبیه سازی، مدار عملی، یا هر چیز دیگه برای من و دیگر دوستان بیارید تا ما هم نظرِ شما رو قبول کنیم..

دیدگاه

کی گفته قراره 1-2 آمپر از پایه میکرو جریان بکشیم؟!!
            اگه الکترونیک کار کرده باشید و ماسفت رو به صورت سوئیچ راه انداخته باشید این حرف رو نمی زنید. ماسفت برای همینه دیگه. من میگم با کمتر از 10mA توی گیت ماسفت می تونید راحت 20-30 آمپر رو سوئیچ کنید.
            یه دلیل علمی، دیتاشیت، شبیه سازی، مدار عملی، یا هر چیز دیگه برای من و دیگر دوستان بیارید تا ما هم نظرِ شما رو قبول کنیم..
            اه! حق با شماست.
            من پست قبلی شاهرخ رد خونده بودم یه لحظه حواسم نبود یه فکر دیگه ای کردم که اشتباه بود.

پ.ن: آقای رستمی می خوایید با یه چوب، سیاه و کبودم کنید؟ شاید دلتون خنک بشه!؟ :rolleyes:

دیدگاه

پ.ن: آقای رستمی می خوایید با یه چوب، سیاه و کبودم کنید؟ شاید دلتون خنک بشه!؟ :rolleyes:
              نه نیازی نیست
              ♥♥....((الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُوْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ))....♥♥

دیدگاه

ای بابا! این حرفا چیه!؟ دوستیم با هم. ببین... ایناها...

دیدگاه

کار با باتری و اینجوری خاموش/روشن کردن، نیاز به این داره که ملزومات کار دقیقاً مشخص بشه. شما توضیح بیشتری در این مورد بده، منم تا جایی که سوادم قد بده راهنمایی می کنم. مثلاً بگو کلیدِ On/OFF داری؟ دستگاه چه جوری روشن می شه؟ میکرو همیشه روشنه؟ می خوای میکرو مدار (و البته خودش!) رو خاموش کنه؟ اینا رو مشخص کنی بهتره.
                  من یه کلید دارم که کلا مدار رو خاموش روشن میکنه همون کلید on/off دقیق بعد از این کلید ماسفت رو میخوام باشه که کل مدار ورمیکرو رو مثل کلید کل برقو قطع یا وصل کنه
                  میکرو که این ماسفتو قطع کنه برق خود میکرو هم قطع میشه و میخوام که خاموش بشه و بله میخوام میکرو مدار و خودشو خاموش کنه
                  و اما دستگاه چه جوری روشن میشه اول که کلید رو on بکنم ماسفت خاموشه و تو مدار برق نداریم پس میکرو هم خاموشه و کلا سیستم خاموشه, من اومدم با یه شستی درین و سورس رو به هم متصل میکنم تا جریان برقرار شه و میکرو روشن شه , به میکرو هم تو یرنامه ش اول نوشتم که همین که روشن شدفلان پورت رو 1 کن که ماسفت روشن شه و من بتونم دستم رو از شستی بردارم و مدار روشن بمونه
                  و میخوام در مواقعی میکرو همین پورت رو 0 کنه تا ماسفت خاموش شه و خود میکرو و کل سیستم خاموش شه
                  وقتی کلید رو روشن میکنم
                  من کل طرحو با توضیحات کامل براتون میزارم البته تو این عکس هنوز ارایش ترانزیستور هارو عوض نکردم به ماسفت تبدیلشون میکنم

عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
                  مخترع برتر شمال غرب سال 96
                  مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                    ماسفت برای راه اندازی، نیاز به مداری داره که بتونه جریانی حدود 1-2 آمپر رو بده/بکشه.(لحظه ای) واسه همین با میکرو مستقیم درایو کردن ماسفت، درست نیست.قبلا راجع بهش توضیح دادم.
                    دیتاشیت رو خوب نگاه کن!!
                    جدول Electrical Characteristics رو ببین.تو دیتاشیتی که من دارم، واسه شرکت International rectifire هست،تو صفحه ی 2 نوشته.
                    اصلا خیال خودت رو راحت کن! عبارت Gate Threshold Voltage رو سرچ کن تو دیتاشیت...
                    اره پیداش کردم 2 تا 4 زده بود :nice:
                    خداروشکر :nerd:
                    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

عزیز دل برادر، اون رگولاتور رو از روی AREF بردار. می زنی آنالوگِ میکرو رو می ترکونی خدایی نکرده!

ببین، طرحی که گفتی خیلی خوبه. فقط یه ابهام داره. اونم اینه که، میکرو چه زمانی باید مدار رو خاموش کنه؟!
                      هر بار که کلید ON/OFF زده بشه و مثلاً یک ثانیه نگه داشته بشه میکرو مدار رو خاموش می کنه؟! مثل موبایل و تبلت و دستگاههای دیگه.
                      ساده ترش اینه که، یه کلید فشاری برای روشن کردن وجود داشته باشه، و یه کلید فشاریِ دیگه برای خاموش کردن. اگه می خوای فقط از یه کلید استفاده کنی، یه مقداری باید بیشتر وقت بذاری و مدار رو طوری طراحی کنی که میکرو بتونه از اتصال همون یه دونه کلید هم مطلع بشه که فرمان خاموش شدن رو بده.

دیدگاه

عزیز دل برادر، اون رگولاتور رو از روی AREF بردار. می زنی آنالوگِ میکرو رو می ترکونی خدایی نکرده!

ببین، طرحی که گفتی خیلی خوبه. فقط یه ابهام داره. اونم اینه که، میکرو چه زمانی باید مدار رو خاموش کنه؟!
                        هر بار که کلید ON/OFF زده بشه و مثلاً یک ثانیه نگه داشته بشه میکرو مدار رو خاموش می کنه؟! مثل موبایل و تبلت و دستگاههای دیگه.
                        ساده ترش اینه که، یه کلید فشاری برای روشن کردن وجود داشته باشه، و یه کلید فشاریِ دیگه برای خاموش کردن. اگه می خوای فقط از یه کلید استفاده کنی، یه مقداری باید بیشتر وقت بذاری و مدار رو طوری طراحی کنی که میکرو بتونه از اتصال همون یه دونه کلید هم مطلع بشه که فرمان خاموش شدن رو بده.
                        میکرو در شرایط مختلف باید مدارو خاموش کنه اولین هدف هم باطریه, وقتی باطری در حال تموم شدن بود و حدودا به 10% رسید میکرو مدارو خاموش
                        بقیشم وقتیه که دمای هیت سینگ زیاد شه یا جریان کشی از یه حدی بیشتر شه یاولتاژ خروجی از یه حدی بیشتر یا کمتر شه , تو برنامه همشونو منظور کردم
                        کلید on/off شستی نیست, یه کلید معمولیه مثل کلید لامپ اتاق ,اسم این نوع کلید یادم نیست منتها دو حات داره یا روشن یا خاموش
                        اونیکی کلید شستیه که فقط یه لحظه زده بشه تا میکرو روشن شه و ماسفتو درایو کنه و من بتونم دستمو از شستی وردارم و مدار روشن بمونه

دیدگاه

اول اینکه این عکست خیلی باحاله
                          دوم اینکه، برو مدارت رو بساز. اگه کلیدی برای خاموش شدن نداره (کلید فشاری مثل موبایل و تبلت)، که شما خودت می گی نداره، مشکلی نیست. یه P-MOS که با یه ترانزیستور NPN معمولی روشن می شه کارِت رو راه میندازه.
                          موفق باشی

دیدگاه

دوم اینکه، برو مدارت رو بساز. اگه کلیدی برای خاموش شدن نداره (کلید فشاری مثل موبایل و تبلت)، که شما خودت می گی نداره، مشکلی نیست. یه P-MOS که با یه ترانزیستور NPN معمولی روشن می شه کارِت رو راه میندازه.
                            موفق باشی
                            قربونت دادش :nerd: :biggrin:
                            من این مدارو کلا ساختم منتها با ترانزیستور, خداروشکر طوریه که نیاز نیست دوباره پی سی بی بزنم و رو همین میتونم جا ترانزیستورا ماسفت بزنم bc337 هم دارم :nice: سریع ماسفتو میزارم ببینم چه جوریا میشه

دیدگاه

موفق باشی
                              مهندس میشه یه شماتیک ساده ازش برام بزاری؟ من الان میخواستم راه اندازی کنم نفهمیدم ترانزیستور npn رو چه جوری و به کجا وصل کنم
                              ممنونت میشم

دیدگاه

Why؟
                                ♥♥....((الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُوْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ))....♥♥

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X