اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک ارایش ماسفت به عنوان کلید قطع و وصل با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک ارایش ماسفت به عنوان کلید قطع و وصل با میکرو

اوه اوه....بچه ها دیشب خوابم میومده، ترانزیستور پایینی رو اشتباه بستم، الان اصلاحش میکنم....شرمنده :redface:
    -----------------------
    اصلاح شد.

دیدگاه

FDS4410 یه ماسفت لاجیک با ولتاژ تحریک 4.5 ولته که جوان اونو داره. ضمنا 30 ولت و 10 آمپره. تو پکیج SO-8 . ماکزیمم ولتاژ گیت سورسش هم 20 ولته.
      فکر میکنم با یه همچین مداری میشه تا ماکزیمم Vin - 4.5 ولت و مینیمم هم تا Vin - 20 ولت خروجی گرفت. اگه بخواین میتونین یه مقاومت سری با گیت قرار بدین. ولی چون فرکانسی ندارین مهم نیست.
      مقاومت 3.3 کیلو فقط برای تخلیه خازن گیت و خاموش شدن ماسفت با قطع فرمانه و مقدارش مهم نیست فقط باید طوری انتخاب بشه که تو حالت روشن تلفاتش کم باشه.

ویرایش: اصل قصه یادم رفت. PON فرمانیه که از میکرو میاد و اپتو رو تحریک میکنه.
      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

پاسخ : کمک ارایش ترانزیستور به عنوان کلید قطع و وصل

نوشته اصلی توسط محمد رستمی

و اما آرمین...چقدر سوالای تکراری پرسیدی پسر! بالاییه P-MOS اِ و پایینیه N-MOS. بالاییه با 0 روشن میشه، پایینیه با 1. میکرو گیتِ پایینی رو 1 می کنه و درینش 0 میشه، که اونم گیت بالایی رو 0 می کنه، بالایی روشن میشه و جریان برقرار می شه.
        کلاً هم انگار نمی دونی ماسفت چی چیه! یه جستجویی تو Google بکن خدا رو کی دیده! شاید یه فرجی حاصل شد جواب بیشتر سوالات رو گرفتی. دیتاشیت آی سی رو هم که نخوندی مثینکه! دفعه بعدی اگه دیتاشیت نخونده سوال بپرسی جواب نمیدما. گفته باشم! :icon_razz:
        راستی، ما Pull-up شنیده بودیم، Push-up جدیده برام! از الکترونیکیا هم زدی جلو مثینکه :biggrin:
        آخه هر دوتا یه شماره هستن!چه جوری یکی nmos و اونیکی pmos هستش؟مگه هر دو یکی نیستن؟
        یه کم اره با ماسفت آشنایی ندارم در کل میدونم مثل ترانزیستوره :mrgreen: باشه الان یه سرچ میزنم
        دیتاشیت کدوم ایسی؟!
        چشم :mrgreen: :nerd:
        عجب سوتی دادم :-)) منظور همون پول پ بود اینقدر push-pull گفتیم من قاطی کردم اونجوری نوشتم
        عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
        مخترع برتر شمال غرب سال 96
        مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
          جناب رستمی عزیز، ابراز همدردی میکنم باهاتون در مورد اول!
          مورد دوم هم خدا خیرتون بده....اساسی خندیدم... مایه ی انبساط خاطرمان فراهم شد! :mrgreen:

از دوستان معذرت میخوام اگه یه خرده پیچونده بودم!! قصدم ساده کردن بود، ولی ظاهرا اومدم ابروش رو درست کنم، زدم چشمش رو درآوردم!!

این شکل ساده ی درایور پوش-پول هست:

در مورد اینکه تو مدارتون ولتاژ بالایی ندارین، باید تو انتخاب ماسفت دقت کنین که با حداقل ولتاژ تحریک بشه. یا اینکه از ولتاژ بار که میتونه مقدار بالاتری داشته باشه کمک بگیرین.
          (شکل اصلاح شد)
          توضیحات مربوطه:
          R1 معمولا زیر 10 اهم استفاده میشه و بستگی به فرکانس کاری و خازن داخلی گیت-سورس ماسفت داره.
          R2 و R3 هم که مشخصه واسه محدود کردن جریان بیس ترانزیستور
          اما R4 ، اگه احیانا پایه ی کنترل ول شد رو هوا، از طریق R4 ، ورودی Pull down میشه و ماسفت بی اجازه روشن نمیشه.
          بقیه ش دیگه واضحه.توضیحی نیاز بود، در خدمتم.
          دیگه نپیچوندم ها! :icon_razz:
          دمت گرم شاهرخ خوب ملتفت شدم اینبار :nerd: (بابا ما تازه کاریم )
          فقط یه سوال اون بار حتما باید قبل از ماسفت باشه؟ من میخوام بارم بعد از ماسفت قرار بگیره, باید pmos استفاده کنم؟درایو کردنش همینجوریه؟
          عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
            سلام بچه ها
            این تاپیک رو اتفاقی دیدم وپستاشو درس حسابی نخوندم :redface:اما اگه درست متوجه شدم یه سوییچ ماسفتی میخواید که با میکرو کار کنه.درسته؟
            اگه هنوز به جوابی نرسیدید.من براتون شماتیکشو بزارم.
            ناگفته نماند این مدار هم روی برد برد وهم روی مدار اصلی بسته شد وتست شدس.و اقا شاهرخ گل گلاب یکی دوماه پیش پوش پولش رو گفت ومن گفتم وایشون گفتن و دوباره من گفتم ودوباره ایشون گفتن :mrgreen: ومن تست کردم وعیب وایراداتش رو گفتم وایشون دوباره راهنمایی کردن :nerd: تا یه چیز خوب وقابل قبولی دراومد :nice:
            آقا شما هم اگه مداری داری بزار چون از هر مدار من دارم یه چیز یاد میگیرم دم بچه ها گرم خیلی کمک میکنن :nice: شما هم اگه چیزی داری بزار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده

ماکزیمم ولتاژ گیت سورسش هم 20 ولته.
              فکر میکنم با یه همچین مداری میشه تا ماکزیمم Vin - 4.5 ولت و مینیمم هم تا Vin - 20 ولت خروجی گرفت
              آقا میشه این دو خطو یه کم توضیح بدی یعنی چی "تا ماکزیمم Vin - 4.5 ولت و مینیمم هم تا Vin - 20 ولت خروجی گرفت" ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
                آقا شما هم اگه مداری داری بزار چون از هر مدار من دارم یه چیز یاد میگیرم دم بچه ها گرم خیلی کمک میکنن :nice: شما هم اگه چیزی داری بزار
                چشم.البته استاد خودشون هستن.ما فقط مدارشون رو شست رفته میزاریم.برای بقیه
                [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

دمت گرم شاهرخ خوب ملتفت شدم اینبار :nerd: (بابا ما تازه کاریم )
                  فقط یه سوال اون بار حتما باید قبل از ماسفت باشه؟ من میخوام بارم بعد از ماسفت قرار بگیره, باید pmos استفاده کنم؟درایو کردنش همینجوریه؟
                  آرمین جان، از یه اخلاقت خیلی خوشم اومد. خیلی جنبه داری. آدم اشتباه میکنه، ولی جای قشنگش اینه که خودش به اشتباه خودش بخنده و خودش رو اصلاح بکنه. از این بابت حسابی ازت خوشم اومده. ( البته من فعلا میخوام درس بخونم!! :mrgreen: )

اگه بخوای بار بعد از ماسفت قرار بگیره، سه تا راه داری:
                  0-اشتباه میکنی همچین چیزی میخوای!! :biggrin:
                  1-استفاده از ماسفت کانال P
                  2-استفاده از ماسفت کانال N به حالت زمین شناور
                  یعنی چی؟
                  ماسفت چطوری روشن یا خاموش میشه؟ اعمال ولتاژ بین گیت و سورس
                  اگه ماسفت کانال N استفاده کنی؛ یه سر بار به سورس وصل میشه و سر دیگه به زمین. حالا اگه شما به گیت نسبت به زمین 10 ولت اعمال بکنی، این ماسفت درست و حسابی روشن نمیشه( یا شاید اصلا روشن نشه) پس چیکار باید کرد؟باز هم 3 راه وجود داره:0-بیخیالش بشیم!! :mrgreen: 1-استفاده از IC های درایور گیت که با خازن بوت استرپ میان ماسفت رو روشن و خاموش میکنن 2- استفاده از ترانس پالس
                  روش دوم میشه همین عکس:

داخل کادر بیضی، نقطه ی F رو ببینین. از طریق ترانس پالس، ولتاژ داره دقیقا بین گیت و سورس اون ماسفت اعمال میشه.

روش اول هم میشه این عکس:

اون خازنی که میبینین همون خازنی هست که نقش بوت استرپ (Bootstrap capacitors) رو بازی میکنه و ماسفت با ولتاژی که تو این خازن ذخیره میشه روشن و خاموشش میشه.

دیدگاه

آقا میشه این دو خطو یه کم توضیح بدی یعنی چی "تا ماکزیمم Vin - 4.5 ولت و مینیمم هم تا Vin - 20 ولت خروجی گرفت" ؟
                    با سلام
                    ببینین وقتی اپتو کوپلر روشنه ولتاژ درین میفته روی گیت و تا وقتی که ولتاژ گیت-سورس از 4.5 ولت کمتر نشده ماسفت روشن میمونه، بنا بر این ماکزیمم ولتاژ سورس میشه ولتاژ گیت منهای 4.5 ولت.

برای حفاظت از ماسفت نباید اجازه بدین ولتاژ گیت سورس از 20 ولت بیشتر بشه. یعنی بیشترین افت مجاز روی گیت سورس یا همون درین سورس حدود 20 ولته و خروجی نباید از ورودی منهای 20 ولت کمتر بشه.

توی دو حالت فوق ما حتما روی ماسفت افت ولتاژ داریم که این جالب نیست، چون با جریان مصرفی تلفاتمون هم زیاد میشه. البته این مدار با در نظر گرفتن یک تغذیه طراحی شده.

ولی روش درست برای حذف تلفات ماسفت اینه که کلکتور اپتو رو به یه ولتاژی که حداقل 4.5 ولت از Vin بیشتر باشه وصل کنیم. توی اون حالت دیگه ماسفت بدون تلفات سوئیچ میکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                      آرمین جان، از یه اخلاقت خیلی خوشم اومد. خیلی جنبه داری. آدم اشتباه میکنه، ولی جای قشنگش اینه که خودش به اشتباه خودش بخنده و خودش رو اصلاح بکنه. از این بابت حسابی ازت خوشم اومده. ( البته من فعلا میخوام درس بخونم!! :mrgreen: )

اگه بخوای بار بعد از ماسفت قرار بگیره، سه تا راه داری:
                      0-اشتباه میکنی همچین چیزی میخوای!! :biggrin:
                      1-استفاده از ماسفت کانال P
                      2-استفاده از ماسفت کانال N به حالت زمین شناور
                      یعنی چی؟
                      ماسفت چطوری روشن یا خاموش میشه؟ اعمال ولتاژ بین گیت و سورس
                      اگه ماسفت کانال N استفاده کنی؛ یه سر بار به سورس وصل میشه و سر دیگه به زمین. حالا اگه شما به گیت نسبت به زمین 10 ولت اعمال بکنی، این ماسفت درست و حسابی روشن نمیشه( یا شاید اصلا روشن نشه) پس چیکار باید کرد؟باز هم 3 راه وجود داره:0-بیخیالش بشیم!! :mrgreen: 1-استفاده از IC های درایور گیت که با خازن بوت استرپ میان ماسفت رو روشن و خاموش میکنن 2- استفاده از ترانس پالس
                      روش دوم میشه همین عکس:]
                      داخل کادر بیضی، نقطه ی F رو ببینین. از طریق ترانس پالس، ولتاژ داره دقیقا بین گیت و سورس اون ماسفت اعمال میشه.

روش اول هم میشه این عکس:]
                      اون خازنی که میبینین همون خازنی هست که نقش بوت استرپ (Bootstrap capacitors) رو بازی میکنه و ماسفت با ولتاژی که تو این خازن ذخیره میشه روشن و خاموشش میشه.
                      قربونت داداش فدایی داری شدید :biggrin: بزن قدش >- >- خیلی آقایی مخلصیم @};- @};-
                      خوب ادم ممکن الخطاست بعضا اشتباه میکنه و باید اشتباهشو قبول کنه و تبدیلش کنه به درس و یه جیز مفید که هم خودش سود ببره هم دیگران :nerd:
                      دمت گرم بابا چه قدر قشنگ توضیح دادای ای کاش استادای دانشگاهاهم اینجوری فن بیان داشتن کلی به دانشم اضافه شد :nerd:
                      با این تفاسیر میشه از هر دو روش n کانال و p کانال استفاده کرد, ولی فک کنم p کانال راه اندازیش راحت تر باشه درسته؟هم راحت تره هم به ایسی و ترانس و... نیاز نداره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                        با سلام
                        ببینین وقتی اپتو کوپلر روشنه ولتاژ درین میفته روی گیت و تا وقتی که ولتاژ گیت-سورس از 4.5 ولت کمتر نشده ماسفت روشن میمونه، بنا بر این ماکزیمم ولتاژ سورس میشه ولتاژ گیت منهای 4.5 ولت.

برای حفاظت از ماسفت نباید اجازه بدین ولتاژ گیت سورس از 20 ولت بیشتر بشه. یعنی بیشترین افت مجاز روی گیت سورس یا همون درین سورس حدود 20 ولته و خروجی نباید از ورودی منهای 20 ولت کمتر بشه.

توی دو حالت فوق ما حتما روی ماسفت افت ولتاژ داریم که این جالب نیست، چون با جریان مصرفی تلفاتمون هم زیاد میشه. البته این مدار با در نظر گرفتن یک تغذیه طراحی شده.
                        ولی روش درست برای حذف تلفات ماسفت اینه که کلکتور اپتو رو به یه ولتاژی که حداقل 4.5 ولت از Vin بیشتر باشه وصل کنیم. توی اون حالت دیگه ماسفت بدون تلفات سوئیچ میکنه.
                        خیلی دمت گرم بابت توضیحات ادم دوستایی مثل شما داشته باشه غم نداره :nice: :job:
                        پس با این حساب ولتاژ ورودیم همیشه باید حد اقل 4.5 ولت از خروجی بیشتر باشه درسته؟
                        پس یعنی هیچ راهی نیست من 5 ولت بدم به ماسفت و از اونورش 5 ولتو بدون تلفات بگیرم؟ (تو مدار فقط تغذیه 5 ولت دارم)
                        یعنی مثلا تو مدار که ah rad جان گذاشتن
                        خروجی 12-4.5=7.5 ولت خواهد بود؟

دیدگاه

یه کم سرچ کردم و توضیح گیر اوردم در باره ماسفت
                          با این تفاسیر میشه به ماسفت کانال پی 5 ولت بدیم و 5 ولت بدون افت تحویل بگیریم؟
                          نوشته اصلی توسط ahmadmn

ماسفت ها هم مثل ترانزیستورها دو نوع دارند. نوع N و نوع P
                          در نوع N ولتاژ گیت باید چند ولت بیشتر از ولتاژ سورس گردد تا جریان از درین به سورس جاری شود.
                          در نوع P ولتاژ گیت باید چند ولت کمتر از سورس شود تا جریان از سورس به درین جاری شود.

پس در نوع Pآ‌ ما باید ولتاژ مثبت تغذیه را به سورس بدهیم و بار را بین درین و زمین وصل کنیم. وقتی گیت ولتاژ تغذیه را داشته باشد ماسفت خاموش است و جریانی از تغذیه به بار نمیرود. اما وقتی ولتاژ گیت را چند ولت کمتر از تغذیه کنیم ماسفت روشن می شود و جریان از سورس به درین جاری می شود.

دیدگاه

قربونت داداش فدایی داری شدید :biggrin: بزن قدش >- >- خیلی آقایی مخلصیم @};- @};-
                            خوب ادم ممکن الخطاست بعضا اشتباه میکنه و باید اشتباهشو قبول کنه و تبدیلش کنه به درس و یه جیز مفید که هم خودش سود ببره هم دیگران :nerd:
                            دمت گرم بابا چه قدر قشنگ توضیح دادای ای کاش استادای دانشگاهاهم اینجوری فن بیان داشتن کلی به دانشم اضافه شد :nerd:
                            با این تفاسیر میشه از هر دو روش n کانال و p کانال استفاده کرد, ولی فک کنم p کانال راه اندازیش راحت تر باشه درسته؟هم راحت تره هم به ایسی و ترانس و... نیاز نداره
                            سلامت باشی عزیز :nerd:
                            آره، استفاده از کانال P تو ماسفت های بالایی (یا همون High-side) تو پل H ، راه اندازی رو راحت میکنه.اما ممکنه تبعاتی هم داشته باشه.مثل یکسان نبودن مشخصه ی کاری ماسفت(فرکانس-جریان-ولتاژ-مقاومت حالت روشن و...) و مختصر گرون بودن کانال P از N و یه کوچولو هم کمتر بودنش تو بازار به نسبت فراوانی کانال N

دیدگاه

خیلی دمت گرم بابت توضیحات ادم دوستایی مثل شما داشته باشه غم نداره :nice: :job:
                              پس با این حساب ولتاژ ورودیم همیشه باید حد اقل 4.5 ولت از خروجی بیشتر باشه درسته؟
                              پس یعنی هیچ راهی نیست من 5 ولت بدم به ماسفت و از اونورش 5 ولتو بدون تلفات بگیرم؟ (تو مدار فقط تغذیه 5 ولت دارم)
                              یعنی مثلا تو مدار که ah rad جان گذاشتن
                              خروجی 12-4.5=7.5 ولت خواهد بود؟
                              خواهش میکنم. یه خورده بحث ها با هم قاطی شده.
                              آرمین جان من در مورد مدار خودم توضیح دادم. که اون مدار "ولتاژ تغذیه" رو قطع و وصل میکنه. این مدار توتم پل رو که شما گذاشتی در اصل" GND" مدار رو قطع و وصل میکنه. اینا توی آرایش با هم فرق دارن . اونجا ما ولتاژ شناور رو از خروجی اپتو بدست میاریم. ولی اینجا سورس گرانده و شناور نیست. تو این حالت همه 12 ولت روی بار میفته و افتی در کار نیست. چون همیشه گیت 5 ولت از سورس بیشتره. اگه میتونی گراند مدارت رو قطع و وصل کنی ، خروجی میکرو رو مستقیما به گیت بده و خودتو راحت کن.

این مدار های توتم پل و درایو توی سوئیچینگ فرکانسی و برای شارژ و دشارژ سریع خازن گیت استفاده میشه، ولی اینجا که شما DC دارین و سرعت سوئیچ مهم نیست، نیازی به استفاده ازش نیست.

دیدگاه

با سپاس از همگی
                                الان تو این مدار تلفات یا افت ولتاژ داریم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X