سلام.دوستان من یه بردی دارم که ولتاژ ورودیش 12 هستش.یعنی 220 بود که با یه آداپتور 12 ولت به مدار میدم.حالا توی مدارم به 3.3 و 5 ولت احتیاج دارم .میشه یه شماتیکی از این آی سی واسم قرار بدین که مطمن شم مداری که خودم طراحی کردم درست هست.ممنون میشم. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
مدار راه اندازی lm2576
Collapse
X
-
پاسخ : مدار راه اندازی lm2576
سلام
دقیقاً از همون مدار توی دیتاشیت استفاده کنید جواب میده.شکل مدار پایین مال مدل متغیر lm2576 هست که توی خروجیش دو تا مقاومت داره و فیدبک رو از اونجا می گیره و اگه رگولاتور شما از نوع ولتاژ ثابتش بود باید اون دو تا مقاومت رو حذف کنین و پایه فیدبک رگولاتور که همون پایه 4 هست به خروجی وصل کنین.ولی یه چیزی اگه شما جریان زیادی نمی خواین به نظرم اگه از رگولاتور های 5 ولت و 3.3 ولت مثل 7805 استفاده می کردین مدارتون کوچیک تر میشد.البته به شرطی که جریان زیادی نخواین
http://s3.picofile.com/file/7638197197/lm2576.jpg
-
سلام
اینم یک شماتیک از مدار کار کرده ، خودم بارها این مدار رو ساختم مشکلی نداره
فقط نکته مهم اینه که حتماً lm2576 که انتخاب کردی باید از نوع adjustable باشه و نه از نوع Fix
اون دیودی که توی مدار است شاتکی هستش. ولی اگر نبود دیود 1n4001-7 هم بزاری کار می کنه فقط یه مقداری داغ میکنه .
مقدار ولتاژ خروجی هم بوسیله اون دوتا مقاومت r6 , r8 تعیین میشه .
http://upload7.ir/images/06777688765401586404.jpg
دیدگاه
-
سلام
آره من تست کردم توی جریان پایین مثلا زیر یک آمپر جواب می ده فقط یه مقداری داغ می کنه ولی چون این سوییچنگ تا 3 آمپر می تونه جریان بده
دیگه دیودهای معمولی جواب نمی دن اونم نه بخاطر پایین بودن فرکانس کاریش بلکه به خاطر توان تلفاتی دیود.
توی این فرکانسی که میگی این دیود های معمولی هم بصورت نصفه و نیمه کار می کنه درسته که خروجی دقیقا مستطیلی نمی شه ولی توی جریان های زیر یک آمپر جواب می ده حتی یه زمانی برای جریان حدود 300 میلی آمپر از 1n4148 استفاده کرده بودم.
از اون جایی که این آی سی سوییچنگ هستش وقتی که سوییچ داخلیش وصله جریان از آی سی عبور می کنه و دیود در این حالت بایاس معکوسه و کاری انجام نمی ده و جریان از سلف عبور می کنه حالا وقتی که سوییچ خاموش بشه جریان آی سی صفر می شه سلف ولتاژ القایی معکوسی تولید می کنه که این ولتاژ باعث می شه که مسیر جریان از طریق gnd , دیود برقرار بشه
یعنی معمولا حدود نصف جریان خروجی از طریق همین دیود برقرار می شه
فرض کن که از دیود شاتکی استفاده کنیم چون Vd دیود های شاتکی معمولا بین 0.2 تا 0.3 ولت است در این صورت اگر جریان خروجی حدود 2 آمپر باشه بطور متوسط 1 آمپر از این دیود می گذره و توان تلفاتیش می شه p=v*i = 0.3*1 =0.3 w ، حالا اگر از یک دیود فست معمولی استفاده کنیم با ولتاژ Vd حدود 0.8 ولت در این صورت توان تلفاتیش حدود 0.8*1=0.8 وات می شه که توان بالایی است و باعث می شه که دیود شدیدا داغ کنه
تجربه ای که خود من دارم اینه که توی این مدار مقدار اون سلفه یه جورایی خیلی مهم تر از دیوده مخصوصا توی جریان های 2 تا 3 آمپری ، اگه سلف از نظر آمپر خروجی کوچک باشه دراین صورت Lm2576 شدیدا داغ می کنه و اگه توی اسکوپ شکل موج پایه شماره 2 آی سی رو ببینم ،می بینیم که شکل موج دیگه مستطیلی نیست و دارای یه سری هارمونیک های اضافی هستش که باعث داغ کردن شدید 2576 می شه.
ولی خلاصه اینکه اگر می خوایم ماکزیمم جریان رو از این آی سی بگیریم باید از دیود شاتکی استفاده کنیم به همراه یه سلف سه آمپری 330 میکرو هانری.
- تشکرها 2
دیدگاه
-
اقا این محاسبات دیتاشیت درسته؟!
من ورودیم 30 ولت بود خروجی 20 میخواستم, 3 امپر
با توجه به محاسبات دیتاشیت پیش فتم و بعد از یه مقدار فرمولو ... به ExT=52 رسیدم که اونم از رو نمودار میشد سلف 150uh ولی مدارو که رو pcb زدم جواب نمیده رو 20 ولت 2 امپر شدید افت ولتاژ دارم!!!
راهنمایی کنید ممنون میشم
یکیم اطلاع دارید سلف مثلا L150 با H150 چه فرقی داره؟ این L و H چی هستن؟عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
دیدگاه
-
سلام
فرمول هایی که داده شده درسته
فقط یه سوالی سلفی که گذاشتی چند آمپره
منم همین مشکلو داشتم تا اینکه بعد از کلی گشتن تو زیر زمین پاساژ امجد یه سلف فروشی هستش که اگه بگی 330 میکروی 3 آمپری داره
برای دیود شاتکی هم از 1n 5822 استفاده کن که هم جریانش 3 آمپره و هم ولتاژ شکستش 40 ولته که از 30 ولت ورودی مدار شما بیشتره
راستش در مورد اون سلفایی هم که گفتی چیزی نمی دونم
راستی فقطی داری دو آمپر از 30 ولت می کشی خود 30 ولت ورودی چند ولت افت می کنه ؟ شاید مشکل از این باشه .
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط pouyaojaghiسلام نوع سلف هم خیلی مهمه سعی کن سلف تیروئیدی بذار و سعی کن دارای هسته با فاصله هوایی باشه.
اگه ورودیت این توانی رو که میخای رو بده میتونی راحت جواب بگیری
ورودیم 24ac هست 3 امپر ترانسه که dc 30 ولت میده
والا سلف تو بازار من بیشتر تروییدی و بشکه ای دیدم
کلا این 2576 خیلی اذیت میکنه
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
دیدگاه
دیدگاه