اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تحلیل مدار توتم پل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تحلیل مدار توتم پل

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی

اولا استاد خودتی! :biggrin:
    دوما، کمبود امکانات!! اگه IC مخصوص درایور پیدا نکنی؛ باید ماسفت رو هل بدی تا روشن بشه؟! :mrgreen: یا روش بنزین بریزی تا روشن بشه؟
    اگه قانع نشدین،میتونین موارد فوق رو امتحان کنین! :nice:
    نمیدونم جدی گفتید کمبود امکانات یا ...
    این درایور هست :http://datasheet.octopart.com/HCPL-3...et-8327164.pdf
    جوان هم داره .
    از جمله ی رفتگان این راه دراز
    باز آمده ای کو که به ما گوید راز
    هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
    چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meerkat
      نمیدونم جدی گفتید کمبود امکانات یا ...
      این درایور هست :http://datasheet.octopart.com/HCPL-3...et-8327164.pdf
      جوان هم داره .
      جدی و شوخی قاطی هم بود!
      اگه همین درایور رو پیدا نکنی، چیکار میخوای بکنی؟ ساده ترین و البته تاجایی که میدونم،صنعتی ترین روش درایو سوئیچهای قدرت؛ ترانس پالس هست که همون ترانس پالس هم با مدار پوش-پول درایو میشه. دیگه ترانزیستور NPN و PNP چیزی نیست که نایاب باشه.

دیدگاه

آقا من یه تیکه رو اشتباه متوجه شدم، منظور شما پل اچ یا همونH-Bridge هست؟ اگه آره، نیازى نیست که حتما دوتا ترانزیستور بالاییPباشن.با کانالNهم میشه مدار تمام پل یا نیم پل درست کرد. اما اگه منظورتان درایور ماسفت هست با مدار پوش پول،باید ترانزیستور مثبت و منفی باهم داشته باشین.
        اره منظورم پل اچه.اگه بشه با 4تا ترانزیستور منفی ساخت.
        برای تحریک گیتش قول میدم،ترانزیستور مثبت تهیه کنم.
        بزار برم تو پروتوس ببینم چی میشه
        [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
          اره منظورم پل اچه.اگه بشه با 4تا ترانزیستور منفی ساخت.
          برای تحریک گیتش قول میدم،ترانزیستور مثبت تهیه کنم.
          بزار برم تو پروتوس ببینم چی میشه
          بله، پلH رو با ترانزیستورهای یکسان میشه ساخت.ومعمولا هم به خاطر یکسان بودن پاسخ زمانی سوئیچ ها؛ همه ی سوئیچ ها رو یکسان انتخاب میکنن.
          برای تحریک ماسفتهای بالایی یا اصطلاحاً High side ، یا باید از IC گیت درایور استفاده کنین مثل سری IR21xx (مثلاIR2113) - یا HCPL که دوستمون لینکش رو گذاشتن.یا اینکه با ترانس پالس اینکار رو بکنین. دقت داشته باشین که برای روشن/خاموش کردن ماسفت؛ پالس کنترلی باید بین گیت-سورس اعمال بشه.تو ماسفت High-side؛ سورس ماسفت؛اصطلاحا زمین شناور هست.یعنی اگه ماسفت پایینی روشن باشه؛سورس به زمین وصله.به خاطر همین نمیشه پالس رو مستقیم به گیت اعمال کرد.ICهای درایور IR21xx از خازن بوت استرپ برای روشن و خاموش کردن این ماسفت استفاده میکنن.
          ترانس پالس هم که بهش شدیداً علاقه دارم :nerd: چون دوسر خروجی ترانس مستقیم وصله به گیت-سورس؛ دیگه جینگولک بازی :mrgreen: خازن بوت استرپ رو نداره.
          ضمنا؛ برای پلH شبیه سازی پروتئوس قابل اعتماد نیست.

دیدگاه

ترانس پالس هم که بهش شدیداً علاقه دارم :nerd: چون دوسر خروجی ترانس مستقیم وصله به گیت-سورس؛ دیگه جینگولک بازی :mrgreen: خازن بوت استرپ رو نداره.
            جینگولک بازی خازن بوت استرپ چی هست ؟ مگه چه مشکلی ایجاد می کنه
            ترانس پالس که محدودیت های بیشتری داره . :eek:

sigpic

دیدگاه

تا حالا اکثر مداراتی که دیدم؛از ترانس پالس استفاده کرده بودن.در مورد خازن هم باید با کیفیت باشه تا کمترین مقدار نشتی رو داشته باشه؛وگرنه ولتاژش کم میشه و نمیتونه ماسفت رو خاموش کنه.(البته این توصیه ی شدید و اکید یکی از اساتیدم بوده و منم چون از ترانس پالس خیلی راحت جواب گرفتم؛ دیگه نرفتم سراغ ICهای درایوری که با خازن بوت استرپ،ماسفت رو راه مینداختن.اگه شما تجربه ی دارین تو این زمینه،خوشحال میشم یادبگیرم.)
              در مورد محدودیت ترانس پالس، چه محدودیت هایی مثلا داره؟

دیدگاه

بله، پلH رو با ترانزیستورهای یکسان میشه ساخت.ومعمولا هم به خاطر یکسان بودن پاسخ زمانی سوئیچ ها؛ همه ی سوئیچ ها رو یکسان انتخاب میکنن.
                برای تحریک ماسفتهای بالایی یا اصطلاحاً High side ، یا باید از IC گیت درایور استفاده کنین مثل سری IR21xx (مثلاIR2113) - یا HCPL که دوستمون لینکش رو گذاشتن.یا اینکه با ترانس پالس اینکار رو بکنین. دقت داشته باشین که برای روشن/خاموش کردن ماسفت؛ پالس کنترلی باید بین گیت-سورس اعمال بشه.تو ماسفت High-side؛ سورس ماسفت؛اصطلاحا زمین شناور هست.یعنی اگه ماسفت پایینی روشن باشه؛سورس به زمین وصله.به خاطر همین نمیشه پالس رو مستقیم به گیت اعمال کرد.ICهای درایور IR21xx از خازن بوت استرپ برای روشن و خاموش کردن این ماسفت استفاده میکنن.
                دادا اینا رو اگه میدونستی دیشب میگفتی دیگه!تو ام امروز سرچ کردی؟! :biggrin:من که گفتم نمیشه.اما به هرحال باز امروز باطناب شما دوباره رفتیم توچاه پر از ماسفت :cry: :icon_razz: :rolleyes:
                در یک کلمه نمیشه! :nerd:
                راستی اگه پروتوس نبود معلوم نبود چندتا ماسفت ترکونده بودم.

[img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

دیدگاه

اما نتیجه گیری کلی:
                  اگر با 4تا ماسفت نوع Nبخواید یک پل Hبسازید باید بگم.شما نمیتونید دوترانزیستور بالا رو چه با پوش پول وچه با توتم پل و...اینا سوییچ کنید!!
                  چراش رو هم به طور خلاصه بگم چون سورس ترانزیستورهای بالا زمین نیست وشناوره واون ولتاژ گیت سورس مورد نیاز بهش اعمال نمیشه!ویه مثال کوچیک بزنم اگه ماسفت با ولتاژ گیت سورس مثلا 10ولت سوییچ میشه ودوسر بارتون مثلا 20 ولت افتاده.برای سوییچ ترانزیستور بالایی شما باید به گیت 30ولت بدید!

پس توبه کنید وبه راه راست هدایت شوید :mrgreen:(یعنی خودتونو مثل من 3 روز الاف نکنید!)
                  باید ازدرایور مناسب استفاده کنید!!!
                  حالا یا ترانس پالس یا ای سی!
                  هرکدومشونم مزایا وشایدم معایبی داشته باشن.

دیدگاه

تا حالا اکثر مداراتی که دیدم؛از ترانس پالس استفاده کرده بودن.در مورد خازن هم باید با کیفیت باشه تا کمترین مقدار نشتی رو داشته باشه؛وگرنه ولتاژش کم میشه و نمیتونه ماسفت رو خاموش کنه.(البته این توصیه ی شدید و اکید یکی از اساتیدم بوده و منم چون از ترانس پالس خیلی راحت جواب گرفتم؛ دیگه نرفتم سراغ ICهای درایوری که با خازن بوت استرپ،ماسفت رو راه مینداختن.اگه شما تجربه ی دارین تو این زمینه،خوشحال میشم یادبگیرم.)
                    در مورد محدودیت ترانس پالس، چه محدودیت هایی مثلا داره؟
                    محدودیت های زمانی ترانس پالس هست که اذیت می کنه و همچنین موقع روشنی و خاموشی به خوبی توتم پل عمل نمی کنه
                    تنها عیبی که ای سی های درایور دارن اینه که اگه خازن دشارژ کامل بشه نمی تونه ماسفت رو روشن نگه داره مگر نه برای خاموش شدن ماسفت ها مشکلی نیست وظیفه خازن اینه که هنگام روشنی ماسفت بالایی ولتاژ مورد نیاز گیت سورس رو فراهم کنه. و میشه ظرفیت رو بالا برد تا این مشکلی که شما گفتید حل بشه.

sigpic

دیدگاه

من فکر میکردم که شما دنبال مدار پوش-پول هستی! بعد اون ارسالتون فهمیدم که دنبال H-Bridge میگردی!
                      یه نگاهی به این تاپیک بندازین:
                      راهنمایی برای راه اندازی ماسفت

با نقشه ی لینک بالا شما میتونین هرچهارتا ماسفت این نقشه رو راه بندازین:

نوشته اصلی توسط ah rad
                      اما نتیجه گیری کلی:
                      اگر با 4تا ماسفت نوع Nبخواید یک پل Hبسازید باید بگم.شما نمیتونید دوترانزیستور بالا رو چه با پوش پول وچه با توتم پل و...اینا سوییچ کنید!!
                      چراش رو هم به طور خلاصه بگم چون سورس ترانزیستورهای بالا زمین نیست وشناوره واون ولتاژ گیت سورس مورد نیاز بهش اعمال نمیشه!ویه مثال کوچیک بزنم اگه ماسفت با ولتاژ گیت سورس مثلا 10ولت سوییچ میشه ودوسر بارتون مثلا 20 ولت افتاده.برای سوییچ ترانزیستور بالایی شما باید به گیت 30ولت بدید!

پس توبه کنید وبه راه راست هدایت شوید :mrgreen:(یعنی خودتونو مثل من 3 روز الاف نکنید!)
                      باید ازدرایور مناسب استفاده کنید!!!
                      حالا یا ترانس پالس یا ای سی!
                      هرکدومشونم مزایا وشایدم معایبی داشته باشن.
                      خب بنده ی خدا شما اگه واضح تر میپرسیدی؛ منم زودتر میگفتم! :redface:
                      ضمنا، الاف غلطه؛ علاف درسته! :mrgreen:

دیدگاه

دادا شاهرخ شما هرچی بگی.ما قبول داریم. :mrgreen:
                        ولی دومین خط از اولین پست من تو این تاپیک روبخون
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=89806.msg570695#msg570695

حالا به کنار
                        کسی میدونه بهترین درایور که فول بریج رو راه اندازی کنه .اسمش چیه.
                        هم ارزون هم کارامد. :mrgreen:هم مدارات جانبیش کم باشه(رو بردم فقط 5 ولت و12 دارم) وازهمه مهمتر پیدا بشه!
                        خودم اینو پیدا کردمHIP4082 باقیمت 50000ریال :redface:

جوان که سایتش رو ما قلفه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
                          دادا شاهرخ شما هرچی بگی.ما قبول داریم. :mrgreen:
                          ولی دومین خط از اولین پست من تو این تاپیک روبخون
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=89806.msg570695#msg570695

حالا به کنار
                          کسی میدونه بهترین درایور که فول بریج رو راه اندازی کنه .اسمش چیه.
                          هم ارزون هم کارامد. :mrgreen:هم مدارات جانبیش کم باشه(رو بردم فقط 5 ولت و12 دارم) وازهمه مهمتر پیدا بشه!
                          خودم اینو پیدا کردمHIP4082 باقیمت 50000ریال :redface:

جوان که سایتش رو ما قلفه.
                          خب عزیز من اومدی کنار عکس با اون سطح از جذابیت توضیح نوشتی، هرکی باشه نمیبینه!
                          درایور فول بریج ساده نداریم! خیالت راحت!هر کدومش زحمت راه اندازی خاص خودش رو داره.هیچوقت پیدا کردن بهترین گزینه برای همه ی موارد امکان پذیر نیست.باید ببینی میخوای چیکار کنی،بعدش با توجه به اون درایور رو انتخاب کنی.
                          تجربه ای که من با ترانس پالس داشتم،اگه باز هم بخوام H-Bridge راه اندازی کنم، تا حد امکان به سمت ترانس پالس گرایش پیدا میکنم.

دیدگاه

خب عزیز من اومدی کنار عکس با اون سطح از جذابیت توضیح نوشتی، هرکی باشه نمیبینه!
                            درایور فول بریج ساده نداریم! خیالت راحت!هر کدومش زحمت راه اندازی خاص خودش رو داره.هیچوقت پیدا کردن بهترین گزینه برای همه ی موارد امکان پذیر نیست.باید ببینی میخوای چیکار کنی،بعدش با توجه به اون درایور رو انتخاب کنی.
                            تجربه ای که من با ترانس پالس داشتم،اگه باز هم بخوام H-Bridge راه اندازی کنم، تا حد امکان به سمت ترانس پالس گرایش پیدا میکنم.
                            حدس میزدم محو عسک شده باشی

دیدگاه

راستی،گفتی میخوای H-Bridge راه بندازی؟ آآآآآی بگیرینش!! مجوز راه اندازی H-Bridge داری؟ اخلال در نظم عمومی ایجاد میکنی؟!! منتظر باش! میگم به خدمتت برسن!

حالا جدی میخوای با این H-Bridge چیکار کنی؟

دیدگاه

راستی،گفتی میخوای H-Bridge راه بندازی؟ آآآآآی بگیرینش!! مجوز راه اندازی H-Bridge داری؟ اخلال در نظم عمومی ایجاد میکنی؟!! منتظر باش! میگم به خدمتت برسن!

حالا جدی میخوای با این H-Bridge چیکار کنی؟
                                ما مجوز داریم.باور نمیکنی؟!میخوای ببینیش؟اوناهاش اونجاس!تو زونکن پشت سرته oo:بابا چرا برگشتی شوخی کردم
                                با پل اچ چکار میتونیم بکنیم جز اینکه که کنترل دور موتور دی سی کنیم. :nerd:
                                من از خیرش گذشتم

الان اومدم همین مدار پوش پول رو تست کردم. ماسفت واقعا ما رو با اسفالت خیابون یکی کردش
                                جفت مقاومت ها10کیلو
                                ترانزیستور منفیBC547
                                ترانزیستور مثبت BC558

بار هم یه مقاومت 20اهم وات بالا
                                ولتاژ درین هم 12
                                ولتاژ اعمالی به مقاومت های بیس 5ولت

حالا تست عملی
                                اگه ورودی بیس هارو زمین کنم.ماسفت خاموش پس دوسر بار صفر
                                اما اما
                                اگه ورودی رو شناور کنیم(یعنی به 5 ولت وصل نکنیم وهمین طوری ولش کنیم رو هوا)ماسفت سوییچ میشه وروشن میشه! :cry2:
                                حالم از ماسفت به خورد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X