اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برای کنترل موتور رله بهتره با ترایاک؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : برای کنترل موتور رله بهتره با ترایاک؟

نوشته اصلی توسط نو رسیده
    با سلام

ماسفت قدرت که برای سوئیچ DCآ‌ هست. مگه اینکه بخواین باهاش اینورتر بسازین. موتورهای تکفاز سیم پیچ راه انداز دارن و این باعث میشه موقع استارت چند برابر حالت عادی جریان بکشن.

BTA40آ‌ هم با بقیه تریاکها فرقی نداره و مثل همه شون راحت روشن میشه. مزیتش هم اینه که هیت سینک ایزوله داره. اگه روش انتخاب قطعه قویتر رو انجام بدین هم رله و هم تریاک جواب میدن. ولی بطور قطع عمر تریاک بیشتر خواهد بود.

نقطه ضعف سوئیچهای نیمه هادی سوختن در برابر اتصال کوتاهه که برای حفاظت از تریاکتون یه فیوز فست ( شیشه ای) با آمپر مناسب باهاش سری کنین. من روی دستگاههای صنعتی برای SSRآ‌ ها اینکارو کردم و بارها پیش اومده که فیوز سوخته و SSR سالم مونده.

برای اپتو تریاک ترجیحا از سری 3060 استفاده کنین.
    مشکل دوتاست
    اول جریان لحظه ای زیادی که موقع استارت کشیده میشه و به پلاتین رله آسیب میزنه
    دوم جریان لحظه خاموش کردن که به ترایاک آسیب میزنه

فیوز رو فکر کنم کمی پایینتر از جریان ترایاک انتخاب کرد
    درسته؟
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

نهایتا اگر خاستیم از ترایاک استفاده کنیم توی این مدار کولر فقط اون اسنابر رو با مقادیری که مهندس گفتن رو توی مدارمون بگنجونیم کار حل میشه؟
      من یادمه یه سری سلونوئید رو میخاستم با ترایاک راه بندازم مجبور شدم خازن MKT 4.7 نانو و یه مقاومت 2 وات که مقدارش یادم نیست رو تو مدار قرار بدم ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
        مشکل دوتاست
        اول جریان لحظه ای زیادی که موقع استارت کشیده میشه و به پلاتین رله آسیب میزنه
        دوم جریان لحظه خاموش کردن که به ترایاک آسیب میزنه

فیوز رو فکر کنم کمی پایینتر از جریان ترایاک انتخاب کرد
        درسته؟
        من با تریاک و ssr زیاد کار کردم. از شیر برقی تا کنترل زاویه آتش تو حدود 100 کاوا. ولی راستش تا حالا پیش نیومده که قطعه در اثر کار بسوزه. متاسفانه یا خوشبختانه اصلا علاقه و اعتقادی هم به اسنابر و مکانیزمهای حفاظتی ندارم.

توی سیستمهایی که تعداد on/off شدن زیاد دارن مثل دستگاههای تزریق پلاستیک، معمولا از سوئیچ نیمه هادی استفاده میکنم و plc رو هم از نوع خروجی ترانزیستوری انتخاب میکنم. یه دستگاه دارم که شیر هاش هر کدوم روزی بیش از 10000 بار خاموش و روشن میشن. با همین روش Plc و ssr که گفتم الان 8 ساله که کار میکنه. فقط همونطور که گفتم چند بار فیوز شیشه ای هاش سوختن.

البته از mocآ‌ های 3060 استفاده میکنم. یه بار یه moc رو مستقیم دادم به یه شیر برقی، وقتی فرمان قطع میشد شیر خاموش نمیشد. یعنی فقط برای روشن شدن فرمان میگرفت و روشن میموند. یه bt136آ‌ بهش اضافه کردم و درست شد. منظورم اینه که Moc نسوخت.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
          من با تریاک و ssr زیاد کار کردم. از شیر برقی تا کنترل زاویه آتش تو حدود 100 کاوا. ولی راستش تا حالا پیش نیومده که قطعه در اثر کار بسوزه. متاسفانه یا خوشبختانه اصلا علاقه و اعتقادی هم به اسنابر و مکانیزمهای حفاظتی ندارم.

توی سیستمهایی که تعداد on/off شدن زیاد دارن مثل دستگاههای تزریق پلاستیک، معمولا از سوئیچ نیمه هادی استفاده میکنم و plc رو هم از نوع خروجی ترانزیستوری انتخاب میکنم. یه دستگاه دارم که شیر هاش هر کدوم روزی بیش از 10000 بار خاموش و روشن میشن. با همین روش Plc و ssr که گفتم الان 8 ساله که کار میکنه. فقط همونطور که گفتم چند بار فیوز شیشه ای هاش سوختن.

البته از mocآ‌ های 3060 استفاده میکنم. یه بار یه moc رو مستقیم دادم به یه شیر برقی، وقتی فرمان قطع میشد شیر خاموش نمیشد. یعنی فقط برای روشن شدن فرمان میگرفت و روشن میموند. یه bt136آ‌ بهش اضافه کردم و درست شد. منظورم اینه که Moc نسوخت.
          برای جریانهای پایین بله حرف شما درست
          از فن گرفته تا بخاری آکواریوم و حتی پمپ آب کولر رو من روشن کردم مشکلی برای ترایاک پیش نیومده

ولی موتور کولر جریان میکشه
          مخصوصا لحظه شروع حرکت

خب تو دیتاشیت MOCها گفته نکنید همچین کاری رو
          آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X