اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت پنکه رومیزی 3 حالته معمولی/سرد/گرم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت پنکه رومیزی 3 حالته معمولی/سرد/گرم

الان که گفتید برای تابستون خوزستان میخواید به نظرم این المان ها نتونه کارتو راه بندازه حالا یکم راجبش که بخونی میفهمی منظورم چیه

در ظمن برای خنک کردن هوا روی این ها زیاد حساب نکن بیشتر برای خنک کردن موضعی هستن
    چرا ؟؟
    یعنی نمیشه به یک هیت سینک CPU وصلش کرد و در خروجی باد قرار بگیرد؟؟؟؟یعنی هیت سینک را به اندازه قابل توجهی خنک میکند؟؟؟

دیدگاه

ببین مشکل اصلی المان ها اینه که یه طرف اونها گرم میشه یه طرف سرد و در اصل المان ها پمپ گرما هستند یعنی گرما رو از یه طرف منتقل میکنن به طرف دیگه

حالا اگه شما نتونی طرف گرم رو خنک کنی المان ظرف چند ثانیه خراب میشه و میسوزه

اختلاف دمای قسمت سرد و گرم رو به صورت تقریبی بسته به نوع المان به این شکل میگن که دلتا تی (Delta T) اون مثلا 30 درجه هست یعنی اینکه اگه شما دمای قسمت گرم المان رو به 30 درجه برسونی دمای قسمت سرد سی درجه پایین تر میشه یعنی 0 درجه

خوب الان احتمالا شما میگی به به منم همینو میخوام چقدر خوب توی 50 درجه هوای اونجا دمای قسمت سرد میشه 20 !! ولی اشتباه همین جاست :icon_razz:

دمای المان به دمای هوا ربطی نداره شما اگه بتونی با پنکه و آّب و غیره طرف گرم رو خنک بکنی بهترین حالت میتونی به دمای هوای شهرتون توی تابستون برسونی

برای محاسبه گرمای تولید شده توسط المان 2 تا فرمول داشت الان یادم نیست دقیقا که با اونها میتونید ببینید چقدر گرم میشه المان و شما چه دمای زیادی رو باید دفع بکنه تا بتونید به اون خنکی فرضی برسید البته این قضیه برای تمام خنک کننده ها مثل یخچال و کولر گازی و غیره هست

منتها شما یه مربع 4 سانت در 4 سانت رو میبینید میگید خب یه چیز جمع و جور ازش در میارم ولی این مسائل که پیش میاد میبینید هی داره بیشتر شبیه کولر گازی میشه

هیچ چیزی بهتر از یه آزمایش این ها رو به شما نشون نمیده موفق باشید نا امید نشید امتحان کنید شاید جواب گرفتید
      من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

با سلام
        بطور کلی شما یه پنکه میخواین که باد تولید کنه. برای گرم کردن هم یه المنت حرارتی که به شکا مناسبی مقابل پنکه قرار بگیره کافیه. تا اینجاش کار مشکلی نیست. حتی آماده ش هم توی بازار هست. همین بخاری های فن دار رومیزی!
        برای سرد کردن دو راه وجود داره: یکی استفاده از کمپرسور گازی و دیگری هم استفاده از المان سرد کننده. توی هر دوی اینا شما باید حرارت موجود توی اتاق رو از یه طریقی به خارج از اتاق منتقل کنین تا دمای اتاق بیاد پائین. اگه از کمپرسور استفاده کنین، تبریک میگم! شما یه کولر گازی ساختین و میتونین با ال جی و سامسونگ رقابت کنین :eek:.
        در مورد المان سرد کننده سه تا نکته وجود داره:
        1 - المان سرد کننده سرما تولید نمیکنه بلکه گرما رو با استفاده از انرژی که شما بهش میدین از یه طرفش به سمت دیگه ش منتقل میکنه. بنا بر این سمت گرمش حتما باید خارج از اتاق قرار بگیره.
        2 - اختلاف دمای دوسمت این قطعه از یه حدی نمیتونه بیشتر بشه. بنا براین شما باید سمت گرمش رو دائما با فن و هیت سینک خنک کنین تا بازده خوبی ازش بگیرین.
        3 - توان حرارتی که در سمت گرم باید دفع بشه برابره با توانی که از سمت سرد گرفته میشه بعلاوه توانی که بصورت تغذیه قطعه بهش داده میشه.
        اما نکته آخر اینکه استفاده از این قطعه به علت توان کمش فقط برای خنک کردن داخل محیطهای بسته کوچیک مثل کیس های تجهیزات توجیه داره. ولی برای خنک کردن اتاق یا یه محیط بیشتر از چند دسیمتر مکعب اصلا.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام
          شما که نامید شدی؟
          من یه پیشنهاد بهت میدم برای یک پنکه رومیزی عالیه
          ......
          وفک کنم برای شایط خوزستان عالیه ..پیشنهاد من یه جور چیلره،اساس کارش اینه که /اب رو خنک میکنی وسپس با فن به پشت لوله های سرد باد میدی وهوا خنک میشه ورطوبت هواتم بالا نمیره
          شما یه کمپرسوردرب وداغون ولی سالم نیاز داری یک ششم زیادم هست،یک کندانسور یخچالی کوچک که نوش20 تومنه ولوله مسی شماره 10 یا 12 آلومنیوم و لوله مسی نمره 6
          روش کار اینه:

گاز فریون 134 دمای اواپراتوررو به 4 درجه میرسونه ودر مرحله بعدی اواپراتور که توی آبه آبرو خنک میکنه وآب هم توسط پمپ مدام در گردشه ..کندانسور وموتور باید بیرون تو محیط آزاد وزیر سایه بان قرار گیرد وفن هم میوفته پشت شبکه /اب سرد

دیدگاه

سلام
            شما که نامید شدی؟
            من یه پیشنهاد بهت میدم برای یک پنکه رومیزی عالیه
            ......
            وفک کنم برای شایط خوزستان عالیه ..پیشنهاد من یه جور چیلره،اساس کارش اینه که /اب رو خنک میکنی وسپس با فن به پشت لوله های سرد باد میدی وهوا خنک میشه ورطوبت هواتم بالا نمیره
            شما یه کمپرسوردرب وداغون ولی سالم نیاز داری یک ششم زیادم هست،یک کندانسور یخچالی کوچک که نوش20 تومنه ولوله مسی شماره 10 یا 12 آلومنیوم و لوله مسی نمره 6
            روش کار اینه:

گاز فریون 134 دمای اواپراتوررو به 4 درجه میرسونه ودر مرحله بعدی اواپراتور که توی آبه آبرو خنک میکنه وآب هم توسط پمپ مدام در گردشه ..کندانسور وموتور باید بیرون تو محیط آزاد وزیر سایه بان قرار گیرد وفن هم میوفته پشت شبکه /اب سرد
            دادش گل من....ممنون...
            ولی من هیچی نفهمیدم....میشه بیشتر توضیح بدی...عکست هم کیفیت نداره...نمیفهمم چی کشیدی...

دیدگاه

برای گرم کردن میتونم کمکت کنم
              من چون اصفهانیم ذات نمیشه کارش کرد نمیخام به اداره برق پول بدم و کپسول های کاز هر روز کمتر از دیروز میشه نمیشد مغازه گرم کنم
              هزینه برق هیتر هم زیاد بود اومدم مقاومت آجری 100 اهمی 5 وات خریدم انقدر با هم سری کردم که مقاومتش شد 4.5 کیلو اونو مستقیم زدم به 220 ولت
              نتیجه این شد که جریان حدود 15 میلی آمپر میکشه و مقاومت ها داغ میشه بعد اومدم زیر مقاومت ها ورق آلمینیوم گزاشتم و دور اونو یه چهار چوب
              نبشی آلمینیومی به ارتفاع مقاومت درست کردم
              بعد روی اونو یک ورق آلمینیومی گزاشتم که روی اونو با مته 3 سوراخ سوراخ کرده بودم و بعد روی اون ابر و چرم کشیدم کزاشتم به جای کفی صندلی
              نتیجه این شد که آدم دلش نمیاد از این صندلی دل بکنه حتی لخت بشین روی این صندلی تو سرما مثل چی کیف میکنی
              از همین روش برای کرسی استفاده کردم جواب داد کرسی 1 ماهه 24 ساعت روشنه پول برق چیزی نمیاد از نمونه ژاپنی هم مصرفش پائین تره :mrgreen: آخه با 15 میلی آمپر دیگه چی بد میدند

دیدگاه

این المانها رو اگر برعکس وصل بکنی جهت سرد شدن و گرم شدن عوض میشه. میتونی با یه دونه المان کارت رو انجام بدی. البته یه دونه کمه. برای این کار به دو تا قطعه الومنیومی نیاز داری که هوا از توش عبور بکنه. یکی اینطرف المان یکی هم اونطرفش. قطعات الومنیومی ترجیها به شکل لوله ای که داخلش پره داره باشن. با یه فن هوا رو میکنی داخل قطعه الومنیومی. هوایی که خارج میشه دماش تغییر میکنه.
                فقط چند نکته رو باید رعایت بکنی.
                اعمال ولتاژ به المان سرد کننده اختلاف دما ایجاد میکنه. دما رو بالا نمیبره. یعنی اگر یه طرف رو بزارید -70 و المان قرار باشه 70 درجه اختلاف ایجاد بکنه اونطورف تازه میشه 0 درجه. پس میبینیم که گرم هم نتونست بکنه.
                پس وقتی با اینطورف المان داری گرم سازی یا سرد سازی انجام میدی باید دمای اونطورف رو هم داشته باشی
                دمای المان نباید در هیچطرفیش از 70 درجه بیشتر بشه.
                راندمان در حالتی که میخوای از گرماش استفاده بکنی بالاتره.
                حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X