سلام،
از لحاظ تعریف فیزیکی، سیگنال AC، به سیگنالی گفته میشه که جهت جریان عوض بشه یعنی شکل موج این سیگنال هم بالای محور X قرار بگیره و هم پایین محور. بنابراین شکل موجهایی مانند سینوسی یکسو شده یا شیفت داده شده به بالای محور X، سیگنال DC محسوب میشن. سنسورهای جریان هم دو مدل هستن اونهایی که با ورودی AC، خروجی AC در خروجی شون ایجاد میکنن و اونهایی که مثل سری ACS از شرکت Allegro خروجی شون DC هست و نیاز به تغذیه منفی برای تقویت و Condition کردن سیگنال ندارن.
There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951
ممنون از جوابتون استاد ...
سنسوری که من در اختیار دارم با اعمال ورودی ac ، خروجیش متناوب میشود وبه تبع آن با اتصال آن به adc ، عدد خوانده شده دقیقا مانند شکل موج پرش میکند ...
به دنبال راه حلی برای حل این مشکل هستم ...
یه مشکل دیگه ای که دارم اینه که لطف شما با تشکر جبران نمیشه ... تشکر .
پیشا پیش ممنون از همکاریتون ...
تیم کاوش در مسابقات بین المللی ایران اپن 2016.نمایشی.مین یاب.
علم را باید در آزمایشگاه یاد گرفت نه در دانشگاه!
عزیز دل برادر، پارس پایا
سیگنالِ شما یه مقدار DC داره (برابر 2.5 ولت) و یه مقدارِ سینوسی با دامنه متناسب با جریان روش سواره. سیگنال همواره بین 0 تا 5 ولته و میشه به راحتی با A/D میکروکنترلر قرائت بشه.
خوب، فرض کنید سیگنال شما 50 هرتزه. برای اینکه سیگنال رو درست و تر و تمیز بخونید، حداقل باید 10-15 نمونه در هر سیکل بخونید. یعنی حدود 500 هرتز تا 1000 هرتز. من توصیه می کنم با نرخ 1000 هرتز نمونه برداری کنید توسط A/D.
با فرض استفاده از A/D معمولی 10 بیتی، اعداد محاسبه شده بین 0 تا 1023 خواهند بود.
حالا، می خوایم RMS این مقادیر قرائت شده رو در بیاریم چون که دامنه جریان ورودی متناسب با RMS همین اعداد قرائت شده هستند. فرمول RMS هم که ساده ست. کافیه برای یک سیکل (در اینجا 20 نمونه سیگنال) همه اعداد رو به توان 2 برسونید و جمع بزنید و تقسیم بر 20 کنید و جذر بگیرید.
به همین سادگی می تونید RMS رو حساب کنید. شک نکنید که پس از این مرحله، شما می تونید با یه حساب سرانگشتی دامنه جریان ورودی رو به دست بیارید.
ممنون از جوابتون استاد ...
سنسوری که من در اختیار دارم با اعمال ورودی ac ، خروجیش متناوب میشود وبه تبع آن با اتصال آن به adc ، عدد خوانده شده دقیقا مانند شکل موج پرش میکند ...
به دنبال راه حلی برای حل این مشکل هستم ...
پیشا پیش ممنون از همکاریتون ...
خواهش می کنم،
ببینید چون سازنده سنسور با اضافه کردن آفست به خروجی اون، سیگنال رو به اندازه VCC/2 به بالا شیفت داده خروجی سنسور دیگه سیگنال AC یا متناوب محسوب نمیشه و بهتره فقط از لفظ سیگنال براش استفاده کنید. در مورد راه حل مشکل شما هم، MOSTEF تو چند پست قبل پاسخ شما رو داد، اگر می خواهید RMS موج رو حساب کنید باید از سیگنال نمونه برداری کنید و با پردازش نمونه ها و استفاده از فرمول های مربوطه مقدار RMS رو محاسبه کنید. اگر جریانی که می خواهید اندازه بگیرید شکل موج سینوسی خالص هست (بدون هارمونیک) می تونید پیک سیگنال خروجی سنسور رو با مدار Peak Detector که تو اینترنت و دیتاشیت قطعه هست بدست بیارید و تقسیم بر رادیکال 2 اش بکنید تا RMS محاسبه بشه. راه حل دیگه هم هموطور که گفتن استفاده از ICهای مخصوص محاسبه RMS هست.
عزیز دل برادر، پارس پایا
سیگنالِ شما یه مقدار DC داره (برابر 2.5 ولت) و یه مقدارِ سینوسی با دامنه متناسب با جریان روش سواره. سیگنال همواره بین 0 تا 5 ولته و میشه به راحتی با A/D میکروکنترلر قرائت بشه.
خوب، فرض کنید سیگنال شما 50 هرتزه. برای اینکه سیگنال رو درست و تر و تمیز بخونید، حداقل باید 10-15 نمونه در هر سیکل بخونید. یعنی حدود 500 هرتز تا 1000 هرتز. من توصیه می کنم با نرخ 1000 هرتز نمونه برداری کنید توسط A/D.
با فرض استفاده از A/D معمولی 10 بیتی، اعداد محاسبه شده بین 0 تا 1023 خواهند بود.
حالا، می خوایم RMS این مقادیر قرائت شده رو در بیاریم چون که دامنه جریان ورودی متناسب با RMS همین اعداد قرائت شده هستند. فرمول RMS هم که ساده ست. کافیه برای یک سیکل (در اینجا 20 نمونه سیگنال) همه اعداد رو به توان 2 برسونید و جمع بزنید و تقسیم بر 20 کنید و جذر بگیرید.
به همین سادگی می تونید RMS رو حساب کنید. شک نکنید که پس از این مرحله، شما می تونید با یه حساب سرانگشتی دامنه جریان ورودی رو به دست بیارید.
توضیحات آقای رستمی هم کاملا درسته، من پست ایشون رو بعد از ارسال دیدم.
البته با این توضیح که فقط سیگنال سینوسی روی VCC/2 سوار نیست. هر شکل موجی که جریان اندازه گیری شده داشته باشه روی آفست VCC/2 در خروجی سنسور وجود خواهد داشت. مثل شکل موج نمایی، پالسی یا کاملا بی نظم.
ممنون از جواب همه دوستان ... من جمله جناب سپاسیار و اقای رستمی ...
روشی رو که آقای رستمی گفتن قبوله ولی احتمال داره مشکل دیگه ای بوجود بیاد و اونم کاهش سرعته ....
اینو چیکارش کنیم ؟؟(در اسرع وقت مدار رو تست خواهم کرد )
تیم کاوش در مسابقات بین المللی ایران اپن 2016.نمایشی.مین یاب.
علم را باید در آزمایشگاه یاد گرفت نه در دانشگاه!
روشی رو که آقای رستمی گفتن قبوله ولی احتمال داره مشکل دیگه ای بوجود بیاد و اونم کاهش سرعته ....
اینو چیکارش کنیم ؟؟(در اسرع وقت مدار رو تست خواهم کرد )
استفاده از میکروکنترلر سریعتر
دوستان عزیز همونطوری که میدونید این سنسور هال افکت هست یعنی به ازای عبور جریان اختلاف ولتاژی در دو سر دو تا از پین هاش بوجود میاد که متناسب با میزان جریان یا میدان مغناطیسی اون جریان هست!
جریان AC هم یعنی جریانی که مقدارش کم و زیاد میشه متناوب! پس این ولتاژ هم متناسب با اون کم و زیاد میشه! ولی با اضافه کردن افست تغذیه ی منفی رو حذف کرده
برای خوندن این ولتاژ باید سرعت ADC بر اساس قضیه ی نایکوئیست حداقل دوبرابر و در حالت مناسب 10 برابر فرکانس جریان باشه تا بعدا به صورت نرم افزاری بتونید مقادیر ماکزیمم رو استخراج کنید
یا اینکه با یه خازن و یکی دو تا اپ امپ ویه دیود یک پیک دتکتور بسازید و بعد به ADC بدید در این صورت فقط مقادیر حداکثر خونده میشه و مقادیر بینابینی خونده نمیشه!
و یا اینکه از ای سی rms استفاده کنید
:biggrin:
شرمنده ی دوستان پست اقای رستمی رو من هم مثل اقای سپاسیار الان دیدم!
مدیر لطفا ارسال من رو حذف کنید
سلام من این سنسورو گرفتم برای انداره گیری برق شهری قبل از خروجی پیریز ولی خروجی ازش نمیتونم بگیرم مدار خاصی دارین که ازش استفاده کنیم
من از مداز خوده دیتا شیت استفاده کردم ولی فیلتر RC نزاشتم
دیدگاه