اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

پس تعدادی از دیودها و ترانزیستوری هم سوخته . ترانزیستورها رو بیرون از مدار تست کن

دیدگاه

سلام
      1.هردو ترانزیستورا و خازن الکترولیتو با نو عوض کن.
      2.فیوز رو عوض کن.
      3.همه دیود ها و دیاک DB3 رو تست کن،دیاک نباید از هیچ طرف راه بده(با تستر دیود) و همه دیودا بجز دوتا که با ترانزیستورا موازی شدن با ید فقط از یه طرف راه بدن.
      4.هر چهارتا مقاومت زیر 50 اهم را با نیم واتش عوض کن.
      5.تمام خازنای پلیسترو از یه پایه روی برد جدا کن و تست کن.
      6.اگر فضای کافی داری هیتسینک به ترانزیستورا ببند تا عمر لامپ بیشتر بشه.
      7.چوک و سلفارو از نظر مقاومتی چک کن قطع نباشن.
      8.ظاهر بردو چک کن قطعی روی اون نباشه.
      و...موفق باشی.
      امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
      از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

دوستان سلام.
        یه لامپ کم مصرف دارم وقتی کلید برق رو میزنیم، اول آروم آروم چشمک میزنه،بعدیکدفعه روشن میشه.بردش رو چک کردم یکی از خازنهای پلی استرش کمی باد کرده بود.
        اونو عوض کنم راه میفته؟میشه راهنماییم کنید؟

دیدگاه

سلام
          اول همه چیز رو چک کن بعد مطمعنا درست میشه.چون کوچکتریت اشکال در بالاست به معنی از دست رفتن کل لامپ و همه زحمت ها و هزینه هاست.پس از اول تا آخرشو چک کن.
          امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.

دیدگاه

سلام

آقا یه لامپ 105 وات رو تعمییر کردم که تو بالاستش از PTC ؛ ترانس بزرگ ؛ یه ترانس کوچیک ، ترانزیستور 13009 ، خازن 47 میکروفاراد و .... استفاده شده!!

مشکل اینجاست که ظاهرا" تموم قطعات سالمن ( چون لامپ رو روشن میکنن ) اما بعد از چند دقیقه کار کردن یکی از ترانزیستورا داغ میکنه و احتمالا" PTC لامپ رو خاموش میکنه.

دلیلش چیه و چطور میتونم این مشکل رو حل کنم؟؟

با سپاس فراوان
            تخیل مهمتر از دانش است
            علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
            آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیـــــــــم
              مشکل اینجاست که ظاهرا" تموم قطعات سالمن ( چون لامپ رو روشن میکنن ) اما بعد از چند دقیقه کار کردن یکی از ترانزیستورا داغ میکنه و احتمالا" PTC لامپ رو خاموش میکنه.

دلیلش چیه و چطور میتونم این مشکل رو حل کنم؟؟
              سلام
              فرقی نمیکنه مشکل چیه به پست قبلی توجه کن.
              چون احتمالا قطعه نیم سوزی در کاره که داره به ترانزیستور فشار میاره و بعد از مدتی اونقدر فشار بالا میره که جفت ترانزیستورا و مقاومتای اطراقش و احتمالا دیودای یکسوسازو به فنا میده و لامپ گرون قیمتت دود میشه.
              پس با حوصله بشین و از اول تا آخرشو تست کن.در الکترونیک احتمال معنی نداره.

دیدگاه

ضمن تشکر باید عرض کنم هر قطعه ای رو که شک داشتم و نمونه اش رو داشتم عوض کردم اما هیچ فرقی نکرد.

قطعاتی که با اون ترانزیستور که داغ میشه در ارتباطن ( دو تا مقاومت و یه دیود ) هستن که سالمن !!!

حتی ترانس بزرگ رو عوض کردم ( البته دقیقا" از همون نبود ) دوباره داغ میکرد و هیچ تغییری نکرد.

چیزایی رو که ندارم عوض کنم : PTC و ترانسان که دقیقا" همون مقدار رو ندارم.

چی دستور میدین ؟

اینم عکس لعنتیش :

سپاسگذارم
                تخیل مهمتر از دانش است
                آلبرت انیشتین

دیدگاه

خازن الکترولیت رو عوض کنین

دیدگاه

فقط یه ترانزیستورش داغ میشه ؟ امیدوارم هیت سینکش رو فراموش نکرده باشی
                    به نظر خازن رو عوض کردی فقط اینکه احیانا مقاومت سوخته کنار ترانزیستور اگر عوض کردی حواست باشه اخر نقرهای (زیر یک اهم) ننداختی
                    و اهم ترانست رو هم بگیر
                    نور لامپ مشکل نداره و مثلا کم نیست یا نمیلرزه ؟
                    اگر دیاک داره یک بار یه پایه اشو خارج کن و لامپ رو به برق متصل کن و نتایج رو بگو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                      فقط یه ترانزیستورش داغ میشه ؟ امیدوارم هیت سینکش رو فراموش نکرده باشی
                      به نظر خازن رو عوض کردی فقط اینکه احیانا مقاومت سوخته کنار ترانزیستور اگر عوض کردی حواست باشه اخر نقرهای (زیر یک اهم) ننداختی
                      و اهم ترانست رو هم بگیر
                      نور لامپ مشکل نداره و مثلا کم نیست یا نمیلرزه ؟
                      اگر دیاک داره یک بار یه پایه اشو خارج کن و لامپ رو به برق متصل کن و نتایج رو بگو
                      ضمن تشکر باید عرض کنم که :

هیت سینک گذاشتم و خازن رو عوض کردم ؛ همه مقاومتا سالم بودن و.....
                      نشد
                      متاسفانه لامپ رو به ضاحبش برگردوندم و از اینکه تو تعمیرش موندم :cry: :cry:

در پایان جا داره بگم:
                      آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا ..........
                      ممنون از راهنماییاتون
                      تخیل مهمتر از دانش است
                      آلبرت انیشتین

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز و گرامی.در خصوص چشمک زدن لامپهای کم مصرف باید اعلام کنم که این مشکل مربوط میشه به کلیدهای برقی که داخلشون لامپ نئون(لامپ سیگنال) داره . اگه اون لامپ رو از مدارداخل کلید خارج کنید مشکل حل میشه.علت هم اینه که یه جریان بسیار کم از طریق اون به لامپ ارسال میشه که شروع به شارژ خازن میکنه

دیدگاه

سلام بر تو

آقا نمیدونم چرا اخیرا" هرچی بالاسته که ترانزیستورش داغ میکنه برا من میاد؟؟؟ میدونن بلد نیستم هی میان هی میان! !!!
                          :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

خواهشا" نحوه عبور جریان رو از ترانزیستور و عوامل موثر در داغ کردن اونو توضیح بدین.

آیا اگه ترانس نیم سوز شه ترانزیستور داغ میکنه و اگه درصد خطای یکی از مقاومتا بیشتر از حالت معمول باشه رو تررانزیستور تاثیر میزاره؟؟ و .....

با سپاس
                          تخیل مهمتر از دانش است
                          آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام
                            1.داغ کردن فیلامان در زیر ترانزیستور
                            2.فشار به ترانزیستور در اثر نیم سوزی یا مقدار نامناسب سایر قطعات
                            3.بی کیفیتی ترانزیستور
                            4.انتخاب نامناسب ترانزیستور در مدار خصوصا در لامپهای چینی
                            5.تهویه نامناسب گرمای بالاست
                            6.استفاده نکردن از هیتسینگ

در مورد دو سوال آخر:بله بله

دیدگاه

سلام به تمامی دوستان بنده تازه به سایت شما آمدم اطلاعات تئوری زیادی در زمینه لامپ ندارم ولی عملی خیلی کار کردم و الان میگم میتونم از پس بیشتر لامپهای قدیمی بر بیام ولی با این حال جدیدا لامپ های کم مصرف 1- هم نوع دیود رو عوض کردن و به M7 تغییر دادن 2-همچنین از شماتیک مدار پیچیده استفاده میکنند که واقعاً گیج کننده میشه
                              لامپهایی که با این مشخصات برای من میارن رو غالباً وقت زیادی از من میگیره تا تعمیرشون کنم و تو اکثر موارد هم نمیتونم تعمیرشون کنم .......
                              یک لامپ کم مصرف برای تعمیر برام آوردن از این 6 پر های مغازه ای که فکر کنم80 وات باشه چون چیزی روش ننوشته ولی از 2 تا ترانس 13007 استفاده کرده جالب اینجاست مدارش خیلی قاطی وقتی به مغازم آوردن دیدم چند تا دیود و مقاومت و ترانزیستور هاش دود شده وقتی همه وسایلش رو عوض کردم و به برق زدم با عرض شرمندگی 3000 تومن رفت ضرر کردم چون درجا 2 تا ترانزیستور و چند تا مقاومت دوباره دود شد.......
                              حالا میخواستم ببینم اگر عکسها و اطلاعات دقیق بدم کسی میتونه کمکم کنه یا نه باید بذارمش کنار ............ البته بگم من با کل کل زیاد الکترونیک رو تجربی یاد گرفتم ...
                              پیشاپیش از همکاری همه شما ممنون هستم
                              در ضمن باید بگم در تبادل اطلاعات همیشه اطلاعات از آدم کادان کم نمیشه گاهی زیاد هم میشه

دیدگاه

به خودم واقعا تبریک میگم :applause: زدم 2 تا ترانزیستور دیگه رو هم سوزوندم لعنتی نمیدونم چشه وقتی تو مدار ترانزیستور اضافه میکنم آتیش میگیره میزنه مستقیم ترانزیستور و چند تا دیود و مقاومت رو میترکونه واقعا دیگه موندم خازن ها سالمه،چک هم (راستی طریقه تستش چه شکلی)،یکیش رو عوض کردم بازم میترکه نمیدونم همه جای مدار رو چک کردم اتصالی نداره یا اینکه اتصالی داره من پیدا نمیکنم یا اینکه مقاومت ها زیادی هستن
                                چه شکلی میشه عکس گذاشت اینجا

اضافه شده در تاریخ :

لعنتی وقتی بهش ترانزیستور وصل میکنم تمام جونش جرقه میزنه
                                در حالت بوق
                                D1:23
                                D2:31
                                D3:32
                                D4:15
                                D5:997
                                D6:918
                                D7:572
                                مقاومت و خازن هاش که تازه عوض شده کلا دو تا مقاومت داره 1- 15 اهم (قهوه ای سبز مشکل طلایی) و 2-5 اهم (سبز مشکی نقره ای طلایی)
                                نمیدونم چرا وقتی به برق میزنی لعنتی میترکه و به تناسب 2 تا مقاومت یکی 15 و یکی 5 اهم و دو تا ترانزیستور به همراه یک دیود کلا از مدار خارج میشه...................

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X