اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط chapwolf

لعنتی وقتی بهش ترانزیستور وصل میکنم تمام جونش جرقه میزنه
    در حالت بوق
    D1:23
    D2:31
    D3:32
    D4:15
    D5:997
    D6:918
    D7:572
    مقاومت و خازن هاش که تازه عوض شده کلا دو تا مقاومت داره 1- 15 اهم (قهوه ای سبز مشکل طلایی) و 2-5 اهم (سبز مشکی نقره ای طلایی)
    نمیدونم چرا وقتی به برق میزنی لعنتی میترکه و به تناسب 2 تا مقاومت یکی 15 و یکی 5 اهم و دو تا ترانزیستور به همراه یک دیود کلا از مدار خارج میشه...................
    دو تا چک تو مدار دیده میشه آیا این برد دو تا لامپ رو تغذیه میکنه.
    اگر شماتیک رو روی کاغذ بکشید بهتر میشه در موردش نظر داد.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

با تشکر از پیگیری و جواب شما باید بگم این برد وسایل الکتریکی زیادی نداره به غیر از چک (چوک) با ولت متر میشه فهمید کدوم قطعه سالمه و کدوم قطعه معیوب خازن ها که سالم هستند این برد مربوط میشه به این عکس

لعنتی اولین بردی هست که تو 1000 تا این طور منفجر میشه در طول تجربه تعمیراتم اغلب ترکیدن ها به خاطر مقاومت ها بود الان هم فکر کنم به خاطر مقاومت ها باشه ولی من مقاومت ها رو درست انتخاب کردم لطفا با عکس زیر نظر خودتون رو اعلام کنید

اون 2 تا آبی های کوچیک مال خودش بوده که سوخته من به جاش از یک مقاومت با همان اهم ولی با ضریب بیشتر انتخاب کردم و به جای دومی هم با تعویض رنگ (0.48 اهم ) رو انتخاب کردم

دیدگاه

مقاومتا 0.5, 15 اهم , 460k هستند.آ‌آ‌آ‌ضمنا از پل دیود و ترانسا مطمعنی؟
        امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
        از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

سلام
          از دیود ها که مطمئن هستم چون طرز سالم و معیوب بودنش رو میدونم همچنین مقاومت ها رو فقط عزیز گفتی مقاومتها کیلو اهم هستند من فکر کنم 5 اهم و 15 اهم باشند چون با کیلو اهم خیلی فاصله باشه کلا 2 تا مقاومت دارن یکی (سبز مشکی نقره ای طلایی) دومیش ( قهوه ای سبز مشکی طلایی) ولی من نمیدونم چرا وقتی همه چیز رو نصب میکنی و به برق به وصل میکنی هیچ اتفاقی رخ نمیده وقتی ترانزیستور سوخته بهش وصل کردم و به برق هم زدم چیزی نشد فقط وقتی ترانزیستور های سالم به مدار میزنم و به برق وصل میکنم منفجر میشه و اول ترانزیستورها رو میسوزونه بعد 2 تا دیود و بعد 2 تا مقاومت رو میترکونه لعنتی تا حالا 9 هزار تومن خرج انداخته رو دستم فقط من موندم این که قطعه ای نداره که من از پسش بر نیام عزیز منظورت از ترانس همون چوک هست یا چیز دیگه ممنون اگر بگی والا من به غیر از چوک ها به همه چیز مطمئن هستم

دیدگاه

درسته میبخشید حواسم پرت شد مقاومت 47R هستش ولی کناریشو نمیتونم تشخیص بدم که طلایی هست یا نقره ای ولی اگه طلایی باشه 5R , اگه نقره ای باشه 0.5R هستش.در مورد ترکیدن بعد از اتصال ترانزیستور سالم باید بگم ترانزیستور سالم جریانی عبور نمیده که بترکه بلکه ترانزیستور سالم با عبور جریان اون هم بدلیل مشکلی در مدار جریان بیش از حد تحمل قطعات متصل به خودشو میترکونه و این طبیعی هستش.زمنا ترانسا یا همون چوک ممکنه در ظاهر سالم باشن و مقاومت کم نشون بدن ولی در واقع خراب یا اتصال کوتاه از داخل باشن که تنها راه تستش سلف متره یا یه ترانس سالم از همین نوع با اون عوض کن شاید مشکل معلوم بشه یا اگه خیلی مهم نیست از خیر این یکی بگذر.

خدمت جناب قاصد هم عرض کنم که بالاست چینی مهتابی تک لامپی هستش.با توجه به فقط چهار پین که در یک طرف برد که در عکس از پشت برد معلومه میگم.
            امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.

دیدگاه

خدمت جناب قاصد هم عرض کنم که بالاست چینی مهتابی تک لامپی هستش.با توجه به فقط چهار پین که در یک طرف برد که در عکس از پشت برد معلومه میگم.
              البته معمولآ مدارهایی که دو تا چک دارن دو لامپ رو تغذیه میکنن اما اینجا چکها رو سری بستن تا مجبور نباشن از یک چک بزرگ استفاده کنن.
              یکی از علت هایی که باعث ترکیدن ترانزیستورها میشه اینه که گاز داخل لامپ خالی شده باشه یا انتشار الکترون فیلامانها به شدت کاهش پیدا کرده باشه
              با توجه به توان بالای بالاست در لحظه استارت که ناشی از رزونانس هست جریان شدیدی از ترانزیستورها عبور میکنه در مواردی که لامپ سالم باشه سریع
              روشن شده مدار از رزونانس خارج میشه .پس حتمآ از سلامت لامپ اطمینان حاصل کنید.
              توجه داشته باشید سالم بودن فیلامان دلیلی برای سالم بودن لامپ نیست.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                چکها رو سری بستن تا مجبور نباشن از یک چک بزرگ استفاده کنن.
                دقیقا

دیدگاه

سلام بچه ها.عیدتون مبارک.
                  من مهتابی اکواریوم دارم که دوتا مقاومت و ترازیستورش سوخته. مقاومتاشو نتونستم اندازه بگیرم. بجاش10کیلو گذاشتم.ترازیستورشم روش نوشه بود df13001.منم رفتم مغازه گفتم ترانزیستور 13001بده،ترازیستورم عوض کردم ولی روشن نشد. شما میدونید مشکل چیه؟ فردا هم شماتیکی که ازش کشیدم براتون میذارم.
                  اینم عکس
                  DSC00025.JPG - 1.4 MB
                  DSC00026.JPG - 1.4 MB
                  DSC00021.JPG - 1.7 MB
                  ]

اضافه شده در تاریخ :
                  اگه کسی شماتیک لامپ کم مصرف 8واتی را داره لطفا بذاره.ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط الماسی
                    من مهتابی اکواریوم دارم که دوتا مقاومت و ترازیستورش سوخته. مقاومتاشو نتونستم اندازه بگیرم. بجاش10کیلو گذاشتم.ترازیستورشم روش نوشه بود df13001.منم رفتم مغازه گفتم ترانزیستور 13001بده،ترازیستورم عوض کردم ولی روشن نشد. شما میدونید مشکل چیه؟ فردا هم شماتیکی که ازش کشیدم براتون میذارم.
                    باید حتما از مقادیر درست مقاومت استفاده کنی و با مقادیر اتفاقی کارت درست نمیشه.به جای 13001 از mje13003 استفاده کن البته به ترتیب پایه هاشون توجه کن ببین یکی باشن چون بعضی وقتا برعکسن.
                    ضمنا حجم عکسا بالاست کمش کن دوباره بذار.
                    میتونی لامپ کم مصرف لوستری که از 8-11w هستن هم بخری و از مدارشون استفاده کنی.

دیدگاه

سلام
                      اقی من اگه من میخواستم برم از مدار لامپ لوستری استفاده کنم میرفتم یه نو میگرفتم.:smile:من میخوام با کمترین هزینه درستش کنم.تازه مدارشو از کجا بیارم ؟شما داری برا ما بذاری؟
                      ولی باز ممنون که راهنمایی کردید. عکسا را هم کم کردم تا حدی که تونستم
                      لامپ من 8 واته ، میشه با ترانس مهتابی 20وات و استارت راه اندازیش کنم؟

باز اگه بی احترامی کردم ببخشید

دیدگاه

سلام دوستان سال نو مبارک
                        منم یه چندتا لامپ کم مصرف تعمیر کردم تا حالا
                        یه لامپ کم مصرف مهتابی هست که وقتی دو سه بار یا بیشتر روشن خاموش میکنی دیگه روشن نمیشه !!باید خازنش رو دشارژ کنی تا دوباره روشن بشه !خازنو تست کردم و ظرفیتش 17 میکروفاراد بود روش نوشته 15 میکرو!بقیه قطعاتش سالم بودن! حالا چون تعطیلات عیده هنوز نرفتم قطعشو بخرم..نظر دوستان در این مورد چیه؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط الماسی
                          سلام
                          اقی من اگه من میخواستم برم از مدار لامپ لوستری استفاده کنم میرفتم یه نو میگرفتم
                          فقط خواستم کارت راه بیفته

نوشته اصلی توسط الماسی
                          لامپ من 8 واته ، میشه با ترانس مهتابی 20وات و استارت راه اندازیش کنم؟
                          نه اگر هم بشه زود میسوزه
                          نوشته اصلی توسط الماسی
                          باز اگه بی احترامی کردم ببخشید
                          خواهش میکنم

دیدگاه

سلام چند تا سوال در رابطه با تعمیر لامپ داشتم و اگر امکانش هست دوستان کمک کنن :read:

1.اگر یک طرف فیلامان قطع باشه و بخواهیم از مقاومت کم اهم استفاده کنیم چی جوری اونو قرار میدیم یعنی با دو سر فیلامان قطع شده موازی میشه و لازم نیست به مدار وصل بشه؟ یعنی طرف مداری که فیلامانش قطعه به هیچ جا وصل نمیشه ؟
                            2.خروجی مدار لامپ همونجایی که به فیلامان میرود AC با فرکانس بالا هست ؟آیا در مدار لامپ کم مصرف از وات پایین تا واتهای بالا از دیودهای فرکانسی هم استفاده میشه یا همشون 1n4007 هست مخصوصا نزدیک ترانزیستورها ؟
                            3.دو عدد چوکی که در همه مدارات دیده میشه دقیقا چه کاری رو انجام میده ؟مرسی از زحماتتون

دیدگاه

1.اگر یک طرف فیلامان قطع باشه و بخواهیم از مقاومت کم اهم استفاده کنیم چی جوری اونو قرار میدیم
                              باید روی مدار به دو سری که از هر فیلمان میاد بذاری . حالا هر کدوم که سوخته / ولی اینکار همیشه جواب نمیده چون ممکنه به واسطه ریختن فنر تنگستن و یا دلایل دیگر انتشار الکترون ضعیفی داشته باشه و نتونه به شکست گاز برسه و لامپ روشن نمیشه
                              مخصوصا اگه جفتشون سوخته باشن و یا لامپ سیاه شده باشه (مثل مهتابی)
                              باید تست کنید و اگر نشد دیگه بندازید بیرون

دیدگاه

سلام به همگی
                                اقایون من چندتا مشکل داشتم کل صفحات رو خوندم ولی چون مشکلم حل نشد می پرسم 2باره:
                                1-یه لامپ کم مصرف 85 وات دارم که ارزش درس کردن داره همه چی رو تست کردم ولی موندم چرا روشن نمیشه البته رو بردش مثل شوره زده باشه اینجوریه و چندتا ؟ واسم پیش اومد
                                چطوری چک مدار رو تست کنیم بدون اهم متر و روی برد؟
                                چطوری ترانس رو چک کنیم؟
                                چطور از صحت خازن های سرامیکی مطمءن شیم؟
                                2-یه لامپ 40 واتم بود که فیلامانش سوخته بود اگه میشه روشن تر بگین چطوری میشه با مقاومت راه اندایش کنیم(منظور کدوم دو سر رو باید به مدار و کدومو به مقاومت وصل کرد ، اگه راه داره شکلشو بزارین؟)
                                البته مدار 40 وات رو دست کاری کردم قطعاتش مثلا دیودا رو تست بیزر که میزدم سوت میزد وقتی در میاوردم سالم بود،چرا؟یه راه کلی بگین یاد بگیرم؟
                                در ادامه این تغییرات وقتی خازن 400ولت رو در اوردم موندم کدوم سرش منفی هس و کدوم مثبت روی بورد،البت به صورت شماتیک داشتا ولی من همینجوری وصل کردم،وقتی به برق زدم فیلامان یه لحظه چشمک زد و فیوز پرید ،چرا؟
                                کدوم سر مثبته رو بورد اونی که خطش چاقتره دیگه؟درسته؟
                                شرمنده سرتون رو درد اوردم راستی اینم بگم یه برق درس حسابی منو گرف اخه اون لاامپ 85 واتیه که اول گفتمو داشتم تست میکردم در حالتی که به برق وصل نبودا نگو خازنه شارژ داشت ، از اون سری به بعد هر موقع به برق میزنم باید حتما دشارژش کنم چرا؟ :angry:

آقایون قاصد دل ،استیودنت و بقیه کمکم کنید بخدا موندم ؟اگه میشد بگین خروجی هر قطعه چقدر باید باشه به نظرتون بهتر نبود :job: :job:
                                با تشکر از همه :bye
                                برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                                راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X