اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از تریاک به جای رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از تریاک به جای رله

صد در صد رله مورد استفاده شما بی کیفیت یا معیوب بوده.
    در سیستم ساده ای که اینجانب تجربه کردم :
    با یک تایمر که محصول تولیدکننده نامبرده است (تبلیغ نشود گرچه مستحق آن هستند)
    بصورت دایم متصل به شبکه و برنامه روشن و خاموش ساعتی یعنی رله در هر شبانه روز 24 بار قطع و وصل میشود
    بار مورد نظر یک هواکش نیمه صنعتی 200 وات میباشد
    الآن بیش از پنج سال است کار میکند و هم تایمر و هم رله آن و هم هواکش سالم هستند.
    گرچه قطعات حال حاظر به دلیل بی ارزشی بیسابقه پول ملی ناشی از بیکفایتی محض دولتمردان بصورت باورنکردنی بینام و نشان و غیر استاندارد و آشغال میباشد نمیتوان در مورد چیزی که شما با قیمت ارزانتر به نسبت به 10 برابر قیمت 5 سال پیش میخرید اظهار نظر دقیق کرد.
    باید لااقل10 برابر یا بیشتر نسبت به قیمت آن زمان باشد والا بی چون و چرا آشغال است.

دیدگاه

لطفا دوستان بگن که چطور رله های مرغوب را از غیر مرغوب تشخیص بدهیم و اینکه مارک های معروف کدامند ؟
      خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
        شاید رله هایی که من استفاده کردم مرغوب نبودن ! در بهترین شرایط عمر کنتاکت ها و بوبین رله در یکسیستمی که به طور دائم در برق است و روزی 3 یا 4 بار قطع و وصل میشه چقدره ؟ و مورد بعد اینکه اگر با استفاده از تریستور یا ماسفت بشه اینکار را انجام داد خیلی بهتره
        ....با عرض سلام ....
        یک رله مرغوب می تواند تا ۱۰*سال کار کند .....طبق شرایط شما........
        البته تریستور و ترانزیستور هم*خوبه ....باید طراحی هم درست باشه...

دیدگاه

سلام مجدد ببینید هدف قطع و وصل مسیر مثبت شارژ باتری است که اگر پالس مثبت به گیت ماسفت داده شود از طریق درین به سورس جریان برقرار بشود و پایه مثبت شارژر به پایه مثبت باتری متصل شود و اگر پالس صفر اعمال شد مسیر قطع بشود.به شکل زیر نگاه کنید :
          اشتباه شما در این مدار این هست که تغذیه گیت غیر ایزوله هست و راه چاره استفاده
          از یه اپتور کوپلر+ مقاومت 1 کیلو و 10 کیلو هست.

دیدگاه

لطفا دوستان بگن که چطور رله های مرغوب را از غیر مرغوب تشخیص بدهیم و اینکه مارک های معروف کدامند ؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

....با سلام .....
            این هم یک نوع رله مرغوب .....
            البته اگر ژاپنی پیدا کردی که خیلی عالیه..*
            اما مالزی یا اندونزی هم خوبه ....به هر حال از چینی خیلی بهتره.. ولی
            خوبی این رله ها این است که بخش،بوبین.... از قسمت.. کنتاکت ها ....جداست.( ایزوله )...
            بنابراین ایمنی بالایی دارد
            جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۹:۵۴ ۱۴۰۰/۰۵/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
              خیر جناب مهندس من گیت را مستقیم به +5 ولت و صفر ولت متصل کردم هیچگونه ارتباطی بین درین وسورس برقرار نمیشه ، فک نمیکنم ربطی به پالس دادن به گیت داشته باشه حالا چه ایزوله و چه غیر ایزوله ! مشکل از درایور خود ماسفت است ، سورس الان حالت شناور داره ....
              خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

خیر جناب مهندس من گیت را مستقیم به +5 ولت و صفر ولت متصل کردم هیچگونه ارتباطی بین درین وسورس برقرار نمیشه ، فک نمیکنم ربطی به پالس دادن به گیت داشته باشه حالا چه ایزوله و چه غیر ایزوله ! مشکل از درایور خود ماسفت است ، سورس الان حالت شناور داره ....
                بنده هم همینو گفتم
                به نظرم بهتره پست رو دوباره بخونین.
                گفتم که با یه اپتوکوپلر و دوتا مقاومت مشکل
                حل میشه،البته اگه واقعا شما نیاز داشته
                باشین........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

سلام مهندس ساختاری مثل شکل زیر منظورتونه ؟؟ و بعد این جواب میده ؟ و چطور این غیر ایزوله بودن سبب سوئیچ بین درین و سورس میشه ؟؟

دیدگاه

سلام مهندس ساختاری مثل شکل زیر منظورتونه ؟؟ و بعد این جواب میده ؟ و چطور این غیر ایزوله بودن سبب سوئیچ بین درین و سورس میشه ؟؟
                    خیر،
                    VCC متصل به R4 باید به درین ماسفت و
                    GND متصل به R5 باید به سورس ماسفت
                    وصل بشه.

دیدگاه

سلام مجدد ببینید هدف قطع و وصل مسیر مثبت شارژ باتری است که اگر پالس مثبت به گیت ماسفت داده شود از طریق درین به سورس جریان برقرار بشود و پایه مثبت شارژر به پایه مثبت باتری متصل شود و اگر پالس صفر اعمال شد مسیر قطع بشود.به شکل زیر نگاه کنید :

مهندس جان اگر دقت کرده باشید در این پست طبق شکل بالا گفتم که درین و سورس بین مسیر مثبت یک مدار شارژر وباتری قرار می گیرند اگر از این موردی که شما گفتید استفاده کنیم فک نکم بشه برای این ساختار استفاده کرد ! چون سورس این مدار زمین نیست که من به گراند مقاومت 10 کیلو متصل کنم !

دیدگاه

بنظرم میاد اونچه که شما به دنبالش هستید یک شارژر پالسی یا دسولفاتور هست که خود من شخصا یه مدلش رو طراحی کردم و ساختم و برای یک سال هم ازش استفاده کردم و خیلی خوب جواب داد
                        پایه ی گیت ماسفت به خروجی PWM متصل میشه و با صفر و یک شدن مسیر شارژ رو قطع و وصل میکنه
                        من از ماسفت IRFz44 استفاده کردم و با هیتسینک تا 10 آمپر خروجی گرفتم
                        ضمنا شماتیک مداری که گذاشتید یه ایرادی داره . IRF 540 یک ماسفت n chanel هست و باید به پایه ی منفی وصل بشه و نه مثبت
                        برای جلوگیری از پس زدن شارژ توسط باتری هم ، یک دیود بعد از ماسفت اضافه کنید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X