اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار تغذیه برای میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار تغذیه برای میکرو

سلام خدمت همه دوستان

میدونم ، شاید پستم تکراری باشه ولی شاید برای من با بقیه فرق داشته باشه

من مدار ساده ای با مگا 8 درست کردم که باید توی ماشین مصرف بشه اما رگلاتور 7805 مدار داغ میکنه
    مدار من شامل مگا 8 ، کیپد ، و دو رله و یک بازر هست که با ULN2003A تغذیه میشن، خود درایور با 12 تغذیه میشه
    به نظر من فکر نکنم فقط یه میکروکنترلر 500 میلی آمپر جریان بکشه که رگلاتور داغ میکنه
    راستی تمام قطعات مدار SMD هستن

یک سوال دیگه؟
    آیا نیازه پایه های AREF و AVCC میکرو رو هم به ولتاژ 5 وصل کرد یا نه

جایگزینی برای 7805 هست؟؟؟

این مدار هم برای ساخت دزدگیر هست که قسمت تغذیه رو براتون میزارم ولی نمدونم سلف و دیود زنرش چندن

لطفا راهنماییم کنید

پاسخ : مدار تغذیه برای میکرو

نوشته اصلی توسط RahimEdison
    سلام خدمت همه دوستان

میدونم ، شاید پستم تکراری باشه ولی شاید برای من با بقیه فرق داشته باشه

من مدار ساده ای با مگا 8 درست کردم که باید توی ماشین مصرف بشه اما رگلاتور 7805 مدار داغ میکنه
    مدار من شامل مگا 8 ، کیپد ، و دو رله و یک بازر هست که با ULN2003A تغذیه میشن، خود درایور با 12 تغذیه میشه
    به نظر من فکر نکنم فقط یه میکروکنترلر 500 میلی آمپر جریان بکشه که رگلاتور داغ میکنه
    راستی تمام قطعات مدار SMD هستن

یک سوال دیگه؟
    آیا نیازه پایه های AREF و AVCC میکرو رو هم به ولتاژ 5 وصل کرد یا نه

جایگزینی برای 7805 هست؟؟؟

این مدار هم برای ساخت دزدگیر هست که قسمت تغذیه رو براتون میزارم ولی نمدونم سلف و دیود زنرش چندن

لطفا راهنماییم کنید
    به نظرم شماتیک کامل مدارتون رو بذارید تا ببینیم چشه. خود میکرو اینقدر جریان نمیکشه نخیر
    البته داغ کردن 7805 شما هم باید بررسی بشه شاید معمولی باشه. چقدر داغ میشه؟ اینقدر هست که وقتی دست خیس بهش میزنید جلیز و ولیز کنه؟

پایه های Aref و AVcc رو هم باید وقتی وصل کنید که میخواید از ADC یا مقایسه کننده استفاده کنید. در حالت دیجیتال نخیر نیازی به استفاده ازشون نیست.

دیدگاه

سلام
      به احتمال زیاد، علت داغ کردن رگولاتور اینه که اختلاف ولتاژ بین ورودی و خروجی رگولاتور زیاده . زمانی که ماشین خاموشه، ولتاژ باطری حدود 12 ولت است، منتها بعد از استارت این ولتاژ تا حدود 14.5 ولت بالا میره . حالا در ورودی 14.5 ولتا دارید و خروجی رگولاتور 5 ولت، پس اختلاف ولتاژ میشه 9.5 ولت ، اگه 100 میلی آمپر هم از رگولاتور جریان بکشید میشه 9.5 * 0.1 = 0.9 وات، یعنی میشه حدود 1 وات گرما .
      یا باید از دو رگولاتور استفاده کنید یا از رگولاتورهای سویچینگ، یا اینکه یه مقاومت وات بالا در ورودی سری کنید.
      از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidreza.nayeri
        به نظرم شماتیک کامل مدارتون رو بذارید تا ببینیم چشه. خود میکرو اینقدر جریان نمیکشه نخیر
        البته داغ کردن 7805 شما هم باید بررسی بشه شاید معمولی باشه. چقدر داغ میشه؟ اینقدر هست که وقتی دست خیس بهش میزنید جلیز و ولیز کنه؟

پایه های Aref و AVcc رو هم باید وقتی وصل کنید که میخواید از ADC یا مقایسه کننده استفاده کنید. در حالت دیجیتال نخیر نیازی به استفاده ازشون نیست.
        در حدی داغ میشه که وقتی روی بدنه ی رگلاتور رو خیس میکنیم زود تبخیر میشه یا نمیشه انگشت رو بیش از دو یا سه ثانیه نگه داشت

نوشته اصلی توسط مرتضی امانی
        سلام
        به احتمال زیاد، علت داغ کردن رگولاتور اینه که اختلاف ولتاژ بین ورودی و خروجی رگولاتور زیاده . زمانی که ماشین خاموشه، ولتاژ باطری حدود 12 ولت است، منتها بعد از استارت این ولتاژ تا حدود 14.5 ولت بالا میره . حالا در ورودی 14.5 ولتا دارید و خروجی رگولاتور 5 ولت، پس اختلاف ولتاژ میشه 9.5 ولت ، اگه 100 میلی آمپر هم از رگولاتور جریان بکشید میشه 9.5 * 0.1 = 0.9 وات، یعنی میشه حدود 1 وات گرما .
        یا باید از دو رگولاتور استفاده کنید یا از رگولاتورهای سویچینگ، یا اینکه یه مقاومت وات بالا در ورودی سری کنید.
        احتمال زیاد و 100% از اختلاف ولتاژ هست ولی آیا با سری کردن مقاومت خود مقاومت داغ نمیکنه؟؟؟
        نظرتون در مورد مداری که گذاشتم چی هست؟؟؟
        اگه از 7805K قابلمه ای استفاده کنم باز همین مشکل به وجود میاد؟؟؟

دیدگاه

میتونید از رگولاتورهای 3آمپری که تو فروشگاه هست و smdنیز هست استفاده کنید
          در ضمن طبق گفته های مهندس کی نژاد بهتره که بصورت پله ای رگولاتور بزارید :biggrin:
          یعنی اگر ورودی 14ولت هست
          اول 7812
          7809
          7805
          بزارید که نسخه های smd اونها فضای کمتری رو اشغال میکنن
          والبته پیشنهاد شخصی من استفاده از سری های1117xxهست که علاوه بر حجم کم بسیار دقیق هستن بنده بدون خازن در حالت بار فقط با0.03
          اختلاف ولتاژ نامی جواب گرفتم
          والبته شما باید به صورت پله ای انجام بدید
          از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
          --------------------------------------------------------
          تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
          --------------------------------------------------------
          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار تغذیه برای میکرو

نوشته اصلی توسط moghani1376
            میتونید از رگولاتورهای 3آمپری که تو فروشگاه هست و smdنیز هست استفاده کنید
            در ضمن طبق گفته های مهندس کی نژاد بهتره که بصورت پله ای رگولاتور بزارید :biggrin:
            یعنی اگر ورودی 14ولت هست
            اول 7812
            7809
            7805
            بزارید که نسخه های smd اونها فضای کمتری رو اشغال میکنن
            والبته پیشنهاد شخصی من استفاده از سری های1117xxهست که علاوه بر حجم کم بسیار دقیق هستن بنده بدون خازن در حالت بار فقط با0.03
            اختلاف ولتاژ نامی جواب گرفتم
            والبته شما باید به صورت پله ای انجام بدید
            چون قراره به تعدادی ساخته بشه پس چیزی باشه که بصرفه تا به دیگر دوستانم هم بفروشم

دیدگاه

آیا با سری کردن مقاومت خود مقاومت داغ نمیکنه؟؟؟
              مصرف تقریبی مدارتون چند میلی آمپره؟
              از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

مصرف تقریبی مدارتون چند میلی آمپره؟
                500 میلی آمپر

دیدگاه

میتونید از یک مقاومت 12 اهم 7-5 وات استفاده کنید اینجوری 14 ولت تبدیل میشه به 8 ولت.

منتها برای این جریان مصرفی باید برای 7805 هم یک رگولاتور بزارید که با توجه به قیمت های امروز:
                  7805 + هیت سینک+ مقاومت آجری = 1100-1500 ت
                  lm2576+ self = حدود 1800-2000 ت

من استفاده از سویچینگ رو ترجیح میدم

دیدگاه

میتونید از یک مقاومت 12 اهم 7-5 وات استفاده کنید اینجوری 14 ولت تبدیل میشه به 8 ولت.

منتها برای این جریان مصرفی باید برای 7805 هم یک رگولاتور بزارید که با توجه به قیمت های امروز:
                    7805 + هیت سینک+ مقاومت آجری = 1100-1500 ت
                    lm2576+ self = حدود 1800-2000 ت

من استفاده از سویچینگ رو ترجیح میدم
                    مهندس این قطعه و مدار رو شما تایید میکنید؟؟؟
                    http://www.roboeq.ir/products/detail/0306083/

دیدگاه

این قطعه تا یک آمپر توانایی جریان دهی داره، منتها چون ارجینال نیست، نمیشه روش حساب باز کرد . قطعه پیشنهادی LM2576 ، مدار هردو یکسان است . سلف باید از نوع بشکه ای باشد.
                      http://www.roboeq.ir/products/detail/%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%2 05%20%D9%88%D9%84%D8%AA%20LM2576T/

دیدگاه

ا نیازه پایه های AREF و AVCC میکرو رو هم به ولتاژ 5 وصل کرد یا نه

با سلام .. بلی نیاز است .. حتی اگر از ad استفاده نشود و پیامد های نویزی دارد و همچنین طبق دستور دیتاشیت باید نصب شود

14 ولت برای رگلاتور 5 ولت زیاد است و باید رگلاتور دو مرحله ای استفاده شود
                        و کاهش هرینه در اینچنین موارد اشتباه و غیر قابل جبران میتواند باشد
                        شما باید یک مدار اصولی تحویل بدهید حالا با هر هزینه ای
                        این سمبل کاری های ایرانی را کنار بگذارید
                        برای همین است که اجناس ایرانی خریدار ندارد
                        ما ایرانی ها از همه انتظار داریم بجز خودمان

دیدگاه

این قطعه تا یک آمپر توانایی جریان دهی داره، منتها چون ارجینال نیست، نمیشه روش حساب باز کرد . قطعه پیشنهادی LM2576 ، مدار هردو یکسان است . سلف باید از نوع بشکه ای باشد.
                          http://www.roboeq.ir/products/detail/%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%2 05%20%D9%88%D9%84%D8%AA%20LM2576T/
                          سلف این خوبه؟
                          http://www.roboeq.ir/products/detail/0303026/

این شماتیک رو ببندم چی؟

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط دیجت

با سلام .. بلی نیاز است .. حتی اگر از ad استفاده نشود و پیامد های نویزی دارد و همچنین طبق دستور دیتاشیت باید نصب شود

امکان جریان کشیدن بیشتر با این روش زیاده؟

فرمایش شما درست است
                          آخه خروجی میکرو به صورت متوالی و سریع 0 و 1 میشد
                          این دو چه فرقی دارن؟؟؟
                          مگه جفتشون بشکه ای نیستن؟؟؟

دیدگاه

شماتیکی که گذاشتید مشکلی نداره، فقط به خاطر داشته باشید که اگر جریان بالاتری نیاز دارید دیود 1N5819 را حذف و جای اون 1N5822 قرار بدید.
                            علاوه بر ظرفیت پارامتری که در سلف مهمه، قطر سیم و ابعاد هسته اون هستش، چون کل جریان خروجی شما از سلف میگذره و کوچک بودن سلف ممکنه باعث اشباع هسته و مشکلات دیگر بشه.
                            با توجه به جریان مورد نیاز شما، فکر میکنم همان سلف کوچک هم جواب کار را بدهد. بهترین راه تهیه آن و تست است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت

جدا؟
                              من تا حالا دقت نکرده بودم میشه این قسمت دیتاشیت رو بذارید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X