اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد ابر خارن ها super capacitor ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد ابر خارن ها super capacitor ؟

سلام
    راستی شارژ این سری از خازنها باید به آرامی صورت بگیره و جریان محدود بشه ویا مستقیم به منبع DC وصل بشه
    و فقط ولتاژ زیر یا برابر
    2.7 ولت باشه ؟ مداری برای شارژ سوپر خازن باید درنظر گرفته شود؟
    دشارژ باید به چه صورت باشه؟؟؟؟
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
      سلام
      راستی شارژ این سری از خازنها باید به آرامی صورت بگیره و جریان محدود بشه ویا مستقیم به منبع DC وصل بشه
      و فقط ولتاژ زیر یا برابر
      2.7 ولت باشه ؟ مداری برای شارژ سوپر خازن باید درنظر گرفته شود؟
      دشارژ باید به چه صورت باشه؟؟؟؟
      من با جریان 5 آمپر شارژش میکردم یکم گرم می شد. هرچند که به حرارت کمتر از باطری ها حساسن ولی بهتره خیلی داغ نشن. مدار محافظ دیدم برای اونایی که سری وصل میکنن میزارن که اورشارژنشن که توی خازن ها فقط ولتاژ حد اکثر مهمه که بیشتر نشه. دشارژ هم فقط داغش نکنی مشکل دیگه ای نیست تا تهش میتونی خالی کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx نمایش پست ها
        من با جریان 5 آمپر شارژش میکردم یکم گرم می شد. هرچند که به حرارت کمتر از باطری ها حساسن ولی بهتره خیلی داغ نشن. مدار محافظ دیدم برای اونایی که سری وصل میکنن میزارن که اورشارژنشن که توی خازن ها فقط ولتاژ حد اکثر مهمه که بیشتر نشه. دشارژ هم فقط داغش نکنی مشکل دیگه ای نیست تا تهش میتونی خالی کنی.
        سلام آروین خان .... ممنون که منو راهنمایی میکنید....
        آروین خان مگر خازن به اور شارژ حساس هستند...؟؟؟ خازنهای معمولی وقتی به برق DC وصل میشوند و
        ظرفیتشان کامل میشود...همانند عایق عمل کرده و دیگر شارژ قبول نمیکنند... اور شارژ هم مشکلی برایشان به وجود نمیاورد...

آروین امروز یک فکر دیگری کردم....اگر چیزی اشتباه گفتم بگو تا درستش کنم....
        بر اساس گفته های دوستان و شما در این تاپیک که نشتی و کاهش ولتاژ را در بلند مدت بیان کردید .... به نظر میرسد نمیتوان به عنوان باتری
        و برای شب تا صبح و زمان حدود 12 ساعت از این خازنها به عنوان باتری استفاده کرد و بهره گرفت.... پس من بیخیال استفاده از سلول خورشیدی
        شدم و فکر کردم که نیازی هم به سلول خورشیدی نیست .... یک آداپتور سوئیچینگ 5 ولت مثل آداپتورهای موبایل از سایت خریداری کنم و آن را
        با یک سوپر خازن 5.5 ولت 1 فاراد موازی کرده (قبل خازن یک دیود هم قرار میدهم برای ممانعت از بازگشت برق خازن به آداپتور در زمان قطعی برق...
        و خروجی خازن را به یک سوئیچینگ کاهنده بدهم و خروجی 1.5 ولت بگیرم و به ساعت بدهم ... و وقتی برق قطع شد فقط در همان
        زمان خازن برای ساعت انرژی تولید کند و ماکزیمم 2 ساعت قطعی برق خواهیم داشت که فکر کنم بتواند انرژی مورد نیاز ساعت را
        تو دو ساعت تامیین کند..... نظرت چیه آروین جان....؟؟؟؟

مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

آروین خان مگر خازن به اور شارژ حساس هستند...؟؟؟ خازنهای معمولی وقتی به برق DC وصل میشوند و
          ظرفیتشان کامل میشود...همانند عایق عمل کرده و دیگر شارژ قبول نمیکنند... اور شارژ هم مشکلی برایشان به وجود نمیاورد...

بر اساس گفته های دوستان و شما در این تاپیک که نشتی و کاهش ولتاژ را در بلند مدت بیان کردید .... به نظر میرسد نمیتوان به عنوان باتری
          و برای شب تا صبح و زمان حدود 12 ساعت از این خازنها به عنوان باتری استفاده کرد و بهره گرفت.... پس من بیخیال استفاده از سلول خورشیدی
          شدم و فکر کردم که نیازی هم به سلول خورشیدی نیست .... یک آداپتور سوئیچینگ 5 ولت مثل آداپتورهای موبایل از سایت خریداری کنم و آن را
          با یک سوپر خازن 5.5 ولت 1 فاراد موازی کرده (قبل خازن یک دیود هم قرار میدهم برای ممانعت از بازگشت برق خازن به آداپتور در زمان قطعی برق...
          و خروجی خازن را به یک سوئیچینگ کاهنده بدهم و خروجی 1.5 ولت بگیرم و به ساعت بدهم ... و وقتی برق قطع شد فقط در همان
          زمان خازن برای ساعت انرژی تولید کند و ماکزیمم 2 ساعت قطعی برق خواهیم داشت که فکر کنم بتواند انرژی مورد نیاز ساعت را

آقا سینا ،
          به نظرم استفاده از ماژول های کاهنده در بازار بدلیل مصرف جیان بسیار بالای اون منطقی نیست ،
          شما باید چیزی تهیه کنید که مصرف بی باری اون زیر چند میکرو آمپر باشه ، مثله دیود زنر :
          به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
          الکترونیک قدرت
          الکترونیک آنالوگ
          طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
          ---------------------BMCELEC@-------------------
          ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
          ---------------www.bmc-elec.com--------------
          ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni emeni نمایش پست ها
            آقا سینا ،
            به نظرم استفاده از ماژول های کاهنده در بازار بدلیل مصرف جیان بسیار بالای اون منطقی نیست ،
            شما باید چیزی تهیه کنید که مصرف بی باری اون زیر چند میکرو آمپر باشه ، مثله دیود زنر :

سلام جناب آقای حسینی عزیز .... با زحمتای ما ؟؟؟
            ممنون برای شماتیک .... پس شما میفرمایید در دیتا شیت این ماژولهای DC to DC که نوشته مثلا 95 درصد بازدهی....
            بیخودی هست .... تا این اندازه چینی ها دروغ گو شدند (البته از اول دروغ گو بودند).... چی بگم.....
            فهمیدم دیود 1n5819 را فرمودید چون افت ولتاژ دو سر این دیود از 1n4007 .... خیلی کمتر است و دلیل دیگر هم
            که فرمودید دیود مانع بازگشت برق خازن به پنل خورشیدی میشود....
            نکته ای در مورد شماتیکتون هست... به نظر شما نباید خازن را قبل از مقاومت و بعد از دیود قرار داد؟؟ یا من اشتباه میکنم

دیدگاه

ممنون برای شماتیک .... پس شما میفرمایید در دیتا شیت این ماژولهای DC to DC که نوشته مثلا 95 درصد بازدهی....
              بیخودی هست .... تا این اندازه چینی ها دروغ گو شدند (البته از اول دروغ گو بودند).... چی بگم.....
              فهمیدم دیود 1n5819 را فرمودید چون افت ولتاژ دو سر این دیود از 1n4007 .... خیلی کمتر است و دلیل دیگر هم
              نکته ای در مورد شماتیکتون هست... به نظر شما نباید خازن را قبل از مقاومت و بعد از دیود قرار داد؟؟ یا من اشتباه میکنم

سلام. دوست عزیز بحث سر بازدهی نیست بحث سر جریان دهی آیدله ینی اگه اینو وصل کنی به سوپر کپ بدون اینکه اون طرفش باری باشه همچیم جریانی میکشه. خود من سر همین قضیه با پنلم به مشکل خوردم چون جریان آیدلی که میکشه بالاس/ خازن اگه خالی باشه مثل شورت سرکت عمل میکنه اون مقاومت قبل خازن فکر میکنم برا اینه که جریان شارژ خازن محدود بشه

امیرحسین ضیا

دیدگاه

منظورم اور ولتاژ بود اشتباه نوشته بودم.

خوبه فقط نمیدونم چرا میخای این کار رو بکنی؟ چرا این ساعت اینقدر جریان مصرف میکنه که نمیتونه با باطری تغذیعه بشه؟ و بنظرم از باطری استفاده کنی بهتره .

دیدگاه

خوبه فقط نمیدونم چرا میخای این کار رو بکنی؟ چرا این ساعت اینقدر جریان مصرف میکنه که نمیتونه با باطری تغذیعه بشه؟ و بنظرم از باطری استفاده کنی بهتره .
                  سلام آروین جان
                  راستش را بخواهید ساعت در ویلای شمال پدرم است و چون دیر به دیر به آنجا میروند و باتری همیشه تمام میشود و سولفاته میکند...
                  پدرم گفت میتونی کاری کنی که راحت بشم که به فکر اول خورشیدی و بعد برق افتادم ولی برق در اون منطقه زیاد قطع میشود و ساعت
                  در بلند مدت (مثلا 6 ماه یک بار که میروند) با حساب من چند ساعتی عقب و جلو خواهد شد....
                  یک آپارتمان هم در اطراف تهران دارن که برای هوا خوری میروند....
                  آن هم همین مشکل را دارد و تهیه باتری در این دو مکان سخت و کیفیت باتری ها پایین است....
                  باتری شارژی هم قبلا برای خودم تست کردم که زود در چنین مواردی خراب خواهد شد....
                  گفت کاری کن من راحت بشم... باید براش درست کنم و چاره ای نیست.....

دیدگاه

مخلصم ،
                    صرفا بازده ملاک نیست ، جریان بی برای هم مهمه که برای این ماژول ها چیزی درحدود 4.5 میلی آمپر! نمودار بازده به مواردی زیادی مثله ولتاژ و جریان ورودی و خروجی بستگی داره ، مثلا این ماژول ها در جیان 1 آمپر بازده 95 درصد دارن، اما در 3 آمپر مثلا به 75 درصد میشه و یا در 100 میلی آمپر بازده آنها زیر 50درصد خواهد بود و همین ترتیب!

مورد بعد اینکه خازن اگر بعداز مقاومت قرار بگیره میتون ولتاژ دوسرش پایین تر میاد و میتونید یه خازن کوچکتر جایگزین کنید ، و علاوه بر اون مقاومت باعث افت ولتاژ بر اثر جریان های لحظه ای نمیشه .
                    البته اگر خازن رو قبل از مقاومت قرار بدید ، باید یه خازن در حد چند میکرو فاراد بعد مقاومت بزارید ،
                    مقاومتی که بنده قرار دادم جریان شارژ رو محدود میکنه و این از اتصال شدن خروجی آداپتور در مواقعی که خازن تخلیه هست جلوگیری میکنه ، شما میتونید مقدار این مقاومت رو کاهش بدید که از لحاظ سرعت شارژ بهتر و سریعتر میشه! مثلا میتونید این مقاومت رو تا 22 اهم (2 وات )هم کاهش بدید.
                    جدیدترین ویرایش توسط hoseyni emeni; ۱۰:۴۷ ۱۳۹۸/۰۳/۱۹.
                    به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                    الکترونیک قدرت
                    الکترونیک آنالوگ
                    طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                    ---------------------BMCELEC@-------------------
                    ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                    ---------------www.bmc-elec.com--------------
                    ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

سلام آروین جان
                      راستش را بخواهید ساعت در ویلای شمال پدرم است و چون دیر به دیر به آنجا میروند و باتری همیشه تمام میشود و سولفاته میکند...
                      پدرم گفت میتونی کاری کنی که راحت بشم که به فکر اول خورشیدی و بعد برق افتادم ولی برق در اون منطقه زیاد قطع میشود و ساعت
                      در بلند مدت (مثلا 6 ماه یک بار که میروند) با حساب من چند ساعتی عقب و جلو خواهد شد....
                      یک آپارتمان هم در اطراف تهران دارن که برای هوا خوری میروند....
                      آن هم همین مشکل را دارد و تهیه باتری در این دو مکان سخت و کیفیت باتری ها پایین است....
                      باتری شارژی هم قبلا برای خودم تست کردم که زود در چنین مواردی خراب خواهد شد....
                      گفت کاری کن من راحت بشم... باید براش درست کنم و چاره ای نیست.....
                      خوب باطری ها رو دربیارین از ساعت چی ؟ من همینکارو میکنم

دیدگاه

خوب باطری ها رو دربیارین از ساعت چی ؟ من همینکارو میکنم
                        این هم میشه.... خیلی کارهای دیگه هم میشه کرد
                        مثلا ساعت را جمع کنی و برای ماکزیمم دو تا 3 روز ... با ساعت موبایل کار کنی...
                        اما اینا قدیمین .... فکر میکنن باید ساعت داعما کوک باشه و دقیق و رو دیوار...
                        مثلا نمیدونی چقدر کلنجار رفتم تا تلفن ثابت برای ویلاشون نگیرن و موبایل
                        کارشونو راه میندازه....
                        من خودم اصلا از ساعت دیواری استفاده نمیکنم... تا گوشی دم دست هست
                        ساعت عقربه ای به چه درد میخوره.... با اون موتور پر سرو صداش در شب....

دیدگاه

این هم میشه.... خیلی کارهای دیگه هم میشه کرد
                          مثلا ساعت را جمع کنی و برای ماکزیمم دو تا 3 روز ... با ساعت موبایل کار کنی...
                          اما اینا قدیمین .... فکر میکنن باید ساعت داعما کوک باشه و دقیق و رو دیوار...
                          مثلا نمیدونی چقدر کلنجار رفتم تا تلفن ثابت برای ویلاشون نگیرن و موبایل
                          کارشونو راه میندازه....
                          من خودم اصلا از ساعت دیواری استفاده نمیکنم... تا گوشی دم دست هست
                          ساعت عقربه ای به چه درد میخوره.... با اون موتور پر سرو صداش در شب....
                          پس افتادی تو دردسر

دیدگاه

پس افتادی تو دردسر
                            دردسر نیست چالشه ....
                            خودمم بدم نمیاد از این کارا بکنم....
                            ---------------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط malekhosseini نمایش پست ها
                              با سلام به همه دوستان
                              در پایان نامه دکتری فیزیک من بر روی ابرخازنها کار کرده ام و خوشحال میشوم بخشی از مطالعاتم را در اختیار دوستان قرار دهم.
                              در مورد ابرخازن چند نکته را باید در نظر بگیرید.
                              ۱- جریان شارژ و دشارژ آنها میتواند بسیار بزرگ باشد پس چندان نگران کنترل جریان نباشید مگر اینکه سازنده اشاره ای کرده باشد.
                              ۲- ولتاژ دو سر آنها میتواند دقیقا تا ولتاژی که بر روی آنها نوشته شده است بالا برود و در این زمینه شباهتی با خازنها ندارند. اما با توجه شود که ولتاژ به هیچ وجه از این مقداربالاتر نرود.
                              3- در حالت سری باید برای هر خازن یک مدار کنترل ولتاژ قرار داد تا ولتاژ دوسر آن از محدوده مجاز خارج نشود. دلیل این امر این است که خازنهای موازی شده دقیقا دارای ظرفیت یکسانی نیستند پس تقسیم ولتاژ مطابق با آنچه شما فکر کرده اید اتفاق نخواهد افتاد.
                              4- دفعات شارژ و دشارژ انها بسیار زیاد است و معمولا بیش از چند صد هزار بار است و معمولا عمر آنها از دستگاهی که در آن بکار میروند بیشتر است.
                              5- برای جایگزینی بجای باتری مشکلی وجود ندارد بجز اینکه انرژی کل آنها از باتریهای لیتیمی کمتر است ولی توان آنها بسیار زیاد است. مثلا با همین خازنهایی که دوستمان خریده میتوان جوشکاری کرد.
                              6- میزان جریان نشتی آنها نسبت به باتریها زیاد است پس نمیتوانید امروز شارژ کنید و هفته بعد استفاده کنید. معمولا یا باید همیشه به شارژر متصل باشند و یا در طی زمان کمتر از یکی دو روز استفاده شوند
                              سلام من 6تا خازن 650 فاراد 2.7 ولت خریدم و می خوام از این خازن ها به عنوان باتری 12 ولت استفاده کنم ، کسی میتونه کمک کنه چجوری این خازن ها رو شارژ کنم ؟؟؟ شارژر چ جوری باید استفاده کنم ؟ :wacko:

-------------------اضافه شد------------------------------
                              سلام به همه دوستان و اساتید گرامی
                              مطالب بالا در تاپیکی دیگر در سایت حدود یک سال پیش قرار داده شده بود
                              به نظر من آموزنده بود.... و برای دوستان قرار دادم....
                              دوستان در تاپیک بالا حق دارند و برای جلوگیری از صدمه به منبع تغذیه شارژر
                              و جلوگیری از صدمه خوردن به صفحات خازن... باید شارژ خازن خالی سریع انجام نشود...
                              در صورت متصل کردن خازن به شارژ به صورت مستقیم ....به مانند اتصال کوتاه خواهد بود...
                              باید جریان ورودی (نه مانند باتری) کنترل شده و با ایک مدار محدود کننده جریان و ولتاژ انجام شود
                              دوستان مداری پیشنهادی دارند ؟؟؟؟

جدیدترین ویرایش توسط sina1359; ۱۱:۴۳ ۱۳۹۸/۰۳/۲۰.

دیدگاه

سلام دوستان
                                من چند روز پیش دو سوپر خازن از آفتاب رایانه سفارش دادم (چون فروشگاه سایت نداشت)
                                که هنوز به دستم نرسیده .... این چند روز داشتم بر روی ابر خازنها و روشهای مختلف شارژ آنها مطالعه میکردم
                                در این میان یک خازن الکترولیت معمولی 4500 میکرو فاراد را هم برداشتم و با ولتاژ 5.30 ولت شارژ کردم و در زمانهای
                                مختلف ولتاژ دو سر آن را ما مولتی متر اندازه گرفتم تا نشتی و افت ولتاژ آن اندازه گیری کنم...
                                نتیجه به صورت زیر بود و بد ندیدم تا برای دوستان هم قرار دهم...:
                                شروع 5.30 ولت
                                یک ساعت بعد 4.7 ولت
                                دو ساعت بعد 4.5 ولت
                                سه ساعت بعد 4.3 ولت
                                12 ساعت بعد 4 ولت
                                24 ساعت بعد 3.8 ولت
                                36 ساعت بعد 3.78 ولت
                                48 ساعت بعد 3.70 ولت
                                60 ساعت بعد 3.66 ولت
                                72 ساعت بعد 3.61 ولت
                                84 ساعت بعد 3.54 ولت....

نتیجه گیری : ابتدا و در ساعات ابتدایی افت ولتاژ زیا و با سرعت بالاتری انجام میشد...
                                اما هر چه ولتاژ کمتر شد این سرعت نشتی کمتر شده که در اواخر کار به 0.1 ولت در 12 ساعت رسیده....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X