سلام دوستان
من چند روز پیش دو سوپر خازن از آفتاب رایانه سفارش دادم (چون فروشگاه سایت نداشت)
که هنوز به دستم نرسیده .... این چند روز داشتم بر روی ابر خازنها و روشهای مختلف شارژ آنها مطالعه میکردم
در این میان یک خازن الکترولیت معمولی 4500 میکرو فاراد را هم برداشتم و با ولتاژ 5.30 ولت شارژ کردم و در زمانهای
مختلف ولتاژ دو سر آن را ما مولتی متر اندازه گرفتم تا نشتی و افت ولتاژ آن اندازه گیری کنم...
نتیجه به صورت زیر بود و بد ندیدم تا برای دوستان هم قرار دهم...: شروع 5.30 ولت
یک ساعت بعد 4.7 ولت
دو ساعت بعد 4.5 ولت
سه ساعت بعد 4.3 ولت
12 ساعت بعد 4 ولت
24 ساعت بعد 3.8 ولت
36 ساعت بعد 3.78 ولت
48 ساعت بعد 3.70 ولت
60 ساعت بعد 3.66 ولت
72 ساعت بعد 3.61 ولت
84 ساعت بعد 3.54 ولت....
نتیجه گیری : ابتدا و در ساعات ابتدایی افت ولتاژ زیا و با سرعت بالاتری انجام میشد...
اما هر چه ولتاژ کمتر شد این سرعت نشتی کمتر شده که در اواخر کار به 0.1 ولت در 12 ساعت رسیده....
دلیلش اینه که مقاومت دو سر مولتی متر ثابته و خب جریان این وسط داره میاد پایین و تلفات مقاومت مولتی متر کاهش پیدا میکنه به مرور با کاهش ولتاژ( همچنین این راه مناسب اندازه گیری نشتی نیست چون مقاومت مولتی متر مشخص نیست)
دلیلش اینه که مقاومت دو سر مولتی متر ثابته و خب جریان این وسط داره میاد پایین و تلفات مقاومت مولتی متر کاهش پیدا میکنه به مرور با کاهش ولتاژ( همچنین این راه مناسب اندازه گیری نشتی نیست چون مقاومت مولتی متر مشخص نیست)
به هرحال یه بار کمی باید باشه تا ولتاژ کاذب حذف بشه؟ من منظورتو نفهمیدم از مشکل روش اندازه گیری
به هرحال یه بار کمی باید باشه تا ولتاژ کاذب حذف بشه؟ من منظورتو نفهمیدم از مشکل روش اندازه گیری
دقیقا این بار کم مقاومت هواست! فکر میکنم مقاومت هواکمتر از مقاومت دی الکتریک باشه بنابراین خالی شدن بیشتر به دلیل مقاومت هوا رخ میده و در هوای مرطوب بیشترین تخلیه و در خلا کمترین تخلیه رو داریم.
مقاومت دو سر ولتمتر باید با مقاومت هوا (در فاصله ی دو قطب) (و مقاومت دی الکتریک)مقایسه بشه
دقیقا این بار کم مقاومت هواست! فکر میکنم مقاومت هواکمتر از مقاومت دی الکتریک باشه بنابراین خالی شدن بیشتر به دلیل مقاومت هوا رخ میده و در هوای مرطوب بیشترین تخلیه و در خلا کمترین تخلیه رو داریم.
مقاومت دو سر ولتمتر باید با مقاومت هوا (در فاصله ی دو قطب) (و مقاومت دی الکتریک)مقایسه بشه
با سلام به همه دوستان
3- در حالت سری باید برای هر خازن یک مدار کنترل ولتاژ قرار داد تا ولتاژ دوسر آن از محدوده مجاز خارج نشود. دلیل این امر این است که خازنهای موازی شده دقیقا دارای ظرفیت یکسانی نیستند پس تقسیم ولتاژ مطابق با آنچه شما فکر کرده اید اتفاق نخواهد افتاد.
سلام دوستان واساتید گرامی
به نظر من این مورد سوم دوست عزیزمان که در حالت سری کردن باید هر خازن ایزله از دیگری باشد
کاملا درست است و در فیلمهای یوتوبی و نمونه های قابل فروش در علی اکسپرس... به همین صورت است ولی
فکر نکنم به دلیل این که ممکن است ولتاژ در سری کردن به یک خازن زیاد برسد و به دیگری کم.... فکر کنم
این ایزولاسیون به دلیل دیگری باشد (مثلا کاهش نیافته میزان ظرفیت خازن در حالت سری شده...)
خود شرکتهای سازنده در مدلهای 5.5 ولتی خودشون دو خازن را بدون هیچ مداری سری میکنند...
---------------اضافه شد-------------------------
راستی آروین جان خازنها به دستم رسید ... یکی 5.5 ولت 4 فاراد
و دیگری 2.7 ولت 100 فاراد بود که دو عدد 2.7 ولت 100 فاراد گرفتم
و آنها را با هم سری کردم و حاصل 5.4 ولت 50 فاراد شد....
خلاصه این سری از خازنها تا جایی که من فهمیدم بعد از شارژ با ولتاژ ماکزیمم
تست ولتاژ حدود نصف میزان شارژ را نشان میدهد ... مثلا 2.7 ولت 1.5 ولت در
همان ابتدای شارژ (بعد از جدا شدن ار شارژ) نشان میدهد و 5.5 ولت حدود 2.5 ولت..
اما این ولتاژ را حفظ میکند... کاهش بسیار کم است....
عکس دو مدلی که خریدم را قرار میدهم ..... سوالی بود بفرمایید....
به نظر من این مورد سوم دوست عزیزمان که در حالت سری کردن باید هر خازن ایزله از دیگری باشد
کاملا درست است و در فیلمهای یوتوبی و نمونه های قابل فروش در علی اکسپرس... به همین صورت است ولی
فکر نکنم به دلیل این که ممکن است ولتاژ در سری کردن به یک خازن زیاد برسد و به دیگری کم.... فکر کنم
این ایزولاسیون به دلیل دیگری باشد (مثلا کاهش نیافته میزان ظرفیت خازن در حالت سری شده...)
خود شرکتهای سازنده در مدلهای 5.5 ولتی خودشون دو خازن را بدون هیچ مداری سری میکنند...
این هم رابطه سری و موازی کردن ابر خارنها که دوستمون در پیغام خصوصی پرسیده بودند:
سری و موازی کردن ابرخازنها
ولتاژ:اتصال سری: با سری کردن خازنها ولتاژ آنها به تعداد خازنها زیاد می شود.
به عنوان مثال 4 سلول 2.7 ولت به صورت سری، ولتاژی برابر با 10.8 دارد.
اتصال موازی: اتصال موازی تأثیری روی ولتاژ ندارد.
به عنوان مثال 4 سلول 2.7 ولت به صورت موازی، ولتاژی برابر با 2.7 ولت دارد. خازن:اتصال سری: با سری کردن خازنها، خازن معادل نسبت به تعداد خازنها کم می شود. C_tot=C_cell/n مثال: 4 خازن 10 فاراد برابر با 2.5 فاراد می شود. اتصال موازی: با موازی کردن خازنها، خازن معادل نسبت به تعداد خازنها زیاد می شود. C_tot=C_cell/n مثال: 4 خازن 10 فاراد برابر با 40 فاراد می شود.
این هم رابطه سری و موازی کردن ابر خارنها که دوستمون در پیغام خصوصی پرسیده بودند:
سری و موازی کردن ابرخازنها
ولتاژ:اتصال سری: با سری کردن خازنها ولتاژ آنها به تعداد خازنها زیاد می شود.
به عنوان مثال 4 سلول 2.7 ولت به صورت سری، ولتاژی برابر با 10.8 دارد.
اتصال موازی: اتصال موازی تأثیری روی ولتاژ ندارد.
به عنوان مثال 4 سلول 2.7 ولت به صورت موازی، ولتاژی برابر با 2.7 ولت دارد. خازن:اتصال سری: با سری کردن خازنها، خازن معادل نسبت به تعداد خازنها کم می شود. C_tot=C_cell/n مثال: 4 خازن 10 فاراد برابر با 2.5 فاراد می شود. اتصال موازی: با موازی کردن خازنها، خازن معادل نسبت به تعداد خازنها زیاد می شود. C_tot=C_cell/n مثال: 4 خازن 10 فاراد برابر با 40 فاراد می شود.
بهتره وقتی سری میکنی بالانس شارژشون کنی چون ظرفیت ها دقیقا برابر نیست و پس از چند بار شارژ و دشارژ آنبالانس میشن/ مگر اینکه تا 0 ولت دیسشارژ کنین
دردود بر آقا سینا ، دل رو به دریا زدی. مدار پیشنهادی بنده رو بستی که ببینی چه حالتی داره؟!
راجع به بالانس هم بگم که اگر جریان شارژ محدود شده باشه با یه زنر 2.7 ولت دوسر هر خازن میتونی ولتاژ رئ بالانس کنی و اورولتاژ جلوگیری کنی
به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
الکترونیک قدرت
الکترونیک آنالوگ
طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
---------------------BMCELEC@-------------------
------------www.hoseyniemeni.ir-----------
---------------www.bmc-elec.com--------------
---------------www.bmc-elec.ir--------------
دردود بر آقا سینا ، دل رو به دریا زدی. مدار پیشنهادی بنده رو بستی که ببینی چه حالتی داره؟!
راجع به بالانس هم بگم که اگر جریان شارژ محدود شده باشه با یه زنر 2.7 ولت دوسر هر خازن میتونی ولتاژ رئ بالانس کنی و اورولتاژ جلوگیری کنی
آقا دیود زنر 4.2 ولت هم داریم آمپر بالا که اینهمه سر شارژ باتری لیتیوم یون و طراحی BMS زجر نکشیم؟(منظور اینکه مشکلی بوجود نمیاد(مقاومت قبلش بذاریم که جریان زیاد از دیود عبور نکنه)؟!)
این هم میشه.... خیلی کارهای دیگه هم میشه کرد
مثلا ساعت را جمع کنی و برای ماکزیمم دو تا 3 روز ... با ساعت موبایل کار کنی...
اما اینا قدیمین .... فکر میکنن باید ساعت داعما کوک باشه و دقیق و رو دیوار...
مثلا نمیدونی چقدر کلنجار رفتم تا تلفن ثابت برای ویلاشون نگیرن و موبایل
کارشونو راه میندازه....
من خودم اصلا از ساعت دیواری استفاده نمیکنم... تا گوشی دم دست هست
ساعت عقربه ای به چه درد میخوره.... با اون موتور پر سرو صداش در شب....
چند سال قبل به فکرم افتاد که باطری ساعت رو شارژی کنم (از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست) ولی هر راهی به نظرم رسید یه عیبی داشت مخصوصا هم که جریان مصرفی خیلی کمه و مدارای تبدیل ولتاژ (حداقل اونایی که دسترسی دارم) مصرف خودشون چند برابر مصرف ساعته ..
منصرف شدم تا یه روز که باطری ساعت تموم شده بود و شدیدا دچار تنبلی بودم گفتم چی میشه با یه مقاومت و خازن یه ولتاژ حدودی بسازم چون ساعت هم همیشه کار میکنه و نمیذاره ولتاژ خازن بره بالا
یه ساعت اضافی داشتم آوردم و یه باطری از پاور بانک خراب که باید حدودا 2600 میلی آمپرساعت باشه رو شارژ کردم و به یه پتانسیومتر 10 کیلو وصل کردم به ساعت .. چند باری هم وسط کار 4 ولت وصل شد به ساعت ولی خوشبختانه نسوخت .. پتانسیومتر رو طوری تنظیم کردم که حدودا1.7 یا 1.8 ولت تنظیم شد
الان 3 ماه گذشته ولتاژ باطری از 4 ولت اومده روی 3.68 و ولتاژ دو سر ساعت 1.6 ولته
زندگی پر ز وجود است ولی ..
ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...
چند سال قبل به فکرم افتاد که باطری ساعت رو شارژی کنم (از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست) ولی هر راهی به نظرم رسید یه عیبی داشت مخصوصا هم که جریان مصرفی خیلی کمه و مدارای تبدیل ولتاژ (حداقل اونایی که دسترسی دارم) مصرف خودشون چند برابر مصرف ساعته ..
منصرف شدم تا یه روز که باطری ساعت تموم شده بود و شدیدا دچار تنبلی بودم گفتم چی میشه با یه مقاومت و خازن یه ولتاژ حدودی بسازم چون ساعت هم همیشه کار میکنه و نمیذاره ولتاژ خازن بره بالا
یه ساعت اضافی داشتم آوردم و یه باطری از پاور بانک خراب که باید حدودا 2600 میلی آمپرساعت باشه رو شارژ کردم و به یه پتانسیومتر 10 کیلو وصل کردم به ساعت .. چند باری هم وسط کار 4 ولت وصل شد به ساعت ولی خوشبختانه نسوخت .. پتانسیومتر رو طوری تنظیم کردم که حدودا1.7 یا 1.8 ولت تنظیم شد
الان 3 ماه گذشته ولتاژ باطری از 4 ولت اومده روی 3.68 و ولتاژ دو سر ساعت 1.6 ولته
کارشما کاملا اقتصادیه چون از قطعات دور انداختنی استفاده کردی ، از .ن کره گرفتی
مصرف مدار شما چقدره؟
دیدگاه