اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با مدار تاخیری 555 ؟!!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با مدار تاخیری 555 ؟!!

نوشته اصلی توسط tiranoid نمایش پست ها
    این چند کار رو انجام بدید بعد نتیجه رو بگید:

• یه مقاومت به تغذیه مدار وصل کنید. یه پایه ش به مثبت یه پایه ش به منفی. بین 4.7 تا 15 کیلو اهم. مثلا 4.7 کیلواهم. اگر بخواید میتونید یه ال ای دی + یه مقاومت 1 کیلواهم بذارید. انگار صرفا میخواید برای نشون دادن وصل بودن تغذیه استفاده کنید. اگر میخواید خازن با مدار موازی کنید برای تغذیه پایدارتر باز هم مشکلی نداره میتونید وصل کنید. موازی میشه با همین مقاومت
      کاربرد مقاومت خالی یا مقاومت به همراه ال ای دی، صرفا بلیدره. با قطع شدن تغذیه ضمانت میکنه که خطوط هم پتانسیل میشن و 555 ریست میشه.
    • حتما مقاومت 100 نانوفاراد متصل به پایه 5 رو کاهش بدید.10 نانوفاراد و هرچیزی کمترش خوبه. حتا اگر مجبور شدید خالی بذارید. ولی 100 نانو فاراد رو بردارید.
    • پایه ریست (4) رو مقاومتش رو کاهش بدید. یا مستقیم وصل کنید، یا یه مقدار ناچیزی بذارید.
    موارد بالا رو انجام دادم نتیجه نداد ! ...جالب اینجاست که چرا وقتی با پروتئوس هم شبیه سازی میکنم مشکل داره ، یعنی منابع تفذیه داخل پروتئوس هم خازن بافر یا همون خازن الکترولیتی داره !!
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

الان رو بردبورد بستم متوجه مشکل شدم. به نتیجه رسیدم اطلاع میدم
      جدیدترین ویرایش توسط tiranoid; ۱۲:۳۷ ۱۳۹۹/۰۲/۰۳.
      Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

الان رو بردبورد بستم متوجه مشکل شدم. به نتیجه رسیدم اطلاع میدم
        سلام آقای مهندس به نتیجه ای رسیدید ؟
        خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
          سلام آقای مهندس به نتیجه ای رسیدید ؟
          بله. علتش همون خالی نشدن خازن تریگر (متصل به پایه 2، سمت چپ ترین خازن) بود. برای تست کردن این مشکل، میتونید تو حالتی که مدارتون کار نمیکنه (یعنی تغذیه رو خاموش کردید و روشن کردید ولی میبینید دستگاه کار نکرده) خازن رو از مدار خارج کنید، اتصال کوتاهش کنید که خالی بشه و دوباره بذارید سر جاش (میتونید سرجاش هم با پنس پایه هاشو به هم وصل کنید). میبینید که مدار روشن میشه.
          راه حل ؟
          موقع خاموش شدن باید تغذیه مدار کاملا صفر بشه تا تریگر بتونه تخلیه بشه. اگر یه خازن بافر تو مدار بشه خازن تخلیه نمیشه. من پروژه شما رو با یه شارژر موبایل انجام میدادم. موقعی که فقط کابل رو جدا میکردم همونطور که خودتونم گفتید مدار درست کار میکرد. ولی اگر کابل رو وصل میذاشتم و بجاش شارزر رو از پریز جدا میکردم اینطور میشد.
          باز هم مث همون ابتدا متوجه شدم تقصیر خازن بافر بزرگیه که منبع داره.وقتی که LED و مقاومت وصل کردم دو سر منبع که از وضعیت تغذیه مطلع بشم، نزدیک 15 ثانیه طول میکشید تا خاموش بشه و تازه هنوز هم صفر کامل نمیشد. صفر کامل یعنی هم پتانسیل.
          اومدم یه مقاومت سری نصب کردم (اینم تو راه حل ها گفته بودم ولی مقدارشو زیاد گفته بودم). الان از مقادیر 1 کیلواهم و 680 اهم و حتا 220 اهم استفاده کردم. بدیش اینه که همیشه یه بار اضافی دارید که داره 5 تا 25 میلی آمپر میکشه.خوبیش اینه که مدار ریست میشه به هر حال.
          سخن کوتاه، نقشه ی من که کار میکنه الان اینه :
          با مقاومت 680 اهم رو تغذیه 5 ولت نزدیک 12 ثانیه بعد مدار آماده تریگر بعدی میشه.

با مقاومت 680 اهم، تقریبا همیشه 7 میلی آمپر هدر میره. سعی کنید کم کم مقدار رو بیشتر کنید یا مصرف کننده های دیگه مث LED های نشانگر ولتاژ و اینا اضافه کنید که اتلاف بیخودی مدار کمتر بشه. زمان تریگر هم کمی طولانی تر میشه که با توجه به کاربرد مدار، ناخواسته نیست.

جدیدترین ویرایش توسط tiranoid; ۱۱:۲۵ ۱۳۹۹/۰۲/۰۷.

دیدگاه

بله. علتش همون خالی نشدن خازن تریگر (متصل به پایه 2، سمت چپ ترین خازن) بود. برای تست کردن این مشکل، میتونید تو حالتی که مدارتون کار نمیکنه (یعنی تغذیه رو خاموش کردید و روشن کردید ولی میبینید دستگاه کار نکرده) خازن رو از مدار خارج کنید، اتصال کوتاهش کنید که خالی بشه و دوباره بذارید سر جاش (میتونید سرجاش هم با پنس پایه هاشو به هم وصل کنید). میبینید که مدار روشن میشه.
            راه حل ؟
            موقع خاموش شدن باید تغذیه مدار کاملا صفر بشه تا تریگر بتونه تخلیه بشه. اگر یه خازن بافر تو مدار بشه خازن تخلیه نمیشه. من پروژه شما رو با یه شارژر موبایل انجام میدادم. موقعی که فقط کابل رو جدا میکردم همونطور که خودتونم گفتید مدار درست کار میکرد. ولی اگر کابل رو وصل میذاشتم و بجاش شارزر رو از پریز جدا میکردم اینطور میشد.
            باز هم مث همون ابتدا متوجه شدم تقصیر خازن بافر بزرگیه که منبع داره.وقتی که LED و مقاومت وصل کردم دو سر منبع که از وضعیت تغذیه مطلع بشم، نزدیک 15 ثانیه طول میکشید تا خاموش بشه و تازه هنوز هم صفر کامل نمیشد. صفر کامل یعنی هم پتانسیل.
            اومدم یه مقاومت سری نصب کردم (اینم تو راه حل ها گفته بودم ولی مقدارشو زیاد گفته بودم). الان از مقادیر 1 کیلواهم و 680 اهم و حتا 220 اهم استفاده کردم. بدیش اینه که همیشه یه بار اضافی دارید که داره 5 تا 25 میلی آمپر میکشه.خوبیش اینه که مدار ریست میشه به هر حال.
            سخن کوتاه، نقشه ی من که کار میکنه الان اینه :
            با مقاومت 680 اهم رو تغذیه 5 ولت نزدیک 12 ثانیه بعد مدار آماده تریگر بعدی میشه.

با مقاومت 680 اهم، تقریبا همیشه 7 میلی آمپر هدر میره. سعی کنید کم کم مقدار رو بیشتر کنید یا مصرف کننده های دیگه مث LED های نشانگر ولتاژ و اینا اضافه کنید که اتلاف بیخودی مدار کمتر بشه. زمان تریگر هم کمی طولانی تر میشه که با توجه به کاربرد مدار، ناخواسته نیست.

ممنون مهندس جان ... ولی یه بحثی من همین مقاومت R4 که مقدارش 680 اهم است رو قبلا با یک LED قرار دادم و مشکل حل نشد ، اما بدون LED چک نکردم .

دیدگاه

بدون LED هم تست کردم فرقی نکرد ! حتی مقدار مقاومت 680 اهم رو هم بالاتر بردم تا 1 کیلو

دیدگاه

بدون LED هم تست کردم فرقی نکرد ! حتی مقدار مقاومت 680 اهم رو هم بالاتر بردم تا 1 کیلو
                حتما بعد از مدت چند ثانیه، مدار ریست میشه به این ترتیب. برای شما فقط ممکنه زمانش بیشتر باشه. مثلا یه دقیقه. من امروز اگه وقت شد فیلم میگیرم از کار.

دیدگاه

حتما بعد از مدت چند ثانیه، مدار ریست میشه به این ترتیب. برای شما فقط ممکنه زمانش بیشتر باشه. مثلا یه دقیقه. من امروز اگه وقت شد فیلم میگیرم از کار.
                  مهندس جان من گذاشتم سه دقیقه هم گذشت بعد اومدم دوباره دکمه منبع تغذیه رو زدم مدار کار نکرد ! چند بار روشن و خاموش کردم پشت سرهم دیدم مدار کار کرد ! به هر حال باید بعد از 3 دقیقه مدار ریست شده باشه ، لطفا فیلمش رو بذارید

دیدگاه

مهندس جان من گذاشتم سه دقیقه هم گذشت بعد اومدم دوباره دکمه منبع تغذیه رو زدم مدار کار نکرد ! چند بار روشن و خاموش کردم پشت سرهم دیدم مدار کار کرد ! به هر حال باید بعد از 3 دقیقه مدار ریست شده باشه ، لطفا فیلمش رو بذارید
                    With pCloud's unique Download Link feature you can share files with everyone. Click to download. Join pCloud.com and get up to 20GB FREE cloud storage.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X