اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد ساخت آمپلی فایر 1200 وات برای ساب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در مورد ساخت آمپلی فایر 1200 وات برای ساب

راستی دوستان یه سوالی داشتم کدومتون تا حالا به یک موزیک با قدرت 100 وات گوش داده اید؟؟؟ :NO: :NO:
    خوب معلومه هیچ کدوم چون تو 100وات قدرت موزیک : موزیک نیست بلکه صدای هواپیمای جته
    یادم میاد در ایام ا... هنرجوئی تو کتاب آز مخابرات یه مبحثی بود در مورد سیستم PA که در اونجا واسه هر متر
    مکعب از حجم اتاق حدود 0.3وات توان حساب کرده بود یعنی واسه یه سالن 150متری با 3 متر ارتفاع 150 وات کافیه
    حال واسه یدونه اتاق 12 متری 20وات آزار دهنده است :sad: :sad: :sad:
    یعنی قدرت یک آمپلی بر حسب نیاز وکاربرد انتخاب میشه
    پس بیایید در وقت . اعصاب .و مهمتر در هزینه صرف جوئی کنیم والکی پول خرج نکنیم :applause: :applause:
    [move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
    [/move]

دیدگاه

کاملاً حق با شماست و فرمول جالبی هم ارائه کردید. برای من که جالب بود. ولی یک نکته هست و اونم اینه که وقتی شما نیاز به 20 وات صدا دارید اگه به جای یه آمپلی 25 یا 30 وات از یه آمپلی 80 وات استفاده کنید و اون رو رو توان کم تا محدوده همون 20 وات تنظیم کنید هم راندمان بالایی خواهید داشت هم به مراتب کیفیت و وضوح بیشتری در صدا حس میکنید. ولی در مجموع موافقم . اینکه برخی از دوستان دنبال آمپلی چند صد واتی برای خودرو یا فضای کوچک هستند خیلی منطقی نیست. به قول شما 100 وات واقعی میشه هواپیما. و از همه مهمتر فقط قدرت آمپلی ملاک نیست. شما بگرد باندی پیدا کن که 100 وات صدا بده. نه اینکه 100 وات رو تحمل بکنه. اگه پیدا کردید؟؟
      خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

تقصیر این وات های PMPO و این واتهای ماکزیمم هست که اعداد نجومیش الکی مثل علف هرز روی سیستمهای صوتی سبز شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen++
          تقصیر این وات های PMPO و این واتهای ماکزیمم هست که اعداد نجومیش الکی مثل علف هرز روی سیستمهای صوتی سبز شده
          آقا این بیچاره ها تقصیری ندارند oo:
          تقصیر از ماست که زود گول می خورییم :sad: :sad:
          راجع به استفاده از 1/2 یا 1/3 توان نامی آمپلی که ashk عزیز فرمودند باید بگم که در مورد کیفیت حق با شماست اما راندمان جالب نیست :cry2:
          چون اگه یه نگاه به منحنی راندمان آمپلی ها بیاندازیم متوجه این موضوع می شویم :read: اما کی به کیه با این برق مفت من دلم میخواد از
          کلاس a استفاده کنم یعنی حداکثر با 20 درصد راندمان :mrgreen:
          در مورد بلنگو هم پیشنهاد می کنم که به کمک دانشمندان جوان ایرانی((( made in china))) یک بلنگو ی آماتوری ( همه چیز آماتوری شو دیده بودیم به غیر از این )بسازیم و هوا !! :mrgreen: ببخشید راه اندازی کنیم و چشم این چشم بادامی ها رو در بیاریم تا دیگه با pmpo به ما پز ندهند :wow:
          [move]

[/move]

دیدگاه

در مورد راندمان باید عرض کنم که منظورم راندمان کلاسهای مختلف نبود. وگر نه حق باشماست. البته در آمپلیفایر کسی زیاد به فکر بازده نیست. مگر در خودرو.ولی اگه از کلاسهای بالاتر استفاده میشه بیشتر مسئله قیمت و اندازه و .... است.
            ولی اگه یه آمپلی کلاس AB و 25 وات روی 20 وات و یه آمپلی 80 وات کلاس AB رو روی همون 20 وات تنظیم کنید میبینید که راندمان 80 وات بیشتره. حرارت کمتر و صدای بهتر. ولی طبعاً مدار بزرگتر و گرونتر در میاد. وگرنه با توجه به لگاریتمی بودن شنوایی گوش انسان باید آمپلیفایر ها با فواصلی مثل 10 وات - 100 وات -1000 وات .... طراحی میشدند. چون به لحاظ تشخیص قدرت گوش انسان فرق چندانی بین 50 وات با 200 وات حس نمیکنه .علت این وجود این توانهای مختلف همینه.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

البته بحث توان هم مثل مهریه میمونه ؛ کی داده ، کی گرفته :mrgreen:

به نظر شما چطور میشه از روی ولتاژ کاری امپلیفایر ( مثلا دوبل 30 ولت) به توانش پی برد ، البته اگر امپدانس رو هم داشته باشیم که نداریم !

دیدگاه

راستش من هنوز چیزی که بشه باهاش ثابت کرد که یه مدار به صورت تئوری چقدر توان داره پیدا نکردم و فقط به طور تجربی وحدس و گمان پی به واقعی بودن یا نبودن اون میبرم. مثلاً همین 800 واتی که تازه ساختم شاید 500 وات باشه . شایدم 700 وات. چیزی نیست که بشه با گوش و شنیدن بهش پی برد. معمولاً طبقات اولیه ورودی نقش مهمی ایفا میکنند و از طرفی باید مدار رو زیر بارهای سنگین قرار داد تا فهمید چند مرده حلاجه. من همین 800 وات رو با سه تا ترانس با کلی مکافات برای 2-3 ساعت راه انداختم.با 12 باند 16 اهم که موازی شده بودند. خوب کاملاً واضح بود ترانسها حریفش نبودند و زیر بار دچار افت ولتاژ میشدند. با توجه به وات مجموع تغذیه میشد فهمید که اگه 800 وات نباشه به راحتی 600 وات هست . چون من 600 وات توان بهش داده بودم ولی led های تغذیه توی پیک کم نور میشد که حاکی از افت ولتاژ شدید بود. ولی مدار خیلی راحت و بدون فشار کار میکرد.
                با ولتاژ نمیشه پی به توان برد. چون خیلی از آمپلیها با جریان بالا کار میکنند. ولی معمولاً آمپلیهای ولاژ بالا توان بالاتری دارند. ولی آنچه مسلمه اینه که هر چی ولتاژ اون بالا باشه دامنه خروجی بیشتر و صدا وضوح بالاتری داره و مدار دیرتر به اشباع میره و از طرفی مسیرهای طولانی رو بهتر جواب میده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                  البته بحث توان هم مثل مهریه میمونه ؛ کی داده ، کی گرفته :mrgreen:

به نظر شما چطور میشه از روی ولتاژ کاری امپلیفایر ( مثلا دوبل 30 ولت) به توانش پی برد ، البته اگر امپدانس رو هم داشته باشیم که نداریم !

حداکثر قدرت در کلاس ab در بهترین شرایط و با تغذیه متقارن برابراست با p=(2Vcc-2)^2/8R
                  که واسه دوبل 30ولت با بلندگوی 4 اهمی حداکثر 105وات و واسه 2 اهم 210 وات در می آد
                  واسه کلاس H و d فرمول خاصی ندیدم اما واسه stk428-640 مشخصات زیر آمده
                  Specifications
                  Outputs: 200 W × 2 channels (4 Ω, THD = 10%)
                  Supply voltage: ±40 V
                  High efficiency: output power efficiencies of 95% (8 Ω, 100 W) and 89% (4 Ω, 100 W
                  اوایل هم یدونه مدار کلاس d استریو دیده بودم (گسسته )که از لحاظ کیفیت حرف نداشت
                  و ناشناس ترین قطعه اش آی سی گیت درایو بود که 2~3 تومن قیمت داره اما
                  تنظیم مدار (اسیلاتور دندانه اره ای و نمونه بردار ) اسیلوسکوپ نر می خواهد و مرد کهن :angry:
                  [move]

[/move]

دیدگاه

کلاس D فرمول خاصی نداره :mrgreen:

چون وقتی سوئیچ ها روشن میشوند ، ولتاژ مستقیما روی بلندگو میوفته ، فقط مقاومت فیلتر LPF و Rds On هست که سر راهشه و اونم خیلی زیاد نیست..

یعنی P=V^2/R

منم با یکی از دوستام میخواستیم بسازیم ، اما چون اسکوپ نداشتیم بی خیال شدیم فعلا..

دیدگاه

ضمن تشکر کاش منبع فرمول رو هم میفرمودید. آخه واسه من یه سوال پیش اومده. اونم مسئله جریانه. یعنی وات ترانس.
                      در واقع با این اوصاف ما در هیچ آمپلیفایر 100 واتی(AB) نباید ترانس 30 ولت متقارن با بیش از 2.5 آمپر رو ببینیم؟؟

دیدگاه

سلام دوستان میدونم نبش قبر کردم و این تاپیک بیش از 120 روزه پست جدید نداشته
                        تنها دلیل عضو شدن من هم اینه
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41400.0

ولی خوب وقتی این تاپیکو دیدم خواستم یه چیزی به دوستانه اهل الترونیک بگم نمیدونم او 20 واتی که شما میگی میترکونه چیه ولی خوب من کارم سیستم صوتی ماشین از اونجایی که واحد قدرت صدای واقعی سیستم صوتی چه خانگی چه ماشین rms هست و وات حداکثر یا همون پیک پاور ((peak power)) هست که هیچکی بهش دقت نمیکنه

حالا در مورد rms ،الان 2تا سابهای من هر کدوم 600 وات rms هستند ((کیکر ال5)) و با یه آمپ 1500 وات مونو با وضیعت برق نسبتاً مناسب 1000 تا 1200 rms بهشون میدم ، مدل آمپ : pcx1500d
                        حالا اون واتی که شما میگی 20 وات فکر کنم با برق 220 تقضیه میشه ولی آمپ ماشین با برق 12ولت ((فکر کنم))
                        ولی خوب توانهای واتی تو ماشین خیلی بالاست که باندها تو رنج 60 rms الی 150 rms هست ((بیشتر هم هست ولی معمول ایناست))
                        و سابها از 200 rms تا بره به بالا ((10000 rms هم هست یکی از مدل های گرند زیرو))

چون 20 وات میشه باندهای فابریک پراید ((اگه واحدتون rms باشه))

دیدگاه

بله. اگر به نوشتارها بسنده کنیم حق با شماست. ولی مشکل اینجاست که این واتهای rms هم تبلیغاتی شده. مثلاً من خودم یه آمپلی jbl که روش قید شده بود 1500 وات RMS رو باز کردم. 4 تا آمپلی داشت که هر کدو خودش رو میکشت 150 وات میداد.
                          یه آمپ 1500 وات واقعی با تغذیه 220 وزنش معادل یه دستگاه جوش کوچیک هستش و در ماشین هم علیرغم استفاده از سوئیچینگ باز هم جسته بزرگی خواهد داشت.
                          وات روی سابها وبلندگو ها هم تجاری شده و اکثراً بزرگنمایی شده . البته در مارکها معتبر معمولاً توان تحمل رو روی ساب یا باند مینویسند نه توانی که میتونه ایجاد کنه.
                          در برخی آمپها هم وات مصرفی رو قید میکنند. مثلاً1000 وات که برابر با کشیدن 8 آمپر از باطری است. ولی 1000 وات صدا نداره و بخش عمده ای از اون تلفات است.
                          من یه آزمایش ساده انجام دادم. یه مدل از آمپهای پایونر رو با یه دستگاه اکو آمپلیفایر 200 وات واقعی مقایسه کردم.نتیجه کاملاً واضح بود. آمپلی ماشین در برابر اکوآمپلیفایر مثل اسباب بازی بود. شما از فضای محدود داخل خودرو هم غافل نشوید.
                          اگه گفته شد با 20 وات میشه ترکوند منظور این نبود که با 20 وات میشه یه محل رو زیر رو کرد بلکه منظور گرفتن حداکثر قدرت از بلندگوهای خودرو است.
                          بله با یه STK که 20 وات واقعی باشه ممکنه بشه هر بلندگوی ویژه خوردو رو سوزاند.البته ممکنه.

دیدگاه

من نقشه صحیح و pcb مدار av800 و av1000 رو دارم- و av800 رو هم خودم ساختم-اما اینجا انگار نمیشه پلود کرد که بزارم واستون.
                            مدار av400 رو هم ساختم و به خوبی داره کار میکنه
                            سعی میکنم تو راپید پ کنم لینک بدم تا دوستان هم استفاده کنن
                            قانون بقای کثیفی : برای تمیز کردن هر چیزی چیز دیگری باید کثیف گردد

دیدگاه

راستش چند وقت پیش یک فیلتر زیر گذر تو سایت www.mobtaker1.blogfa.com دیدم نمیدونم بدرت بخوره یا نه با وسایل کمی هم درست میشه برای آمپلی فایر های بالای 100 وات واقعی هست با ولتاژ 12 ولت هم فکر کنم کار میکنه به این صورت کار مینه که این فیلتر رو وصل میکنی به ورودی یک آمپلی فایر بالای 100 وات اون وقت یک آمپلی فایر قوی برای ساب ووفر داری
                              اما به نظر من برای تو ماشین چیزی حدود 20 وات واقعی اون جوابی رو که میخوای میده
                              1200 وات رو تو اگه بخوای بسازیش (البته با وات واقعی ) از خودت که هیچ چیز باقی نمیمونه باید فاتحه ماشینت رو هم بفرستی
                              موفق باشی

دیدگاه

[size=12pt]بزارین اول همینجا بطور غیر رسمی(از طرف خودم) از همتون تشکر کنم که واقعا اطلاعاتتون رو در اختیار همه میزارین
                                درمورد واتها،کوچیکتر که بودم خیلی واسم جذاب بود اسامیشون رو حفظ و تعریفی ازشون بدونم،حتی حدود10 تا 15 نمونه بلد کرده بودم،ولی بعد ها فهمیدم که حفظ کردن اینا و پز دادن بهشون کاری رو پیش نمیبره!در واقع شما به ماشین هم بگین درخت،بازهم کار خودشو میکنه،حالا جر و بحث بر سر RMS یا...که چی هستن و کدوم درسته و....نیست،بلکه طبق کلام همگی که قبول دارن،میگیم اغلبشون غیر واقعی هستن،بنظرم واسه تعریف وات آر ام اس هم اگه میگفتیمReally modulate sound بمعنای(میزان نسبی صدای واقعی)خیلی بهتر از تعریف واقعیش یعنی root mean square که از نامی برخاسته از آزمایشی تخصصی در حیطه ی فیزیک و اکوستیک،است،گرفته شده و اونقدرها که عامه مردم ازش استفاده میکنن جنبه قشنگی نداره :sad: /size]
                                اگر A یک معادله از زندگی موفق باشد،آنگاه فرمولش به این صورت است: X^2 + Y - Z/2=A که در آن
                                X : کار وتفکر Y: تفریح Z : حرف بیهوده،خواب و پرخوری تعریف شده است.
                                http://s1.picofile.com/sasanscience/Pictures/SIGlogo.gif

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X