پاسخ : راهنمایی در مورد چگونگی رفع نویز مدار پری تون کنترل
نوشته اصلی توسط ashk
حفاظت سیستم و بلندگو در برابر
1- اضافه بار
2- اتصال کوتاه در خروجی
3- حذف صدای پلوپ در زمان خاموش روشن شدن مدار
4- جلوگیری از ورودی ولتاژ dc در مواقع خطر به داخل بلندگو.
5- وحتی در نوع پیشرفته تر حفاظت ترانس و خازنها در زمان روشن شدن سیستم در برابر جریان حجومی .
جناب اشک پروتکتور من 3 مورد آخر رو انجام میده. موارد 1 و 2 هم فیوز دست و پا شکسته انجام میده.
به مورد 5 میگن Soft start یا راه اندازی نرم که توسط یک رله با تاخیر و یک مقاومت کم اهم پروات در مسیر سیم پاور انجام میشه. اول خازنها توسط مقاومت آرام شارژ میشن و بعد از چند ثانیه توسط رله دوسر مقاومت به هم اتصال کوتاه میشن و تمام قدرت میشه.
اما جناب aswhu عزیز جانِ نیو گفتم که تحلیل شما درسته فقط تغذیه هاشون رو درست مقایسه نکردین؛ ببینید در تغذیه تک ، جریان سیکل مثبت بلندگو از کل تغذیه میگذره و در مثالم توان مصرفی میشد 300 وات . و چون در سیکل منفی توانی مصرف نمیشه پس در یک سیکل کامل مصرف همون 300 واته.
در حالی که در تغذیه دوبل این جریان در هر دو نیم سیکل از نصف تغذیه (سر وسط ترانس) عبور میکنه و داریم 3*50=150وات در هر نیم سیکل. پس یک سیکل کامل میشه 300 وات. س توان مصرفی هر دو برابره . :rolleyes:
خوب به جریان منابع فکر کنید متوجه میشید اشتباه نمیکنم
اصلا شما یک مدار دوبل بساز بعد خازن به خروجی وصل کن و بلندگو رو بین خروجی خازن و منفی اتصال بده. این دقیقا میشه همون مدار خازن دار دیگه !! :nice:
اگه نقشه میذاشتم خوب معلوم میشد .
راندمان اینها متغیره و تا 78.5 میرسه (تـئـوری) . اما معیار سیگنال سینوسی هست. یعنی در ماکزیمم خروجی مدار ایده آل به 78.5 میرسه . اگه سیگنال مربعی باشه راندمان به 100 هم میرسه و کمترین گرما رو داریم. واسه همین یک مبدل dc-ac مربعی یا منابع سوئیچینگ در مقابل یک تقویت کننده سینوسی (آمپ) توانشون بیشتره ولی حجم کوچکتر و گرمای کمتری دارن !!
اگه وقت داشتم عکس و نقشه مقایسه میذاشتم ولی فعلا Time Over شدم :mrgreen:
اما جناب aswhu عزیز جانِ نیو گفتم که تحلیل شما درسته فقط تغذیه هاشون رو درست مقایسه نکردین؛ ببینید در تغذیه تک ، جریان سیکل مثبت بلندگو از کل تغذیه میگذره و در مثالم توان مصرفی میشد 300 وات . و چون در سیکل منفی توانی مصرف نمیشه پس در یک سیکل کامل مصرف همون 300 واته.
در حالی که در تغذیه دوبل این جریان در هر دو نیم سیکل از نصف تغذیه (سر وسط ترانس) عبور میکنه و داریم 3*50=150وات در هر نیم سیکل. پس یک سیکل کامل میشه 300 وات. س توان مصرفی هر دو برابره .
خوب به جریان منابع فکر کنید متوجه میشید اشتباه نمیکنم
اصلا شما یک مدار دوبل بساز بعد خازن به خروجی وصل کن و بلندگو رو بین خروجی خازن و منفی اتصال بده. این دقیقا میشه همون مدار خازن دار دیگه !!
اگه نقشه میذاشتم خوب معلوم میشد .
راندمان اینها متغیره و تا 78.5 میرسه (تـئـوری) . اما معیار سیگنال سینوسی هست. یعنی در ماکزیمم خروجی مدار ایده آل به 78.5 میرسه . اگه سیگنال مربعی باشه راندمان به 100 هم میرسه و کمترین گرما رو داریم. واسه همین یک مبدل dc-ac مربعی یا منابع سوئیچینگ در مقابل یک تقویت کننده سینوسی (آمپ) توانشون بیشتره ولی حجم کوچکتر و گرمای کمتری دارن !!
اگه وقت داشتم عکس و نقشه مقایسه میذاشتم ولی فعلا Time Over شدم
وقت بخیر نیو خان : :rolleyes: تمام حرفایی که زدین درست ولی اگه تعریف درستی از تقویت را داشته باشیم اونوقت تحلیل شما بخشی از تحلیل واقعی هست !
اصولا تقویت یعنی افزایش دامنه سیگنال . ولی چون بار ما دارای امپدانس پایین هست ما مجبوریم برای اینکه به دلیل اهم پایین دچار افت ولتاژ نشیم مدار را طوری طراحی کنیم که مقدار لازم جریان را تامین کنه
یعنی اگر بلندگو مثلا اهمش 1 کیلو اهم باشه آمپلی میتونه ولتاژ خروجی اش را روی بار حفظ کنه و نیازی نیست که جریان دهی را لحاظ کنیم
حالا بیایم سر مدارای خودمون : در نمونه معمولی با فرض مثال شما تقریبا ترانزیستور حدود 100 ولت روی بار اعمال میکنه و این توان برای بردن پرده بلندگو به جلوی مصرف میشه ( فرض کنیم حدود 100 ولت برای بردن پرده بلندگو مصرف شده) و خاصیت فنری پرده باعث بازگشت پرده میشه
در مدار دوبل که پوش پول واقعی رو میده نصف این توان صرف بردن پرده به سمت جلو میشه و نیروی نصفش هم با خاصیت فنر همراهی میکنه و سر جای خودش بر میگرده
یعنی در این مدارها با تغذیه مساوی نمونه معمولی شدت بیشتر نسبت به نمونه دوبل داره البته اینکه چه امپدانسی برای چه مداری مناسب تره قابل برسی هست ولی مدار معمولی در رنج خودش بهتر عمل میکنه :applause:
شما دارین ثابت میکنین (البته توان تغذیه شده را ) که برابر اند نیازی نیست این جزئ پیش شرط ها هست که بگیم توان ورودی هر دو برابر .............. حالا بیایم ببینیم قدرت صوتی کدام بیشتر تا بازدهی مشخص بشه
نوشته اصلی توسط aswhu600
وقت بخیر نیو خان : :rolleyes: تمام حرفایی که زدین درست ولی اگه تعریف درستی از تقویت را داشته باشیم اونوقت تحلیل شما بخشی از تحلیل واقعی هست !
اصولا تقویت یعنی افزایش دامنه سیگنال . ولی چون بار ما دارای امپدانس پایین هست ما مجبوریم برای اینکه به دلیل اهم پایین دچار افت ولتاژ نشیم مدار را طوری طراحی کنیم که مقدار لازم جریان را تامین کنه
یعنی اگر بلندگو مثلا اهمش 1 کیلو اهم باشه آمپلی میتونه ولتاژ خروجی اش را روی بار حفظ کنه و نیازی نیست که جریان دهی را لحاظ کنیم
حالا بیایم سر مدارای خودمون : در نمونه معمولی با فرض مثال شما تقریبا ترانزیستور حدود 100 ولت روی بار اعمال میکنه و این توان برای بردن پرده بلندگو به جلوی مصرف میشه ( فرض کنیم حدود 100 ولت برای بردن پرده بلندگو مصرف شده) و خاصیت فنری پرده باعث بازگشت پرده میشه
در مدار دوبل که پوش پول واقعی رو میده نصف این توان صرف بردن پرده به سمت جلو میشه و نیروی نصفش هم با خاصیت فنر همراهی میکنه و سر جای خودش بر میگرده
یعنی در این مدارها با تغذیه مساوی نمونه معمولی شدت بیشتر نسبت به نمونه دوبل داره البته اینکه چه امپدانسی برای چه مداری مناسب تره قابل برسی هست ولی مدار معمولی در رنج خودش بهتر عمل میکنه :applause:
شما دارین ثابت میکنین (البته توان تغذیه شده را ) که برابر اند نیازی نیست این جزئ پیش شرط ها هست که بگیم توان ورودی هر دو برابر .............. حالا بیایم ببینیم قدرت صوتی کدام بیشتر تا بازدهی مشخص بشه
متاسفانه توان خروجی هم برابره (یعنی دوبل یه کوچولو بیشتر و خالصتره :mrgreen: ) ولی تقریبا مساوی میشن. پرده بلندگو هم که برای هر دو یکجور بالا پایین میره.
اصلا جون خودم، جون مازیار، جون حس جون هر دو مدار دقیقا یکی هستن فقط برای تامین ولتاژ صفر بلندگو یکی از خازن استفاده میکنه دیگری از سیم وسط ترانس ! جون خودم
میدونم خیلی خازن دار دوس دارین منم بدون خازن و با خازن ساختم هر دو یجورن :agree: فقط در قدرت بالا دیگه خازن نمیبینیم. ظرفیتش هم تا یه حدی میشه بالا برد وگرنه ممکنه بلندگو آسیب ببینه.
نوشته اصلی توسط New-Ray
متاسفانه توان خروجی هم برابره (یعنی دوبل یه کوچولو بیشتر و خالصتره :mrgreen: ) ولی تقریبا مساوی میشن. پرده بلندگو هم که برای هر دو یکجور بالا پایین میره.
اصلا جون خودم، جون مازیار، جون حس جون هر دو مدار دقیقا یکی هستن فقط برای تامین ولتاژ صفر بلندگو یکی از خازن استفاده میکنه دیگری از سیم وسط ترانس ! جون خودم
میدونم خیلی خازن دار دوس دارین منم بدون خازن و با خازن ساختم هر دو یجورن :agree: فقط در قدرت بالا دیگه خازن نمیبینیم. ظرفیتش هم تا یه حدی میشه بالا برد وگرنه ممکنه بلندگو آسیب ببینه.
من دلیل های خودما گفتم :smile: الکی هم جون حس و مازیار به وسط نکش اونا حالا حالاها میخان از زندگی لذت ببرن البته اگه من تو بزاریم :-)]
حداقل بزار حس آمپلیشا بسازه بعد روی جونش مامله کن $-)
دست شما درد نکنه دیگه یعنی این منم ؟ $-)
خو من چیکار کنم توان هر دو برابره ! :mrgreen: آقاجون اصلا من اشتباه میکنم توان خازنی بیشتره و من هم تئوری هم عملی با اسکوپ این موضوع رو بررسی نکردماااا :twisted:
با اینکه خازندار مطمئن تره ولی اگه به نقشه های حرفه ای نگاه کنید معمولا خازن ندارن. در واقع خازنهای ورودی و خروجی برای جایی استفاده میشن که تغذیه دوبل نداریم. چون مدارات دوبل عموما کیفیت بهتری نسبت به تک دارن (هم آمپلی و هم مدارات دیگر مثل پری و ... ) تازه صدای پلوپ روشن شدن هم بخاطر خازن هست.
تا شما رو مجبور نکنم دیگه خازندار نسازین، دست بر نمیدارم :-> مخلص شما نیو :evil: :mrgreen:
نوشته اصلی توسط New-Ray
بیچاره داش محمد چند بار آمپ بسازه ؟!
حالا اگه زحمتی نبود مقاومتهای 0,47 اهم خروجی رو از خط کلکتور بردار و سر راه امیتر وصل کن. برای ترانزیستور درایور هم یه مقاومت 33 اهم بزار ( همونجایی که الان 0.47 وصل شده ). فقط کلکتور ترانزیستورای قدرت رو جدا کن و مستقیم به خروجی وصل کن.
سلام
نیو اون تغیییراتی رو که گفتی انجام دادم ببین درسته
این نقشه قدیمی هست: [/URL364134616867203140_thumb.gif[/img]
این هم نقشه ای که تغییرش دادم:
حالا اگه این تغییرات رو انجام بدم تاثیری تو قدرتش داره
نوشته اصلی توسط mohammad1365
سلام
نیو اون تغیییراتی رو که گفتی انجام دادم ببین درسته
این نقشه قدیمی هست: [/URL364134616867203140_thumb.gif[/img]
این هم نقشه ای که تغییرش دادم:
حالا اگه این تغییرات رو انجام بدم تاثیری تو قدرتش داره
بله نقشه درسته ، فقط قبلا هم گفته بودم خازن 22 میکرو و 1میکرو بهتره بدون قطب باشن. و یادت نرفته که هر جا مقاومت گذاشتی (همون 3.3 کیلو ورودی) خازن خروجی مدار قبل رو زیاد کن تا فرکانس پایین تضعیف نشه. 22 میکرو براش خوبه.
قدرت نقشه جدید با قبلی فرقی نمیکنه ولی مدارت الان مطمئن و پایدار هست همچنین میتونی یه جفت ترانزیستور همونطور بهش اضافه کنی تا در بار کمتر قدرتش بیشتر بشه.
اگر مقدار 0.5 اهم امیترها رو کمتر کنی قدرت بیشتر میشه، همینطور مقاومتهای 33 اهم رو اتصال کوتاه کنی قدرتش یکم بیشتر میشه. البته در بار کم اهم ، ولی پایداری مدارت کم میشه و من توصیه نمیکنم . برای 8 اهم نیازی به این کار نیست.
دیدگاه