اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فایرر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فایرر

خوب شما باید تو نقشه stk نگاه کنی و مقاومت رو از خروجی IC قبل از اینکه بره به قطعه ای دیگه وصل کنی و اون مقاومت 5.6 . امیتر ترانزیستور 5401 رو به خروجی IC بعد از تمام قطعات وصل کنی من نمیدونم که ای سی stk نقشش چطوریه باید چک کنی ببینی
    ممنون از جوابتون در مورد STK ید بگم که چون هنوز در مورد شماره دلخواهم تصمیم نگرفتم برای همین فعلا شماتیکی ندارم ولی شماتیک رو که پیدا کردم میگردم دنبال این که گفتین.
    ورودی باید بهش دوبل 18 بدی یه خروجی دوبل 15 هم گذاشته برا دستگاه دیگه اگه نقشه b500 رو کامل داشته باشی میبینی
    اره یه led باید وصل کنی به اونجا برا نشون دادن پروتک
    اها فهمیدم
    خودش مدار کاملیه برا چی میخوای مدار اتصال کوتاه رو جدا کنی و به مدار دیگه بزنی؟
    تازه این مدار تو دمای 60 درجه که رسید فن با اخرین سرعت میچرخه و اگه دما به 90 برسه مدار خروجی رو قطع میکنه یعنی رله قطع میشه تا امپلی نسوزه
    راستش چون این مدار مونوئه گفتم دردسرش زیاده زدن 2 تا pcb براش برای همین میخواستم ببینم قسمت اتصال کوتاهش جدا میشه که به یه مدار محافظ استریو دیگه بزنم یا نه...
    یکی از دلیل های این که گفتم از این مدار استفاده نکنم همین کنترل فنش بود اخه خودم یه مدار درست کردم که فن رو توی دمای دلخواه که با یه پتانس قابل تغییره با فعال کردن یه رله روشن میکنه ویل این اینطوری نیست ولی در کل بهتر از مدار منه و فن هم 24 ولته ولی اون 7912 که گذاشته مگه خروجی 12 نمیشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
      فن هم 24 ولته ولی اون 7912 که گذاشته مگه خروجی 12 نمیشه؟
      چرا باید 12 بشه حتما اشتباه تایپی بوده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
        من هم نقشه و مطالب pa300 رو خوندم nn راست میگه اتصال کوتاش فقط توسط دو ترانزیستور t4 t5 کنترل میشه میگم این مدار رو ببینید قبلا هم گذاشته بودم تو یه تاپیکه دیگه این مدار سه محافظ داره
        نظرتون رو بگید pcb هم داره اگه خواستید یگید بزارم
        خوب بزار داداش جون
        این که گفتن نداره

دیدگاه

داداش گذاشتن که :eek:
          تو همون چند پست بعدیش هست

دیدگاه

سلام
            میشه فقط این قسمت رو که علامت زدم رو بسازیم
            اونم استریو و از یه TL074 استفاده کنیم برا هردو

دیدگاه

چرا میشه اگه بتونی پایه های ای سی رو پیدا کنی میشه حالا چرا فقط این قسمت این مدار که خودش کامله ؟ یادتم نره که باید اون قسمتی رو که رو امپلی هست هم بسازی

دیدگاه

سلام
                ساختم اون قسمت علامت خوردرو
                البته با یه رله 12 ولتی که یه مقاومت 10 اهمی باهاش سری شده
                وقتی اتصال کوتاه پیش میاد جای اینکه رله قطع کنه دقیقه ای بالای 10 بار قطع و وصل میشه که عملا بدتر از خود اتصال کوتاست!!!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hadi_ghr_e
                  سلام
                  ساختم اون قسمت علامت خوردرو
                  البته با یه رله 12 ولتی که یه مقاومت 10 اهمی باهاش سری شده
                  وقتی اتصال کوتاه پیش میاد جای اینکه رله قطع کنه دقیقه ای بالای 10 بار قطع و وصل میشه که عملا بدتر از خود اتصال کوتاست!!!!!!!
                  سلام . میشه PCB اون بخش علامت خورده رو قرار بدین .

شما این مدار رو به چه آمپی وصل کردین؟
                  دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

دیدگاه

یه مدار برات اپلود کردم همه pcb شماتیکها برنامه ic توش هست پروژه ساخته شده به نظر رو این کار کنی بهتر جواب بگیری جامع است و حفاظت داره با پوت های اپ امپ در ورودی u+ میشه برای هر آمپی به کار گرفتش این طراحی تمایش وات خروجی هم روی سکمنت میده که دیزاین زیبایی داره :nice:

قبل زدن لینک مارو از زدن تشکر بالای کادر بی نصیب نکنید لطفا" :redface:

http://s1.picofile.com/file/74626216...rgeli.rar.html
                    کم باش اصلا هم نگران کم بودنت نباش!!!
                    اونی که اگر کم باشی گمت میکنه, همونیه که اگر زیاد باشی حیفت میکنه!!
                    فقط خوب باش. خوب بودن به اندازه کافی متفاوتت میکنه.

دیدگاه

با سلام
                      استاد اشک
                      یادمه قبلا" گفته بودید که برای محافظ اتصال کوتاه خروجی از پ آمپ یا قطعه ای استفاده میشه که بتونه اتصال رو تشخیص داده . سوالم اینه که موقع اتصال کوتاه رله باید بلندگو رو هم قطع کنه یا این کار انجام نمیشه ؟ اصلا"این مدار چه طور از آمپلی محافظت میکنه ؟

دیدگاه

فکر میکنم توی همین تایپیک اساس کارشون رو توضیح دادم. بستگی به طراح داره. ممکنه خروجی رو قطع کنه ممکنه ورودی رو صفر کنه و ممکنه هر دو کار رو انجام بده. ولی من ورودی رو صفر میکنم. چون اگر اتصال روی برد اتفاق بیافته اون وقت از دست رله کاری بر نمیاد. ولی اگر ورودی صفر بشه ضریب امنیت بالاتر میره.
                        خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                          فکر میکنم توی همین تایپیک اساس کارشون رو توضیح دادم. بستگی به طراح داره. ممکنه خروجی رو قطع کنه ممکنه ورودی رو صفر کنه و ممکنه هر دو کار رو انجام بده. ولی من ورودی رو صفر میکنم. چون اگر اتصال روی برد اتفاق بیافته اون وقت از دست رله کاری بر نمیاد. ولی اگر ورودی صفر بشه ضریب امنیت بالاتر میره.
                          وقتی میگین ورودی رو صفر کنه یعنی اینکه ورودی مدار آمپلی به گراند متصل بشه درسته ؟؟؟
                          تو یکی از دستگاه های چنگ که مدار محافظش فقط از ترانزیستور تشکیل شده بود ناخواسته از داخل فیش نری باند اتصال انجام شده بود و صدای باند قطع شد من فکر کردم الان احتمالا" آمپلی هم سوخته ولی بعد از رفع اتصالی دیدم برای آمپلی مشکلی ایجاد نشده این هم مدارش هست همانطور که مشاهده می کنید تو این مدار خبری از آیسی مقایسه گر و پتو کوپلر نیست پس چه طور تونسته در مقابل اتصال کوتاه امپلیش نسوزه ؟؟

البته یادم هست شما گفتین با اپتو کوپلر هم میشه همچین مداری ساخت درسته؟؟؟
                          یک سوال دیگه اضافه بار همون اتصال کوتاه هست یا فرق میکنه ؟؟؟
                          با تشکر

دیدگاه

این مدار قدیمی مداریست که چنگ سالها ازش استفاده میکرد. نیاز نیست حتماً با آی سی کار کنه. با ترانزیستور هم میشه مدار مقایسه گر ساخت. محافظ یخچالهای قدیمی تمام ترانزیستوری بودند. این مدل از رله در مسیر خروجی استفاده کرده مثل اکثر پروتکشنها. در واقع این رله بین آمپلی و فیش خروجی قرار میگیره.
                            اضافه بار هم با اتصال کوتاه فرق داره ولی اتصال کوتاه هم نوعی اضافه باره. مدارات اضافه بار 2 نوعند
                            1 - مداراتی که در صورت اضافه بار خروجی رو قطع میکنند
                            2 - مداراتی که در صورت اضافه بار جریان ترانزیستورهای قدرت رو محدود میکنند تا قدرت آمپ کمتر بشه و ترانزیستورها نسوزند.
                            یه پروتکشن خوب باید اضافه بار رو با اتصال اشتباه نگیره. من به شخصه از مدار اضافه بار استفاده نمیکنم. چون به نظر من یه آمپلی خوب (کیفیت و محاسبه قطعات نه توان) مداریه که بتونه تا نهایت قدرت بدون سوختن جواب بده.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

استاد اشک ضمن تشکر از توضیحاتتون
                              در مورد اون عکس مدار پروتکشن چنگ که گذاشتم اون سیم پیچ ( سلف ) رو چرا در مسیر خروجی قرار میدن ؟؟
                              اگر اون سیم پیچ رو حذف کنم مشکلی ایجاد میشه ؟
                              این مدار مربوط به همون آمپلی فایر چنگ هست که گفتم صداش یک کمی بم هست آیا این سیم پیچ میتونه دلیلش باشه؟؟
                              با تشکر

دیدگاه

اون سیم پیچ اگر نقش کنترل جریان برای محافظ رو نداشته باشه خیلی مهم نیست. نقشش حفاظت سیستم در فرکانسهای بالاست. ولی هیچ تاثیری رو صدا نداره.
                                برای تست یه آمپلی دیگه به خروجی مستر اون دستگاه چنگ وصل کن. ببین باز هم بمه؟!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X