اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فایرر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فای&

سلام دوباره به همه دوستان ؛

بالاخره یه مداری برای حفاظت آمپلیفایر در برابر اضافه بار طراحی کردم و فکر میکنم این یکی درست عمل بکنه!

مدارم اینه...

این طرح ، بر اساس پل وتستون طراحی شده ؛ یعنی هیچ کاری به جریان خروجی نداره و فقط اهم بلندگو ، سنجیده میشه و اگه کمتر از مقدار تعیین شده بود ، رله ، خروجی رو قطع میکنه و پس از جدا شدن بار ، دوباره وصل میشه!

توضیح در مورد مدار ؛

در صورتیکه رابطه فرمولی بالای عکس ، برقرار باشه R3 کمترین مقاومتی خواهد بود که آمپلیفایر با اون میتونه کار کنه ؛ مثلاً اگه توی فرمول ، R3 رو 8 اهم و R4 رو 0.01 اهم و R1 هم 80 کیلو و R2 هم 100 اهم بگیریم آمپلیفایر با بلندگوی کمتر از 8 اهم عمل نخواهد کرد!

اساس کار در اینجا ، تساوی اختلاف پتانسیل پایهآ‌های 2 و 3 هست و اگه این تساوی به هم بخوره و اهم R3 (بلندگو) کمتر بشه (V3>V2) ؛ خروجی اپ امپ ، سیگنال تقویت شده رو خواهیم داشت و درنتیجه ترانزیستور تحریک و رله روشن خواهد شد ، به محض قطع شدن کلید رله و جدا شدن R4 از مدار ؛ اختلاف پتانسیل پایه های 2 و 3 بیشتر شده و رله به صورت کامل عمل خواهد نمود و کلید دوم رو وصل خواهد کرد ؛ در این حالت ، در صورتیکه سیگنال خروجی کاملاً قطع بشه ، زمین بوبین رله از طریق بلندگو ، که یه سر اون به GND وصله ، تامین خواهد شد و همچنان رله روشن میمونه تا اینکه بلندگو رو کاملاً از مدار جدا کنیم !

خوشحال میشم دوستان ، مخصوصاً جناب "ashk" ، نظرشون رو بیان کنن...

با سپاس...

دیدگاه

پاسخ : مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فایرر

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi

یه نکته ای وجود داره ؛ فرض کنید موقع روشن شدن دستگاه خروجی داریم ، توی این حالت و در صورتیکه ترانزیستور T1 وجو نداشته باشه و امیتر T3 هم به واسطه یه مقاومت به اتصال بین R3 و C3 وصل شده باشه ، بیس T3 توسط پیک منفی سیگنال خروجی که البته توسط C2 و C1 مقدار زیادی هم تضعیف شده ، بایاس خفیفی میشه حالا اگه موقع روشن شدن دستگاه خروجی نداشته باشیم هم که دیگه ترانزیستور T3 بهتر بایاس میشه! در هر دو حالت ؛ در مسیر امیتر - کلکتور T3، جریانی خواهیم داشت ؛ این مقدار شاید به میلی آمپر هم نرسه ولی به هرحال باعث میشه بیشتر جریانی که به بیس T4 میرسه ، از طریق همین امیتر - کلکتور ، تلف بشه و این به اون معناست که نمیتونیم ، با جریان خیلی کم ، T4 رو بایاس کنیم و در نتیجه امکان زیاد کردن مقدار R3 برای بالا بردن تایم تاخیر ، وجود نداره و تنها راه ، زیاد کردن مقدار C3 خواهد بود که در اون صورت ، احتمالاً C3 باید بیش از 20 برابر مقدار فعلی بشه تا همون تایم مورد نظر ، بدست بیاد!
      با سلام : توجه کن دوست عزیز C2 و C1 به سیم صفر یا منفی متصل شده و تنها مدار از طریق R1 به خروجی آمپلی فایر اتصال داره و کار C2 و C1 به نوعی یه فیلتر پایین گذر هست و چون قرار C2 و C1 هم پیک منفی و هم پیک مثبت را عبور بده دو خازن با پلاریته معکوس به هم متصل شده
      --------------------------- --------------------------

دیدگاه

این مدار اولی شماتیکی هست که همراه با مدار پلی فایر طراحی میشه و جزئی از نقشه آمپلی فایر هست

به دیود های زنر 2.7 ولتی توجه کنید
        وقتی ولتاژ به این حد برسه بار از روی ترانزیستور های اصلی کم میشه

مدار محافظ برای هشدار به مدارای جانبی

و این ..............

اینم یه مدار حرفه ای تر

انم یه مدار خوب هست که میشه به صورت جداگانه برای آمپلی فایر هامون مورد استفاده قرار بدیم

مدار آمپلی فایر با مدار محافظ

مدار آمپلی فایر با مدار محافظ

دیدگاه

دوست من ؛ ممنون از اطلاعات خوبی که ارائه کردید.

فقط یه نکته مهم اینکه ؛
          اگه شما با این همه اطلاعات و اعتماد به نفس به خاطر علمتون ، "گیج" باشید ، پس من و امثال من ، دیگه اسطوره منگها و گیجهای عالمیم ، لطفاً اسمتون رو عوض کنید!

دیدگاه

دوست من ؛ ممنون از اطلاعات خوبی که ارائه کردید.

فقط یه نکته مهم اینکه ؛
            اگه شما با این همه اطلاعات و اعتماد به نفس به خاطر علمتون ، "گیج" باشید ، پس من و امثال من ، دیگه اسطوره منگها و گیجهای عالمیم ، لطفاً اسمتون رو عوض کنید!
            =)) =)) =)) مشکلی نیست راحت باشید

فعلا این اسم باب طبع من هست و من باهاش مشکلی ندارم

راستی انقدر هنوانه زیر بغلم نگذارید ما چیزی نیستیم

دیدگاه

با سلام به همه دوستان عزیز
              این آقای mehdi-mashreghi یکی از دوستان عزیزی هستند که یک مدار شارژر هم طراحی کردند و ما هم استفاده کردیم. آقا مهدی عزیز مدار محافظ بلندگو به انداره کافی تو همین سایت وجود داره . حالا که شما دارین زحمت میکشید و وقت میزارید به نظرم اگر روی مدار حفاظت آمپلی فایر از اتصال کوتاه کار کنید خیلی بهتر میشه و ما هم شما رو دعا میکنیم. البته من هم یک مدار محافظ اتصال کوتاه پیدا کردم که بعذ از مشورت با استاد اشک و ایجاد یک سری تغییرات اون رو تو همین جا قرار میدم تا دوستان استفاده کنند باشد که ما را هم دعا کنند. :biggrin:
              با تشکر

دیدگاه

به نظر تئوری مدار خوبه. ولی
                1 - اهم بلندگو زیر بار متغیره. یعنی همیشه روی 4 اهم فیکس نیست. البته منم شنیدم. خودم تست نکردم ولی یادمه یه جایی خوندم.
                2- خروجی آمپلی با یه مقاومت 0.01 اهم میره به پایه 2 پ امپ. یه آمپی که ولتاژ مثلاً 50 ولت کار میکنه توی خروجی حدود 25 ولت میتونه داشته باشه. دود نمیشه؟؟؟
                ضرر نداره. تست کن. البته ایرادی که بهش وارده اینه که باید بار رو جدا کنی. سعی کن طوری طراحی کنی که نیاز به این کار نباشه.
                خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365
                  آقا مهدی عزیز مدار محافظ بلندگو به انداره کافی تو همین سایت وجود داره . حالا که شما دارین زحمت میکشید و وقت میزارید به نظرم اگر روی مدار حفاظت آمپلی فایر از اتصال کوتاه کار کنید خیلی بهتر میشه و ما هم شما رو دعا میکنیم.
                  سلام محمد آقای عزیز ، مداری که توی پاسخ 90 مطرح کردم ؛ محافظ آمپلیفایر در برابر اضافه بار هست که حفاظت در برابر اتصال کوتاه رو هم انجام میده!

نوشته اصلی توسط ashk
                  1 - اهم بلندگو زیر بار متغیره. یعنی همیشه روی 4 اهم فیکس نیست. البته منم شنیدم. خودم تست نکردم ولی یادمه یه جایی خوندم.

سلام جناب ashk ؛
                  اگر اهم بلندگو در کل ، تغییری داشته باشه خیلی جزئی خواهد بود چون روش استفاده از پل وتستون اختراع من نیست و شنیده بودم که "گروندیگ" با پل وتستون یه طرحی داشته که البته من اونو ندیدم!

2- خروجی آمپلی با یه مقاومت 0.01 اهم میره به پایه 2 پ امپ. یه آمپی که ولتاژ مثلاً 50 ولت کار میکنه توی خروجی حدود 25 ولت میتونه داشته باشه. دود نمیشه؟؟؟

حق با شماست ، بالاخره باید محدودیتهای اپ امپی که استفاده میشه مد نظر قرار بگیره!

البته ایرادی که بهش وارده اینه که باید بار رو جدا کنی. سعی کن طوری طراحی کنی که نیاز به این کار نباشه.

وقتی اتصال کوتاه ، برقرار شد ، مدار باید قطع بکنه و تا اتصال رفع نشه وصل کردن خروجی معنی نداره! این مدار هم این جوریه!

با سپاس ...

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فای&

سلام محمد آقای عزیز ، مداری که توی پاسخ 90 مطرح کردم ؛ محافظ آمپلیفایر در برابر اضافه بار هست که حفاظت در برابر اتصال کوتاه رو هم انجام میده!
                    پس میشه مقادیر المانها رو مشخص کنید
                    آیا شما خودتون مدار رو تست کردید؟؟
                    استاد اشک نظر شما در مورد مدار پست 90 چیه ؟؟
                    با تشکر

دیدگاه

مثله اینکه از یه تاپیک دیگه گفتگوها کپی شدن تو این تاپیک :-? چه مدیریت هوشمندانه ای !!

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار محافظ اتصال کوتاه برای امپلی فای&

نوشته اصلی توسط mohammad1365
                        پس میشه مقادیر المانها رو مشخص کنید
                        آیا شما خودتون مدار رو تست کردید؟؟
                        من تست نکردم ولی از نظر تئوری درسته ، خوبه که جناب " گــــــــیج" هم نظر بدن! تا مدار رو نهاییش کنیم!

استاد اشک نظر شما در مورد مدار پست 90 چیه ؟؟
                        با تشکر
                        محمد آقا ، حواست نیست ها ، جناب ashk در مورد مدار من نظر دادن و من هم جوابشون رو ارسال کردم ، یه نگاه دقیق به تاپیک بنداز!

با تشکر...

دیدگاه

با سلام : اگر منظورتون این مدار هست به نظرم مدار باید در عمل تست بشه و اصلاحاتی هم صورت بگیره

توجه کنید که ما بایک جریان DC سرو کار نداریم بلکه هم جریان AC هست و هم طیفی از فرکانس ها را شامل میشه از طرفی بوبین بلندگو رفتار سلفی داره و در فرکانس های مختلف اهم های متغیری هم داره

در هر صورت مدار خوبی هست ولی باید در عمل هم تست بشه و تغییراتی هم در مدار داده بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط گـــــــــــــیــــــج

با سلام : اگر منظورتون این مدار هست به نظرم مدار باید در عمل تست بشه و اصلاحاتی هم صورت بگیره

توجه کنید که ما بایک جریان DC سرو کار نداریم بلکه هم جریان AC هست و هم طیفی از فرکانس ها را شامل میشه از طرفی بوبین بلندگو رفتار سلفی داره و در فرکانس های مختلف اهم های متغیری هم داره

در هر صورت مدار خوبی هست ولی باید در عمل هم تست بشه و تغییراتی هم در مدار داده بشه
                            سلام
                            لطفا یه تست کامل ازین مدار بگیرین و تغییرات لازم رو بدین و یه کار عملی جدید رو از خودتون به یادگار بگذارین
                            من دوست دارم امپلی فایرم زیر 4 اهم جواب نده و خروجی قطع بشه :smile:

دیدگاه

سلام دوباره خدمت دوستان؛

یه اشکالاتی به مدار بالا ، وارد بود که سعی کردم رفعشون کنم و نتیجه این شد...

اینکه در پایه 2 ، ولتاژ زیادی برای سنس داشتیم ، برطرف شد!

و یه نکته در رابطه با خاصیت سلفی بلندگو ؛ اگه ما یه بلندگوی 4 اهم داشته باشیم ؛ این 4 اهم مقاومت سیم سلف اون هستش و امپدانس بلندگو ، بسته به فرکانسی که واردش میشه متغیره و البته با مقاومت سیمی اون ، جمع میشه ! بیشترین جریان ، زمانی از بلندگو میگذره ؛ که پایین ترین فرکانس خروجی با حداکثر دامنه ، واردش بشه!

مقاومت نهایی یک بلندگو ، میزان جریانکشی اون رو تعیین میکنه و وات نهایی یک آمپلیفایر ، روی بلندگویی که به اهم مورد نیازش نرسیده دیده نخواهد شد !

فرض کنید به مدار بالا که برای 8 اهم تنظیمش کردیم ، بلندگوی 4 اهم وصل بشه ؛ حالا اگه خروجی آمپلیفایر فرکانسی باشه که مقاومت نهایی بلندگو به بیش از 8 اهم برسه ، مدار عمل نمیکنه و این مشکلی نیست چون بلندگو فشاری بهش وارد نمیشه و جریان بیش از حد نمیکشه که ما نگرانی ای داشته باشیم ، تنها زمانی مدار عمل میکنه که اهم بلندگو + امپدانسش به حدی برسه که ما تعیین کردیم !

نکته نهایی اینکه ؛ ممکنه من فرصت تست عملی مدار رو پیدا نکنم ، اگر دوستان مایل بودن و ابزار کافی رو داشتن ، یه تستی بزنن ، عالی میشه!

من هم پیگیر خواهم بود...

البته باید دقت بشه که برای تست ، آمپلیفایر یا بلندگویی نسوزه! (ولوم آمپلیفایر روی حداقل ممکن باشه که کمترین فشار به بلندگو بیاد!)

با سپاس از همراهیتون...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hadi_ghr_e
                                سلام
                                لطفا یه تست کامل ازین مدار بگیرین و تغییرات لازم رو بدین و یه کار عملی جدید رو از خودتون به یادگار بگذارین
                                من دوست دارم امپلی فایرم زیر 4 اهم جواب نده و خروجی قطع بشه :smile:
                                با سلام تشکر به خاطر لطفتون : جواب شما مستلزم تست عملی هست و همچنین وقت گذاشتن روی مدار

و من همچین وقتی متاسفانه ندارم تنها وقتی که من دارم اینه که در این ساعت سرکی به انجمن بزنم که از قافله عقب نباشم :mrgreen: در هر صورت منتظر آقای mehdi-mashreghi هستیم که انشالله مدارشونا کامل تر و کاربردی تر کنن

واینی که گفتید زیر 4 اهم قطع بشه به نظرم اشتباه هست چون بوبین بلندو رفتار سلفی داره و مثلا در فرکانس خاصی فرکانس 90 درجه با فرکانس تشدید بوبین اختلاف داره و در اینجا خروجی روی بار بالاتر از اهم بلندگو هست و برعکس که بار خروجی مدار زیر 4 اهم میاد

یکی از دلایلی که در خط خروجی یه سلف قرار میدهند همینه (برای بالا بردن فرکانس تشدید به خارج از فرکانس ههای بحرانی)

ترانزیستور ها باید تمام این شرایط را تحمل کنند و در شرایط خیلی خاص مثله اتصال کوتا و .... بار را از روی آمپلی فایر بردارن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X