اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

@@ مشاوره ( لطفا بخوانید) @@ آمپ 80 وات یا 100 وات 8 اهم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : @@ مشاوره ( لطفا بخوانید) @@ آمپ 80 وات یا 100 وات 8 اهم

نوشته اصلی توسط Mostafa65
    فقط یه چیز من اضافه کنم به صحبتای دوستان این که وقتی امپلی ساختی با اون بلندگوهای نازنین تستش نکن برای تست یه باند معمولی ارزون بخر که یه وقت بلندگوهات به فنا نرن تازه بعد از ساخت امپلی باید بری سراغ تون کنترل و محافظ خروجی برا امپلی چون بدون تون که نمیتونی قدرت کامل امپلی رو ازش بگیری و مدار محافظ هم که خیلی خیلی امر واجبیه شما امپلیت رو بساز وقتی راه افتادی بعد برو سراغ قسمتای بدی(دلسرد نشی ولی تا بخوای به اون امپلی برسی که به اون باندا وصل کنی یکم راه در پیش داری)
    البته من خودم عاشق این باندات شدم میگم گیر میاد الان بخوایم بخریم ؟
    یه چیزه دیگه این باندا پایونییرن اون 80 واتی که گفته فک نکنین مثله امپلی با این واتایی که ما میسازیم هستا 80 واته واقعیه یه امپ پر قدرت میخواد برا راه اندازیشون وایسی جلوشون باد میبرت
    حتما به نصیحت شما گوش میکنم و مستقیم وصل نمیکنم.
    راستی من اگه آمپ رو بسازم حتما نیاز به تون کنترل و محافظ خروجی هم هست ؟؟ یعنی بدون اینها کار نمیکنه ؟
    [ quote]
    البته من خودم عاشق این باندات شدم میگم گیر میاد الان بخوایم بخریم ؟
    [/quote]
    این لطف شما رو میرسونه
    قابل شما رو هم نداره.... :redface:

دیدگاه

با اجازه مصطفی جان:
      راستی من اگه آمپ رو بسازم حتما نیاز به تون کنترل و محافظ خروجی هم هست ؟؟ یعنی بدون اینها کار نمیکنه ؟
      نه داداش امپ رو که بسازی کار میکنه منتهی مثلا اگه تون کنترل رو نزاری چیجوری میخوای ولوم و تریبل و صدای باس رو کنترل کنی؟ بدون انین ورودی رو که به امپ بدی امپ با بیشترین قدرتش تقویت میکنه...
      محافظ هم همین طور میشه نزاشت ولی برای STK شدیدا توصیه میشه وضایف اصلی یه مدار محافظ کامل اینه:
      1.انتی پلاپ (تاخیر در وصل کردن و قطع کردن بلندگو ها از امپ در موقع روشن و خاموش شدن برای جلوگیری از ایجاد صدای پلاپ شدید بلند گو ها در زمان روشن وخاموش شدن امپ
      2.محافظ جریان DC ( اگر امپ به هر دلیلی موقع کار کردن ترانزیستور ها یا ماسفت های طبقه اخر تقویتش بسوزه ولتاژ بالای تغذیه روی بلندگوها میافته و بلندگو رو میسوزونه این قسمت برای اینه که اگه این اتفاق افتاد بلند گو هارو از امپ جدا کنه مثلا به وسیله ی یه رله)
      3.محافظ اتصال کوتاه (این قسمت یکی از قسمت های مهمه مداره که برای STK یه بخش حیاتی هست و کارش اینه که اگه به هر دلیل 2 سر خروجی به هم اتصال کرد مانع از صدمه رسیدن به امپ بشه)

دیدگاه

وا چرا اخه داداش!! خب ممکنه اول امپ مشکل داشته باشه تو خروجی ولتاژ داشته باشه اینجوری اون باندا ذغال میشن اول یه باند بدرد نخور باید باشه!
        آره خوب با یه باند بدرد نخور تست کنه ولی اینکه بخواد حتما بره یه باند واس تستش بخره نه حاجی از نظر من احمقانه است / این کار باعث ایجاد شک همیشگی و عدم پیشرفت میشود و بنده کلا با جملات (خطرناک هست / و ...)مشکل دارم
        .محافظ جریان DC ( اگر امپ به هر دلیلی موقع کار کردن ترانزیستور ها یا ماسفت های طبقه اخر تقویتش بسوزه ولتاژ بالای تغذیه روی بلندگوها میافته و بلندگو رو میسوزونه این قسمت برای اینه که اگه این اتفاق افتاد بلند گو هارو از امپ جدا کنه مثلا به وسیله ی یه رله)
        پس خازن ایزوله کردن DC در خروجی امپ چه کاره است
        3.محافظ اتصال کوتاه (این قسمت یکی از قسمت های مهمه مداره که برای STK یه بخش حیاتی هست و کارش اینه که اگه به هر دلیل 2 سر خروجی به هم اتصال کرد مانع از صدمه رسیدن به امپ بشه)
        این ها چه خوبه که باشه ولی به هیچ عنوان واجب نیست
        ببخش داداش مهدی ولی ...
        بابا تو ظبط های جدید هم هنوز تو همشون این سیستم ها نیست ببین ما چقدر پیشرفت کردیم که یه مبتدی که تا حالا امپ نساخته باید حتما همه ی گزینه هارو بسازه / بی خیال

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
          STK4224 و 4225 و 020-350 و 4221 و چند تا دیگه هستن که 2 کانال هرکدوم 80 وات دارن
          مهدی جان نتونستم این مدار هارو تو انجمن پیدا کنم.
          یکی از اینها که فکر میکنی کارش درسته رو برام میزاری دانلود کنم برم تو کارش ؟
          ترانس مورد نیازش رو هم میگی لطفا ؟

دیدگاه

سلام
            دوستان نظراتشون رو خدمت شما فرمودند.

منم STK رو پیشنهاد میکنم . نظر من اینه که اگر شما میخوای آمپلیفایر بسازی ، باید توانش کمی از توان بلندگو ها بیشتر باشه که بعدش میشه ورودی رو محدود کرد که باعث توازن توان آمپ رو بلندگو ها میشه و خطر سوختن بلندگو از بین میره.
            اما اگر آمپ شما توانش کمتر یا مساوی باشه باعث میشه آمپ با قدرت نهایی و تو فشار کار کنه که افزایش حرارت و THD رو در بر داره.
            برای همین من STK4321 رو پیشنهاد میدم که توان 100 وات رو هر کانال هست و روی 8 اهم کار میکنه .

برای این آی سی ترانس دوبل (سه سیم ) 36 ولت ( دوسر کناری 72 ولت) لازم دارین. که توان ترانس از 350 وات نباید کمتر باشه.

حالا دوستان اگر این آی سی رو مناسب میدونید به جناب donmb پیشنهاد کنید.

دیتاشیت STK4321

http://html.alldatasheet.com/html-pdf/41610/SANYO/STK4231/126/1/STK4231.html
            دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

دیدگاه

باید توانش کمی از توان بلندگو ها بیشتر باشه که بعدش میشه ورودی رو محدود کرد که باعث توازن توان آمپ رو بلندگو ها میشه و خطر سوختن بلندگو از بین میره.
              اما اگر آمپ شما توانش کمتر یا مساوی باشه باعث میشه آمپ با قدرت نهایی و تو فشار کار کنه که افزایش حرارت و THD رو در بر داره.
              من خودم تو این مورد شک داشتم که nn جان زحمت کشیدن توضیح دادن ممنون :applause:
              آره خوب با یه باند بدرد نخور تست کنه ولی اینکه بخواد حتما بره یه باند واس تستش بخره نه حاجی از نظر من احمقانه است / این کار باعث ایجاد شک همیشگی و عدم پیشرفت میشود و بنده کلا با جملات (خطرناک هست / و ...)مشکل دارم
              اره high voltage جان منم منظورم همینه نه اینکه تازه برای تست یه بلند گو بگیره!! البته بلندگوی تست و اصلی من یکیه :angry: :cry2: یه فول رنج قدیمه که چندجای دور دیافراگمش پاره هست و با چسب تفنگی چسبوندمش :mrgreen: باید یه بلندگو و ووفر خوب بگیرم که یه سر باید بیام تهران :angry:
              پس خازن ایزوله کردن DC در خروجی امپ چه کاره است
              داداش یه نگاه به شماتیک مثلا همین امپ ماسفت یا مازیتون بنداز...
              سیگنال تقویت شده از دو سر سورس ماسفت ها که بینشون مقاومت های 5وات هستن میاد بعدش هم میره به بلند گو من که خازنی نمیبینم! حالا اگه به هر دلیلی یکی از ماسفت ها بسوزه و اتصال کوتاه شه ولتاژ درین ماسفت که همون ولتاژ تغذیه هست وارد بلندگو میشه و...
              البته من اونقدر به جایی نرسیدم که کامل نقشه خوانی کنم ولی خازن کوپلاژِی نیست!
              بازم میگم اگه اشتباه میگم بگین تا اصلاح کنم
              این ها چه خوبه که باشه ولی به هیچ عنوان واجب نیست
              ببخش داداش مهدی ولی ...
              بابا تو ظبط های جدید هم هنوز تو همشون این سیستم ها نیست ببین ما چقدر پیشرفت کردیم که یه مبتدی که تا حالا امپ نساخته باید حتما همه ی گزینه هارو بسازه / بی خیال
              نه خواهش میکنم منم تازه کارم و به اندازه ای که از دوستان یاد گرفتم راهنماییشون میکنم اگه جایی هم اشتباه گفتم خوشحال میشم بگین تا خودمم یاد بگیرم
              مدار محافظ یه اپشن هست برای مدارات امپ که از اسیب رسیدن به امپ و بلندگو جلوگیری میکنه کاربر میتونه بزاره میتونه نزاره امپ بدون این هم 100% کار میکنه اما اگه مثلا فرض کنیم خروجی امپ اتصال کوتاه شه و مدار محافظی نداشته باشیم کل نرانزیستور های قدرت میسوزن و باید عوض شن حالا هم که ماسفت irfp240 و irfp9240 شدن دونه ای 2 تومن منطقی نیست که یه مدار محافظ داشته باشیم؟ مدارات امپ معروفی هم مثل apex b500 و pa300 رو خودشون این مدار رو دارن امپ های av هم تو سایتش که برین یه کیت محافظ هست که توصیه کرده بزارین برای امپ هاش... این فقط بحث اتصال کوتاه بود بحث محافظ DC که به مراتب مهمتره یه امپ حالا زیاد خرج ماسفتاش نیست ولی بلند گو هایی که بهش وصل میشه مطمئنا ارزشش چند برابر ترانزیستور های امپه و اگه بلند گو هایی هم باشه که تک باشه مثل همین بلندگوی جناب donmb که اهمیت این قسمت چند برابر میشه

بابا من که نمیگم باید اینارو بسازه میکم اینا امپو کامل تر میکنه وگرنه مگه امپ خالی کار نمیکنه؟؟

دیدگاه

hi voltage جان:

پس خازن ایزوله کردن DC در خروجی امپ چه کاره است این ها چه خوبه که باشه ولی به هیچ عنوان واجب نیست
                دوست عزیزم همه آمپ ها که تو خروجیشون خازن ندارند که به محافظ نیاز نداشته باشه.
                شما تو آمپهای معمولی هم که نگاه کنی تن کنترل برای تطبیق امپدانس استفاده شده چون ورودی آمپ ها با امپدانس های مختلف هست پس برای مچ شدن با ورودی به پری تن نیاز هست و پروتکشن هم که یک جز لاینفک آمپلی هست پس نمیشه از اینها گذشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20
                  سلام
                  دوستان نظراتشون رو خدمت شما فرمودند.

منم STK رو پیشنهاد میکنم . نظر من اینه که اگر شما میخوای آمپلیفایر بسازی ، باید توانش کمی از توان بلندگو ها بیشتر باشه که بعدش میشه ورودی رو محدود کرد که باعث توازن توان آمپ رو بلندگو ها میشه و خطر سوختن بلندگو از بین میره.
                  برای همین من STK4321 رو پیشنهاد میدم که توان 100 وات رو هر کانال هست و روی 8 اهم کار میکنه .

برای این آی سی ترانس دوبل (سه سیم ) 36 ولت ( دوسر کناری 72 ولت) لازم دارین. که توان ترانس از 350 وات نباید کمتر باشه.

حالا دوستان اگر این آی سی رو مناسب میدونید به جناب donmb پیشنهاد کنید.

دیتاشیت STK4321

اقا دست گلت درد نکنه .
                  دانلود کردم.
                  به امید خدا میرم برا ساختنش.
                  ممنونم

دیدگاه

اره high voltage جان منم منظورم همینه نه اینکه تازه برای تست یه بلند گو بگیره!! البته بلندگوی تست و اصلی من یکیه :angry: :cry2: یه فول رنج قدیمه که چندجای دور دیافراگمش پاره هست و با چسب تفنگی چسبوندمش :mrgreen: باید یه بلندگو و ووفر خوب بگیرم که یه سر باید بیام تهران :angry:
                    آی قربون دهنت . خوشم امد از حرکاتت
                    خواستی باند بگیری به نظر شخص من باند بزرگ نگیر / باندی به قطر حدود 20 سانت ولی جنس خوب و گرون بگیر / امجد یه بلنگو فروشی هست . اکثر بانداش بیخوده و باندای خوبش هم گرون (معلومه)
                    ولی پیشنهاد میکنم بری توپخونه یه پاساژ کوچیک مخصوص ظبط های استوک و چندطبقه قدیمی و دست دوم هست . که رفتنش ابدا خالی از لطف نیست / یعنی اگه بری تا 200 تا300 تومن پیاده نشی دلت نمیاد بیای بیرون .
                    اره برو یه جفت باند خالی واس ظبط سونی یا کنوو یا... بزرگ و شیک بگیر . هم ظاهر داره و هم کیفیت و قیمتش مناسبه / دیگه نیازی هم به ساختن باکس نیست .
                    داداش یه نگاه به شماتیک مثلا همین امپ ماسفت یا مازیتون بنداز...
                    اوووو :redface: شرمند . من منظورم همین STK و تک ولتاژ بود . بعد خوب میشه واس هرنوعش یه خازن سر راه باند بذاره / من اینکارو میکردم . نمیشه ؟

بحث محافظ DC که به مراتب مهمتره یه امپ حالا زیاد خرج ماسفتاش نیست ولی بلند گو هایی که بهش وصل میشه مطمئنا ارزشش چند برابر ترانزیستور های امپه و اگه بلند گو هایی هم باشه که تک باشه مثل همین بلندگوی جناب donmb که اهمیت این قسمت چند برابر میشه
                    اینجا فقط این قسمت واس بنده پذیرفتنی است .
                    شما تو آمپهای معمولی هم که نگاه کنی تن کنترل برای تطبیق امپدانس استفاده شده چون ورودی آمپ ها با امپدانس های مختلف هست پس برای مچ شدن با ورودی به پری تن نیاز هست و پروتکشن هم که یک جز لاینفک آمپلی هست پس نمیشه از اینها گذشت.
                    کاملا صحیحه /نمیخوام کارشو سخت کنم . ولی تطبیق امپدانس ، مخصوصا تطبیق در ورودی واقعا مهمه و اگر امپدانس دستگاه صدا با اهم ورودی امپ مغایرت داشته باشه . کلا صدا خراب و ارزش کار روی امپ واقعا پایین میاد و بنده هم گذاشتن کنترل تن با تطبیق امپدانس رو واجب میدونم /
                    منظورم اینه که از مستحبات برای ایشون گذشته و به واجبات بپردازیم :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                      نه دادا مستقیم با همونا تست کن . :agree:
                      اگه قراره اون باندا بسوزه ....بهتره همون اول بسوزه
                      برادر های ولتاژ خیلی داری تند میری درسته های ولتاژی ولی مگه ادم عقل نداره که بیاد برای تست باندای به این گرونی رو مستقیم وصل کنه به یه امپلی که تازه درست شده و هنوز تست نشده اونم این برادرمون که تازه کارن حتما که نباید بره باند گرون بخره میتونه با یه بلنگو 6 اینچ معمولی 2 تومی برا این کار استفاده کنه یکم یواشتر دادش قدم بردار برای بقیه چیزایی هم که گفتی دوستان جوابتو دادن و گرنه خودم

دیدگاه

خداوکیلی ببین ما باچی امپ تست میکنیم ملت باچی oo: :angry::
                        http://forum.p30world.com/showthread...65&page=19
                        این یه تایپیکه در مورد سیستم های هافای مخصوصا ساخت اسپیکر ها از نوع هورن و فلوراستندینگ و بوکشلف :cry:
                        omino جان این تایپیک رو معرفی کردن خیلی تایپیک مفیدی هست برای کسایی که به صدا علاقه دارن و دوست دارن در موردش اطلاعات کسب کنن...
                        من تمام 42 صفحه رو خوندم :nerd: واقعا همشون جالبن!! مخصوصا اسپسکر هایی که جناب اقای وکیلی و کلیپش(klipch) و omino جان ساختن... توضیحات همشون هست...
                        ولی توی نظراتی که بود رفتن به اون پاساژ توی توپخونه رو منع کردن چون همه اجناس خیلی کار کرده و تعمیری هستن و بسیار هم گرونن!! اما دیدنشون خیلی جالبه!! من که نرفتم ولی حتما باید یه سری بزنم!
                        اوووو شرمند . من منظورم همین STK و تک ولتاژ بود . بعد خوب میشه واس هرنوعش یه خازن سر راه باند بذاره / من اینکارو میکردم . نمیشه ؟
                        خواهش میکنم... اما تو چند تا از شماتیک STK ها هم که الان نگاه کردم نبود!
                        خازن که میشه گذاشت ولی یه مقداری از صدا رو فیلتر میکنه و همه فرکانس تقویت شده به درایور ها نمیرسه برای همین نمیزارن چه چیز دیگه اینکه توی پاور امپ ها (توان بالا) خازن کوپلاژ خروجی نیست... نمیدونم!
                        اینجا فقط این قسمت واس بنده پذیرفتنی است .
                        چرا فقط این قسمت؟؟ بقیه هم مهم هستن خب! اگه مثلا انتی پلاپ نباشه موقع روشن و خاموش کردن (مخصوصا موقع روشن کردن) دیافراگم بلند گو انچنان به بیرون پرتاب میشه که فکر میکنی دیافراگمش پاره شد و صدای خیلی بدی داره با این که میدونی اتفاق میفته ولی باز هم صداش ترسناکه oo: مخصوصا اگه درایور بزرگ باشه!! البته این خودش هم برای درایور ها ضرر داره...
                        کاملا صحیحه /نمیخوام کارشو سخت کنم . ولی تطبیق امپدانس ، مخصوصا تطبیق در ورودی واقعا مهمه و اگر امپدانس دستگاه صدا با اهم ورودی امپ مغایرت داشته باشه . کلا صدا خراب و ارزش کار روی امپ واقعا پایین میاد و بنده هم گذاشتن کنترل تن با تطبیق امپدانس رو واجب میدونم /
                        منظورم اینه که از مستحبات برای ایشون گذشته و به واجبات بپردازیم
                        بنده کاملا موافقت خود را اعلام میدارم :biggrin:

دیدگاه

وگرنه خودت چی
                          نظرات شما حتما اینه که اول مدارو با 5 لت و بعد با12 ولت و بعد 20 ولت و بعد با 24 ولت تست کنه . پس بره چهار تا تغذیه بخره . چند تا باند هم برای تست بگیره و به همین ترتیب ....
                          این گونه نظرات شماست
                          ولی ایا شما همچین تجربه ای داشتی ، که منجر به خسارت بشه ؟؟
                          خوب حالا نظر شخصی من اینه که این کارا احمقانه است . فقط یکی که اهل عمل باشه منظورمو میفهمه .
                          تمام خطرات و اتفاقات احتمالی با گذاشتن یک خازن کوچک (مثلا 100 میکرو)سر راه بلنگو حل میشه . نیازی به پرداخت پول اضافه نیست .
                          اگه قراره یه باند خوب با یه لحظه جریان DC بسوزه ؛ خوب واقعا بهتره همون اول بسوزه / وگرنه بعدا نمیتونه از پس فرکانس های پایین با جریان بالا بربیاد / زمانی که امپلی 10 امپر جریان میکشه ،این توان کجا میره / همش به باند منتقل میشه

دیدگاه

شما باید به یه مبتدی پیشنهاداتی ساده و سازنده بدید .نه اینکه هر چی تو دنیای صدا وجود داره رو یهو بریزید سرش ، بنده خدا گیج بشه . همرو قاطی کنه و اول راه خسته بشه ول کنه .یادتون رفته که ایشون گفت که اشنایی زیادی از الکترونیک نداره .
                            باز هم میگم ،اینجا و تو این شرایط هیچ کدوم از موارد برای ایشون مهم و واجب نیست .
                            مثلا
                            اقا شما این مدارو بساز و به ورودیش صدا بده و در خروجی باند وصل کن /اول یا یه باند بدرد نخور بذار یا یه خازن کوچیک با باند سری کن وبعد تغذیه رو وصل کن . اگه صدای ورودی صفر باشه نباید جریان زیادی بکشه / شاید اولش برای شارژ خازن یه لحظه جرقه بزرگ بزنه ولی نباید هم چنان جریان زیاد بکشه . و نباید در خروجی صدا (مثلا صدای هوم ) داشته باشی که نشان جریان کشیدن بی مورد است . همه چیز درست بود ولوم بده و اگر صدای اضافی نداشتی و صدا صاف و بدون مشکل بود ، میتونی خازنو برداری و یا باند اصلی رو وصل کنی .
                            و بعد اگه مشکل داشتی مطرح کن .
                            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20

دیتاشیت STK4321

این دوست ما مدار رو دید فرار کرد.....
                              گفت که کاری نمیتونه بکنه بابت PCB
                              اینم از شانس ماست ...
                              دوستان کسی PCB این مدار رو نداره ؟؟

دیدگاه

من یه فایل Stk دانلود کردم این توش بود
                                ظاهرا pcb همخونی داره
                                یه نگاه میکنید ببینید اگه به 4231 میخوره بسازمش ؟

http://s3.picofile.com/file/7430369565/stk_PCB.zip.html

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X