اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

    با اینکه گفتی هر چقد پول بیشتری بدی به rms واقعی نزدیکتری شدید موافقم :nice:
    rms هم شده مثل pmpo.

    دیدگاه


      #17
      پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آم&#1662

      با سلام و عرض معذرت بخاطر وقفه طولانی
      گروه 7
      آمپلی فایر هایی که در باندها یا سابووفر های اکتیو تجاری مورد استفاده قرار میگیرند، متناسب با حداکثر توان قابل تحمل بلندگویی که برای متصل شدن به آن هاست طراحی میشوند که بازه ی 200 تا حدود 1000 وات را در پیک شامل میشود عمده ی این نوع آمپ ا کلاس D و به صورت biamping برای باندهای چند راهه است به این صورت که بجای استفاده از کراس اور پسیو با شیبهای زیاد و طراحی های پیچیده که ملزم به دانستن رفتار دقیق تمام پارانترهای هر نوع بلندگوی مورد استفاده میباشد، از یه کراس اور یا به عبارتی فیلتر اکتیو در مرحله پری استفاده میشود و سیگنال های مربوط به ووفر و توییتر به طور جداگانه توسط دو آمپ مجزا با مدار تغذیه مشترک استفاده میشود اینطوری تاثیر حرکات اضافی ووفر بر صدای تولیدی توییتر که در بعضی مواقع باعث افزایش دیستورشن خروجی توییتر در سیستمایی پسیو میشه از بین میره و برای همین محبوبیت باندای اکتیو روز به روز بیشتر میشه چون باندهای اکتیو با درایور مشابه مورد استفاده در مدل پسیو همون باند،از لحاظ کیفیتی مطلوب ترند.( این نوع درایو کردن biamping برای اولین باردر بلندگوهای مانیتور استودیو استفاده شده )
      سابووفرهای اکتیو نیز از یک مدار آمپ کلاس D با تغذیه سوییچینگ یا خطی بسته به قدرت و رده ی کیفیتی تولید ساب استفاده میکنند که از فیلتر اکتیو قابل تنظیم برای تنظیم فرکانس قطع پایین و سوییچ تغییر فاز نیز برخوردارند . مدلهای 18 اینچی ازین نوع ساب ها به دلیل استفاده از درایور های بسیار پرقدرت و استفاده از آمپلی فایر های داخلی بسیار پرقدرت تا مرز بیش از 2000 وات از قیمت بسیار بالاتری نسبت به باندهای اکتیو هم رده ی خود قرار دارند.
      دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

      دیدگاه


        #18
        پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

        گروه 8
        ساب های اکتیو خانگی در سه دسته ی معمولی ، نیمه حرفه ای و حرفه ای طبقه بندی میشن
        ساب های معمولی اکتیو معمولا از درایور های 8 یا 10 اینچی استفاده میکنند و توسط تغذیه خطی و یه مدار آمپ با آی سی بغیر از stk ها درایو میشن توان واقعی این سیستما زیر 100 وات هستش وقیمتی بین 100 تا 250 تومن دارن
        دسته دوم از درایورای 10 یا 12 اینچی اسفاده میکنند که توسط تغذیه خطی یا سوییچینگ و آمپ گسسته،stk یا کلاس d با آی سی استفاده میکنند که بسته به سطح قیمت و برند توان 200 تا 500 واتی را ارائه میدهند که لازم بذکر است در این دسته اکثر درایور های مصرفی توان تحمل پیک خروجی آمپ ها را ندارن و در صورت استفاده طولانی مدت با فرکانسای پایین و سطح صدای بالا ممکن است به کویل ساب آسیب وارد شود،چون استفاده از ساب هایی باتوان تحمل پیک بالاتر هزینه ساخت و به طبع قیمت را زیاد میکند.قیمت این دسته بین 500 تا 2 میلیون میباشد.
        دسته سوم ساب های اکتیو خانگی حرفه ای هستن که معمولا درایوای 10 یا 12 اینچی دارن و از مدارات سوییچینگ و آمپ کلاس D گسسته استفاده میکنند و توانی بین 500 تا 2000 وات دارن. به دلیل استفاده از ساب های بسیار پرقدرت و با کیفیت وزن این ساب ها در نمونه های مشابه از لحاظ ابعادی با دسته دوم به 4 برابر میرسه. از جمله امکانات بعضی ازین ساب ها میشه به سیستم های پردازش آکوستیکی محیط اشاره کرد که با استفاده از یک میکروفون که همراه دستگاه ارائه میشه سطح رزونانس محیط وفرکانس مناسب و فاز صحیح رو انتخاب میکنه.
        این دسته از ساب ها قیمتی بین 2 تا 15 میلیون دارن.
        دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

        دیدگاه


          #19
          پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

          نوشته اصلی توسط nn20
          از بحث آمپلیفایر خودرو خارج میشم و میرم سراغ سیستمای خونگی گروه 3

          البته قبلش اشاره کنم که انتخاب و استفاده بلندگو هایی که مورد استفاده ی دو نوع آمپیفایرهای بالا بالاترین نقش رو در قدرت و کیفیت را ایفا میکنند.

          سیستم های تئاتر خانگی که در ایران به سینمای خانگی معروف هستند ، همه میشناسند که شامل 5 بلندگو و یک ساب ووفر هستش.
          توان این نوع سیستمها در بازه ی 800 تا 1500 وات قرار داره :eek:
          نکته ی مهم اینه که این توان مثلا مجموع توان هر 6 کاناله درصورتی که اینطور نیست!
          همه ی این نوع سینماها از سه تا آی سی آمپ کلاس d دو کاناله استفاده میکنند که یکیش برای بلندگوهای فرانت یا جلو ، یکیش برای ریر یا عقب و یکی دیگه برای سنتر و ساب ووفر هستش.
          تکلیف کانال ساب مشخصه . توانی حدود 150وات داره ولی به دلیل اینکه جعبه ساب طراحی کوچکی داره و به خاطر جلوگیری از افزایش قیمت ، از ساب های 6.5 یا 8 اینچی استفاده میکنن که نمیتونه 100 وات رو تحمل و به صدا تبدیل کنه !
          آمپ کانال های جلو، عقب و سنتر هم از همین توان برخوردارند اما نکته اینجاست که این توان در اعوجاج 10 درصد برای همه کانال ها بدست میاد و کانال ساب به دلیل فرکانسهای پایین، با وجود این همه اعوجاج هیچ مشکلی نداره.
          اما به دلیل ابعد بسیار کوچک بلندگو ها دیگر که حدود 5 سانت هستند و ابعاد کوچک سیم پیچ بلندگو که کمتر از 1.5 سانت قطر دارن و همچنین جلوگیری از اعوجاج ،داغ شدن سیم پیچ و سوختنش، از یک فیلتر بالا گذر برای این کانال ها استفاده میکنن که توان دایمیً تحویلی به بلندگو رو بسیار کمتر میکنه و طبعآ اون بلندگو ها اصلا نمیتونن 150 وات رو تحمل و همونقدر صدا تولید کنند حتی در حالت فول رنج و بدون فیلتر.
          بحث اصلی اینجاست که سازندگان این سیستم ها برای بیان قدرت از توان حداکثری درج شده در دیتا شیت آی سی های مورد استفاده شون با حداکثر اعوجاج استفاده میکنند اما وقتی یه سر به پشت این دستگاها نگاه بندازیم، حداکثر توان مصرفی برق رو چیزی در حدود 80 تا 150 وات میبینیم!!
          سلام
          من ی مدت داخل خیابون طالقانی تعمیر همین سینما خانگی هارو انجام میدادم 99 درصدشون مدار گسسته هستن (من اصلا مدار با ای سی ندیدم )

          یعنی از فیلتر ک استفاده میکنیم توان خروجی کم میشه؟؟؟
          این جمله یا اشتباه هست یا من اشتباه دارم میخونم
          وقتی فیلتری رو فعال میکنیم (به ویژه فیلتر های اکتیو) فقط اون رنج فرکانس فیلتر میشه و تا مثلا 5 درصد فرکانس بالا تر هم ضعیف تر میشه ک بهش میگن دقت یا شیب فیلتر ولی به هیچ وجه توان خروجی کم نمیشه
          با فیلتر میشه توان بیشتری به بلند گو داد
          هر بلند گویی هم برای کاری ساختن این مشخصه ک ی بلند گوی 5 سانتی نمیتونه کار ساب رو انجام بده (همون طور ک ساب نمیتونه کار تیوتر رو انجام بده)
          قطر بلند گو به هیچ وجه کاری به توان بلند گو نداره (ساب داریم 10 اینچ 600 وات ، ساب داریم15 اینچ 200 واتش بدی سوخته )
          قطر باند بیشتر رابطه با فرکانس کاریش داره (مثلا S20 پایونر 2 اینچه ولی 50 واته ولی بین 7تا 20 کیلو هرتز کار میکنه ولی اگه بهش فرکانس 20 هرتز دادی با توان 1 وات هم میسوزه )

          مطالبت خیلی خوب بود واسه همین اومدم و نظر دادم (خیلی مطالب داخل این سایت و سایت های دیگه هست ک حتی ارزش خوندن نداره ولی وقتی ی مطلب لایک میخوره و داخلش بحث میشه یعنی خیلی مطلب خوبی هست)

          دیدگاه


            #20
            پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آم&#1662

            سلام
            سیستمای سینمای خونگی رو به دو دسته مختلف طبقه بندی کردم و در این گروه که مورد بحث و بنام گروه 3 بود همگی از آی سی های کلاس d استفاده میکنن، منظور شما احتمالا گروه دیگری است که فرمودین گسسته هستن که در قستهای دیگه در موردشون توضیح دادم.
            منظور توان در قسمتی از نوشته های من که با قرمز بهش اشاره فرمودین توان گرمایی هستش که روی کویل بلندگو ایجاد میشه. نه شدت صوتش
            و همینطور که فرمودین با کلک اضافه کردن فیلتر میشه توان بیشتری به بلندگو داد چون علیرغم افزایش دامنه ولتاژ ورودی به بلندگو به دلیل استفاده از یه فیلتر بالا گذر مناسب توان گرمایی روی کویل کم شده و بهش آسیب کمتری وارد میشه و به طبع سطح صدای بیشتری میشه از آمپ گرفت ، چون جلوی کلیپ شدن صدا و در مواردی افت ولتاژ تغذیه در پیک گرفته میشه.
            ولی چیزی که از دست میره جزئیات و واقعیت صدایی است که پخش میشود!
            در مورد بی ارتباط بودن قطر بلندگو و توانش درسته اما قطر کویلش با توانش رابطه داره که البته نه در شرایط عادی چون رابطه تک پارامتری نیست و به عوامل زیادی بستگی داره.
            اما بغیر از اهمیت توان بلندگو برای دریافت دامنه های بزرگ سیگنال ، قدرتش برای تبدیل بخش زیادی از توانی که بهش دادن به سطح قابل قبولی از صدا در واحد دسیبل و در بازه ی کامل دامنه های فرکانسی کاریش، که براش طراحی شده هست. طبیعتا یه بلندگو ی 5 سانتی نمیتونه در بازه ی کامل فرکانسی در صورت فرض تحمل توان مثلا 200 وات ، همون صدایی رو تولید کنه که یه بلندگوی 12 اینچی با همین آمپ تولید میکنه . گرچه ممکنه در فرکانسای بالا تر از میدرنج و زیر 16 کیلو هرتز هر دو بتونن با یه دسیبل یکسان صدا تولید کنن اما در بازه ی 20 تا 20k نمیشه. وگرنه دیگه بلندگو ها رو بزرگ نمیساختن.
            دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

            دیدگاه


              #21
              پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

              سلام
              خب وقتی کلاس امپش D باشه دیگه کیفیت از بین رفته و فیلتر دیگه رو کیفیت تاثییر چشم گیری نداره!!!
              همون طور ک خودتون هم گفتین اندازه بلند گو ها رابطه عکس بازه فرکانس داره پس بلند گو های بزرگ رو برای فرکانس های کم ساختن
              پس دلیل ساخت بلند گو های بزرگ فکر میکنم در درجه اول برای فرکانس باشه نه حجم صداش

              پس ادامه بده داریم استفاده میکنیم

              دیدگاه


                #22
                پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آم&#1662

                نوشته اصلی توسط AMIR_N
                سلام
                خب وقتی کلاس امپش D باشه دیگه کیفیت از بین رفته و فیلتر دیگه رو کیفیت تاثییر چشم گیری نداره!!!
                همون طور ک خودتون هم گفتین اندازه بلند گو ها رابطه عکس بازه فرکانس داره پس بلند گو های بزرگ رو برای فرکانس های کم ساختن
                پس دلیل ساخت بلند گو های بزرگ فکر میکنم در درجه اول برای فرکانس باشه نه حجم صداش

                پس ادامه بده داریم استفاده میکنیم
                در مورد آی سی های کلاس D مورد استفاده در این سیستما (سینماهای خانگی ) دیستورشن با توان کشی بیشتر ،خیلی زیاد میشه و خیلی نمیشه توقع ازش داشت . اما در مورد آمپهای کلاس D حرفه ای اینقدر که شما فکر میکنی ساده و کم کیفیت نیست. به جرات میشه گفت تو توانی که این آمپ ها دارن هیچ کلاس AB ای به کیفیتش نمیرسه.
                در درجه اول ساخت بلندگوهای بزرگتر به قول شما پخش فرکانس های پایین به طور صحیح هست ، اما بزرگ شدن ابعاد به طور مستقیم در افزایش حجم صدا تاثیر داره برای مثال دو بلندگو در بازه ی فرکانس میدرنج که هر دو مگنت و کویل یکسان داشته باشن، بلندگویی که مخروط (cone) بزرگتری داشته باشه تو اون فرکانس صدای بیشتری تولید میکنه که در اثر افزایش حساسیتش در واحد 1w//1m per dB هستش (این در فرکانسای بالاتر مثل 2k به بالا صادق نیست).
                دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

                دیدگاه


                  #23
                  پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

                  خب حالا ی سوال
                  من میدونم اگه قطر باند بیشتر بشه حجم صدا هم زیاد میشه ولی...
                  ولی این که اگه بزرگ بشه صفحه یا دیافراگم سنگین میشه و همون واحدی ک گفتین 1w//1m per dB کم میشه
                  پس اندازه ی باند تا ی سایزی بزگ شدنش باعث افزایش صدا داخل ی محدوده خاصی میشه !!! درست میگم یا اشتباه فکر میکنم؟؟؟

                  خب راجب کلاس D
                  تا اونجایی ک من میدونم کلاس D ی فرکانیسی رو به صورت پالس میسازه و بعد با استفاده از فیلتر LC سری اونا نزدیک به فرکانس ورودی میکنه پس به هیچ وجه کیفیت کلاس های دیگه رو نداره (ابنو درست میگم یا اشتباه ) یکم راجبش توضیح میدین؟؟؟

                  دیدگاه


                    #24
                    پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

                    سلام و ببخشید که من جواب میدم
                    بزرگ شدن قطر دهانه باند باعث افزایش حجم صدا میشه
                    بطوری که یک باند مثلا با قطر 12 اینچ با کویل کوچک میتونه حجم صدای بیشتری نسبت به یک باند با قطر 8 اینچ و کویل بزرگتر از اون باند در یک وات مشخص تولید کنه
                    و فیلتر خروجی کلاس دی باید طوری پیچیده بشه که فرکانسای خروجی رو بدون کوچکترین تغییری تحویل بده
                    یعنی موج کاملا سینوسی باشه
                    پس میتونه از لحاظ کیفیتی با کلاس ab هم رقابت کنه ولی فک نمیکنم بتونه جلو بزنه
                    حالا باز هم دوستمون اگه من اشتباه میکنم تصحیح کنید

                    دیدگاه


                      #25
                      پاسخ : ابهاماتی که اعداد و ارقام توان های آمپلی فایرهای تجاری در ذهن خریدار ایجاد میکنند

                      نوشته اصلی توسط AMIR_N
                      خب حالا ی سوال
                      من میدونم اگه قطر باند بیشتر بشه حجم صدا هم زیاد میشه ولی...
                      ولی این که اگه بزرگ بشه صفحه یا دیافراگم سنگین میشه و همون واحدی ک گفتین 1w//1m per dB کم میشه
                      پس اندازه ی باند تا ی سایزی بزگ شدنش باعث افزایش صدا داخل ی محدوده خاصی میشه !!! درست میگم یا اشتباه فکر میکنم؟؟؟

                      خب راجب کلاس D
                      تا اونجایی ک من میدونم کلاس D ی فرکانیسی رو به صورت پالس میسازه و بعد با استفاده از فیلتر LC سری اونا نزدیک به فرکانس ورودی میکنه پس به هیچ وجه کیفیت کلاس های دیگه رو نداره (ابنو درست میگم یا اشتباه ) یکم راجبش توضیح میدین؟؟؟
                      اگه سنگین بشه بله حساسیتش کم میشه برای همینه. که مدام طراحان بلندگو دارن جنس صفحه،جنس و نوع اسپایدر، ساختار دور لبه ها، نوع و ساختار کویل و آهنربا رو دستکاری میکنن تا به بالاترین سطح حساسیت برسن.
                      در کلاس D که خودت گفتی از ترکیب یه موج مثلا مثلثی یا سیگنال صوتی و تقویتش و سپس بازیابی همون موج صوتی با دامنه بیشتر توسط یک یا گروهی از فیلتر ها استفاده میکنن
                      بحث کیفیت و مقایسه کلاس D با سایر کلاسا محدود میشه به توان پایین ترین کلاس یعنی A یعنی براساس محدودیت توانشون بحث کیفیت قابل مقایسه است . بله در توان های پایین کلاسای دیگه کیفیت بهتری میتونن ارائه کنن البته در شرایط درست . اما وقتی قیاس در توانهای بالا انجام میشه پرقدرترین آمپ کلاس AB یا H از کلاس D هم رده اش کم کیفیت تره چون فشاری که روی هر ریل از ترانزیستورای قدرت اون دوگروهه خیلی زیاده و با گذشت زمان دمای کاری ترانزیستورا بشدت بالا میره تمام پارامترای مهم و مرتبط با جریان تغییرات اساسی پیدا میکنه و حتی مباحث مربوط به پایداری حرارتی مثل قرار دادن مقاومت های اهم پایین پروات در امیتر هایا کلکتورا یا حتی سورس ها در آمپای ماسفتی هم نمیتونه کل مشکلو حل کنه برای همین THD زیاد تر میشه
                      در مورد آمپهای پیشرفته مهمترین بخش ، فیلترینگ خروجی و بخشPWM هستش که در مدارات پیچیده با DSP همراهه . خروجی پاور آمپ های کلاس D رو با ورودی آمپ توسط اسیلسکوپ بررسی و مقایسه میکنن و بیان میکنن
                      eg: THD 20hz to 20khz <=1% @rated power
                      که میگه اعوجاج نسبت به سیگنال ورودی زیر 1 درصده
                      پس تمام بحث جایی که از PWM تقویت شده توسط طبقه قدرت مدار میخوان موج اولیه رو جدا کنن ، اونوقته که محاسبات دقیق .... و استفاده از قطعات با کیفیت مهم میشه. برای همین برای یه آمپ دیجیتال 5کیلوواتی باید 30 تومن پول داد.

                      اضافه شده در تاریخ :
                      نوشته اصلی توسط Mostafa65
                      سلام و ببخشید که من جواب میدم
                      بزرگ شدن قطر دهانه باند باعث افزایش حجم صدا میشه
                      بطوری که یک باند مثلا با قطر 12 اینچ با کویل کوچک میتونه حجم صدای بیشتری نسبت به یک باند با قطر 8 اینچ و کویل بزرگتر از اون باند در یک وات مشخص تولید کنه
                      و فیلتر خروجی کلاس دی باید طوری پیچیده بشه که فرکانسای خروجی رو بدون کوچکترین تغییری تحویل بده
                      یعنی موج کاملا سینوسی باشه
                      پس میتونه از لحاظ کیفیتی با کلاس ab هم رقابت کنه ولی فک نمیکنم بتونه جلو بزنه
                      حالا باز هم دوستمون اگه من اشتباه میکنم تصحیح کنید
                      سلام
                      بحث مقایسه SPL دوتا بلندگو به همین سادگی قابل قیاس نیست . گفته ی شما در صورتی درسته که حساسیت بلندگوی بزرگتر بیشتر باشه وگرنه اگه کمتر باشه قطعا صداش از یه بلندگوی کوچیکتر کمتره . اما میگیم صدا که خود همین صدا بازه های فرکانسی وسیعی رو شامل میشه پس مقایسه در فرکانس یا بهتره بگم بازه ی فرکانسی مناسب باید انجام بشه.
                      مثلا شما همینطوری نمیتونی بگی صدای یا باند فول رنج 12 از یه توییتر 2 اینچی بیشتره ! چون تو بازه ی کاری اون توییتر مثلا 5k به بالا ، توییتر در مقایسه با اون بلندگوهه صدای بلندتری داره . اما منظور از بلندی صدا در بحث مقایسه ای که بیان شد ، بلندی صدا در تمام بازه ی فرکانسی بود.
                      دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

                      دیدگاه

                      لطفا صبر کنید...
                      X