اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های محافظت از مدار امپلی فایر و بلوتوث و نحوه ای نصب صحیح

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های محافظت از مدار امپلی فایر و بلوتوث و نحوه ای نصب صحیح

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
    خوب من دسترسی به مشخصات و دیاگرام قطعات ریمارک ندارم بتونم نظر بدم کجاشون با قطعه اصلی فرق میکنه ...

اگر عین قطعه اصلی باشن دیگه چرا بهش میگن ریمارک ؟
    وقتی همین بلوکها داخل آی سی ریمارک وجود داره طبیعتا شامل پروتکشنها هم میشه یعنی نمیشه آی سی رو کپی کرد بخشهای اصلی و اساسی هزینه بر رو آورد مثل نمونه اصلی گذاشت بلوکهای جانبی که تصادفا در این ویفرها هزینه ای هم نمیتراشه و خیلی وقتها جزیی از ساختار اصلی هست رو حذف کرد ( به شکل کلی مثال میزنم over temperature protection در اکثر آی سی های پاور همون دیودی که بایاس ترانزیستورهای خروجی رو تامین میکنه هستش ، دیودها با افزایش دما آستانه هدایتشون پایین میاد که در خروجی باعث پایین اومدن ولتاژ بایاس ترانزیستورها و افت گین میشه سیستم خودبخود با فزایش دما توان خروجی اش پایین میاد و بالعکس ، شما چه بخوای چه نخوای در آمپلی فایر کلاس ab مجبوری ترانزیستورهای طبقه خروجی رو به شکل آستانه هدایت ترانزیستور بایاس کنی که معمول ترینش با همین دیوده ، این دیود در محدوده ترانزیستورهای خروجی باشه گین وابسته به دما هم ایجاد خواهد کرد ... این تکنیک از دورانی که آمپلی فایرها رو گسسته با ترانزیستورهای پوش پول مکمل و قرینه و ترانس نیم موج خروجی می بستن رایج بود بعدها که مدار مجتمع شدن به همین شکل اومد داخل آی سی ها )

در هر صورت فرض بر این است داریم در مورد قطعه اصلی با وضعیت پارامترهای اصلی بررسی میکنیم .
    جایی فرضا ۴ تا tda2008 رو پک فلکس ۲۵ بکنن به اسم TDA7377 و هم خانواده هاش بفروشن بررسی مشخصات فنی و پارامترها قطعه کلا موضوعیت نداره .
    به صورت مدار گسسته بر فرض محال مشخصات آی سی اصلی هم داشتیم قرار بود امکانات مختلف منجمله پروتکشنها رو بهش اضافه کنیم اگر ممکن باشه ( که خیلی امکانات بغیر از در سطح ویفر غیر قابل پیاده سازیه ) قیمت و ابعاد خیلی بیشتر از آی سی اصلی و کیفیت و قابلیت اطمینان بسیار ضعیف تر از نمونه اصلی در میاد .

اینکه آی سی های سری TDA73XX بعنوان ارزان ترین آی سی های آمپلی فایر ۴ کانال با کیفیت متوسط رو به پایین چه توجیهی برای کپی کردن داره ؟ ( اینا خودشون زمان طراحی با دید ته رنج بودن و صرفا توجیه قیمت پایین طراحی شدن ، جزو آی سی ها تولید بسیار انبوه و مصرفی گسترده هستن )
    این یک موضوعه ...

اینی که فرضا بخاطر چند سنت قیمت کمتر کسی بره نمونه کپی و ریمارک بخره بعدا بخواد با سعی و خطا اصلاحش کنه خوب سر خودش کلاه گذاشته ...
    نمونه اصلی آی سی با لحاظ کردن تولید انبوه توسط چندین برند ، قیمت رنج حدود ۱ تا ۱.۵ دلاری و قابلیت تامین از روشهای بسیار مختلف و غیره باعث غیر توجیه پذیر شدن موضوع میشه ( ما بعنوان قطعات مصرفی عمومی بعضی مواقع بردهای مختلف از تبلت و موبایل تا پخش و تلویزیون و کنسول بازی رو کیلویی میخریم ، بردها مربوط به تجهیزات مصرفی از رده خارجه ، جایی توجیه مصرف ندارن به اسم اوراقی میفروشن ، برد پخش های سی دی و تیونر تلویزیون آنالوگ تولید ۲۰۱۴ - ۲۰۱۵ رو توی پارتی بارهامون داشتیم قیمت هر برد متوسط حدود ۴۵ هزار تومن در اومده ... روی هر کدوم کلی قطعه هست منجمله آی سی های TDA73XX ... )
    قطعات این بردها رو مجزا بخوای بخری صرفنظر از آشفته بازار قطعات الکترونیک ایران که خیلی چیزا توش گیر نمیاد ، قطعات هر برد با قیمتهای الان شاید چند میلیون تومن آب بخوره ... برای شرکتهای تحقیق و توسعه که در فاز طراحی به رنج گسترده ای از قطعات مختلف در مقیاس غیر تجاری نیاز پیدا میکنن اینم یه روش تامین قطعاته ،
    نمونه کار که نهایی شد مقیاس تجاریش وضعیت تامین و قیمتهاش معلومه .

جنابعالی خیلی خوب و عالی توضیح دادید ، ولی من طبق تجربه خودم آی‌سی‌هایی که در پخش‌هایی فابریکی و اصلی با ic هائیکه خصوصاً در پخشهای ارزان قیمت چینی ، بکار رفته‌اند تفاوت دارند و پروتکشن فعالی در خیلی از محصولات چینی ندیدم ... حالا در بخش تحقیق و توسعه چینی چه میگذره رو من خبر ندارم _ اگه اصلی و ریمارک وجود ندارد چرا با تعویض ic مثل نمونه فابریکی عمر نمیکنند؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein951ann نمایش پست ها
      جنابعالی خیلی خوب و عالی توضیح دادید ، ولی من طبق تجربه خودم آی‌سی‌هایی که در پخش‌هایی فابریکی و اصلی با ic هائیکه خصوصاً در پخشهای ارزان قیمت چینی ، بکار رفته‌اند تفاوت دارند و پروتکشن فعالی در خیلی از محصولات چینی ندیدم ... حالا در بخش تحقیق و توسعه چینی چه میگذره رو من خبر ندارم _ اگه اصلی و ریمارک وجود ندارد چرا با تعویض ic مثل نمونه فابریکی عمر نمیکنند؟؟؟
      درود بر شما

فکر کنم سوء برداشت شد ،
      صحبت من این نبود که قطعه اصلی و ریمارک وجود نداره ( وجود داره به وفور هم وجود داره ، در مورد آی سی های با حوزه مصرف گسترده بیشترین میزان قطعات ریمارک رو داریم ، در دیودها و ترانزیستور و ماسفت و اپ امپ و آی سی های منطقی سیموس و تی تی ال قدیمی و کلا قطعات ساده ریمارکها عموما هیچ ربطی به قطعه اصلی ندارن ، یک قطعه کیفیت پایین با پارامترهای ضعیفه ... پارت نامبر اصلی متفاوت بوده ، بعدا این اجناس ته انباری رو اومدن مارک پکیج رو عوض کردن ، از قدیم ما این مشکل رو با قطعات روسی و آلمان شرقی و چک و لهستان و امثالهم داشتیم ، بعدها چین اومد جای قبلیا رو گرفت )

در مورد آی سی های پیچیده تر ورژنهای کلون رو داریم ، کمونیستهای ورشکسته سابق ( شامل چینی ها هم میشه ) جاسوسی و دزدی صنعتی و مهندسی معکوس میکردن نقشه قطعات با لیتوگرافی های بزرگ ( اوردر میکرون ) رو به انواع روشها بدست میاوردن ، کپی اش رو با یه پارت نامبر دیگه و حتی تغییر در برخی بلوکهای جانبی برای بازار داخلی و صنایع نظامی اشون میزدن ( اسمشم میگذاشتن دستاوردهای برادران زحمت کش پرولتاریا ! ) .

این قطعات کپی برداری شده بعضا عملکرد و پارامترها و امکانات جنبی اشون از قطعه اصلی بهتر در میومد ...

سیستمهای پیچیده تر با لیتوگرافی های اوردر نانومتری در زمینه مهندسی معکوس و قابلیت کپی برداری تقرببا غیر ممکن میشن ،
      این نمونه ها عموما قطعات اتمام تولیده کل خط رو تحت لیسانس به یک کشور دیگه منتقل کردن ( میکروهای arm کلاسیک و کورتکسهای رده پایین بیش از ۱۰ سال قبل عموما این مدلیه )

این قطعات قراره تحت یک برند دیگه با پارت نامبر متفاوت ارائه بشن ... منتهی زیر آبی رفتن کار سختی نیست که در مرحله مارکاژ لیزری ۱۰-۲۰ درصد خروجی های رو با پارت نامبر اصلی بزنن قطعه اتمام تولید رو چند برابر قیمت در بازار سیاه بفروشن ، قابل ردگیری هم نیست .

این وسط یه سری قطعات ( اصلی و کلون ) هم داریم اینا مربوط به بچ های تولید مشکل دار بودن ، یا پارتی بار رفته بخاطر یکم ناخالصی اضافی در سطح ویفر قطعات کیفیتشون پایین بوده برگشت خورده ، یا تجهیز از رده خارج شده قطعات مونتاژ شده اش روی دست تولید کننده مونده ، یا شرایط نگهداری مناسب نبوده و غیره ...
      این قطعات رو باز میکنن به اسم refurbished برای بازارهای نه چندان حساس به اسم قطعه یدکی اصلی و های کپی و کپی درجه ۲ و ۳ و غیره میفروشن ...

در کشور ایزوله ای مثل ایران که تحت انواع تحریم هم هست ، بازارش هم از قدیم فرم مافیایی اداره می شده ، تکنولوژی های زیر ساختی مثل قطعات الکترونیک و دارو و امثالهم پتانسیل خیلی بالایی برای این سبک فعالیتها داره ...
      یقه کسی هم نمیشه گرفت ( وجود خیلی از این قطعات در این بازارها از دید شرکت مادر ممنوع بوده ، از دید مصرف کننده نیاز اساسیه ، از دید تامین کننده جاذبه اقتصادیش از سایر روشهای قاچاق خیلی بیشتره ، بارهای سبک و کم حجم با ارزشهای بالا همراه سودهای چند صد تا چند هزار درصدی ) .

تامین قطعه در این نوع بازارها اگر مناسبات بازار رو نشناسیم کار خیلی مشکلی میشه .

هر چقدر قطعه جدیدتر یا پیچیده تر باشه احتمال وجود ورژنهای کپی و ریمارکش پایینتر میاد ، قیمت تمام شده هم مجموعا خیلی ارزونتره .
      فرهنگ فعالان این بازار ( از تامین کننده تا مصرف کننده ) متاسفانه باستانیه ، قطعه شناسی هم الحمدلله بلد نیستن .
      همین خانواده TDA73XX تعداد زیادی مشابه جدیدتر و کیفیت بالاتر با همین پکیج فلکسی وات ۲۵ داره بدلیل عدم استفاده توسط کپی کارهای چینی ورژن ریمارک و کلون ندارن ، موجودی های بازار اصلی st هست ...
      اگر فرضا من نوعی تعمیرکار بودم بجای سروکله زدن با کپی های 7388 از اون قطعات استفاده میکردم .

دیدگاه

سلام ببخشید برای مثلا یه مداری که در برار اتصال کوتاه محافظت نشده چطور باید فیوز گذاشت؟باتشکر و یکی هم اینکه فیوز برای این موضوع تاثیری داره؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام مجدد یکی دیگه هم سوال دارم که من چندتا مدار امپلیفایر را میخوام به صوت خروجی از یک بلوتوث پلیر راه اندازی کنم مشکلی داره؟

دیدگاه

سلام.ببخشید سوالم رو اینجا مطرخ میکنم .با روشهای انجمن خیلی آشنا نیستم
          ماژول آمپلی فایر دو کاناله 2x120 وات با تراشه TPA3116D2 این ماژول رو به همراه تغذیه ۲۴ ولت ۴ آمپر سویچینگ تهیه کردم.خروجی بلوتوث پنلی رو که جداگانه با تغذیه ۸ ولت کار میکرد رو به ورودی امپلی زدم.خروجی آمپ رو هم به بلندگو ۶ اهم سونی زدم.پاور که وصل شد ..صدای بلوتوث اماده اتصال است خیلی واضح و بلند پخش شد اما قبل از اتصال گوشی .. یک دود کمی از ماژول بلند شد و دیگه کار نکرد.به نظر شما اشکال کار کجا بوده.بعضی جاها نوشتند آی سی کپی هستش.تغذیه مناسبش رو نوشته بودند ۲۴ .ممنون

دیدگاه

ماژول آمپلی فایر دو کاناله 2x120 وات با تراشه TPA3116D2 این ماژول رو به همراه تغذیه ۲۴ ولت ۴ آمپر سویچینگ تهیه کردم.خروجی بلوتوث پنلی رو که جداگانه با تغذیه ۸ ولت کار میکرد رو به ورودی امپلی زدم.خروجی آمپ رو هم به بلندگو ۶ اهم سونی زدم.پاور که وصل شد ..صدای بلوتوث اماده اتصال است خیلی واضح و بلند پخش شد اما قبل از اتصال گوشی .. یک دود کمی از ماژول بلند شد و دیگه کار نکرد.به نظر شما اشکال کار کجا بوده.بعضی جاها نوشتند آی سی کپی هستش.تغذیه مناسبش رو نوشته بودند ۲۴ .ممنون
            سلام.
            این ماژول ها اکثر بی کیفیت و با قطعات فیک تهیه شده اند.
            تغذیه مناسب برای اکثر این ماژول ها آنها نسبت به تجربه ای که دارم نباید بیشتر از 18 ولت اعمال شود.
            ضمنا ماژول های بلوتوث اکثرا با 3.3 ولت تا 5 ولت ( بسته به نوع آن ) تغذیه نیاز دارند.
            با این حال اگر از آنچه شما درست کردید عکس واضح بفرستید بهتر می شود نتیجه و راهنمایی کرد.
            موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط robo22 نمایش پست ها

دوست عزیز مشکل از منبع تغذیه اتون بوده .

( این تغذیه برای باندهای مد نظر کلا اشتباه انتخاب شده ، جریانش خیلی پایینه ، برای باندهای ۶ اهم تغذیه حداقل ۶ آمپر و ترجیحا ۸ آمپر باید استفاده می کردید ... با ۲۴ ولت آی سی متوسط ۵.۵ آمپر جریان نیاز داره ... روی ۴ آمپر پروتکشن منبع تغذیه فعال میشه ... از اونطرف این آی سی گاورنر تغذیه پایین و بالا داره اگر ولتاژ تغذیه از رنج مجاز عبور کنه خروجی ها امپدانس بالا میشن که در صورت استاندارد نبودن منبع تغذیه سیستم وارد حالت رینجینگ میشه )
              صرفنظر از وضعیت ولتاژ و جریان منبع تغذیه که اشتباه انتخاب شده، اکثر منابع تغذیه سوییچینگ چینی و ایرانی موجود در بازار پروتکشن های خروجی و عملکرد استاندارد ندارن ، رگولاسیون بار سرعتش پایینه در خیلی سناریوها پاور زیر بار با تغییر جریان slew rate بالا مواجه بشه تا فیدبک کند بیاد عرض پالس رو اصلاح کنه ولتاژ هجومی باعث اسپایک گذرا میشه خازنهای فیلتر خروجی هم خازن ظرفیت بالا با esr بالاست که این نوع اسپایکها رو نمیتونه فیلتر کنه .

در حالتی که شما ولتاژ کاری رو نزدیکای آخر رنج مجاز قطعه تنطیم میکنی باید نسبت به وجود محافظ TVS همراه خازن های با esr پایین بعد از چوک سری مطمئن بشی ( اون محافظ بخش خروجی پاور بود ، در سمت مصرف کننده خط تغذیه این آی سی ها نباید چوک بعنوان فیلتر داشته باشن ، وجود اسنابر ورودی و خروجی الزامیه ) .
              در غیر اینصورت گذر از رنج مجاز حتی باندازه چند میلی ثانیه حتما منجر به آسیب قطعات پاور میشه .
              ( وجود سلف فیلتر با این مدل آمپلی فایرها اشتباه طراحی محسوب میشه ، اگر روی برد آمپلی فایر سلف فیلتر جریان بالا آمپلیفایرهای کلاس AB قدیمی استفاده شده در حالتی که پروتکشن آی سی زیر بار فعال بشه ، باندها از مدار خارج میشن این سلف جریان داخلش رو به شکل فلای بک روی خط تغذیه تخلیه میکنه ، در این حالت چون امپدانس باری دیگه وجود نداره اگر خازن های دکوپلاژ esr اشون یکم بالا باشه فلای بک این سلف حتما ولتاژ تغذیه متصل به سلف رو وارد رنج غیر مجاز میکنه )

آمپلی فایر مد نظرتون جزو آی سی های نسبتا جدید و تکنولوژی خاص دیجیتاله ، ورژن کپی و ریمارک حالا حالاها نداره ...

منتهی مراتب تغذیه الزامات خاص این مدل آی سی ها رو مطابق رفرنس پایین نیاز داره :

توضیح ؛
              ترکیب R10,C58 اسنابر ورودیه ، جریانهای اسپایک و ولتاژ گذرا با slew rate بالاتر از 10v/us یا 8A/us روی مقاومت ۳.۳ اهمی فوق دمپ میشه ...
              ترکیب ۶ خازن ۱ نانو + ۱۰۰ نانو + ۲۲۰ میکرو به شکل دو بانک خازنی چسبیده به پایه های پاور دکوپلاژ و فیلتر تغذیه DC رو در رنج فرکانس کاری آی سی تامین میکنه ... خازنهای ۱ نانو و ۱۰۰ نانو باید سرامیکی اس ام دی ۵۰ ولتی و سایز ۰۸۰۶ یا کوچک تر باشن
              جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۰۰:۵۳ ۱۴۰۲/۰۱/۱۹.

دیدگاه

درود بر شما و تحلیل تکنیکال زیباتون.طبق توصیف شما .. در نهایت به منبع تغذیه آسیب وارد میشه.برای چک کردن موضوع .با تغذیه رومیزی آمپر بالا هم چک کردم.تفاوتی که داشت ..پروتکشن تغذیه عمل نکرد و ال ای دی روی ماژول آمپلی ثابت روشن موند.و البته آی سی آمپ به سوختنش ادامه داد و خوب برشته شد.یک نکته در تصویر ارسالی شما دیدم .. تعداد پایه های ای سی مدار ارسالی شما با آی سی موجود بر روی ماژول بنده تفاوت داره.

Hi everyone, Wow, I just received a 100W TPA3116D2 Subwoofer amplifier from Aliexpress, hooked it up and found the output was really low. I took the heatsink and found a nice surprise! A 16 pin chip marked TPA3116D2 but the real thing is 32 pins. What the??? Here is the link to the item I...

دیدگاه

دوست عزیز اینی که تصویرش رو لینک دادید که اصلا ربطی به آی سی اصلی نداره !

قطعه کپی و ریمارک به قطعاتی میگن که ظاهرش مشابه قطعه اصلیه ، تا حد چاپ و مارکاژ هم سعی کردن حفظ ظاهر کنن ، منتهی قطعه کپی عملکرد و پارامترهای قطعه اصلی رو نداره .

اینی که عکس فرستادید که به وضوح آی سی های سری pam84xx هستن!

روش رو چی نوشتن مهم نیست ...

نمونه :

خرید ماژول آمپلی فایر 2x5W کلاس D با تراشه PAM8406 MODULE آمپلی فایر Amplifier Audio تقویت کننده صدا پخش کننده استریو مونو سیستم صوتی خودرو ماشین خانگی مشخصات فنی و دیتاشیت با قیمت مناسب در فروشگاه ECA

از هر جا خریدی ببر مثل اون سطل ماست کذایی یه حرکت بزن بعدم پولت رو پس بگیر
                  جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۱۹:۰۳ ۱۴۰۲/۰۱/۱۹.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X