اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ولتاژ رو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ولتاژ رو

اگه من منظورتون رو درست متوجه شده باشم روی کلکتور ترانزیستور 12 ولت دارید که می خواهید با 5 ولت سویچ روی بیس، این 12 ولت روی امیتر ظاهر بشه.اگر منظورتون این هست که از اساس غلط هست.یعنی ولتاژ بیس باید حداقل 13 ولت باشه تا ترانزیستور به اشباع بره و روی امیتر 12 ولت داشته باشید.
    در مورد hbridge : برای راه اندازی پل بدون هیچ درایوری باید ترانزیستور های بالایی رو pnp و پایینی رو npn انتخاب کنید.یعنی از گره کلکتور خروجی رو بگیرید
    دو نمونه زیر این مطلب رو نشون میدن :

دیدگاه

ممنون از توضیحات فوق العادتون ... ختما از مدار npn و npn که گفتید استفاه میکنم :wow: :wow:
      نوشته اصلی توسط SUNMOON
      اگه من منظورتون رو درست متوجه شده باشم روی کلکتور ترانزیستور 12 ولت دارید که می خواهید با 5 ولت سویچ روی بیس، این 12 ولت روی امیتر ظاهر بشه.اگر منظورتون این هست که از اساس غلط هست.یعنی ولتاژ بیس باید حداقل 13 ولت باشه تا ترانزیستور به اشباع بره و روی امیتر 12 ولت داشته باشید.
      پس با توجه به توضیحاتتون اصلا نمیشه با بیس 5 ولت به اشباع رفت؟ حتی با دست کاریه مقاومتها؟ من متاسفانه نمیتونم ولتاژ بیس رو بیشتر کنم چون به ttl وصله :cry2: اگه base رو 13 بدم و کلکتور رو 30 ولت بازم همون 12 میاد رو امیتر؟ تو ترانزیستور ولتاژ امیتر همیشه از بیس هست؟ (البته تو تئوری هم همینه ! ) اگه با Bjt راه نداره پس با fet یا Mosfet میشه؟
      خیلییی شرمنده کردین ببخشید دیگه یکم سطح پایینه :redface:
      وسوال اخر (انشااله) این مداراتی که گذاشتین چطور اینام نمیشه به بیس 5 ولت داد و کلکتور رو 12 - 24 ولت کرد ؟
      اشکهایی که پس از هر شکست میریزیم همان عرقیست که برای پیروزی نریخته ایم.
      هیتلر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ariyo Saeb
        ممنون از توضیحات فوق العادتون ... ختما از مدار npn و npn که گفتید استفاه میکنم :wow: :wow:پس با توجه به توضیحاتتون اصلا نمیشه با بیس 5 ولت به اشباع رفت؟ حتی با دست کاریه مقاومتها؟ من متاسفانه نمیتونم ولتاژ بیس رو بیشتر کنم چون به ttl وصله :cry2: اگه base رو 13 بدم و کلکتور رو 30 ولت بازم همون 12 میاد رو امیتر؟ تو ترانزیستور ولتاژ امیتر همیشه از بیس هست؟ (البته تو تئوری هم همینه ! ) اگه با Bjt راه نداره پس با fet یا Mosfet میشه؟
        خیلییی شرمنده کردین ببخشید دیگه یکم سطح پایینه :redface:
        وسوال اخر (انشااله) این مداراتی که گذاشتین چطور اینام نمیشه به بیس 5 ولت داد و کلکتور رو 12 - 24 ولت کرد ؟
        سلام
        اگه میخواین یه موتور DC رو به روش pwm , چپ گرد راستگرد راه بندازین میتونید از L297 استفاده کنید و اگه میخوان با صفر و یک کردن پایه میکرو تو خروجی 12 یا 24 یا هر ولتاژ رگوله شده دیگه داشته باشین این هم با یه مدار ساده قابل حله

دیدگاه

پاسخ : ترانزیستور جریان رو تقویت میکنه نه ول&

نوشته اصلی توسط mahdi421
          سلام
          اگه میخواین یه موتور DC رو به روش pwm , چپ گرد راستگرد راه بندازین میتونید از L297 استفاده کنید و اگه میخوان با صفر و یک کردن پایه میکرو تو خروجی 12 یا 24 یا هر ولتاژ رگوله شده دیگه داشته باشین این هم با یه مدار ساده قابل حله
          من یه مدار ساده میخوام به شکل HBRIDGE که بتونه چپ و راست بکنه اما ولتاژ بیس از یه AND گرفته میشه . با MOSFET نمیشه؟ ممنون میشم اگه یگید این مدار که فرمودین سادس به چه شکله :redface: موتور جریانش بالاست حدود 12 امپر
          هیتلر

دیدگاه

برای ماسفتها حتما رادیاتور در نظر بگیرید چون ممکنه رو هر کدوم 10 وات توان تلف بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi421

برای ماسفتها حتما رادیاتور در نظر بگیرید چون ممکنه رو هر کدوم 10 وات توان تلف بشه
              :nice: ممنون اما رادیاتور همون هیدسینگ دیگه یا چیزه دیگه ایه؟؟
              هیتلر

دیدگاه

در مورد ترانزیستور یه دوستی بهم گفت اپتو کوپلر تنها راهه جفتشونو امتحام میکنم هم mosfet هم bjt با اپتوکوپلر
                هیتلر

دیدگاه

:nice: ممنون اما رادیاتور همون هیدسینگ دیگه یا چیزه دیگه ایه؟؟
                  عجب سوتی دادیم ما :rolleyes:
                  بله هیت سینک واژه مناسب تری به نظر میاد تا رادیاتور

در مورد اپتوکوپلر هم باید بگم بله درسته و اوپتو بهتره منتها باید
                  1- فرکانس قطع و وصل اوپتو رو هم در نظر بگیرید
                  2- حتما خروجی اپتو رو با یه بافر CMOS مثل 4050 به گیت ماسفت ها وصل کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi421
                    عجب سوتی دادیم ما :rolleyes:
                    بله هیت سینک واژه مناسب تری به نظر میاد تا رادیاتور

در مورد اپتوکوپلر هم باید بگم بله درسته و اوپتو بهتره منتها باید
                    1- فرکانس قطع و وصل اوپتو رو هم در نظر بگیرید
                    2- حتما خروجی اپتو رو با یه بافر CMOS مثل 4050 به گیت ماسفت ها وصل کنید
                    عذر میخوام اپتو رو برای bjt گفتم . برای ماسفت که گیت هم جریان نمیکشیه باز باید اپتو ببندم؟ نمیشه مستقیم به ttl زد؟ 4808 البته ttl اش
                    هیتلر

دیدگاه

بستگی به فرکانس قطع و وصل داره .تو فرکانس کم مشکلی به وجود نمیاد ولی اگه یکم فرکانس بالا بره به دلیل وجود ظرفیت خازنی زیاد در گیت اپتو نمی تونه ماسفت رو سریع قطع و وصل کنه و عملا زمان صعود و نزول زیاد میشه و باعث افزایش شدید توان تلفاتی میشه.

دیدگاه

عذر میخوام اپتو رو برای bjt گفتم . برای ماسفت که گیت هم جریان نمیکشیه باز باید اپتو ببندم؟ نمیشه مستقیم به ttl زد؟ 4808 البته ttl اش
                        استفاده از اپتو چندان ربطی به جریان کشی نداره و صرفا دو کار انجام میده:
                        1- ایزولاسیون
                        2- به زبان ساده تغییر سطوح ولتاژ دو طرف .برای مثال با تحریک 3 ولت می توان 12 ولت رو سوییچ کرد

اصول استفاده از ترانزیستور به عنوان سوییچ چه bjt باشه چه mosfet یکی هست .به زبان ساده هیچ وقت نمیشه ولتاژ 12 ولت روی کلکتور یا درین رو با ولتاژ تحریک 5 ولت روی بیس یا گیت ، روی کلکتور ویا سورس داشت.
                        درایور l298 به راحتی این کارو میکنه و با 5 ولت میتونید تا 40 ولت رو دوسر موتور بندازید
                        مدارهایی هم که در پست اول این صفحه گذاشتم برای سوییچ 12 ولت بوسیله 5 ولت هستند

دیدگاه

پس با این تفاصیل با هیچ ترانزیستوری (چه bjt چه mosfet ) نمیشه 12 یا بیشتر رو با 5 ولت سوئیچ کرد و حتما باید از اپتو استفاده کرد .. این مداراتیم که شما بالا فرمودید همه با اپتو هستن .. ممنون میشم یه ای سی خوب اپتو کوپلر که جریان خوبی هم واسه راه اندازی ترانزیستور بده بهم معرفی کنید (+100ma) من خودمم اینارو پیا کردم:
                          PS2501
                          4N25
                          سپاس از راهنمییتون
                          هیتلر

دیدگاه

مدار دوم در پست اول این صفحه بدون اپتو هست و با 5 ولت سوییچ میکنه
                            tlp521 یه نمونه هست که داخل خودش 1 2، ویا 4 تا اپتو میتونه داشته باشه
                            علاوه بر این چون سرعت سوییچ چندان مطرح نیست می تونید تقریبا از هر نوع اپتو استفاده کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SUNMOON
                              مدار دوم در پست اول این صفحه بدون اپتو هست و با 5 ولت سوییچ میکنه
                              tlp521 یه نمونه هست که داخل خودش 1 2، ویا 4 تا اپتو میتونه داشته باشه
                              علاوه بر این چون سرعت سوییچ چندان مطرح نیست می تونید تقریبا از هر نوع اپتو استفاده کنید
                              ابنو نمیدونستم!! اما خوب اگه خود ترانزیستور بدون اپتو باشه یعنی یه ترانزیستور نرمال باشه مثل tip41 باید حتما اپتو وصل شه همینطور فت و ماسفت های معمولی .. درست متوجه شدم؟ البته سرعت سوئیچینگ بالاست قراره با pwm کنترل شه (ولی فکر کنم بازم کمتر از ماکزیمم سرعت سویچینگ اپتو باشه )
                              هیتلر

دیدگاه

پاسخ : ترانزیستور TIP0FF0401

TIP0FF0104سلام کسی ترانزیستوری با این مشخصات میشناسه یا مشابه ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X