اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تعمیر لامپ کم مصرف led (نیمی از ledها سری و نیمی موازین)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تعمیر لامپ کم مصرف led (نیمی از ledها سری و نیمی موازین)

سلام دوست عزیز
    خیلی ممنون
    مقاومت یک چهارم وات خیلی دارم(7سال پیش به سرم زد تمرین عملی رو شروع کنم به وسایل برقی از3سالگی خیلی علاقه داشتم میگفتم الکترونیکیا چجوری میفهمن مثلا ضبط صوت کجاش سوخته اینهمه چیزای عجیبی داخلش هست شبیه کرم رنگی بشکه چیزای مکعبی و عدسی شکل بعضیاشون مث گونی برنج هستن میگفتم حتما جادوگری میکنن.پدرم هی ضبط میخرید من بازش میکردم در نهایت خراب میکردم خخخخ تا ده سال پیش کتاب سایت چند قطعه اسمشونو یادگرفتم یکی دو وسیله هم شانسی تعمیر کردم 7سال پیش با همین سایت اشنا شدم گفتم آره استادم گفتم چند قطعه بخرم همین سایت تصمیم گرفتم اول مقاومت بخرم مثلا میگفتم از ده اهم خریداری کنم تا 500اهم بیشتر میدیدم زیرش نوشته یگ چهارم'نمیدونستم وات چقد مهمه خلاصه از 10اهم تا 500هررنج صدتا سفارش دادم خونه رسید بازشون کردم به دوستم گفتم چرا اینا انقد ریزه میزه ن !گفت دیوانه وات پایین خریدی بدرد هیچی نمیخورن حتی یک هشتم هم توشون هست خخخخ خلاصه رو دستم موند این اخریا که وات فهمیدم 100 اهم 50اهم یک کیلو و یک ونیم کیلو اهم 2واتی و از هرکدوم 10تا خریدم)
    سری کردن رو سریع یادگرفتم (: یکمم ازقبل بلد بودم فرمول‌های که ذکرکردی باس تو دفترچه بنویسم تا ملکه ذهنم بشن.
    در موازی کردن مقاومت نمیدونم یجا خوندم مثلا دوتا مقاومت 10اهم موازی ببندی میشن 5اهم وات تغییر نمیکنه یجا خوندم دوتا مقاومت 10اهم موازی هم ببندی همون 10هست وات هم همون هست.حالا نمیدونم کدوم درسته ):
    همیشه در قلبم زنده ی استاد تحیری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pika3 نمایش پست ها
      سلام دوست عزیز
      خیلی ممنون
      مقاومت یک چهارم وات خیلی دارم(7سال پیش به سرم زد تمرین عملی رو شروع کنم به وسایل برقی از3سالگی خیلی علاقه داشتم میگفتم الکترونیکیا چجوری میفهمن مثلا ضبط صوت کجاش سوخته اینهمه چیزای عجیبی داخلش هست شبیه کرم رنگی بشکه چیزای مکعبی و عدسی شکل بعضیاشون مث گونی برنج هستن میگفتم حتما جادوگری میکنن.پدرم هی ضبط میخرید من بازش میکردم در نهایت خراب میکردم خخخخ تا ده سال پیش کتاب سایت چند قطعه اسمشونو یادگرفتم یکی دو وسیله هم شانسی تعمیر کردم 7سال پیش با همین سایت اشنا شدم گفتم آره استادم گفتم چند قطعه بخرم همین سایت تصمیم گرفتم اول مقاومت بخرم مثلا میگفتم از ده اهم خریداری کنم تا 500اهم بیشتر میدیدم زیرش نوشته یگ چهارم'نمیدونستم وات چقد مهمه خلاصه از 10اهم تا 500هررنج صدتا سفارش دادم خونه رسید بازشون کردم به دوستم گفتم چرا اینا انقد ریزه میزه ن !گفت دیوانه وات پایین خریدی بدرد هیچی نمیخورن حتی یک هشتم هم توشون هست خخخخ خلاصه رو دستم موند این اخریا که وات فهمیدم 100 اهم 50اهم یک کیلو و یک ونیم کیلو اهم 2واتی و از هرکدوم 10تا خریدم)
      سری کردن رو سریع یادگرفتم (: یکمم ازقبل بلد بودم فرمول‌های که ذکرکردی باس تو دفترچه بنویسم تا ملکه ذهنم بشن.
      در موازی کردن مقاومت نمیدونم یجا خوندم مثلا دوتا مقاومت 10اهم موازی ببندی میشن 5اهم وات تغییر نمیکنه یجا خوندم دوتا مقاومت 10اهم موازی هم ببندی همون 10هست وات هم همون هست.حالا نمیدونم کدوم درسته ):
      با درود دوست عزیز
      البته که هنوز مفاهیم سری کردن مقاومت ها رو یاد نگرفتی
      مثلا توی مثال ها من سعی کردم از دو مقاومت برابر استفاده کنم چه از لحاظ اهم چه توان
      حالا فکر کن اگر اون مقاومت ها برابر نبودن چی میشد

مقاومت ها در حالت سری ؟ ولتاز دو سر مقاومت ها تابع اهم مقاومت و جریان کل مدار با جریان همه مقاومت ها با هم برابره

مقاومت ها در حالت موازی ؟ ولتاز دو سر مقاومت ها برابره ولی جریان بر اساس اههم مقاومت ها با هم فرق داره

توان در حالت سری ؟ توان کل برابره با جمع همه توان ها
      توان در حالت موازی ؟ توان کل برابره با جمع همه توان ها

خب بریم سراغ مدار موازی
      منبع ولتاز 10 ولت که اومدیم دو تا مقاومت 1 کیلو با هم موازی کردیم و توان مقاومت ها هر کدومشون یک وات ؟
      ولتاز دو سر هر دو مقاومت یک جوره و 10 ولت
      ولی جریان میاد و به دو شاخه تقسیم میشه و به اندازه اهم مقاومت ها تقسیم میشه
      چون اینجا مقاومت ها با هم برابرن پس جریان هم به دو قسمت مساوی تقسیم میشه ولی بر اساس اهم این مقاومت ها
      اول جریان کل مدار بدست میاریم
      پس اول مقدار مقاومت کل که حاصل محاسبات مخصوص مقاومت موازی رو حساب میکنیم
      چون مقاومت ها با هم برابرن مقدار اهم یکی رو برمیداریم و تقسیم بر دو میکنیم
      یعنی مقاومت کل برابره با نصف مقدار اهم این دو مقاومت
      یعنی مقاومت نصف شده .. در صورتی که در حالت سری اهم مقاومت ها با هم جمع میشد
      خب یک کیلو اهم تقسیم بر 2 میشه 500 اهم
      ولی تو حالت سری میشد 2 کیلو چون دو تا یک کیلو با هم جمع میشد
      البته این تقسیم بر دو کردن زمانی که ما دو تا مقاومت برابر داشته باشیم و اگر برابر نباشن فرمول داره تا مقاومت کل موازی رو پیدا کنیم

خب پس مقاومت کل موازی مون شد 500 اهم و ولتاز هم که 10 هست
      10 تقسیم بر 500 میشه ؟ 0.020 یا بیست میلی امپر که جریان کل هست
      ولی جریان توی این شاخه های موازی تقسیم شده اونم به اندازه اهم مقاومت ها .. همیشه که برابر نیستن
      ولی پیدا کردنش سخت نیست
      چون ولتاز دو سر هر دو مقاومت برابره و 10 ولت .. مثل این که بخوایم تک تک حساب کنیم
      پس 10 تقسیم بر 1000 اهم میشه ؟ 0.010 یا ده میلی امپر
      10 میلی امنپر هم از اون یکی مقاومت میگذره
      و جمع هر دو جریان میشه 20 میلی امپر که میشه جریان کل

گفتیمن توان در مدارات موازی جمع همه توان هاست .. یعنی توان همه مقاومت های موازی شده
      خب توان مقاومت یک کیلو اهمی ما چقدر بود ؟ یک وات پس دو تا یک وات داریم میشه دو وات
      ولی چون جریان در هر کدوم از این مقاومت ها میتونه فرق کنه چون میتونه اهم مقاومت ها فرق کنه
      پس توان هر کدوم باید جدا حساب کنیم و لی توان کل دو تا مقاومتمون دو وات
      پس جریان هر شاخه ضبدر ولتاز هر شاخه که با هم برابرن و 10 ولت بود میشه توان وارده به مقاومت
      خب 10 میلی امپر از شاخه یک عبور میکرد ضبدر 10 میشه ؟ 0.1 یا یک دهم وات
      اون یکی هم همینجوره
      پس مقاومت های ما هیچ کدومشون نمیسوزه چون توانشون یک وات و توان وارده شون یک دهم وات
      حالا میگیم ولتاز کل تقسیم بر جریان کل که 20 میلی امپر بود میشه چند ؟ توان کل وارده یا مصرف شده میشه دو دهم وات
      در صورتی که جمع توان دو مقاومت دو وات بود و مشکلی ایجاد نمیشه
      ولی چون اهم مقاومت ها فرق داره پس جریان در هر یک از شاخه ها میتونه فرق داشته باشه ولی همون جریان ضبدر ولتاز دو سر مقاومت کنیم توان وارده به اون مقاومت بدست میاریم و توان خود مقاومت هم که باید بدونیم مثلا یک وات نیم واته وو

پس جریان در مدار سری مقاومت ها برابره ولی ولتاز هر مقاومت جدا گانه باید حساب بشه
      ولی جریان در مدارات موازی باید جدا گانه حساب بشه ولی ولتاز دو سرشون با هم برابره

توان کل مقاومت ها چه در حالت سری چه موازی باید حساب بشه که چه توانی رو چه مقاومتی وارد شده و توان خود مقاومت چنده
      ولی در کل جمع همه توان ها یا توان کل مقاومت ها برابره با جمع تک تک توان ها در همه مقاومت ها
      چه در سری و چه در موازی
      ولی توان وارده هر یک از این مقاومت ها چه در حالت سری و چه در حالت موازی باید حساب بشه

تو سری ولتاز تقسیم میشه بین مقاومت ها حالا بر اساس میزان اهم
      تو موازی جریان تقسیم میشه بین همه مقاومت ها بر اساس میزان اهم

و با توجه به جریان هر مقاومت و ولتاز دو سرش توان وارده ش حساب میشه
      توان خود مقاومت هم که مشخصه یک وات دو وات و غیره
      پس یه توان خود مقاومت داریم و یک توانی که بهش وارد کردیم

خب توی مقال ها من برای راحتی کار از اهم برابر و توان برابر استفاده کردم ولی همیشه اینجور نیست
      که فرمول داره

این فایل یک کتاب به اسم مبانی برق که مفاهیم پایه و همین مدارات سری موازی کردن مقاومت ها رو توضیح میده
      دانلودش کن و مطالعه کن

اینم فرمول برای مدارات سری موای مقاومت ها
      مقاومت معادل در مدار سری موازی چگونه بدست میاد محاسبه مقاومت کل مدار سری و موازی الکترونیک روش محاسبه مقاومت معادل درس مدار الکتریکی

خودتم میتونی سرچ کنی .. هر سوالی که برات ایجاد شد
      جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۲:۱۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۴.

دیدگاه

سلام دوست عزیز.
        ممنون خیلی سخت شد باید چندین بار بخونم تا حالیم بشه کتاب مبانی الکترونیک. چندسالپیش خریدم هرچه خواستم بخونم تنبلی نذاشت (: این کتاب رو دوستان امانت گرفتن دست بدست شد تا یکسال طول کشید تا بفهمم خونه ی کیه.گرفتمش اما اون کتاب دیگه کتاب نبود پاره پوره شده له شده بود حتی اثر روغن زردچوبه روش بود گمونم موقعه آشپزی مطالعه میکردن (:

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام دوست عزیز.
        ممنون خیلی سخت شد باید چندین بار بخونم تا حالیم بشه کتاب مبانی الکترونیک. چندسالپیش خریدم هرچه خواستم بخونم تنبلی نذاشت (: این کتاب رو دوستان امانت گرفتن دست بدست شد تا یکسال طول کشید تا بفهمم خونه ی کیه.گرفتمش اما اون کتاب دیگه کتاب نبود پاره پوره شده له شده بود حتی اثر روغن زردچوبه روش بود گمونم موقعه آشپزی مطالعه میکردن (:

دیدگاه

سلام دوست عزیز.

سلام دوست عزیز.
          با درود دوست عزیز
          کتاب در سطح نت در رابطه با مفاهیم پایه الکترونیک و برق به صورت رایگان زیاده .. باید جستجو کنید و سرچ کنید

این مطالب هم زیاد سخت نیست فقط باید تمرین کنید و محاسبه کنید
          باز مطلب راجب این سری و موازی کردن مقاومت توی نت زیاده
          کمی زمان میبره یادگیری
          فقط بدونید سخت نیست

سلام دوست عزیز.

سلام دوست عزیز.
          با درود دوست عزیز
          کتاب در سطح نت در رابطه با مفاهیم پایه الکترونیک و برق به صورت رایگان زیاده .. باید جستجو کنید و سرچ کنید

این مطالب هم زیاد سخت نیست فقط باید تمرین کنید و محاسبه کنید
          باز مطلب راجب این سری و موازی کردن مقاومت توی نت زیاده
          کمی زمان میبره یادگیری
          فقط بدونید سخت نیست

دیدگاه

باسلام دوست عزیز..
            ممنون از راهنماییت
            چشم استاد (:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
              با درود
              330؟
              خیلی کمه
              من 66000 اهم پیشنهاد میدم و 3 وات
              فاز بدذه یه دیود اون سمت دیود بده مقاومت و اون سمت مقاومت بده پایه مثبت ال ای دی و منفی ال ای دی رو بده نول
              زیاد فرق نمیکنه رنگ ال ای دی
              ال ای دی ولتاز خودشو برمیداره بقیه ش میوفته کول مقاومت
              اقتصاد مقاومتی همینه دیگه .. همه بدبختی ها رو میندازن کول کارگرا
              سلام دوست عزیز
              ممنون از پاسخ هات
              مقاومت 66کیلو اهمی خریدم +چهارتا دیود برا یکسوسازی تهیه کردم.چندجا سایت مطالعه کردم بعضی جاها میگن باس خازن پلی استر هم سری بشه و مقاومت یک M هم موازی به خازن.
              حالا این دوقطعه نیازه برای روشن کردن led با برق شهری؟این led حدودا سه ماهی یبار کار میکنه به مدت نیم ساعت.اگه خازن پلی استر واجب بیزحمت ظرفیت و ولتاژش رو برام ذکر. کنین تا فردا پسفردا برم سرهم کنم.بدی سایتهای مختلف همینه روش‌های بسیاری دارن آدم نمیدونه کدوم نقل قول حقیقته یا نه فقط رو کاغد رسم شده

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                ممنون از پاسخ هات
                مقاومت 66کیلو اهمی خریدم +چهارتا دیود برا یکسوسازی تهیه کردم.چندجا سایت مطالعه کردم بعضی جاها میگن باس خازن پلی استر هم سری بشه و مقاومت یک M هم موازی به خازن.
                حالا این دوقطعه نیازه برای روشن کردن led با برق شهری؟این led حدودا سه ماهی یبار کار میکنه به مدت نیم ساعت.اگه خازن پلی استر واجب بیزحمت ظرفیت و ولتاژش رو برام ذکر. کنین تا فردا پسفردا برم سرهم کنم.بدی سایتهای مختلف همینه روش‌های بسیاری دارن آدم نمیدونه کدوم نقل قول حقیقته یا نه فقط رو کاغد رسم شده
                درود،
                مزیت روش خازن پلی استر، تلفات گرمایی کمتر و نور بیشتر LED است.
                اما در عوض، طول عمر LED کمتر میشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                  درود،
                  با سلام دوست عزیز
                  ممنون از راهنماییتون
                  پس همون مقاومت 66کیلویی با دیود و led سری کنم بهتره.
                  راستی پل دیود بزنم یا یه دیود کافیه؟

درود،
                  با سلام دوست عزیز
                  ممنون از راهنماییتون

دیدگاه

با سلام دوست عزیز
                    ممنون از راهنماییتون

با سلام دوست عزیز
                    ممنون از راهنماییتون
                    با دیود معمولی مقاومت کمتر داغ میشود، نور led کم میشود و البته نور آن پرپر یا فلیکر میزند.
                    با پل دیود نور led بیشتر میشود، کمتر پرپر میکند و مقاومت بیشتر داغ میشود.

دیدگاه

با دیود معمولی مقاومت کمتر داغ میشود، نور led کم میشود و البته نور آن پرپر یا فلیکر میزند.
                      باسلام دوست عزیز
                      خیلی ممنون از راهنمایتون

باسلام دوست عزیز
                      خیلی ممنون از راهنمایتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X