اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

دایی جان
    فقط جریان کنترل میشه اما دستورشو از ولتاژ فیدبک می گیره. ماکزیمم جریان توسط مقاومتی که در سورس ماسفت قرار میدیم تعیین میشه. مثلا برای 12 آمپر باید مقاومت 1/12 اهم بزاریم.
    اما در عمل این مقدار مقاومت جواب نمیده چون جریان های لحظه ای ماسفت باعث سیگنال اشتباه میشه و حتی فیلتر RCآ‌ که بین سورس ماسفت و پایه 3 آی سی قرار میدیم نمی تونه این سیگنال های تیز رو فیلتر کنه.
    بنابراین مقدار مقاومت را کمی کمتر از مقدار تئوری میگذاریم. مثلا 1/15 اهم برای مدارت خوبه.

پس با این مقاومت جریان پیک ماسفت روی 12 آمپر کنترل میشه و حتی اگه فیدبک قطع بشه یا خروجی اتصال کوتاه بشه باز هم جریان ماسفت بالای 12 آمپر نمیره.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام استاد ، مشکل ارکد رو حل کردم . یادتونه می گفتم که آی سی uc3842 از کتابخونه controller به تنهایی درست کار می کنه ولی وقتی مثلا یک قطعه ای بهش اضافه می کنی دچار خطا میشه!!! مشکلش این بود که اون نوع از مسفت IRFZ44 با اون آی سی همخوانی نداشتن. با عوض کردن نوع مسفت به نوع استاندارد خود ارکد مثل MbreakND مشکلش حل شد. ولی نمی دونم چرا پهنای پالسی که تو خروجی میده اصلا تغییر نمی کنه!!! یعنی ولتاژ پایه 3 رو با تقسیم مقاومتی زیر 1 ولت تنظیم کردم و ولتاژ پایه 2 رو هم از صفر تا 2.5 ولت که تغییر میدم اما پهنای پالس عوض نمیشه!!! یه مساله دیگه هم اینه که با زیادتر شدن ولتاژ پایه 2 از 2.5 ولت خروجی دیگه پالس نمیده و یه ولتاژ ثابت داریم!!!!

به نظر شما مشکل از چی میتونه باشه؟؟؟

ممنون
      "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
      در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

دایی جان
        MbreakND که بدرد عمل نمی خوره! باید از ماسفت های واقعی استفاده کنی.

پایه 2 آی سی مطابق قانون پ امپ ها همیشه 2.5 ولت خواهد داشت. ما نباید مستقیما به این پایه ولتاژ بدیم بلکه فیدبک پ امپ داخل آی سی خودش ولتاژ این پایه رو 2.5 ولت نگه میداره. البته به شرطی که مقاومت های فیدبک مناسب باشه.

برای تست بهتره مدار واقعی رو ببندی چون عنصر زمان سازی باید باشه تا پهنای پالس بر اساس اون تغییر کنه.

دیدگاه

شما درست می گین. اصلا جواب درستی نمی ده!! :sad: اما یک سری مدل آماده قابل دانلود هستش به نام LTspice که برای Linear Technology هستش و مدل های مختلف قابل اجرایی برای سوییچینگ داره که از سایتش میشه دانلود کرد. اینو محض اطلاع گفتم. ولی نمی دونم با ارکد کار می کنه یا نه؟ من هنوز روش کار نکردم. ولی مثل اینکه خیلی طرفدار داره.

من هنوز ترانس رو نپیچیدم. ولی یه مدار فعلا روی برد برد بستم و به خاطر تست کردن خود آی سی باری به مسفت وصل نیستش و جریانی از مسفت کشید نمیشه و ولتاژ دو سر مقاومت R25 صفر هستش و تقسیم مقاومتی که از 24 ولت به پایه 2 وصل میشه رو طوری گرفتم که 2.5 ولت به پایه 2 برسه. ولی دو تا اشکال داره یکی اینکه وقتی روشن میشه میخواد جریان زیادی بکشه اما با محدود کننده جریان منبع تغذیه ای که دارم و اون رو روی حداکثر 20 میلی آمپر تنظیم کردم نمیذارم که جریان زیادی بکشه و آی سی رو بترکونه. بعد از یک ثانیه از روشن شدن مدار آی سی به حالت اول خودش برمیگرده و در حالت نرمال جریان کمی رو از منبع میکشه!!! نمیدونم چرا اول که روشن میشه اینقدر می خواد جریان بکشه؟؟؟ مشکل دومش اینه که آی سی پهنای پالسش اصلا تغییر نمی کنه و ثابت روی حداکثر پهنای پالس قرار میگیره. برای تغییر ولتاژ پایه 2 از مقاومتهای مختلفی استفاده کردم تا اینکه ولتاژهای مختلفی رو به پایه 2 بدم تا پهنای پالس تغییر کنه ولی نمی کنه!!!

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

LTspice/SwitcherCAD III یه نرم افزاره که توی یاهو هم چند تا groups براش وجود داره و امکانات زیادی داره که بشه باهاش یه منبع تغذیه واقعی شبیه سازی کرد . جالبیش اینکه یه آی سی داره به نام LT1246 که دقیقا مثل uc3842 کار می کنه و کامله :wow:
            اینم آدرس برای دانلودش http://www.linear.com/designtools/software/switchercad.jsp

دیدگاه

دایی جان
              قبلا با LTspice کار کردم اما به دلم نچسبید. یکی از اشکالاتش همین بود که باید حتما از آی سی خودش استفاده می کردی.

اما راجع به مدارت:
              همونطور که قبلا گفتم وقتی عنصر زمانی مثل سلف(ترانس) نباشه نمیشه انتظار داشت پهنای پالس خروجی 3842 تغییر کنه. طبق بلوک دیاگرام خروجی روشن میشه و منتظر میمونه تا ولتاژ پایه 3 بالا بره و به مقدار معنی برسه و روجی خاموش بشه. حالا توی مداری که کشیدی ولتاژ پایه 3 ثابته و اصلا بالا نمیره که باعث خاموش شدن خروجی بشه.
              ربطی هم به 2.5 ولت کردن پایه 2 نداره.

ولی هنوز نمی دونم چرا آی سی موقع روشن شدن جریان زیاد می کشه! می تونی یه مقاومت 10 تا 22 اهم سر راه تغذیه آی سی بزاری و پایه تغذیه با یه خازن 100 میکرو زمین کنی.

دیدگاه

بله استاد شما درست میگین. به خوش دستی و خوبیه ارکد نیست اما خوب بدرد سوییچنگ شاید بخوره. مخصوصا این آی سی LT1246 .

استاد یه خازن 100 میکرو و مقاومت گذاشتم درست شد. :wow:
                حالا فکر کنم مرحله بعدی پیچیدن ترانس باشه ؟؟ استاد شما توی یکی از مطالب توی همین بخش منابع تغذیه نحوه پیچیدن اولیه ترانس رو با عکس توضیح داده بودین. بعدش مثل اینکه قرار شد در یه فرصت مناسب نحوه پیچیدن ثانویه رو هم توضیح بدین. دیگه من از بقیش خبر ندارم که چی شد؟ میشه در مورد ثانویه بستن هم توضیحی بدین.

خیلی ممنون

دیدگاه

آفرین بالاخره یه عنصر زمان ساز گذاشتی.
                  والا آخر و عاقبت همه الکترونیک بازا اینه که موبایل نوکیا 1200 داشنه باشن که نه دوربین داره نه هیچی
                  اینجا از زید هم خبری نیست که بیاد چارتا عکس با دوربینش بندازه
                  چشم دایی هرچند ثانویه هم مثل اولیه است و اون ترانس واسه کار دیگه ایه، اولین جنبنده ی صاحب دوربین رو اجیر می کنم تا چهارتا عکس از باقی کار بگیره.

دیدگاه

مرسی دایی جان
                    بدون زید زندگی هم سخته استاد. اگه میخواین ما چند تا زید صادر کنیم اونجا :biggrin: :biggrin:

استاد یه مدار کشیدم تا از روش pcb رو بزنم . میشه یه نگاه بندازین ببینین که چه نقص هایی داره به من بگین؟؟

http://www.4shared.com/file/144456631/9d2613e7/uc3843.html

ممنون

دیدگاه

دمت دایی جان
                      مدار نقص نداره
                      فقط ممکنه مسیر فیدبک کند باشه و مجبور بشی یه مقاومت و خازن سری باهم را موازی مقاومت 10 مگاهامی کنی.
                      اینو تحلیل کردی؟

دیدگاه

یان spice عجب چیز خوبیه! کدوم ورژنشو باید آدم داشته باشه که بی نقص تر باشه؟ :rolleyes:

دیدگاه

من قدیمیشو دارم که کتابخانه کاملی داره اما قطعاتش قدیمی شده
                          انگار اورکد 16 خیلی کامله اما کسی تست نکرده نتیجشو بگه

دیدگاه

منظورت Pspice 9.2 هستش استاد با¾زرگ؟ :rolleyes:

دیدگاه

یان spice عجب چیز خوبیه! کدوم ورژنشو باید آدم داشته باشه که بی نقص تر باشه؟
                              اگه منظور شما LTspice هستش که ورژن IV اون جدیدتره . تو خود سایت LT هم هست.

انگار اورکد 16 خیلی کامله اما کسی تست نکرده نتیجشو بگه
                              استاد من مقداری با ارکد کار کردم شما کدوم قسمتشو می خواهین که من هم یه تستی بکنم؟ راستی استاد ارکد رو چی کار کردین؟

دیدگاه

من با Pspice8 پروفشنال کار می کنم.
                                می خوام ببینم کسی با Cadence 16 کار کرده ببینه کتابخونه مدلهاش چقدره؟ آی سی های جدید رو داره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X