استاد گرامی ممکنه آی سی های جدید مورد نظرتونو بگین ؟ من ببینم که چه جوریه، داره یا نداره؟
"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.
استاد گرامی ممکنه آی سی های جدید مورد نظرتونو بگین ؟ من ببینم که چه جوریه، داره یا نداره؟
مثلا
MC34063
MC34066
AD620
IR2313
راستی اینجا رو ببین : https://www.cadence.com/products/orcad/Pages/downloads.aspx#models
اینها در کتابخانه نرم افزارت هست؟ کار میکنه آی سی هاش؟
سوال دیگه اینکه آیا میشه فقط شماتیک+ اسپایس اورکد رو نصب کرد بدون باقی قسمت ها؟ کسی لینک دانلود ایندو رو داره؟
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دایی جان چند تا مدار آماده فلای بک بود توی یکی از group های مربوط به LTspice که چند تا مدار فلای بک با uc3842 رو داشت که کار می کرد و همون طور که گفتم اون مدار رو با آی سی uc3842 ساخته بود. یعنی این برنامه فقط مخصوص LT نیست . میشه تمام آی سی ها رو براش کتابخونه نوشت. اون ور آب به خاطر همین قضیه copyright و گرون بودن orcad کمتر کسی با اون کار می کنه و یکی از نرم افزارهای معروق شبیه سازی همین LTspice هستش!!ولی خوب زیاد خوش دست نیست. ولی خب همین آی سی رو که ارکد توش مونده رو به راحتی باهاش کار می کنه.
سایت خوبی رو معرفی کردین استاد. یه کتابخونه توش داشت به نام on_pwm.olb که دانلودش کردم ولی خود ارکد از قبل اون رو داشت . ولی خب انواع اقسام اپ امپ ها و ... رو داره.
بعد اینکه ارکد16 MC34063 و MC34066 رو نداره ولی AD620 و IR2313 رو داره.
همون خطای convergence problem رو میده. :sad: نمی دونم اشکال از کار منه یا از کتابخونه های ارکد. آخه چه جوریه که این آی سی ها رو داره ولی کار نکنه!!! عجیب به نظر می رسه!!!
IR2313 رو هم تست می کنم.
توی خود ارکد یه دمو از ارکد رو برای دانلود گذاشته که شما می تونین قسمتهای مختلف اون رو انتخاب کنید . ولی نسخه فول ورژن اون اینطوری نیست شما باید کلشو دانلود کنید ولی خب می تونید قسمتهای مورد نظرتونو نصب کنید.
"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
استاد LTspice تمام آی سی هایی رو که شما گفتین رو داره !!
http://tech.groups.yahoo.com/group/LTspice/
ابتدا عضو بشین. بعد برید تو قسمت Files/Examples/SMPS کلی آی سی واسه سوییچینگ داره.
قسمت تنظیم آنالیز رو هم عکسشو بزار تا ببینم چرا همش convergence problem میده. ممکنه آی سی هایی که میزاری مدل نشده باشه؟!
LTspice رو از http://www.linear.com/designtools/software/ltspice.jsp بدون عضو شدن دانلود کردم! نصب هم شد و دارم تستش می کنم.
استاد LTspice تمام آی سی هایی رو که شما گفتین رو داره !!
ابتدا عضو بشین. بعد برید تو قسمت Files/Examples/SMPS کلی آی سی واسه سوییچینگ داره.
کوش پس دایی؟ هیچکدومو که نداره!!! اصلا غیر از LTآ ای سی دیگه ای نداره!
سلام دایی جون
تو خود نرم افزار به تنهایی نداره ولی شما تشریف می برید توی سایت زیر
ابتدا عضو این group بشید. بعد برید تو قسمت Files/Examples/SMPS کلی آی سی واسه سوییچینگ داره.
از مسیر بالا که نوشتم می تونید آی سی های سوییچینگ به همراه مثالی برای آنها رو دانلود کنید.
دایی جون من توی یکی از گروههای یاهو به نام OrCADexchange@ yahoogroups. com یه سوال پرسیدم در مورد قابلیت LTspice و اینکه میتونه فایلهای دیگه ای رو به غیر از مال خودش رو باز کنه یا نه و یه بنده خدایی هم جواب زیر رو داد.
> --- In OrCADexchange@ yahoogroups. com, ehydra <ehydra@...> wrote:
>> Hello Hamed -
>>
>> I never used OrCAD. I think LTspice is a better choice at least if one
>> has no big money bag.
>> So I think that OrCAD cannot open that files and the OrCAD company don't
>> wan't this!
>> The other way around most SPICE library files are with no or small
>> changes open up by LTspice.
>> Encrypted files coming from OrCAD won't open in LTspice.
>>
>> Just switch to LTspice and all is fine. It is free and the support is
>> very big. Both rom LTC and LTspice yahoo group.
>>
>> LTC produces the similar improved part LT1246 with a ready-2-use
>> simulation example.
>> Or use the UC384x example coming from the yahoo group:
>> http://tech. groups.yahoo. com/group/ LTspice/
>>
>> flyback_simulation_ 2.zip
>> UC3843A-flyback. zip
>> models for flyback reg.zip
>> flyback.zip
>> Flyback_PSU
کارتون خیلی درسته . ایشالا همیشه زندگیتون پر از خیر و برکت باشه.
استاد بزرگا ، مقدار Transient time point iteration limit رو که مقدار اولیه اش 10 بود رو به 15 تغییر دادم و مدار AD620 درست شد :biggrin:
ولی اون مدار فلای بک که uc3842 با مسفت IRFZ44 و دیود شاتکی SB160-09 و یه ترانس توش بود هر کاری کردم درست نشد oo:
دایی جان LTspice رو تست کردین؟ چطور بود؟ orcad رو دانلود کردین؟
چند تا سوال در مورد uc3843 داشتم.
1- میدونیم که پالس جریان در اولیه ترانس حالت مربعی رو داره که در ابتدای هر نیم سیکل اول دارای یه شیب مثبت هستش و مقدارش زیاد میشه و تا انتهای اون نیم سیکل به حداکثر خودش می رسه . در نیم سیکل بعدی هم که جریان صفر میشه. حالا سوال اینجاست که مقایسه بین مقدار ولتاژ مرجع ایجاد شده با کدوم قسمت از این پالس جریان تبدیل شده به ولتاژ انجام میشه؟!!
2- طبق بلوک دیاگرام داخلی آی سی uc3842 که در دیتا شیت آن وجود داره پایه شماره 2 آی سی به پایه منفی اپ امپ داخلی وصل شده و پایه مثبت اپ امپ به یک ولتاژ مرجع 2.5 ولتی که توسط خود آی سی به صورت داخلی تولید می شود وصل شده و از بیرون هم به آن دسترسی وجود ندارد و مثل آی سی SG3524 که ولتاژ مرجع از بیرون تامین میشه نیست!! حالا یه سوال پیش میاد که پس چه جوری میتونیم از اون برای ایجاد ولتاژ متغیر در خروجی استفاده کنیم؟؟؟
ممنون
بله. هر چهار تاشو تغییر دادم. سه تا پارامتری رو که باید افزایش میدادم خورد خورد تا 300 هم افزایش دادم و اون پارامتری رو که باید کاهش می دادم تا
1e-30 هم کم کردم ولی نشد oo:
LTspice رو چک کردم. واقعا قابل مقایسه با اسپایس پروفشنال8 نیست. اما میشه باهاش کار کرد.
1- وقتی ماسفت روشن میشه جریان سلف اولیه ترانس از صفر شروع به زیاد شدن می کنه در نتیجه ولتاژ مقاومت حسگر جریان هم از صفر شروع به زیاد شدن می کنه تا به مقدار ولتاژ داخل آی سی که توسط فیدبک تعیین شده برسه و آی سی دستور خاموش شدن ماسفت رو صادر کنه.
2- برای تغییر ولتاژ خروجی باید مقدار مقاومت فیدبک رو تغییر بدیم. مثلا اگه بجای 10 مگا اهم 20 مگا اهم بزاری ولتاژ خروجی نصف میشه.
دیدگاه