اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل کنترل جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل کنترل جریان

سلام
    دوستان من این مدار اسمبل کردم
    خداروشکر همه چی اوکیه فقط ولوم کنترل شدت جریان درست کار نمیکنه
    به این صورت که با یکم چرخش، یهویی از مثلا 4 آمپر میپره روی 2 آمپر و از اون به بعد نرمال کار میکنه
    یعنی از 2 آمپر به پایین رو همزمان با چرخش آهسته ولوم ، جریان رو کم میکنه تا صفر
    ولوم جریان رو هم 1 کیلو و هم 5 کیلو گذاشتم ولی همچنان مشکل هست

جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۲۲:۵۵ ۱۴۰۲/۰۹/۲۵.

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها
    سلام
    دوستان من این مدار اسمبل کردم
    خداروشکر همه چی اوکیه فقط ولوم کنترل شدت جریان درست کار نمیکنه
    به این صورت که با یکم چرخش، یهویی از مثلا 4 آمپر میپره روی 2 آمپر و از اون به بعد نرمال کار میکنه
    یعنی از 2 آمپر به پایین رو همزمان با چرخش آهسته ولوم ، جریان رو کم میکنه تا صفر
    ولوم جریان رو هم 1 کیلو و هم 5 کیلو گذاشتم ولی همچنان مشکل هست
    با سلام
    مقاومت نمونه گیر جریان 0.05 اهمی دو طرفش گراند شده و طبعا درست عمل نمیکنه.
    پایۀ 2 کانکتور خروجی منفی خروجی هست، و باید از گراند جدا بشه.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها

با سلام
      مقاومت نمونه گیر جریان 0.05 اهمی دو طرفش گراند شده و طبعا درست عمل نمیکنه.
      پایۀ 2 کانکتور خروجی منفی خروجی هست، و باید از گراند جدا بشه.
      سلام ممنونم
      دقت نکرده بودم به شماتیک
      حق با شماست
      اما در مدار بنده اینطور نیست و خروجی به گرند متصل نیست،با این وجود مشکل پابرجاست

دیدگاه

سلام ممنونم
        دقت نکرده بودم به شماتیک
        حق با شماست
        اما در مدار بنده اینطور نیست و خروجی به گرند متصل نیست،با این وجود مشکل پابرجاست
        بسیار خوب.
        این مدار چندتا مشکل مهم دیگه هم داره.
        اول اینکه روی تغذیۀ ایسی مقاومت 100 اهم گذاشته که نباید بذاره و خازن نذاشته که باید بذاره.
        دوم اینکه مقاومت گیتها رو 100 اهم انتخاب کرده که طبق دیتاشیت باید حدود 10 اهم باشه.
        بعد اینکه بسته به فرکانس کاری ممکنه جریان دهی 3843 برای درایو دوتا IRFZ44 کافی نباشه و باید چک بشه.
        بعدش اینکه مقاومت 0.05 اهمی توی جریان 4 آمپر فقط 0.2 ولت تولید میکنه و عملا 4.8 ولت از بازۀ تغییرات ولوم جریان بدون استفاده هست و این دقت عملکرد رو بسیار کاهش میده.
        و در آخر تو مدارهای فلایبک با 3843 کنترل جریان طبق دیتاشیت ایسی همیشه تو اولیه و با قرار دادن یه مقاومت تو سورس ماسفت انجام میشه که سیگنالش به شکل دندانه اره ای هست و بعد از فیلتر به پایۀ 3 آیسی میره. این روش ابتکاری که سیگنال دی سی خروجی رو با مقایسه کننده داده به پایۀ 3 صحیح نیست و خروجی رو به نوسان میندازه.

دیدگاه

بسیار خوب.
          این مدار چندتا مشکل مهم دیگه هم داره.
          اول اینکه روی تغذیۀ ایسی مقاومت 100 اهم گذاشته که نباید بذاره و خازن نذاشته که باید بذاره.
          دوم اینکه مقاومت گیتها رو 100 اهم انتخاب کرده که طبق دیتاشیت باید حدود 10 اهم باشه.
          بعد اینکه بسته به فرکانس کاری ممکنه جریان دهی 3843 برای درایو دوتا IRFZ44 کافی نباشه و باید چک بشه.
          بعدش اینکه مقاومت 0.05 اهمی توی جریان 4 آمپر فقط 0.2 ولت تولید میکنه و عملا 4.8 ولت از بازۀ تغییرات ولوم جریان بدون استفاده هست و این دقت عملکرد رو بسیار کاهش میده.
          و در آخر تو مدارهای فلایبک با 3843 کنترل جریان طبق دیتاشیت ایسی همیشه تو اولیه و با قرار دادن یه مقاومت تو سورس ماسفت انجام میشه که سیگنالش به شکل دندانه اره ای هست و بعد از فیلتر به پایۀ 3 آیسی میره. این روش ابتکاری که سیگنال دی سی خروجی رو با مقایسه کننده داده به پایۀ 3 صحیح نیست و خروجی رو به نوسان میندازه.
          سلام و درود و سپاس فراوان
          ممکن لطف بفرمایین و اینکه فرمودین باید کنترل جریان با قرار دادن یه مقاومت در سورس ماسفت انجام بشه رو
          ، برای بنده یک شماتیک قرار بدید
          حقیقتش من دیتاشیت آی سی رو مطالعه کردم ولی چیز زیادی متوجه نشدم و از طرفی خیلی به کنترل تقریبا دقیق جریان نیاز دارم

دیدگاه

سلام و درود و سپاس فراوان
            ممکن لطف بفرمایین و اینکه فرمودین باید کنترل جریان با قرار دادن یه مقاومت در سورس ماسفت انجام بشه رو
            ، برای بنده یک شماتیک قرار بدید
            حقیقتش من دیتاشیت آی سی رو مطالعه کردم ولی چیز زیادی متوجه نشدم و از طرفی خیلی به کنترل تقریبا دقیق جریان نیاز دارم
            مقاومتی که در سورس قرار میگیره در واقع دیوتی سایکل سوئیچ رو محدود میکنه و جریان عبوری از اولیه بستگی به مقدارش داره.
            چون جریان سلف بصورت رمپ زیاد میشه تو هر سیکل کاری اگه ولتاژ دو سر این مقاومت از 1 ولت بیشتر بشه سوئیچ خاموش میشه.

تو عکس بالا مقاومت 0.66 اهم ماکزیمم جریان ماسفت رو روی 1.3 آمپر محدود میکنه.

برای محدود کردن جریان بار می تونین تو همین مدار، خروجی 358 رو با همون دیود بجای پایۀ 3 به پایۀ 2 بدین.
            البته برای تنظیم دقیقتر، بهتره ولتاژ مقاومت 0.05 رو با یه آپ امپ دیگۀ همین 358 تقویت کنین، مثلا تا ده یا بیست برابر.

دیدگاه

مقاومتی که در سورس قرار میگیره در واقع دیوتی سایکل سوئیچ رو محدود میکنه و جریان عبوری از اولیه بستگی به مقدارش داره.
              چون جریان سلف بصورت رمپ زیاد میشه تو هر سیکل کاری اگه ولتاژ دو سر این مقاومت از 1 ولت بیشتر بشه سوئیچ خاموش میشه.

برای محدود کردن جریان بار می تونین تو همین مدار، خروجی 358 رو با همون دیود بجای پایۀ 3 به پایۀ 2 بدین.
              البته برای تنظیم دقیقتر، بهتره ولتاژ مقاومت 0.05 رو با یه آپ امپ دیگۀ همین 358 تقویت کنین، مثلا تا ده یا بیست برابر.
              بسیار ممنون و متشکرم جناب حتماً تست می‌کنم و خبرش رو خدمتتون عرض می‌کنم

دیدگاه

متاسفانه باز همان مشکل پابرجاست علاوه بر این که ماسفت ها بیشتر داغ می‌کنند

دیدگاه

متاسفانه باز همان مشکل پابرجاست علاوه بر این که ماسفت ها بیشتر داغ می‌کنند
                  در مورد داغ کردن ماسفتها مقاومت گیتها رو کم کنین و جریاندهی آیسی رو چک کنین.
                  ولتاژ گیت رو با اسکوپ چک کنین باید مربعی باشه با لبۀ نسبتا تیز.
                  در مورد کنترل جریان رویکردهای متفاوتی وجود داره.
                  یکیش اینه که اگر جریان از حد معینی بیشتر شد خروجی قطع بشه و قطع بمونه تا زمانی که منبع خاموش و مجددا روشن بشه.
                  یکی دیگه اینه که خروجی بصورت نوسانی قطع و وصل بشه تا زمانی که مشکل بار برطرف بشه و ولتاژ بیاد بالا.
                  یکی دیگه هم اینه که ولتاژ کاهش پیدا کنه تا جریان خروجی بیاد تو رنج مطلوب.
                  هر کدوم اینها هم مدارها و سخت افزارهای خودش رو نیاز داره، و با یک یا دو قطعه قابل پیاده سازی نیست.
                  اصولا مبحث حفاظت در مدارات قدرت بسیار مهمتر و پیچیده تر از طراحی اون مدارات هست.

دیدگاه

در مورد داغ کردن ماسفتها مقاومت گیتها رو کم کنین و جریاندهی آیسی رو چک کنین.
                    ولتاژ گیت رو با اسکوپ چک کنین باید مربعی باشه با لبۀ نسبتا تیز.
                    در مورد کنترل جریان رویکردهای متفاوتی وجود داره.
                    یکیش اینه که اگر جریان از حد معینی بیشتر شد خروجی قطع بشه و قطع بمونه تا زمانی که منبع خاموش و مجددا روشن بشه.
                    یکی دیگه اینه که خروجی بصورت نوسانی قطع و وصل بشه تا زمانی که مشکل بار برطرف بشه و ولتاژ بیاد بالا.
                    یکی دیگه هم اینه که ولتاژ کاهش پیدا کنه تا جریان خروجی بیاد تو رنج مطلوب.
                    هر کدوم اینها هم مدارها و سخت افزارهای خودش رو نیاز داره، و با یک یا دو قطعه قابل پیاده سازی نیست.
                    اصولا مبحث حفاظت در مدارات قدرت بسیار مهمتر و پیچیده تر از طراحی اون مدارات هست.
                    ممنون
                    در مدار اصلی ماسفت ها مشکلی نداشتن و حتی بدون هیتسینک با جریان دهی 4 آمپر(در 30 ولت)اوکی بودن
                    به صورت ساده میتونم بگم که الان در این مدار ، ولتاژ کاملا تحت کنترل هست
                    اما اگر بخوام جریان تحت کنترل باشه باید چه کنم؟
                    الان با این مدارها دچار یک مشکل یکسان هستیم
                    جریان از روی 4 آمپر ، با چرخش ولوم پایین نمیاد و یه جایی میپره روی 2 آمپر و از اون به بعد درست میشه
                    شاید این مشکل با مولتی ترن حل بشه

دیدگاه

در مورد داغ کردن ماسفتها مقاومت گیتها رو کم کنین
                      این مورد انجام شد
                      ممنون میشم به مدار زیر ینگاهی بندازین
                      خیلی سادس و کار هم میکنه دقیق فقط ترانزیستورش زود میسوزه

دیدگاه

مدار مفهوم نیست.
                        اگه کار میکنه، ولی ترانزیستورش می سوزه ترانزیستور قویتر بذارین. مثل BDX54.

دیدگاه

مدار مفهوم نیست.
                          اگه کار میکنه، ولی ترانزیستورش می سوزه ترانزیستور قویتر بذارین. مثل BDX54.
                          یه چندتایی ترانزیستور PNP امتحان کردم ولی خیلی افت ولتاژ میداد

دیدگاه

از دوستان و بزگواران دیگر خواهش دارم اگر پیشنهاد دیگری دارن منت بزارن و مطرح کنن
                            من این مدار برام کاربردی هست و میخوام جمعش کنم

دیدگاه

این مورد انجام شد
                              ممنون میشم به مدار زیر ینگاهی بندازین
                              خیلی سادس و کار هم میکنه دقیق فقط ترانزیستورش زود میسوزه

درود،
                              مشخص هست که باید برای مسیر بیس و کلکتور ترانزیستور مقاومتی در حدود 100 اهم قرار بدید تا جریان غیر مجاز از ترانزیستور عبور نکنه.
                              ضمنا تصاویر پست اول پاک شده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X