اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل کنترل جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

درود
    این توضیح مربوط به ولوم کنترل جریان هست،لطفا ولوم ولتاژ رو هم بفرمایید
    چند مشکل هست که در تست نهایی و سنگین الان مشخص شده
    اول اینکه مدار زیر رو لطفا توضیح دهید و بفرمایید ولوم دوم چیست؟

دوم اینکه در مدار صفحه اول به شدت افت ولتاژ وجود داشت و بنده هم مقادیر رو تغییر دادم از جمله فرکانس و .... و از سیم بندی زخیم استفاده کردم
    تا حدودی مشکل رفع شد اما ماسفت ها خیلی داغ میشدند
    از مدار زیر استفاده کردم که اینجا مشکل داغ شدن سیم پیچ فریت هست و موقع اتصال بار سوت میکشه
    سیم های هسته زخیم هستند
    و دیگر اینکه صدای تق تق از مدار میاد در حالت بدون بار و ولتاژ هم در حد نیم ولت مدام نوسان داره

در مورد مدار اول ، پتانسیومتر R1 برای تنظیم حداکثر Duty Cycle مجاز استفاده میشه تا هسته ترانس به اشباع نره ( اصطلاحا PWM حالت جریان و یا Loop Compensation نامیده میشه )
    پتانسیومتر R2 هم مشخصا برای تظیم ولتاژ خروجی استفاده میشه.

در مورد مدار دوم،
    یادم هست سال قبل یکی از دوستان همین انجمن مدار دوم رو ساخته بودن و مشکلاتی مشابه داشتن و پس از چند ماه سر و کله زدن به زور تونسته بودن حل کنن.
    به نوعی باعث زنده شدن خاطرات رنج شد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

در مورد مدار اول ، پتانسیومتر R1 برای تنظیم حداکثر Duty Cycle مجاز استفاده میشه تا هسته ترانس به اشباع نره ( اصطلاحا PWM حالت جریان و یا Loop Compensation نامیده میشه )

در مورد مدار دوم،
      یادم هست سال قبل یکی از دوستان همین انجمن مدار دوم رو ساخته بودن و مشکلاتی مشابه داشتن و پس از چند ماه سر و کله زدن به زور تونسته بودن حل کنن.
      درود
      من خیلی در مورد uc3843 سرچ زدم
      واقعیتش رو بخواین منم خیلی سر و کله زدم باهاش و دست گذاشتین روو دلم
      حالا چرا خاطرات رنج؟
      خیلی آیسی بد قلقی هست
      لطفا اگر خاطرتون هست چطوری حل شد بفرمایید و اگر نه و مقدوره آدرس صفحه رو قرار بدید
      و سوال دیگه اینکه داغ شدن شدید ترانس چند دلیل ممکنه داشته باشه؟
      و اینکه تا جایی که خوندم ظاهرا tl494 بی آزارتر هست ولی من یا باک ازش پیدا کردم یا بوست و ترکیبش رو ندیدم
      آیا امکانش هست که باک بوست با این آیسی داشته باشم؟
      جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۰۷:۰۷ ۱۴۰۲/۱۱/۰۷.

دیدگاه

در مورد مدار دوم،
        درود
        بنده مدار اول و دومی رو که در پست آخر از شما سوال کردم با هم ترکیب کردم و فکر می‌کنم وقتی که فرکانس پایین باشه هسته نه سوت می‌کشه و نه داغ می‌کنه اما افت ولتاژ شدید هست بستگی داره ولوم چه مقدار باشه افت ولتاژ به همون نسبت کم یا زیاد هست و برعکس اون سوت کشیدن هسته و داغ شدن ماسفت

دیدگاه

درود
          من خیلی در مورد uc3843 سرچ زدم
          واقعیتش رو بخواین منم خیلی سر و کله زدم باهاش و دست گذاشتین روو دلم
          حالا چرا خاطرات رنج؟
          خیلی آیسی بد قلقی هست
          لطفا اگر خاطرتون هست چطوری حل شد بفرمایید و اگر نه و مقدوره آدرس صفحه رو قرار بدید
          و سوال دیگه اینکه داغ شدن شدید ترانس چند دلیل ممکنه داشته باشه؟
          و اینکه تا جایی که خوندم ظاهرا tl494 بی آزارتر هست ولی من یا باک ازش پیدا کردم یا بوست و ترکیبش رو ندیدم
          آیا امکانش هست که باک بوست با این آیسی داشته باشم؟
          درسته شما اولین کسی نیستید که همچین تجربه ای دارید و مطمئنا آخرین هم نیستید.
          تاپیک مد نظر رو جستجو کردم اما پیدا نکردم و تاپیک طولانی هست که فکر کنم ۳۰ صفحه شد و عنوانی شبیه « پرسش در مورد افت ولتاژ مبدل باک-بوست » داشت.

داغ شدن ترانس می‌تونه علت های مختلف مثل اندوکتانس ( ظرفیت ) پایین و فرکانس بیش از حد بالا و اثر پوستی و ناکارآمدی هسته داشته باشه.
          در مورد ساخت مبدل باک-بوست با آیسی TL494 تا حالا فکر نکردم، ایده خوبی هست.
          -------------------------------
          اینکه با کاهش فرکانس ترانس کمتر داغ می‌کنه نشانگر عدم تحمل هسته در فرکانس مد نظر یا اشباع شدنش هست که بهر حال باعث تلفات مغناطیسی میشه.
          ویرایش:
          لینک تاپیک مد نظر :

جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۹:۲۳ ۱۴۰۲/۱۱/۰۷.

دیدگاه

درسته شما اولین کسی نیستید که همچین تجربه ای دارید و مطمئنا آخرین هم نیستید.
            تاپیک مد نظر رو جستجو کردم اما پیدا نکردم و تاپیک طولانی هست که فکر کنم ۳۰ صفحه شد و عنوانی شبیه « پرسش در مورد افت ولتاژ مبدل باک-بوست » داشت.

داغ شدن ترانس می‌تونه علت های مختلف مثل اندوکتانس ( ظرفیت ) پایین و فرکانس بیش از حد بالا و اثر پوستی و ناکارآمدی هسته داشته باشه.
            در مورد ساخت مبدل باک-بوست با آیسی TL494 تا حالا فکر نکردم، ایده خوبی هست.
            -------------------------------
            اینکه با کاهش فرکانس ترانس کمتر داغ می‌کنه نشانگر عدم تحمل هسته در فرکانس مد نظر یا اشباع شدنش هست که بهر حال باعث تلفات مغناطیسی میشه.
            ویرایش:
            لینک تاپیک مد نظر :

https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%...9%84-dc/page20
            درود و سپاس بینهایت
            من ابدا به پای این دوستمون نمیرسم
            ۵۳ صفحه و ظاهرا چندین ماه درگیری
            فقط خوندنش کلی اعصاب میخواد

یه سوال
            اینکه ولتاژ ورودی آیسی(پین ۷)،حدود ۱۱.۷ ولت هست،به نظرتون ایرادی داره؟

دیدگاه

درود و سپاس بینهایت
              من ابدا به پای این دوستمون نمیرسم
              ۵۳ صفحه و ظاهرا چندین ماه درگیری
              فقط خوندنش کلی اعصاب میخواد

یه سوال
              اینکه ولتاژ ورودی آیسی(پین ۷)،حدود ۱۱.۷ ولت هست،به نظرتون ایرادی داره؟
              آیسی UC3843 با 10 ولت هم کار می‌کنه.
              مگر پایه تغذیه آیسی رو مستقیما به خط تغذیه وصل نکردید؟

دیدگاه

آیسی UC3843 با 10 ولت هم کار می‌کنه.
                مگر پایه تغذیه آیسی رو مستقیما به خط تغذیه وصل نکردید؟
                بله مستقیما وصل کردم
                منظورم از لحاظ درایور ماسفت هاست
                ۱۱.۷ ولت برای درایو ماسفت کافیه؟

راهی نیست که با فرکانس پایین ، افت ولتاژ نداشته باشیم ؟

دیدگاه

بله مستقیما وصل کردم
                  منظورم از لحاظ درایور ماسفت هاست
                  ۱۱.۷ ولت برای درایو ماسفت کافیه؟

راهی نیست که با فرکانس پایین ، افت ولتاژ نداشته باشیم ؟
                  برای راه اندازی صحیح ماسفت همین ولتاژ هم کافی هست ، هر چند بعضی جاها تا ۱۶ ولت هم استفاده میشه.
                  و طبیعتا هر چقدر فرکانس کمتر باشه باید مقدار سلف ( دو سیم پیچ ترانس ) رو افزایش بدید.

دیدگاه

برای راه اندازی صحیح ماسفت همین ولتاژ هم کافی هست ، هر چند بعضی جاها تا ۱۶ ولت هم استفاده میشه.
                    و طبیعتا هر چقدر فرکانس کمتر باشه باید مقدار سلف ( دو سیم پیچ ترانس ) رو افزایش بدید.
                    سپاس
                    مقاومت گیت چی؟
                    مقدارش کم و زیاد بشه چه نسبتی با فرکانس داره؟
                    الان با مقاومت ۴.۷ اهم بهترین کارایی رو داره

دیدگاه

سپاس
                      مقاومت گیت چی؟
                      مقدارش کم و زیاد بشه چه نسبتی با فرکانس داره؟
                      الان با مقاومت ۴.۷ اهم بهترین کارایی رو داره
                      مقاومت گیت اغلب باید ۱۰ الی ۳۳ اهم باشه ( برای فرکانس بین ۳۰ تا ۷۰ کیلوهرتز ) و مقدار پایینتر باعث کاهش طول عمر ماسفت و آیسی میشه و مقدار بالاتر هم باعث افزایش تلفات میشه.

دیدگاه

مقاومت گیت اغلب باید ۱۰ الی ۳۳ اهم باشه ( برای فرکانس بین ۳۰ تا ۷۰ کیلوهرتز ) و مقدار پایینتر باعث کاهش طول عمر ماسفت و آیسی میشه و مقدار بالاتر هم باعث افزایش تلفات میشه.
                        ممنون
                        ​جالبه
                        ولوم دومی که فرمودید برای تنظیم فرکانس هست الان داره به عنوان کنترل جریان به خوبی کار میده
                        نظرتون چیه؟
                        فقط متاسفانه در حداکثر مقدار ، هسته سوت میکشه و ماسفت هم داغ میکنه
                        این مدار در همین حد برای بنده کافی هست و سعی میکنم که حرارت ماسفت رو یجوری کنترل کنم ، هسته برا خودش بخونه
                        اما نکته دیگه ای که متوجه شدم این بود که اولا این آیسی هسته بزرگ میخواد نه صرفا تعداد دور زیاد یا کم،باید هسته حداقل قطر خارجی ۴.۵ سانت به بالا داشته باشه و دوما علاوه بر ولتاژ و توان و مقاومت درونی ماسفت ها ، یک عامل دیگر هم در نوع ماسفت و کارش با این آیسی موثره که متأسفانه فرصت ندارم پیداش کنم
                        چندتا ماسفت گردن کلفت و حتی ژاپنی رو انداختم روش و فوری با کمترین جریان کشی سوخت اما ماسفت 41n06 بهترین کارایی رو داشت،مقاومت گیت رو هم ۱۰ اهم زدم و اوکی بود،من این مدار رو به عنوان فرعی ازش استفاده میکنم و برای کار اصلیم ابتدا میرم سراغ tl494
                        ممنون میشم توپولوژی باک بوست خوب معرفی بفرمایید
                        یک منبع تغذیه سوئیچینگ ۱۲ ولت ۷۵ آمپر دارم که باید چندتا خروجی بهم بده
                        سپاس از همراهی دوستان بزرگوار

دیدگاه

ممنون
                          ​جالبه
                          ولوم دومی که فرمودید برای تنظیم فرکانس هست الان داره به عنوان کنترل جریان به خوبی کار میده
                          نظرتون چیه؟
                          فقط متاسفانه در حداکثر مقدار ، هسته سوت میکشه و ماسفت هم داغ میکنه
                          این مدار در همین حد برای بنده کافی هست و سعی میکنم که حرارت ماسفت رو یجوری کنترل کنم ، هسته برا خودش بخونه
                          اما نکته دیگه ای که متوجه شدم این بود که اولا این آیسی هسته بزرگ میخواد نه صرفا تعداد دور زیاد یا کم،باید هسته حداقل قطر خارجی ۴.۵ سانت به بالا داشته باشه و دوما علاوه بر ولتاژ و توان و مقاومت درونی ماسفت ها ، یک عامل دیگر هم در نوع ماسفت و کارش با این آیسی موثره که متأسفانه فرصت ندارم پیداش کنم
                          چندتا ماسفت گردن کلفت و حتی ژاپنی رو انداختم روش و فوری با کمترین جریان کشی سوخت اما ماسفت 41n06 بهترین کارایی رو داشت،مقاومت گیت رو هم ۱۰ اهم زدم و اوکی بود،من این مدار رو به عنوان فرعی ازش استفاده میکنم و برای کار اصلیم ابتدا میرم سراغ tl494
                          ممنون میشم توپولوژی باک بوست خوب معرفی بفرمایید
                          یک منبع تغذیه سوئیچینگ ۱۲ ولت ۷۵ آمپر دارم که باید چندتا خروجی بهم بده
                          سپاس از همراهی دوستان بزرگوار
                          دقیقا به خاطر محدود کردن duty cycle هست که باعث تغییر جریان میشه.
                          البته عملکرد دقیقی نداره و با تغییر ولتاژ ، جریان هم تغییر می‌کنه..

​​​​هسته با قطر ۴.۵ سانت برای توان بالاتر از ۱۰۰ وات استفاده میشه که علامت غیر بهینه کار کردن مدار هست.
                          از چه نوع هسته استفاده میکنید؟
                          مدار باک-بوست خوب در اینترنت زیاده منتهی من به شکل غیر ارادی ترجیح میدم از مبدل فلایبک استفاده کنم.

دیدگاه

دقیقا به خاطر محدود کردن duty cycle هست که باعث تغییر جریان میشه.
                            البته عملکرد دقیقی نداره و با تغییر ولتاژ ، جریان هم تغییر می‌کنه..

​​​​هسته با قطر ۴.۵ سانت برای توان بالاتر از ۱۰۰ وات استفاده میشه که علامت غیر بهینه کار کردن مدار هست.
                            از چه نوع هسته استفاده میکنید؟
                            مدار باک-بوست خوب در اینترنت زیاده منتهی من به شکل غیر ارادی ترجیح میدم از مبدل فلایبک استفاده کنم.
                            هسته اولی یک هسته سیاه رنگ بود
                            هسته بعدی که کمی بزرگتر بود ،زرد-سفید بود
                            لطفا همین فلایبک که می‌فرمایید اگر چیزی دم دست هست ، تصویر مدارش رو قرار بدید،البته ظاهراً فلای بک برای توان های پایین به کار میره
                            من برای توان حدود ۶۰۰ ال ۷۰۰ وات نیاز دارم

ببخشید ویرایش می‌کنم و هی سوال جدید
                            جریان عبوری از سلف یک همچین مداری چقدر هست چطور باید محاسبه کرد؟
                            جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۸:۳۷ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸.

دیدگاه

هسته اولی یک هسته سیاه رنگ بود
                              هسته بعدی که کمی بزرگتر بود ،زرد-سفید بود
                              لطفا همین فلایبک که می‌فرمایید اگر چیزی دم دست هست ، تصویر مدارش رو قرار بدید،البته ظاهراً فلای بک برای توان های پایین به کار میره
                              من برای توان حدود ۶۰۰ ال ۷۰۰ وات نیاز دارم

ببخشید ویرایش می‌کنم و هی سوال جدید
                              جریان عبوری از سلف یک همچین مداری چقدر هست چطور باید محاسبه کرد؟
                              توان در حد ۶۰۰ وات که داستان داره.
                              هرچند غیر ممکن نیست.

دیدگاه

توان در حد ۶۰۰ وات که داستان داره.
                                هرچند غیر ممکن نیست.
                                ببخشید در صورت امکان بفرمایید جریان عبوری از سلف چطور محاسبه میشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X