اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام مجدد،
    البته که میشد به ۱۰۰ وات و حتی بالاتر هم رسید، ولی ظاهرا از نتیجه ای که از این مدار گرفتید راضی هستید و میخوایید برید سراغ مدار دیگه، در اینصورت توپولوژی پوش پول برای شما مناسب هست، البته علاوه بر توان، دونستن حداکثر ولتاژ مدنظر خروجی هم لازمه‌.
    در صورتی که میخواید مبدل پوش پول بسازید، میتونید تاپیک جدید هم شروع کنید.
    ضمنا برای افزایش اطلاعاتتون در مورد فلایبک پیشنهاد میکنم این لینک هم ببینید:
    تفاوت عملکرد مبدل های سوییچینگ در حالت CCM و DCM مزایا و معایب حالت هدایت پیوسته و گسسته نحوه تعیین اندازه سلف برای کار در حالت هدایت پیوسته

موفق باشید.
    ​​​​​​
    سپاس
    ممنون از همه زحماتتون
    خیلی ازتون آموختم
    والا از نتیجه که اصلا راضی نیستم ولی هر کاری به ذهنم رسید انجام دادم و نشد
    گذشته از اون ، این توپولوژی برای توان ۵۰۰ وات مناسب نیست(۵۰ ولت)
    و مسئله دیگه اینکه چطور به همین مدار ، محدود کننده جریان اضافه کنم که هم ماسفت نسوزه و هم لازمه کارم هست

اتفاقا دیشب داشتم در مورد مد پیوسته و ناپیوسته فلایبک یک مطلب میخوندم

و یک سوال مهم
    چطور اندوکتانس مورد نیاز این مدارو محاسبه کنم؟فرمول اگر داره ممنون میشم بگذارید

دیدگاه

با سلام مجدد،
      البته که میشد به ۱۰۰ وات و حتی بالاتر هم رسید، ولی ظاهرا از نتیجه ای که از این مدار گرفتید راضی هستید و میخوایید برید سراغ مدار دیگه، در اینصورت توپولوژی پوش پول برای شما مناسب هست، البته علاوه بر توان، دونستن حداکثر ولتاژ مدنظر خروجی هم لازمه‌.
      در صورتی که میخواید مبدل پوش پول بسازید، میتونید تاپیک جدید هم شروع کنید.
      ضمنا برای افزایش اطلاعاتتون در مورد فلایبک پیشنهاد میکنم این لینک هم ببینید:
      تفاوت عملکرد مبدل های سوییچینگ در حالت CCM و DCM مزایا و معایب حالت هدایت پیوسته و گسسته نحوه تعیین اندازه سلف برای کار در حالت هدایت پیوسته

موفق باشید.
      ​​​​​​
      خب
      کلی سوال برام پیش اومد
      ریپل سلف رو میشه محاسبه یا اندازه گرفت؟
      در مدار چطور متوجه مد پیوسته و ناپیوسته بشم؟
      برای کارکرد مدار در مد پیوسته یا ناپیوسته ، تغییری لازمه ؟
      برای جلوگیری از رفتن به مد پیوسته یا ناپیوسته ،کاری میشه انجام داد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

سپاس
        ممنون از همه زحماتتون
        خیلی ازتون آموختم
        والا از نتیجه که اصلا راضی نیستم ولی هر کاری به ذهنم رسید انجام دادم و نشد
        گذشته از اون ، این توپولوژی برای توان ۵۰۰ وات مناسب نیست(۵۰ ولت)
        و مسئله دیگه اینکه چطور به همین مدار ، محدود کننده جریان اضافه کنم که هم ماسفت نسوزه و هم لازمه کارم هست

اتفاقا دیشب داشتم در مورد مد پیوسته و ناپیوسته فلایبک یک مطلب میخوندم

و یک سوال مهم
        چطور اندوکتانس مورد نیاز این مدارو محاسبه کنم؟فرمول اگر داره ممنون میشم بگذارید
        خب اگر میخوایید رو همین مدار کار کنید، همچنان میتونم کمکتون کنم.
        همونطور که بار ها گفتم میشه با تغییرات اندک به این مدار محدود کننده جریان اضافه کرد، ولی از اونجایی که فعلا مدار در مرحله افزایش بهینگی و افزایش توان هست، این کار‌ میتونه باعث سردرگمی شما بشه.
        به هر حال اگر همچنان میخوایید محدود کننده جریان هم اضافه کنید، میتونم مدار اصلاح شده رو قرار بدم.
        از فرمول هایی که قبلا دادم اولی مربوط به محاسبه اندوکتانس اولیه بود!
        حتی در لینکی که گذاشته بودید هم یک فرمول دیگر برای این کار بود.
        اینکه مدار در مد پیوسته کار کنه یا نا پیوسته، بستگی به اندوکتانس (اولیه) داره که اگر از مقدار ناحیه بیشتر باشه، مدار در حالت پیوسته کار میکنه و اگر از مقدار ناحیه کمتر باشه، مدار در حالت ناپیوسته کار میکنه.
        این لینک رو ببینید محسابات لازم رو داره:

اگر یادتون باشه در یکی از پست های اخیر گفته بودم با درین مقاومت با مقدار کم سری کنید و با اسیلوسکوپ ولتاژ دوسرش رو اندازه بگیرید، تا موج جریان کشی دیده بشه.
        این کار رو دقیقا برای فهمیدن پیوسته یا ناپیوسته کار کردن مدار گفتم، اگر شکل موج شبیه مربعی بود یعنی مد پیوسته هست و اگر دندان اره ای بود یعنی ناپیوسته.
        که در فیلمی که گذاشتید به نظر پیوسته بود.
        ​​​​​​​ریپل جریان سلف رو علاوه بر روش بالا، میشه محاسبه هم کرد ( در لینک موجوده )

دیدگاه

سپاس
          منظورتون رو متوجه نشدم
          کلا برم سراغ ساخت نمونه یک پاور کامپیوتر ؟یا از قطعات بخصوص یک پاور اوراقی در این مدار استفاده کنم؟

من یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۱۰۰ آمپر دارم
          فقط یک مدار افزاینده کاهنده میخام سر راهش بزارم
          درود
          شمادر پستهای قبلی هیچ اشاره ای نکرده ایدکه چه ولتاژ وجریانی نیاز دارید فقط در پست اول نوشته اید این مدار را بستم و کارنکرد خب این همه وقت گذاشته اید چندین ترانزیستور ترکانده اید بدون هیچ نتیجه ای (البته به غیر از بالا رفتن اطلاعات) خب اگر از اول یک منبع تغذیه جدید مطابق با نیازتان می ساختید هزینه و وقت کمتری میبرد. هنوز هم دیر نشده برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه مدارهایی را که امتحان خود را پس نداده رها کنید حتی در انجمن توسط کاربر همکار انجمن HS1386 تاپیکی ایجاد شده که یک منبع تغذیه کامپیوتر را با ایجاد تغییراتی به منبع تغذیه متغیر بدل میکند آنرا حتما مطالعه کنید و از آن ایده بگیرید برای ساخت هم همانطور که قبلا اشاره کردم از ترانسهای منیع تغذیه کامپیوتر استفاده کنید. مشخصات هسته ترانسهای بازار اصلا معلوم نیست و لذا نمیتوان با آنها به منظور رسید مثل بقیه قطعات که خود شما با ترانزیستورهای مشابه تهیه شده از بازار به نتایج مختلفی در همین مدار اخیر رسیدید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها

درود
            شمادر پستهای قبلی هیچ اشاره ای نکرده ایدکه چه ولتاژ وجریانی نیاز دارید فقط در پست اول نوشته اید این مدار را بستم و کارنکرد خب این همه وقت گذاشته اید چندین ترانزیستور ترکانده اید بدون هیچ نتیجه ای (البته به غیر از بالا رفتن اطلاعات) خب اگر از اول یک منبع تغذیه جدید مطابق با نیازتان می ساختید هزینه و وقت کمتری میبرد. هنوز هم دیر نشده برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه مدارهایی را که امتحان خود را پس نداده رها کنید حتی در انجمن توسط کاربر همکار انجمن HS1386 تاپیکی ایجاد شده که یک منبع تغذیه کامپیوتر را با ایجاد تغییراتی به منبع تغذیه متغیر بدل میکند آنرا حتما مطالعه کنید و از آن ایده بگیرید برای ساخت هم همانطور که قبلا اشاره کردم از ترانسهای منیع تغذیه کامپیوتر استفاده کنید. مشخصات هسته ترانسهای بازار اصلا معلوم نیست و لذا نمیتوان با آنها به منظور رسید مثل بقیه قطعات که خود شما با ترانزیستورهای مشابه تهیه شده از بازار به نتایج مختلفی در همین مدار اخیر رسیدید.
            درود و سپاس
            در پست های مختلف عرض کردم به ۵۰ ولت ۱۰ آمپر نیاز دارم
            از جمله پست ۲۱۱
            و بعید میدونم همچین پاور کامپیوتری در اوراقی ها پیدا بشه
            از طرفی پاور سوئیچینگی رو که عرض کردم دارم خواستم بهینش کنم برای کارم
            از طرفی علاقه
            از طرفی دسترسی و داشتن یکسری قطعات که مجانی بودن
            دلایل بالا باعث شد بیام فکر ساخت همچین مبدلی باشم
            خوشحال میشم همچنان استفاده کنم از راهنماییتون

دیدگاه

خب اگر میخوایید رو همین مدار کار کنید، همچنان میتونم کمکتون کنم.
              همونطور که بار ها گفتم میشه با تغییرات اندک به این مدار محدود کننده جریان اضافه کرد، ولی از اونجایی که فعلا مدار در مرحله افزایش بهینگی و افزایش توان هست، این کار‌ میتونه باعث سردرگمی شما بشه.
              به هر حال اگر همچنان میخوایید محدود کننده جریان هم اضافه کنید، میتونم مدار اصلاح شده رو قرار بدم.
              از فرمول هایی که قبلا دادم اولی مربوط به محاسبه اندوکتانس اولیه بود!
              حتی در لینکی که گذاشته بودید هم یک فرمول دیگر برای این کار بود.
              اینکه مدار در مد پیوسته کار کنه یا نا پیوسته، بستگی به اندوکتانس (اولیه) داره که اگر از مقدار ناحیه بیشتر باشه، مدار در حالت پیوسته کار میکنه و اگر از مقدار ناحیه کمتر باشه، مدار در حالت ناپیوسته کار میکنه.
              این لینک رو ببینید محسابات لازم رو داره:

اگر یادتون باشه در یکی از پست های اخیر گفته بودم با درین مقاومت با مقدار کم سری کنید و با اسیلوسکوپ ولتاژ دوسرش رو اندازه بگیرید، تا موج جریان کشی دیده بشه.
              این کار رو دقیقا برای فهمیدن پیوسته یا ناپیوسته کار کردن مدار گفتم، اگر شکل موج شبیه مربعی بود یعنی مد پیوسته هست و اگر دندان اره ای بود یعنی ناپیوسته.
              که در فیلمی که گذاشتید به نظر پیوسته بود.
              ریپل جریان سلف رو علاوه بر روش بالا، میشه محاسبه هم کرد ( در لینک موجوده )
              درود
              ممنونم
              بنده محدود کننده جریان رو خواستم چون کار دیگه ای به ذهنم نمیرسید واقعا
              اگر کار دیگری باید انجام بدم ، خوشحال میشم بفرمایید
              ببینید من فکر میکنم چیزی مثل اشباع شدن هسته یا شبیه آن باعث میشه ماسفت بسوزه
              البته هسته داغ نمیشه سوت نمیزنه ولی تا جریان مثلا ۲ آمپر همه چیز اوکی هست و حتی ماسفت گرمای ملایمی داره ولی وقتی جریان میشه ۲.۲ آمپر ، ماسفت یا میترکه یا دود ازش بلند میشه
              بخاطر ۲۰۰ میلی آمپر بیشتر
              پس چیزی در مدار باعث هجوم جریان به سمت ماسفت میشه
              که من نفهمیدم چیه
              از طرفی شکل موج جریان درین هم خیلی خرابه و واقعا نه به مربعی میخوره و نه به دندان اره ای
              من هسته های مختلف رو ، یک دور یک دور ، کم و زیاد کردم ولی تاثیری نداشت
              و مسئله دیگه اینکه تحت هر شرایطی ، مدار در فرکانس ۱۶ کیلوهرتز بهترین کارکرد و کمترین تلفات رو داره

طبق فرمول شما و اعدادی که برای مدار در نظر گرفتید،مقدار اولیه سلف ۰.۰۰۰۰۰۳۹ در میاد
              ​​​​​​​این عدد به هانری هست؟میکروهانری؟میلی هانری؟

دیدگاه

درود
                لطفا بفرمایید جنس این هسته چیه
                چون با تعداد دور کم سی پیچی ، اندوکتانس بالایی میده
                چندتایی ازش دارم
                الان با همین چند دور ۵۰ میکروهانری نشون میده

دیدگاه

درود
                  ولتاژ پیک دو سر سلف رو اندازه گرفتم
                  در حالتی که خروجی مدار ۲۸ ولت و حریان کشی ۰.۸ آمپر داشت،اسکوپ ولتاژ پیک دو سر سلف رو ۵۰ ولت نشون میداد
                  مقاومت سلف،۱.۸ اهم هست
                  ینی حدود ۲۸ آمپر
                  این مقدار ، زیاد نیست؟
                  البته پراب روی ۱۰x بود
                  جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۳:۱۸ ۱۴۰۳/۰۴/۲۶.

دیدگاه

درود
                    ممنونم
                    بنده محدود کننده جریان رو خواستم چون کار دیگه ای به ذهنم نمیرسید واقعا
                    اگر کار دیگری باید انجام بدم ، خوشحال میشم بفرمایید
                    ببینید من فکر میکنم چیزی مثل اشباع شدن هسته یا شبیه آن باعث میشه ماسفت بسوزه
                    البته هسته داغ نمیشه سوت نمیزنه ولی تا جریان مثلا ۲ آمپر همه چیز اوکی هست و حتی ماسفت گرمای ملایمی داره ولی وقتی جریان میشه ۲.۲ آمپر ، ماسفت یا میترکه یا دود ازش بلند میشه
                    بخاطر ۲۰۰ میلی آمپر بیشتر
                    پس چیزی در مدار باعث هجوم جریان به سمت ماسفت میشه
                    که من نفهمیدم چیه
                    از طرفی شکل موج جریان درین هم خیلی خرابه و واقعا نه به مربعی میخوره و نه به دندان اره ای
                    من هسته های مختلف رو ، یک دور یک دور ، کم و زیاد کردم ولی تاثیری نداشت
                    و مسئله دیگه اینکه تحت هر شرایطی ، مدار در فرکانس ۱۶ کیلوهرتز بهترین کارکرد و کمترین تلفات رو داره

طبق فرمول شما و اعدادی که برای مدار در نظر گرفتید،مقدار اولیه سلف ۰.۰۰۰۰۰۳۹ در میاد
                    این عدد به هانری هست؟میکروهانری؟میلی هانری؟
                    با سلام مجدد،
                    هسته اشباع شده همیشه داغ نمیکنه!
                    دلیل مهم داغ کردن هسته اکثرا فرکانس بالاتر از مقدار اسمی هست که باعث تلفات گردابی و فوکو میشه ، یعنی اساس کار کوره القایی.
                    و شما داغ کردن هسته رو ندارید،چون فرکانس سویچینگ اینقدر بالا نیست که باعث این مشکل بشه.
                    داغ شدن هسته فقط تحت شرایط خاصی میتونه دلیل بر اشباع هسته باشه.
                    اون ترکیدن ماسفت هم دلیلش اشباع ناگهانی هسته هست که باعث اتصال کوتاه شدن اولیه و عبور جریان بالا از ماسفت و ترکیدنش میشه.
                    حالا اینکه شما با ۱۶ کیلوهرتز بهترین نتیجه رو گرفتید یا اینکه کم و زیاد کردن دور ترانس تاثیری نداشته، موضوع جالبی هست.
                    ضمنا عدد بدست اومده در فرمول به هانری هست، و عدد
                    0.0000039 به معنی 3.9 میکروهانری هست.
                    //
                    هسته ای که در عکس گذاشتید فریت هست.
                    البته به شرطی که هر دو سمتش یک رنگ باشه.
                    راه اطمینان این هست که ضربات ضعیفی به هسته وارد کنید ، اگر صدا و لرزشی مثل سرامیک داد فریت هست .
                    البته لازمه به صدا و لرزش خیلی حساس باشید.
                    //
                    این شیوه محاسبه ای که انجام دادید اشتباه هست،
                    ضمن اینکه مقاومت اولیه ۱.۸ اهم بسیار زیاد هست و جایی در اندازه گیری خطایی رخ داده.
                    برای محاسبه جریان پیک عبوری از سلف میتونید از این فرمول استفاده کنید:
                    Vin*Ton)/L)
                    در این فرمول Vin ولتاژ ورودی ، Ton مقدار زمان پهنای پالس سلف ( به ثانیه ) و L هم مقدار سلف هست.
                    برای مثال اگر ولتاژ ورودی ۱۲ ولت در نظر بگیریم، زمان پهنا هم ۰.۰۰۰۰۱ ثانیه و مقدار سلف ۰.۰۰۰۰۵ هانری،
                    مقدار جریان ۲.۴ آمپر به دست میاد.
                    ضمن اینکه شما الان چند تا راه دارید:
                    ۱- کار روی همین مدار رو ادامه بدید تا به نتیجه مطلوب برسید
                    ۲- از توپولوژی های فلایبک، ولی بهینه شده استفاده کنید
                    ۳- از توپولوژی مثل پوش-پول استفاده کنید
                    ۴- کاری به ظاهر دیوانه وار انجام بدید، مثلا از فوروارد استفاده کنید!!
                    ۵- از مدارات باک-بوست غیر ایزوله استفاده کنید.
                    ​​​​​​​البته فکر کنم راه حل ۵ رو قبلا انجام دادید.

دیدگاه

با سلام مجدد،
                      هسته اشباع شده همیشه داغ نمیکنه!
                      دلیل مهم داغ کردن هسته اکثرا فرکانس بالاتر از مقدار اسمی هست که باعث تلفات گردابی و فوکو میشه ، یعنی اساس کار کوره القایی.
                      و شما داغ کردن هسته رو ندارید،چون فرکانس سویچینگ اینقدر بالا نیست که باعث این مشکل بشه.
                      داغ شدن هسته فقط تحت شرایط خاصی میتونه دلیل بر اشباع هسته باشه.
                      اون ترکیدن ماسفت هم دلیلش اشباع ناگهانی هسته هست که باعث اتصال کوتاه شدن اولیه و عبور جریان بالا از ماسفت و ترکیدنش میشه.
                      حالا اینکه شما با ۱۶ کیلوهرتز بهترین نتیجه رو گرفتید یا اینکه کم و زیاد کردن دور ترانس تاثیری نداشته، موضوع جالبی هست.
                      ضمنا عدد بدست اومده در فرمول به هانری هست، و عدد
                      0.0000039 به معنی 3.9 میکروهانری هست.
                      //
                      هسته ای که در عکس گذاشتید فریت هست.
                      البته به شرطی که هر دو سمتش یک رنگ باشه.
                      راه اطمینان این هست که ضربات ضعیفی به هسته وارد کنید ، اگر صدا و لرزشی مثل سرامیک داد فریت هست .
                      البته لازمه به صدا و لرزش خیلی حساس باشید.
                      //
                      این شیوه محاسبه ای که انجام دادید اشتباه هست،
                      ضمن اینکه مقاومت اولیه ۱.۸ اهم بسیار زیاد هست و جایی در اندازه گیری خطایی رخ داده.
                      برای محاسبه جریان پیک عبوری از سلف میتونید از این فرمول استفاده کنید:
                      Vin*Ton)/L)
                      در این فرمول Vin ولتاژ ورودی ، Ton مقدار زمان پهنای پالس سلف ( به ثانیه ) و L هم مقدار سلف هست.
                      برای مثال اگر ولتاژ ورودی ۱۲ ولت در نظر بگیریم، زمان پهنا هم ۰.۰۰۰۰۱ ثانیه و مقدار سلف ۰.۰۰۰۰۵ هانری،
                      مقدار جریان ۲.۴ آمپر به دست میاد.
                      ضمن اینکه شما الان چند تا راه دارید:
                      ۱- کار روی همین مدار رو ادامه بدید تا به نتیجه مطلوب برسید
                      ۲- از توپولوژی های فلایبک، ولی بهینه شده استفاده کنید
                      ۳- از توپولوژی مثل پوش-پول استفاده کنید
                      ۴- کاری به ظاهر دیوانه وار انجام بدید، مثلا از فوروارد استفاده کنید!!
                      ۵- از مدارات باک-بوست غیر ایزوله استفاده کنید.
                      البته فکر کنم راه حل ۵ رو قبلا انجام دادید.
                      درود
                      سپاس از توضیحات مفید
                      مثل همیشه لطف کنید و سوالاتم رو جواب بدید
                      ۱- اینکه اگر بخوام همزمان سه تا ماسفت استفاده کنم،با همین درایور امکانش هست؟
                      ترانزیستور دیگه ای استفاده کنم؟
                      پوش پول استفاده کنم؟
                      ۲-دلایل اشباع هسته چیه ؟به عبارتی چه دلیلی باعث میشه هسته با ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلی امپر جریان کشی بیشتر ناگهان اشباع بشه؟
                      ۳- اندوکتانس ۳.۹ میکرو هانری در هسته EI یا EFD با دو الی یه دور سیم پیچ بدست میاد و در هسته های حلقوی پودر اهن نهایتا با ۶ دور
                      و هر دو حالت رو هم تست کردم
                      ۴-مقاومت سلف رو سلف سنج نشون میده (همین تسترهایی که ماسفت و خازن و ...و سلف رو نشون میدن و ۴۰۰ یا ۵۰۰ تومن قیمتشون هست)نمیدونم تا چه حد میشه بهشون اعتماد کرد
                      ۵-کار روی همین مدارو ادامه میدم ، فقط بفرمایید دیگه کجای مداررو تغییر بدم
                      ۶-توپولوژی های فلایبک بهینه شده رو متوجه نشدم ، لطفا راهنمایی کنید
                      ۷-فوروارد چیش میتونه دیوانه وار باشه؟
                      بیشتر توضیح بدین لطفا و یک نمونه مدار در صورت امکان قرار بدید
                      من تا همین الان هم دیوانه وار عمل کردم
                      ۸-باک-بوست غیر ایزوله هم اگر انجام دادم ، بفرمایید کدام مدار بوده؟
                      برای پوش پول هم یک تاپیک جدا ان شاءالله
                      البته نه برای پوش پول
                      کلا برای باک بوست
                      ​​​​​​​ممنون و معذرت که وقتتون رو میگیرم

دیدگاه

درود
                        عکس زیر رو در جایی دیدم که نوشته بود با این مدار،میتونیم Ton و Toff رو جداگانه کم و زیاد کنیم
                        آیا درسته؟
                        چه دیودی باید استفاده بشه؟
                        کدوم مقاومت Ton و کدام Toff رو کنترل میکنه؟

دیدگاه

درود
                          سپاس از توضیحات مفید
                          مثل همیشه لطف کنید و سوالاتم رو جواب بدید
                          ۱- اینکه اگر بخوام همزمان سه تا ماسفت استفاده کنم،با همین درایور امکانش هست؟
                          ترانزیستور دیگه ای استفاده کنم؟
                          پوش پول استفاده کنم؟
                          ۲-دلایل اشباع هسته چیه ؟به عبارتی چه دلیلی باعث میشه هسته با ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلی امپر جریان کشی بیشتر ناگهان اشباع بشه؟
                          ۳- اندوکتانس ۳.۹ میکرو هانری در هسته EI یا EFD با دو الی یه دور سیم پیچ بدست میاد و در هسته های حلقوی پودر اهن نهایتا با ۶ دور
                          و هر دو حالت رو هم تست کردم
                          ۴-مقاومت سلف رو سلف سنج نشون میده (همین تسترهایی که ماسفت و خازن و ...و سلف رو نشون میدن و ۴۰۰ یا ۵۰۰ تومن قیمتشون هست)نمیدونم تا چه حد میشه بهشون اعتماد کرد
                          ۵-کار روی همین مدارو ادامه میدم ، فقط بفرمایید دیگه کجای مداررو تغییر بدم
                          ۶-توپولوژی های فلایبک بهینه شده رو متوجه نشدم ، لطفا راهنمایی کنید
                          ۷-فوروارد چیش میتونه دیوانه وار باشه؟
                          بیشتر توضیح بدین لطفا و یک نمونه مدار در صورت امکان قرار بدید
                          من تا همین الان هم دیوانه وار عمل کردم
                          ۸-باک-بوست غیر ایزوله هم اگر انجام دادم ، بفرمایید کدام مدار بوده؟
                          برای پوش پول هم یک تاپیک جدا ان شاءالله
                          البته نه برای پوش پول
                          کلا برای باک بوست
                          ممنون و معذرت که وقتتون رو میگیرم
                          ۱- فکر کنم قبلا گفتم، میتونید از یک درایور برای ۳ ماسفت ، یا درایور جداگانه برای هر ماسفت استفاده کنید.
                          ۲- این هم قبلا گفتم، اصل عملکرد فلایبک این هست که وقتی سویچ (ماسفت) وصل بشه ، سیم پیچ اولیه و در نتیجه هسته به شکل مغناطیسی شارژ میشه،وقتی هم که سویچ قطع شد، شارژ مغناطیسی هسته در ثانویه تخلیه میشه.
                          حالا اگر به هر دلیلی شار مغناطیسی در ثانویه به طور کامل تخلیه نشه، و در هسته انباشته بشه، طی چند صدم ثانیه هسته اشباع میشه و ترکیدن ماسفت و...
                          ۳- با سلف سنج اندازه گرفتید؟
                          ۴- فکر کنم مدل LCR-T4 رو میگید، همین مدل تستر یکی از دوستان رو از نظر دقت بررسی کردم ، دقت خوبی ( حداقل در تست سلف و خازن ) داشت.
                          البته شاید مدلی که دارید فرق داشته باشه.
                          ۵- فعلا روی ترانس کار کنید، در صورت کنجکاوی ماسفت هم تقویت کنید.
                          ۶- فلایبک بهینه شده ( به انگلیسی Enhanced Flayback ) در اصل فلایبکی هست که با اضافه کردن بخش ها و قطعاتی مقدار بازدهیش افزایش پیدا کرده.
                          ۷- فوروارد برای توان بین ۱۵۰-۵۰۰ وات استفاده میشه، که از این نظر خوبه، منتها برای ولتاژ ورودی بالا ( مثلا برق شهری ) بهینه شده ، ولی اینکه برای ولتاژ پایین مثلا ۱۲ ولت استفاده بشه تا حالا ندیدم ( هر چند از نظر تئوری غیر ممکن نیست ) و خب ، برای این کار کلمه ای جز دیوانه وار به ذهنم نرسید!
                          ۸- مداری که با UC3843 بسته بودید منظورم هست.
                          ///
                          مدار داخل تصویری که گذاشتید برای کاهش زمان خاموش شدن ماسفت نسبت به زمان روشن شدن استفاده میشه.
                          ​​​​​​​میتونه تا حدودی بر بهینگی عملکرد ماسفت موثر باشه.
                          ​​​​​

دیدگاه

۱- فکر کنم قبلا گفتم، میتونید از یک درایور برای ۳ ماسفت ، یا درایور جداگانه برای هر ماسفت استفاده کنید.
                            ۲- این هم قبلا گفتم، اصل عملکرد فلایبک این هست که وقتی سویچ (ماسفت) وصل بشه ، سیم پیچ اولیه و در نتیجه هسته به شکل مغناطیسی شارژ میشه،وقتی هم که سویچ قطع شد، شارژ مغناطیسی هسته در ثانویه تخلیه میشه.
                            حالا اگر به هر دلیلی شار مغناطیسی در ثانویه به طور کامل تخلیه نشه، و در هسته انباشته بشه، طی چند صدم ثانیه هسته اشباع میشه و ترکیدن ماسفت و...
                            ۳- با سلف سنج اندازه گرفتید؟
                            ۴- فکر کنم مدل LCR-T4 رو میگید، همین مدل تستر یکی از دوستان رو از نظر دقت بررسی کردم ، دقت خوبی ( حداقل در تست سلف و خازن ) داشت.
                            البته شاید مدلی که دارید فرق داشته باشه.
                            ۵- فعلا روی ترانس کار کنید، در صورت کنجکاوی ماسفت هم تقویت کنید.
                            ۶- فلایبک بهینه شده ( به انگلیسی Enhanced Flayback ) در اصل فلایبکی هست که با اضافه کردن بخش ها و قطعاتی مقدار بازدهیش افزایش پیدا کرده.
                            ۷- فوروارد برای توان بین ۱۵۰-۵۰۰ وات استفاده میشه، که از این نظر خوبه، منتها برای ولتاژ ورودی بالا ( مثلا برق شهری ) بهینه شده ، ولی اینکه برای ولتاژ پایین مثلا ۱۲ ولت استفاده بشه تا حالا ندیدم ( هر چند از نظر تئوری غیر ممکن نیست ) و خب ، برای این کار کلمه ای جز دیوانه وار به ذهنم نرسید!
                            ۸- مداری که با UC3843 بسته بودید منظورم هست.
                            ///
                            مدار داخل تصویری که گذاشتید برای کاهش زمان خاموش شدن ماسفت نسبت به زمان روشن شدن استفاده میشه.
                            میتونه تا حدودی بر بهینگی عملکرد ماسفت موثر باشه.
                            ​​​​​
                            سپاس فراوان
                            ۱-ینی همین یدونه ترانزیستور BC327 ، میتونه ۳ تا ماسفت رو درایور کنه و بهش فشار نیاد؟
                            هر کدام از گیت ها،یک مقاومت ۱۰ اهم جدا میخاد؟یا یک ۱۰ اهم برای هر سه ماسفت؟
                            قبلا تست کردم و اگر ماسفت ها از یک درایور استفاده کنن،تلفات کمتر و موج تمیزتری دارن
                            ۲-ینی تنها دلیل اشباع هسته،تخلیه ناکامل ثانویه هست؟
                            خب چیکار میشه انجام داد؟
                            افزایش ظرفیت خازن های خروجی؟عوض کردن دیود؟
                            ۳-بله با سلف سنج و همون مدل LCR-T4 هم هست
                            ۶-خب برای بهینه سازی مدار باید چه چیزی رو اضافه کنم با تغییر بدم؟لطفا مداری چیزی....
                            ۷-لطفا اگر ممکنه یک نمونه مدار فوروارد برام بگذارید ، اگر نیاز بود یک تاپیک جداگانه....

////
                            مداری که گذاشتم برای کاهش زمان خاموش شدن،چه دیود و چه مقدار مقاومتی استفاده کنم؟

دیدگاه

سپاس فراوان
                              ۱-ینی همین یدونه ترانزیستور BC327 ، میتونه ۳ تا ماسفت رو درایور کنه و بهش فشار نیاد؟
                              هر کدام از گیت ها،یک مقاومت ۱۰ اهم جدا میخاد؟یا یک ۱۰ اهم برای هر سه ماسفت؟
                              قبلا تست کردم و اگر ماسفت ها از یک درایور استفاده کنن،تلفات کمتر و موج تمیزتری دارن
                              ۲-ینی تنها دلیل اشباع هسته،تخلیه ناکامل ثانویه هست؟
                              خب چیکار میشه انجام داد؟
                              افزایش ظرفیت خازن های خروجی؟عوض کردن دیود؟
                              ۳-بله با سلف سنج و همون مدل LCR-T4 هم هست
                              ۶-خب برای بهینه سازی مدار باید چه چیزی رو اضافه کنم با تغییر بدم؟لطفا مداری چیزی....
                              ۷-لطفا اگر ممکنه یک نمونه مدار فوروارد برام بگذارید ، اگر نیاز بود یک تاپیک جداگانه....

////
                              مداری که گذاشتم برای کاهش زمان خاموش شدن،چه دیود و چه مقدار مقاومتی استفاده کنم؟
                              ۱- جریان مداومی از ترانزیستور نمیگذره که بخواد بهش فشار بیاد.
                              جریانی که عبور میکنه به شکل لحظه ای هست.
                              پس میتونید از یک درایور مشترک استفاده کنید، البته استفاده از درایور مجزا بهتر هست.
                              استفاده از مقاومت های مجزا میتونه باعث کاهش تداخل ماسفت ها بشه.
                              ۲- در این مدار با توجه به گزارشات شما، بله.
                              خازن های خروجی تاثیر خاصی ندارن، ولی استفاده از دیود شاتکی با ولتاژ فوروارد کمتر میتونه تا حدی کمک کنه. ( هر چند ممکنه تاثیرش کم باشه )
                              ۶- میتونید عبارت Enhanced Flyback Circuit رو جستجو کنید، اگر به نتیجه خوبی نرسیدید میتونم مدار پیشنهادی قرار بدم.
                              ۷- با توجه به توضیحاتی که دادم، مدار آماده ای برای این مورد ندارم و حتی بعید میدونم در اینترنت هم مدار آماده ( منظور برای ورودی ۱۲ ولت ) باشه ، اگر چنین کاری انجام بدید از نتیجه پیش بینی خاصی ندارم.

دیدگاه

۱- جریان مداومی از ترانزیستور نمیگذره که بخواد بهش فشار بیاد.
                                جریانی که عبور میکنه به شکل لحظه ای هست.
                                پس میتونید از یک درایور مشترک استفاده کنید، البته استفاده از درایور مجزا بهتر هست.
                                استفاده از مقاومت های مجزا میتونه باعث کاهش تداخل ماسفت ها بشه.
                                ۲- در این مدار با توجه به گزارشات شما، بله.
                                خازن های خروجی تاثیر خاصی ندارن، ولی استفاده از دیود شاتکی با ولتاژ فوروارد کمتر میتونه تا حدی کمک کنه. ( هر چند ممکنه تاثیرش کم باشه )
                                ۶- میتونید عبارت Enhanced Flyback Circuit رو جستجو کنید، اگر به نتیجه خوبی نرسیدید میتونم مدار پیشنهادی قرار بدم.
                                ۷- با توجه به توضیحاتی که دادم، مدار آماده ای برای این مورد ندارم و حتی بعید میدونم در اینترنت هم مدار آماده ( منظور برای ورودی ۱۲ ولت ) باشه ، اگر چنین کاری انجام بدید از نتیجه پیش بینی خاصی ندارم.
                                سپاس و درود
                                عبارت Enhanced Flyback Circuit رو سرچ کردم اما مدار درست درمونی پیدا نشد
                                یکی دوتا شماتیک هست که میزارم و لطفا اگر ممکنه توضیح بدین
                                فقط مسئله ای که هست اینه که چندجا خوندم برای توان های بالای ۶۰ وات میان و فلای بک رو بهینه میکنن
                                درسته؟

در مورد مدار آخری
                                احتمالا ایده جالبی هست
                                دوتا ماسفت با هم سوییچ میشن؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X