اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کم بودن ولتاژ و آمپراژ پاور کامپیوتر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

آیسی ۴۹۴ رو تعویض کنید ، آیسی قبلی رو نگه دارید و از سوکت برای آیسی جدید استفاده کنید تا تعویض راحت تر بشه.
    اگر با تعویض آیسی ۴۹۴ هم مشکل حل نشد مسیر پایه ۱ رو تعقیب کنید ، احتمال این وجود داره که دیود زنر یا خازن متصل به این پایه دچار نشتی شده باشه.
    و در نهایت شاید بدترین احتمال این باشه که ترانزیستور های سویچینگ دچار نشتی شده باشن.
    آیسی با آیسی دست دوم دیگه عوض شد و سوکت هم گذاشتم ولی تفاوتی نکرد
    همین طور که در تاپیک اول نوشته ام تمام خازن ها هم قبل از ایجاد تاپیک تعویض شده اند
    پایه یک آیسی از طریق یک مقاومت سری به خط 12 ولت وصله و یک دیود زنر 12 ولت به خط 12 ولت وصله که دیود زنر مربوطه تعویض شد
    و همچین پایه یک آیسی از طریق یک مقاومت سری دیگه به خط 5 ولت وصله و یک دیود زنر 6.2 ولت و یک مقاومت موازی با زنر به خط 5 ولت وصله که این دیود زنر هم تعویض شد
    اون دو تا ترانزیستور های C945 هم که به پایه های ترانس پالس وصل هستن با دو تا ترانزیستور c945 از جای دیگری از همین پاور جابجا کردم
    اون دو تا ترانزیستور بزرگ اصلی هم با دو تا ترانزیستور دست دوم که از قبل داشتم تعویض کردم
    متاسفانه تغییری حاصل نشد
    دیگه نمیدونم چکار کنم؟
    جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۶:۵۱ ۱۴۰۳/۰۸/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahddi2 نمایش پست ها

آیسی با آیسی دست دوم دیگه عوض شد و سوکت هم گذاشتم ولی تفاوتی نکرد
      همین طور که در تاپیک اول نوشته ام تمام خازن ها هم قبل از ایجاد تاپیک تعویض شده اند
      پایه یک آیسی از طریق یک مقاومت سری به خط 12 ولت وصله و یک دیود زنر 12 ولت به خط 12 ولت وصله که دیود زنر مربوطه تعویض شد
      و همچین پایه یک آیسی از طریق یک مقاومت سری دیگه به خط 5 ولت وصله و یک دیود زنر 6.2 ولت و یک مقاومت موازی با زنر به خط 5 ولت وصله که این دیود زنر هم تعویض شد
      اون دو تا ترانزیستور های C945 هم که به پایه های ترانس پالس وصل هستن با دو تا ترانزیستور c945 از جای دیگری از همین پاور جابجا کردم
      اون دو تا ترانزیستور بزرگ اصلی هم با دو تا ترانزیستور دست دوم که از قبل داشتم تعویض کردم
      متاسفانه تغییری حاصل نشد
      دیگه نمیدونم چکار کنم؟
      از بین پایه های ۸ تا ۱۱ آیسی 494 ، آیا پایه ۹ و ۱۰ به GND وصل هستن ؟

دیدگاه

از بین پایه های ۸ تا ۱۱ آیسی 494 ، آیا پایه ۹ و ۱۰ به GND وصل هستن ؟
        بله به GND وصل هستن
        پایه های 8 و 11 هم به بیس همون ترانزیستورهای c945 وصلند که کلکتورشون به ترانس پالس وصله

راستی من موقعی که پست قبلی دادم از یک دیود زنر 12 ولتی دست دوم در مسیر دوازده ولت استفاده کرده بودم که برحسب اتفاق متوجه شدم که مشکل داشته و مثل دیود زنر اصلی پاور به روش ویدئو زیر امتحان کردم بالای 13 ولت نشون میداد و من فکر می کردم طبیعیه ولی جالبه با تعویض اون دیود زنر با دیود زنر 12 ولتی دیگری که با تست 11.8 نشون میده و به نظر سالمه هم تغییری بوجود نیومد و مشکل همچنان باقیست
        https://www.aparat.com/v/p22187h
        جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۲:۰۳ ۱۴۰۳/۰۸/۱۹.

دیدگاه

بله به GND وصل هستن
          پایه های 8 و 11 هم به بیس همون ترانزیستورهای c945 وصلند که کلکتورشون به ترانس پالس وصله

راستی من موقعی که پست قبلی دادم از یک دیود زنر 12 ولتی دست دوم در مسیر دوازده ولت استفاده کرده بودم که برحسب اتفاق متوجه شدم که مشکل داشته و مثل دیود زنر اصلی پاور به روش ویدئو زیر امتحان کردم بالای 13 ولت نشون میداد و من فکر می کردم طبیعیه ولی جالبه با تعویض اون دیود زنر با دیود زنر 12 ولتی دیگری که با تست 11.8 نشون میده و به نظر سالمه هم تغییری بوجود نیومد و مشکل همچنان باقیست
          https://www.aparat.com/v/p22187h
          خب پس ولتاژ پایه ۸ و ۱۱ رو در حالت بی باری و تحت بار اندازه بگیرید و اعلام کنید.
          ولی به نظر میرسه که یکی از دیود شاتکی های قدرت معیوب شده ، میتونید تک به تک تست و تعویض کنید.

​​​

دیدگاه

خب پس ولتاژ پایه ۸ و ۱۱ رو در حالت بی باری و تحت بار اندازه بگیرید و اعلام کنید.
            ولی به نظر میرسه که یکی از دیود شاتکی های قدرت معیوب شده ، میتونید تک به تک تست و تعویض کنید.

​​​
            ولتاژ پایه 8 در بی باری 2.259 ولت و تحت بار 2.014 ولت هست که البته 0.001 تا 0.001 تا با سرعت نسبتا کمی کاهش می یافت
            ولتاژ پایه 11 در بی باری 2.261 ولت و تحت بار 2.020 ولت هست که البته 0.001 تا 0.001 تا با سرعت نسبتا کمی کاهش می یافت
            دیود شاتکی خط 12 ولت با مقدار مشابه تعویض شد ولی مشکل همچنان باقی هست ولی دیود شاتکی خط 5 ولت به شماره ی S30D40C هست که من شماره ی SBL3040PT دارم نمی دونم میشه استفاده کرد؟
            جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۰:۳۷ ۱۴۰۳/۰۸/۲۱.

دیدگاه

ولتاژ پایه 8 در بی باری 2.259 ولت و تحت بار 2.014 ولت هست که البته 0.001 تا 0.001 تا با سرعت نسبتا کمی کاهش می یافت
              ولتاژ پایه 11 در بی باری 2.261 ولت و تحت بار 2.020 ولت هست که البته 0.001 تا 0.001 تا با سرعت نسبتا کمی کاهش می یافت
              دیود شاتکی خط 12 ولت با مقدار مشابه تعویض شد ولی مشکل همچنان باقی هست ولی دیود شاتکی خط 5 ولت به شماره ی S30D40C هست که من شماره ی SBL3040PT دارم نمی دونم میشه استفاده کرد؟
              دیود شاتکی هایی که گفتید از نظر مشخصات اصلی باهم یکی هستن و میتونید استفاده کنید.

دیدگاه

دیود شاتکی هایی که گفتید از نظر مشخصات اصلی باهم یکی هستن و میتونید استفاده کنید.
                متاسفانه تغییری نکرد
                امکان داره ترانسها نیم سوز شده باشن؟
                جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۲۱:۰۹ ۱۴۰۳/۰۸/۲۴.

دیدگاه

متاسفانه تغییری نکرد
                  امکان داره ترانسها نیم سوز شده باشن؟
                  نیمسوز شدن ترانس جزو مواردی هست که تا حالا نشنیدم و ندیدم ، و خیلی بعید میدونم چنین اتفاقی افتاده باشه.
                  ولی احتمال خرابی سلف چند پایه تیروئید زرد رنگ وجود داره.

دیدگاه

نیمسوز شدن ترانس جزو مواردی هست که تا حالا نشنیدم و ندیدم ، و خیلی بعید میدونم چنین اتفاقی افتاده باشه.
                    ولی احتمال خرابی سلف چند پایه تیروئید زرد رنگ وجود داره.
                    چه طور خرابی منظورتونه؟ پایه های سلف روی بورد با هم اتصال کوتاه نیستن و ظاهر سالم و سرحالی داره
                    جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۵:۵۱ ۱۴۰۳/۰۸/۲۵.

دیدگاه

چه طور خرابی منظورتونه؟ پایه های سلف روی بورد با هم اتصال کوتاه نیستن و ظاهر سالم و سرحالی داره
                      این احتمال وجود داره که لاک سیم پیچ در نقاطی پاک شده باشه و اتصال کوتاه حلقه به وجود اومده باشه ،
                      در اینصورت در جریان کشی بالا سلف زرد داغ میکنه.
                      یک سوال مهم :
                      آیا افت ولتاژ رو فقط زمانی دارید که از خروجی ۱۲ ولت جریان میکشید یا در خروجی های ۵ و ۳.۳ هم همینطور هست؟
                      ​​​​​​

دیدگاه

این احتمال وجود داره که لاک سیم پیچ در نقاطی پاک شده باشه و اتصال کوتاه حلقه به وجود اومده باشه ،
                        یک سوال مهم :
                        آیا افت ولتاژ رو فقط زمانی دارید که از خروجی ۱۲ ولت جریان میکشید یا در خروجی های ۵ و ۳.۳ هم همینطور هست؟
                        ​​​​​​
                        من یه مشکل مشابه رو پاورم دارم، روی برق 3.3 با مقاومت 10 اهم ولتاژ گیری میکنم، افت میکنه به 2.7 در صورتی که باید تا 24 امپر هم بده. الان یه امپر نکشیدیم ولتاژ افت میکنه، سایر ولتاژها با همین مقاومت بار اوکیه.
                        همه خازن های الکترولیت رو تعویض کردم، دیودشاتکی ها رو هم خارج کردم تست گرفتم درست بود.
                        الان بیشتر شکم به همون ترانسه
                        گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
                        "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

دیدگاه

یک سوال مهم :
                          ​​​​​​
                          بیشترین افت ولتاژ در 12+ و 12- و 5- ولت هست (موقعی که فقط از هر کدام از این شاخه ها به صورت تنها و تک ) جریان می کشم
                          مثلا وقتی که فقط به خروجی 5+ ولت لامپ دوازده ولتی 10 واتی وصل می کنم خروجی از 5.26 به 5.15 ولت افت می کنه یا وقتی که فقط به خروجی 3.3 ولت لامپ دوازده ولتی 10 واتی وصل می کنم خروجی از 3.398 به 3.383 ولت افت می کنه

در این مدت که دیر پاسخ شما رو دادم تمام ترانزیستور های کوچک و تمام دیود های 4148 و دیود دوبل شاخه 12 ولت (تماما دست دوم) و عوض کردم ولی تغییری در عملکرد پاور مشاهده نشد
                          حتی ic نو خریدم ولی عملکرد و میزان افت تدریجیش مقداری بدتر شد
                          نکته جالب که با بعضی ic های دست دوم که داشتم علاوه بر افت بیشتر ولتاژ ic گرم هم میشد
                          هر چی جلوتر می رم بیشتر کنجکاو میشم که بفهمم مشکلش چیه
                          جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۰:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۰۴.

دیدگاه

بیشترین افت ولتاژ در 12+ و 12- و 5- ولت هست (موقعی که فقط از هر کدام از این شاخه ها به صورت تنها و تک ) جریان می کشم
                            مثلا وقتی که فقط به خروجی 5+ ولت لامپ دوازده ولتی 10 واتی وصل می کنم خروجی از 5.26 به 5.15 ولت افت می کنه یا وقتی که فقط به خروجی 3.3 ولت لامپ دوازده ولتی 10 واتی وصل می کنم خروجی از 3.398 به 3.383 ولت افت می کنه

در این مدت که دیر پاسخ شما رو دادم تمام ترانزیستور های کوچک و تمام دیود های 4148 و دیود دوبل شاخه 12 ولت (تماما دست دوم) و عوض کردم ولی تغییری در عملکرد پاور مشاهده نشد
                            حتی ic نو خریدم ولی عملکرد و میزان افت تدریجیش مقداری بدتر شد
                            نکته جالب که با بعضی ic های دست دوم که داشتم علاوه بر افت بیشتر ولتاژ ic گرم هم میشد
                            هر چی جلوتر می رم بیشتر کنجکاو میشم که بفهمم مشکلش چیه
                            افت ولتاژ خروجی های منفی ( تا مقدار کمی ) عادی هست .
                            تمرکز باید روی شاخه ۱۲+ ولت باشه.
                            این دو تا کار رو انجام دادید؟
                            - تست و تعویض خازن صافی کنار ترانس استندبای ( مقدار بین ۴۷ تا ۱۰۰ میکرو فاراد )
                            - تست دقیق مقادیر مقاومت های متصل به پایه ۱ آیسی ۴۹۴

دیدگاه

افت ولتاژ خروجی های منفی ( تا مقدار کمی ) عادی هست .
                              تمرکز باید روی شاخه ۱۲+ ولت باشه.
                              این دو تا کار رو انجام دادید؟
                              - تست و تعویض خازن صافی کنار ترانس استندبای ( مقدار بین ۴۷ تا ۱۰۰ میکرو فاراد )
                              - تست دقیق مقادیر مقاومت های متصل به پایه ۱ آیسی ۴۹۴
                              1- انجام دادم و فرقی نکرد
                              2- امکانش هست در نقشه ای که قرار دادم موقعیت مقاومت هایی که مد نظرتون هست نشون بدید؟

دیدگاه

1- انجام دادم و فرقی نکرد
                                2- امکانش هست در نقشه ای که قرار دادم موقعیت مقاومت هایی که مد نظرتون هست نشون بدید؟
                                با سلام مجدد ،
                                R38,39,40,41

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X