اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

نوشته اصلی توسط m_j_rad
    خوب با توجه به تاپیک ما دنبال اینورتر جوشکاری هستیم و فول بریج مد نظره
    من با هسته های EE شروع کردم و لی شکل موجها خیلی مشکل دارن و نمیشه شکل مربعی مناسبی ازشون گرفت و شما میدونید که اگر کمی پالسهای درایور گیت سوئیچهای قدرت فول بریدج مشکل داشته باشن (اونم تو توانهای بالا برای جوشکاری) اونوقت به اصطلاح پل تو سر هم میخوره و igbt ها یا ماسفت ها سریعا میترکن!
    به هر حال باید پالسهای خیلی تمیزی داشته باشیم با دد تایم مناسب و فرکانس دقیق و نداشتن اسپایک و آورشوت و هر نویز مزاحم
    دوستان با تجربه اینو به من یاد دادن که باید از تروئید استفاده کرد و من هم روی حدود 5 مدل از این دستگاههای اینورتری که دیدم همشون از ترانس گیت درایور تروئیئدی استفاده کردن و از هیچ هسته دیگه ای یا هیچ مدل آی سی درایور هم استفاده نکردن
    شب بخیر
    مدار شما مشکلات بسیار دارد
    1-از یک ترانس پالس نمی توان برای این کار استفاده کرد ان چیز که شما در اینورتور های جوشکاری دیدید درست است اما خروجی مستقیما به ماسفت ها نمیرود ودوباره درایو میشوند دقت کنید هرکدام بایک تغذیه جداگانه ودلیل ان هم چون تعداد ماسفت زیاد میباشد در هربازو 5ماسفت وجود دارد این روش اقتصادی تر است
    2-در فول بریدج سویچ ها باید ضربدری روشن شود وگرنه انفجار
    3-ترانس پالس تیرویید معمولاسبز رنگ می باشد باید مطمعن باشید که برای این کار ساخته شده یانه
    اماشما باید نوع درایور روتغییر دهید واز دوترانس پالس استفاده کنید
    دوست من سلام -سلام دوست من

دیدگاه

افرینm_j_rad قبلا میدیدم بحث رو دنبال میکنی فکر کردم بیخیالش شدی...
      خب حالا از این مدار جواب هم گرفتی؟ یعنی تونستی جریانی بگیری تو خروجی؟ خروجیت چند ولته؟ دیودهای خروجیت چه نوعیه؟

خوش اومدی دوست منFsarlak
      ممکنه توضیح بدی چرا باید از دو تا ترانس پالس استفاده کنه؟
      ممنون/

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Fsarlak

شب بخیر
        1-از یک ترانس پالس نمی توان برای این کار استفاده کرد ان چیز که شما در اینورتور های جوشکاری دیدید درست است اما خروجی مستقیما به ماسفت ها نمیرود ودوباره درایو میشوند دقت کنید هرکدام بایک تغذیه جداگانه ودلیل ان هم چون تعداد ماسفت زیاد میباشد در هربازو 5ماسفت وجود دارد این روش اقتصادی تر است
        همونطور که قبل هم گفتم در ینورتور های جوشکاری از یک ترانس پالس استفاده شده بدون اینکه درایو جدیدی در خروجی ترانس پالس استفاده شد
        اما بدلیل اینکه لب مرز ماسفتها درایو شدن خیلی جالب نیست و مثل بیشتر کارهای چینی ها در هزینه ساخت صرفه جویی شده با این
        کار کمی راندمان رو نیز از دست دادن.
        جناب B2 در زدن دکمه تشکر دقیقتر باشید اسم شما میتونه مهر تایید برای خیلی از دوستان تعبیر بشه.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

جناب B2 در زدن دکمه تشکر دقیقتر باشید اسم شما میتونه مهر تایید برای خیلی از دوستان تعبیر بشه.
          استاد شما بیش از حد به بنده لطف داری....رو چشم اطاعت میشه...ولی من میخواستم یه مقدار با دوست جدیدمون هم تبادل نظر داشته باشم و نظرشونو بدونم تشکر هم برای دلگرم شدن دوست تازه واردمون بود.

دیدگاه

افرینm_j_rad قبلا میدیدم بحث رو دنبال میکنی فکر کردم بیخیالش شدی...
            خب حالا از این مدار جواب هم گرفتی؟ یعنی تونستی جریانی بگیری تو خروجی؟ خروجیت چند ولته؟ دیودهای خروجیت چه نوعیه؟
            سلام B2 عزیز و همه دوستان دیگه
            آره من دنبال میکردم بحث رو و برام خیلی هم جالب بود
            دیود هام mbr20100 هستند و چون این دیود رو داشتم ازش استفاده کردم ولی دیودهای بهتری هم موجود هست برای این کار
            اما جریان خروجیم 140 آمپر بود در مرحله اول(خروجی ترانس قدرتم 3 دور بود)ولی خروجی رو یک دور افزایش دادم جریان هم تا 165 آمپر رسید و حالا دارم روی بالا بردن ولتاژ و جریان درایور گیت ها کار میکنم چون آی جی بی تی هایی که استفاده کردم جریانهای بالاتری رو میتونن بدن و الان در حداکثر توان کار نمیکنن
            ولتاژ خروجیم در noload حدودا65 ولته و در حین جوشکاری 22 الی 26 ولت

در ضمن از دلگرمیتون و راهنماییهاتون خیلی خیلی ممنونم اما مدار خیلی کار داره تا تکمیل بشه(آنتی استیک نداره-فیدبک جریان نداره-کنترل حرارت سوئیچ ها و ترانس و دیود ها رو نداره و...)که ایشالله به کمک شما دوستان گرامی میخوام تکمیلش کنم
            من یه دستگاه چینی دیدم که جوشش خیلی نور سفیدی داشت و لی نور قوص الکتریکی اینورتر من نورش زرد رنگه آیا این مهمه؟

شب بخیر
            2-در فول بریدج سویچ ها باید ضربدری روشن شود وگرنه انفجار
            3-ترانس پالس تیرویید معمولاسبز رنگ می باشد باید مطمعن باشید که برای این کار ساخته شده یانه
            خدمت شما هم Fsarlak عزیز سلام دارم
            اگر در فول بریدج از یک ترانس گیت درایور استفاده بشه خیلی بهتره و فرمانها کاملا یکسان و مشابه خواهند بود ولی اگر از دوتا ترانس استفاده بشه نمیشه کاملا موجهای یکسان و یکدست داشت و در زمانی که یک ترانس گیت درایور داشته باشی و سر گره دار رو درست انتخاب کنی برای هر شاخه اون وقت تا مادامی که ترانس درایور خروجی میده حتما سوئیچها ضربدری روشن میشن و اگر به هر دلیل پالس تولید نشه همه سوئیچهای هر چهار شاخه حتما خاموش خواهند بود و مشکلی به وجود نمیاره
            البته که باید سوئیچها ضربدری روشن بشن(این اولین نکته اینورتر فول بریج هستش)
            نکته بعدی چون درایور اولیه ترانس گیت درایور من توتم پل هست و فرکانس کاری مدار هم حدود 40 کیلو هستش پس باید ترانس گیت درایور من فریت معمولی بدون هیچ فاصله هوایی یا تزریق ناخالصی باشه و تروئید مشکی رنگ مناسب این کاره و نیازی به نوع دیگه ای نیست
            به هر روی از وقتی که گذاشتین و راهنماییهایی که کردین ممنونم
            برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
            چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین

دیدگاه

اگر یک مداری که داره کار میکنه و مثلا 160 آمپر داره خروجی میدهد بدون هیچ تغییری در مدار فقط و فقط فرکانسش رو بالا ببری آیا جریان خروجیش بالا میرود؟؟؟
              به دنبال یادگیری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2

ممکنه توضیح بدی چرا باید از دو تا ترانس پالس استفاده کنه؟
                ممنون/

این خروجی ترانسه برای بدست اوردن چنین خروجی باید از 2ترانس پالس هرکدام بادو ثانویه مجزا استفاده شود که سوییچ هاباهم روشن نشود جهت ترانس پالس هم باید رعایت شود
                از یک ترانس پالس هم میتوان استفاده کرد اما شکل موجها این طور نمی باشدو تاخیری وجود ندارد (به هالف بریدج شباهت دارد) وسویچهای بالایی وپایینی جفتی روشن وخاموش میشه وشکل موج خروجی دقیقا مثل هالف بریدج شکل بادقت نگاه کنید متوجه میشد
                دوست من سلام -سلام دوست من

دیدگاه

شکل شماتیکی که گذاشتی دقیقا درسته و خروجی ها درست شکل موجی که نشون دادی رو دارن و با یک ترانس هم هست واما و اما باید دقت کنی به اتصال سرهای خروجی به گیت ها و میبینی که سوئیچ 5 و سوئیچ 8 گیتها به سر گره دار متصل هستند و سوئیچ 6 و سوئیچ 7 به سر غیر گره دار گیتشون متصله پس سوئیچها ضربدری روشن خواهند شد
                  البته در حالت بهینه خروجی های ترانس مستقیم به سوئیچ ها نمیره بلکه یک مدار واسط این بین میزارن مثل این شکل

یه نکته دیگه
                  دد تایم به هیچ عنوان به یکی بودن یا دوتا بدون ترانس درایور گیت مرتبط نیست و مثلا در sg3525 توسط مقدار مقاومتی که بین پایه های آی سی PWM گذاشته میشه تعیین میشه

درضمن در این عکس از ترانسفورماتور دو خروجی استفاده شده فقط و فقط به این دلیل که پروتئوس در کتابخانش ترانس با 4 خروجی مجزا نداشت و من از این استفاده کردم

دیدگاه

-ترانس پالس تیرویید معمولاسبز رنگ می باشد باید مطمعن باشید که برای این کار ساخته شده یانه
                    به هر حال بنده هم با زمان گذاشتن به این موضوع رسیدم و نظرتون مهر تاییدی بود برای استفاده ازش ممنون
                    ولی البته که بنده هم با یک ترانس پالس دارم کار میکنم ولی برای خروجی ها در حال طراحی مداری هستم که اطمینان لازم رو داشته باشم
                    ظاهرا تو اینورترهای چینی به قول قاصد جان لب مرز روشن میشن و راندمان پایین میاد و سوئیچ ها به حداکثر توانشون نمیرسن
                    اینجور که من حدث میزنم سوئیچ ها با 5 ولت روشن میشن . متاسفانه تست نکردم ولی یکی از دوستان در تاپیک مرجع تعمیرات ..... اینو گفت و بنده هم با دانسته هایی که دارم قبول کردم و عجیبه

دیدگاه

در واقع با افزایش دیوتی سایکل فرکانس کم میشه و شکل موج مشکل دار میشه
                      این به خاطر افت ولتاژ تغذیه کنترلر هست و با گذاشتن یک رگولاتور مجزا مخصوص این ای سی مشکل حل میشه

دیدگاه

شما فرمودید ترانس گیت درایو - پاور کامپیوتر یه ترانس پالس داره سیم پیچی شو باز کن متوجه میشی
                        اجباری برای استفاده از تیروید نیست درسته که تیرویید از همه بهتره اما باید بدونی چی استفاده میکنی ازee16 استفاده کردم عالیه فقط فوت کوزه گری داره
                        من خودم توفرکانس 100khz جواب گرفتم پالسی عالی
                        خروجی اون حدودا 1 -1.5 ولت بیشتر نیست و ما به 12 تا 15 ولت نیاز داریم
                        بنده هم از EE شروع کردم و به تروئید رسیدم مثل دوست عزیز m_j_rad
                        البته کمی متفاوت و اونم بخاطر رنگش هست که متوجه نمیشم چرا میگید
                        نکته بعدی چون درایور اولیه ترانس گیت درایور من توتم پل هست و فرکانس کاری مدار هم حدود 40 کیلو هستش پس باید ترانس گیت درایور من فریت معمولی بدون هیچ فاصله هوایی یا تزریق ناخالصی باشه و تروئید مشکی رنگ مناسب این کاره و نیازی به نوع دیگه ای نیست
                        برعکس من مسگم باید ناخالصی بیشتری داشته باشه . البته هسته منم سیاه رنگه ولی میدونم ذاتا سبزه فقط رنگش نکردن :biggrin:اما چون از روی یک رسیور ماهواره باز کردم کاملا مطمئن نیستم فقط میدونم که ناخالصی بیشتری داره و در ایجاد ظرفیت سلفی با سبز رنگ هام برابری میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Fsarlak

این خروجی ترانسه برای بدست اوردن چنین خروجی باید از 2ترانس پالس هرکدام بادو ثانویه مجزا استفاده شود که سوییچ هاباهم روشن نشود جهت ترانس پالس هم باید رعایت شود
                          از یک ترانس پالس هم میتوان استفاده کرد اما شکل موجها این طور نمی باشدو تاخیری وجود ندارد (به هالف بریدج شباهت دارد) وسویچهای بالایی وپایینی جفتی روشن وخاموش میشه وشکل موج خروجی دقیقا مثل هالف بریدج شکل بادقت نگاه کنید متوجه میشد
                          ببینید روش استفاده از یک ترانس پالس بدین صورته که بعد از هر نیم پریود اولیه ترانس پالس اتصال کوتاه میشه با این کار اندوکتانس ثانویه ترانس پالس
                          به حدالقل میرسه این یک مسئله.
                          مسئله بعدی اینه که در ثانویه ترانس پالس از کلمپ خاصی استفاده شده که در زمان خاموش سازی ولتاژ منفی برای گیت تامین میکنه می بینید که
                          به درایور جدیدی در ثانویه ترانس پالس نیاز نیست.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.jamshidi
                            اگر یک مداری که داره کار میکنه و مثلا 160 آمپر داره خروجی میدهد بدون هیچ تغییری در مدار فقط و فقط فرکانسش رو بالا ببری آیا جریان خروجیش بالا میرود؟؟؟
                            اون موقع که رو مدار کار میکردم یادمه این تست رو انجام دادم فرقی نکرد.

دیدگاه

B2 جان سلام
                              میتونی لطفا بفرمایید بهترین مداری که در خروجی ترانس گیت درایورتون جواب داده به چه شکلیه؟
                              من از مدار شکل1 استفاده کردم و کمی مشکل داشت و تغییری درش اعمال کردم و به صورت شکل2 در آوردمش ولی این هم کمی مشکل داره
                              در دستگاه چینی که عکسشو یکی از دوستان قرار داده بود دیدم در این مدار از ترانزیستور استفاده نشده و درش 2تا خازن mkt داره و چند دیود و چند مقاومت

شکل1

شکل2

دیدگاه

میتونی لطفا بفرمایید بهترین مداری که در خروجی ترانس گیت درایورتون جواب داده به چه شکلیه؟
                                مگه نقشه من یادت نیست؟ من که ترانس استفاده نکردم...IR2110 استفاده کرده بودم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X