اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

سلام بر دوستان گرامی
    آرزوی بهترینها رو براتون دارم
    ممنون از راهنماییهاتون.های ولتاژ عزیز من خیلی روی این مبحث گیت درایور ها وقت گذاشتم و خیلی هم اذیت شدم.اما در کل عرض کنم که خروجی آی سی pwm مدارم که sg3525 هستش به هیچ عنوان دست خوش تغییرات مضر نمیشه و در دیتوی سایکل های متفاوت شکل بسیار دقیقی داره اما بعد از 3525 من سیگنال رو دادم به یک توتم پل ماسفت و بعد هم به ترانس گیت درایور .بعد از ترانزیستورها شکل موج خراب میشه و من اومدم بین 3525 و ماسفت ها یک توتم پل دیگه با bjt قرار دادم توسط bc140 , bc160
    اما درست نشد.در گام سوم ماسفت ها رو حذف کردم و فقط با توتم پل bjt درایور ترانس رو بستم شکل موج درست شد و مدارم داره کار میکنه اما ترانزیستورها شدیدا داغ میکنن.در مدارات ساخته شده تجاری که در بازار موجود هستند همگی از ماسفت استفاده کردند(ماسفتهای پکیج TO220) البته بدون هیت سینگ و من در کارکردهای تولانی مدت چکشون کردم و دیدم به طور مشکل داری داغ نمیشن.
    اما آقای ابی عزیز ممنونم از وقتی که گذاشتی و راهنمایی کردین.من مقاومت گیت سوئیچهای قدرت اصلیم که igbt با ولتاژ 1200 و جریان 50 هستند رو 47 اهم قرار دادم و مقاومت گیت ماسفتهای توتم پل خروجی 3525 و ورودی ترانس گیت درایور رو از 6.8 تا 100 اهم تغییر دادم و مشکل حل نشد.
    تغذیه کل مدار دراویر ها یعنی 3525 و توتم پل و ترانس گیت درایور و درایور سوئیچ های igbt (که مجموعا 8 عدد هستند)رو یک منبع تغذیه 24 ولت یک آمپر قرار دادم که با آی سی های رگولاتور ولتاژهای 18 و 12 ازش گرفتم.به نظرتون کمه توانش؟
    راستی من میخواستم فن رو هم با این ترانس راه اندازی کنم.البته میدونم بهتره که از فن 220 ولتی استفاده کنم و لی فعلا موجود ندارم.
    دوستان مجددا از راهنماییهاتون کمال تشکر رو دارم
    برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
    چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
      باسلام. عید همه مبارک.(همچنین اقای شمس).
      باتوجه به شکل موج ها بنظر میاد که با افزایش دیوتی سایکل وافزایش جریان سوییچ اثر میلر بیشتر ظاهر شده. دلیل این امر پایین بودن جریان درایور
      و یا بالا بودن مقاومت گیت میباشد. مدنظر داشته باشید که کمترین مقدار مقاومت گیت هر سوییچ در دیتا شیت اون سوییچ ذکر شده.
      موفق باشید.
      مگر جریان گیت تقریبا به صفر نزدیک نیست؟پس دویر مقاومت نباید افت ولتاژ زیادی داشته باشین و در روشن شدن و خاموش شدن موس فت نباید موثر باشه
      البته این برداشته منه و لطفا دقیق تر میشه توضیح بدین؟
      این بحث میلر رو هم بیزحمت بیشتر توضیح بدین و راهکار جبرانش چیه؟
      I love Mcs51

دیدگاه

سلام.
        مقدار Qg (بارخازنی گیت) در دیتاشیت سوییچ ذکر شده که البته اثر میلر هم محاسبه شده. حالا با استفاده از فرمول Iav=Q*F و مقدار مقاومت گیت
        که در دیتا ذکر شده وفرکانس کار دستگاه F محدوده جریان مورد نیاز برای درایو گیت بدست می اید.در نطر داشته باشید که درایور شما باید توانایی تامین
        جریان بیش از مقدار فوق را داشته باشد. قرار دادن یک مقاومت معادل بجای گیت سورس جهت اندازی گیری جریان مورد نیاز وعدم افت ولتاژ دوسر مقاومت
        ساده ترین را برای بدست اوردن جریان دهی درایور میباشد.
        موفق باشید.
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

دوستان در خلال طراحی این اینورتر برای تست بهترین کار به جز انجام عمل جوشکاری چی میتونه باشه؟
          منظورم اینه که چون جوشکاری به مکان و شرایط خاص نیاز داره و دود و آتش و غیره تولید میکنه آیا میشه با روش دیگری مدار رو به مرحله تست برد؟
          چون من الان رسیدم به اعمال فیدبک جریان به مدارم و اولا جوشکاری سخته و نمیشه با ثبات انجامش داد و قوص هی کم و زیاد میشه و جریان ثابت نیست و هم الکترود میخواد و هم یک نفر کمی لازم داره و دود و غیره.. اما به ذهنم رسید که با یک بار مثلا اهمی توان بالا مدار رو تستش کنم و بزارمش زیر بار .اینطوری به فرد کمکی نیاز ندارم و مدارم رو روی میز هم میتونم تست کنم.
          حالا بهترین بار برای جریان حدود 200 آمپر به نظر شما چیه؟
          اصلا این فکر من عملی هست یا خیر؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m_j_rad
            دوستان در خلال طراحی این اینورتر برای تست بهترین کار به جز انجام عمل جوشکاری چی میتونه باشه؟
            منظورم اینه که چون جوشکاری به مکان و شرایط خاص نیاز داره و دود و آتش و غیره تولید میکنه آیا میشه با روش دیگری مدار رو به مرحله تست برد؟
            چون من الان رسیدم به اعمال فیدبک جریان به مدارم و اولا جوشکاری سخته و نمیشه با ثبات انجامش داد و قوص هی کم و زیاد میشه و جریان ثابت نیست و هم الکترود میخواد و هم یک نفر کمی لازم داره و دود و غیره.. اما به ذهنم رسید که با یک بار مثلا اهمی توان بالا مدار رو تستش کنم و بزارمش زیر بار .اینطوری به فرد کمکی نیاز ندارم و مدارم رو روی میز هم میتونم تست کنم.
            حالا بهترین بار برای جریان حدود 200 آمپر به نظر شما چیه؟
            اصلا این فکر من عملی هست یا خیر؟
            با فنر که داخل آب قرار میدی تست کن انواع فنر از تو اوراقی ها میتونی پیدا کنی.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
              سلام.
              مقدار Qg (بارخازنی گیت) در دیتاشیت سوییچ ذکر شده که البته اثر میلر هم محاسبه شده. حالا با استفاده از فرمول Iav=Q*F و مقدار مقاومت گیت
              که در دیتا ذکر شده وفرکانس کار دستگاه F محدوده جریان مورد نیاز برای درایو گیت بدست می اید.در نطر داشته باشید که درایور شما باید توانایی تامین
              جریان بیش از مقدار فوق را داشته باشد. قرار دادن یک مقاومت معادل بجای گیت سورس جهت اندازی گیری جریان مورد نیاز وعدم افت ولتاژ دوسر مقاومت
              ساده ترین را برای بدست اوردن جریان دهی درایور میباشد.
              موفق باشید.
              در مورد این فرمولی که قرار دادین میشه یک مثال هم بزنید تا کاربردش در محاسبه مقاومت گیت روشن بشه.
              ممنون

دیدگاه

سلام.
                از این فرمول جریان Iav بدست میاد که در دیتا شیت ایسی درایور بصورت جریان Continuous ذکر شده. این فرمول نشاندهنده افت جریان دهی درایور به تناسب افزایش فرکانس میباشد. قبلا هم توضیح دادم که مقدار حداقل مقاومت گیت هر ماسفت یا IGBT در دیتاشیت اون ماسفت یا ای جی بی تی ذکر شده.
                فقط مقدار جریان پیک گیت میمونه که اون هم از قانون اهم بدست میاد بدین صورت که مجموع قدر مطلق ولتاژ V+ و V- درایور مقدار V و مقاومت انتخاب شده از دیتاشیت R و جریان بدست اومده از V=I.R جریان پیک مورد نیاز گیت را مشخص میکند.البته درایور باید 1.25 برابر جریان بدست امده را تامین نماید.
                موفق باشید.
                من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                  سلام.
                  از این فرمول جریان Iav بدست میاد که در دیتا شیت ایسی درایور بصورت جریان Continuous ذکر شده. این فرمول نشاندهنده افت جریان دهی درایور به تناسب افزایش فرکانس میباشد. قبلا هم توضیح دادم که مقدار حداقل مقاومت گیت هر ماسفت یا IGBT در دیتاشیت اون ماسفت یا ای جی بی تی ذکر شده.
                  فقط مقدار جریان پیک گیت میمونه که اون هم از قانون اهم بدست میاد بدین صورت که مجموع قدر مطلق ولتاژ V+ و V- درایور مقدار V و مقاومت انتخاب شده از دیتاشیت R و جریان بدست اومده از V=I.R جریان پیک مورد نیاز گیت را مشخص میکند.البته درایور باید 1.25 برابر جریان بدست امده را تامین نماید.
                  موفق باشید.
                  خب حالا اگر تو دیتا شیت مقدار مقاومت مشخص نبود چی؟

دیدگاه

سلام.
                    درصورتی که مقدار مقاومت گیت مشخص نشده دو راه وجود داره. اولی مقایسه اون با ماسفتهای مشابه (با Qg وجریان و ولتاژ مشابه).
                    دومی استفاده از مقاله ذیل:
                    http://www.microsemi.com/document-portal/doc_download/14697-making-use-of-gate-charge-information-in-mosfet-and-igbt-data-sheets
                    ودر نهایت مقاومت گیت باید تاحدی کم باشد که اثرمیلر تقریبا حذف شود(در بیشترین جریان سوییچ ) و همچنین انقدر کم نباشد که به خازن گیت اسیبی برسد
                    که نهایتا باعث سوختن سوییچ میگردد.
                    موفق باشید.

دیدگاه

دوستان من از سوئیچی استفاده میکنم که Qg=60 nc
                      Iav=Qg.F=60e-9 * 40e+3=2400e-6=2.4mA
                      پس سوئیچ من برای حالت روشن 2.4 میلی آمپر میکشه
                      پس براحتی میتوان بعد از انتخاب حدودی Rg و اتصال مدار درایور با اسکوپ شکل موج دو سر مقاومت گیت رو دید و با تقسیم اون شکل موج به مقاومت گیت بررسی کرد که آیا جریان 2.4 میلی آمپر تامین میشود یا خیر؟اگر ولتاژ خروجی گیت درایور مناسب بود و مقدار جریان کمتر از 2.4 بود نتیجه میشود که مقاومت گیت باید کاهش یابد و بلعکس.
                      البته امیدوارم که نتیجه گیریهام از این رابطه درست باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m_j_rad
                        دوستان من از سوئیچی استفاده میکنم که Qg=60 nc
                        Iav=Qg.F=60e-9 * 40e+3=2400e-6=2.4mA
                        پس سوئیچ من برای حالت روشن 2.4 میلی آمپر میکشه
                        پس براحتی میتوان بعد از انتخاب حدودی Rg و اتصال مدار درایور با اسکوپ شکل موج دو سر مقاومت گیت رو دید و با تقسیم اون شکل موج به مقاومت گیت بررسی کرد که آیا جریان 2.4 میلی آمپر تامین میشود یا خیر؟اگر ولتاژ خروجی گیت درایور مناسب بود و مقدار جریان کمتر از 2.4 بود نتیجه میشود که مقاومت گیت باید کاهش یابد و بلعکس.
                        البته امیدوارم که نتیجه گیریهام از این رابطه درست باشه
                        جریان Continuous در فرکانسهای بالا بیشتر خودش رو نشون میده یک درایور شاید بتونه جریان Continuous رو تامین کنه اما نتونه جریان پیک رو تامین
                        کنه درسته ظرفیت خازن ورودی زیاد نیست و با در نظر گرفتن فرکانسهای زیر 100 کیلو هرتز جریان ناچیزی محاسبه بشه اما این مهمه که این ظرفیت ناچیز
                        در زمان بسیار کمی که درصدی از یک نیم پریود هست باید شارژ بشه و اینجاست که پیک جریان باید توسط درایور تامین بشه.
                        وقتی بجای فرمول Iav=Q*F معادلش Iav=Q/t رو قرار بدین چون جریان سینوسی نیست و ظرفیت خازن ورودی سویچ کمه عملآ خازن ورودی در کسری از
                        زمان t شارژ میشه.

دیدگاه

سلام دوستان
                          میشه لطفا نظرتون رو در مورد یه مدار فیدبک مناسب در مورد اینورتر جوش با کنترلر sg3525 مطرح کنید
                          کسی از دوستان تجربه خاصی در مورد فیدبک ها داره که مطرح کنه؟
                          ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m_j_rad
                            سلام دوستان
                            میشه لطفا نظرتون رو در مورد یه مدار فیدبک مناسب در مورد اینورتر جوش با کنترلر sg3525 مطرح کنید
                            کسی از دوستان تجربه خاصی در مورد فیدبک ها داره که مطرح کنه؟
                            ممنون میشم
                            روشهای متعارف استفاده از ترانس CT -----------استفاده از افت ولتاژ روی شنت---------و سنسور هال هست.
                            در بعضی از ترانس ct بعنوان شات دان برای حفاظت سویچ و شنت برای کنترل جریان استفاده میشه.

دیدگاه

دیدگاه

Ghasede del عزیز ممنونم از وقتی که گذاشتین
                                مدار خوبیه و آی دی خوبی بهم داد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X