اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

استاد واقعا ممنون اگه میشد دو بار کلید تشکر رو میزدم :applause:
    منظور شما از رزونانس همون قضیه تشدید تو فرکانس رزونانس فیلتر LC هست؟ یعنی مقدار خازن وسلف رو طوری تعیین کنیم که تو فرکانس منبع به تشدید دربیان؟؟
    تو نقشه زیر هم اگه ممکنه درباره اون مدار و ایسیش(قسمتی که دورش خط کشیدم) اگه ممکنه توضیح بدید تو ترجمه نسبتا مزخرف گوگل اون مدار رو مدار تاخییر نام برده احتمالا اشتباه کرده.ایسی رو هم نتونستم دیتاشیتشو پیدا کنم :sad:

دیدگاه

گوگل اشتباه نکرده اون مدار ایجاد تاخیره .
      این مدار بعداز اتصال کوتاه یا اضافه بار بعداز مدت کوتاهی عکس العمل نشون میده .
      حالا چرا این تاخیر را گذاشتن ؟ اگر یک تغذیه سوئیچینگ را بخواهیم برای بارهایی که در لحظه اول جریان شدیدی میکشن و بعد به جریان نامی میرسن استفاده کنیم به این مدار تاخییر نیاز هست .
      بارهایی از این نوع رو برات مثال میزنم :
      موتور الکتریکی .
      لامپ های هالوژن .
      و بارهای الکترونیکی که در ورودی خازن با ظرفیت بالا دارن .
      و همچنین دستگاه جوش شما که در لحظه اول برای ایجاد قوس الکتریکی نیاز به اتصال کوتاه در خروجی داره.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

تاخییرر :eek: :eek: استاد اونطوری که من فکر میکردم و شما خودتون چند تا پست عقبتر تاکید کردید سرعت کنترل جریان باید زیاد باشه :question: . مگه خود منابع تغذیه سوئیچینگ برای جبران خروجی احتیاج به زمان ندارن ؟ همون کافی نیست؟ من فکر میکردم ما باید دنبال راهی باشیم که این زمان رو کم کنیم تا به سوئیچها اسیب نرسه oo: :question: در ضمن تو اون یکی نقشه از این مدار خبری نبود :question

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
          تاخییرر :eek: :eek: استاد اونطوری که من فکر میکردم و شما خودتون چند تا پست عقبتر تاکید کردید سرعت کنترل جریان باید زیاد باشه :question: . مگه خود منابع تغذیه سوئیچینگ برای جبران خروجی احتیاج به زمان ندارن ؟ همون کافی نیست؟ من فکر میکردم ما باید دنبال راهی باشیم که این زمان رو کم کنیم تا به سوئیچها اسیب نرسه oo: :question: در ضمن تو اون یکی نقشه از این مدار خبری نبود :question
          سلام دوست عزیز معمولأ یک سوال میتونه راه حل های متفاوتی داشته باشه شما میتونی به وسیله تغییر مقدار سلف سری با ترانس , جریانو کنترل کنی .
          و از مدار تاخیر جهت ایجاد قوس الکتریکی و در عین حال محافظت در برابر اتصال کوتاهی که بیش از یک ثانیه طول کشیده استفاده کنی.
          این مدار تاخیر یک نوع فیوز الکترونیکی به حساب میاد
          یک نمونه برات مثال میزنم در بعضی از اتوبوس ها یک نوع اینورتر الکترونیکی وجود داره که برای روشن کردن تلوزیون استفاده میشه .
          این اینورتر ها یک نوع مبدل سوئیچینگ هستن که ولتاژ 24 ولت رو به 220 ولت تبدیل میکنن .
          اگر خروجی این مبدل ها رو اتصال کوتاه کنیم یا در خروجی اضافه بار قرار بدیم بعد از یک ثانیه دستگاه از کار میافته .
          حالا چرا یک ثانیه در نظر گرفته شده ؟
          برای اینکه به خازن های مدار تغذیه تلویزیون اجازه بده تا به شارژ کامل برسند و جریان نامی برقرار بشه .
          برای اینکه مدار شما قوس الکتریکی ایجاد کنه یا باید جریان پالس به پالس کنترل بشه یا اینکه تاخیر زیاد وجود داشته باشه.
          اگر بعداز اتصال الکترود به قطعه به علت تاخیر کم . جریان خروجی به نوسان در بیاد پایداری قوس با اشکال مواجه میشه .
          پس مدار تاخیر در اصل جریانو کنترل نمی کنه بلکه مدار رو از اتصال کوتاه یا اضافه بار محافظت میکنه .

دیدگاه

ممنونم استاد پس با این حساب مدار کنترل جریان از اورهیت شدن سوئیها جلوگیری میکنه و بیشتر نقش حفاظتی رو سلف سری انجام میده درسته؟
            حالا برای قوس الکتریکی همو 1 ثانیه کافیه یا باید بیشتر در نظر بگیریم؟ حدس شما درباره اون ایسی چیه؟ مخصوص همینکاره؟ شکل پایه هاش که به تقویت کننده عملیاتی نمیخوره :question:
            درباره این کنترل پالس به پالس یه کمی توضیح بدید لطفا
            ممنون

دیدگاه

استاااااااااددد :cry: :sad:

دیدگاه

سلف سری اگر متغیر انتخاب بشه میتونه جریان و کنترل کنه.و تاخیر فیوز الکترونیکی به ایجاد قوس الکتریکی کمک میکنه.
                نقش حفاظتی نیز به عهده داره.
                زمان تاخیر بستگی بتوان تحمل اینورتر و استفاده کننده بستگی داره و 1 ثانیه فکر کنم کافی باشه.بعداز اون دستگاه باید ری استار بشه.
                مهم نیست اون آیسی چیه مهم طراحیه عملکرد مناسب برای نیاز شماست.
                کنترل پالس به پالس یعنی که جریان دقیقأ در هر پالس تحت نظره .اگر در مدار روسی دقت کنی میبینی در خروجی مدار از خازن با ظرفیت بالا استفاده نشده.
                حسگر جریان دقیقأ تغییرات جریان در هر پالس به ورودی آیسی کنترلر برگشت داده .
                اگر جریان در یک پالس از حد معینی افزایش پیدا کنه خروجی آیسی کنترلر LOW میشود.
                تا شروع پالس بعدی و تاخیر کنترل جریان بسیار ناچیزه .
                اگر خروجی روی 20 آمپر تنظیم شود چه در حالت اتصال کوتاه چه در حالت قوس الکتریک جریان روی همون 20 آمپر تثبیت خواهد شد.
                و نوسانی در جریان وجود نمیاد.

دیدگاه

سلام شرمنده که تاپیک راکد شده
                  خوب استاد فکر کنم دیگه باید کنترلر رو طراحی کنیم . با یه سوال شروع میکنیم ایا لازم طرح کنترل ولتاژ هم داشته باشه؟ طرح جناب روس که نداره!
                  درباره مدار تاخیر شما نقشه یا ایسی سراغ دارید؟یا باید با ترانزیستور درستش کنیم؟!(منظورم تاخیر فیدبکه)
                  راستی کنترلر هم UC3825 هست خوبه؟ البت هنوز نخریدم امیدوارم پیدا بشه. سوئیچها هم با یک جفت IR2110 درایو میشن

دیدگاه

طرح جناب روس که کنترل ولتاژ داره. :eek:
                    باید کنترل ولتاژ داشته باشید .
                    برای ایجاد تاخیر از خیلی موارد میشه استفاده کرد مثل آیسی تایمر 555 .
                    از آیسی ka3525 .

دیدگاه

استاد میشه رو نقشه توضیح بدید با چه قطعه ای ولتاژ رو سنس میکنه جناب روس ؟
                      در ضمن ایسی sg3525 که کنترلر ولتاژه :eek: برای کار ما مناسبه؟؟؟؟
                      ممنون

دیدگاه

در مدار روسی اپتو کوپلر pc123 و قطعات جانبیش وظیفه کنترول ولتاژ رو به عهده داره.
                        از یک ورودی تفاضلی برای کنترل ولتاژ و دیگر ورودی تفاضلی برای کنترل جریان استفاده کن.
                        :smile:

دیدگاه

استاد درباره ایسی موافقم چون کل تهرون رو گشتم Uc 3825 رو پیدا نکردم :sad:
                          ولی درباره نقشه یه اشتباه لپی شده :rolleyes: منظور من این یکی جناب روسه(نقشه اقای فنودی) که نقششو 10 پست بالاتر گذاشتم تو اون خبری از حلقه کنترل ولتاژ نیست چرا :question:
                          چند تا سوال درباره SG3525 : تو این ایسی ها(سوئیچینگ) دلیل استفاده تقویت کننده عملیاتی برای فیدبک چیه؟(منظورم Eror Ampilifier هست) پایه های 7و 3 کارشون چیه؟چه طور میشه مقادیر Ct ,Rt رو تعیین کرد؟
                          استاد تو یه فرصت هم درباره روشهای جبران خروجی(جبران دو قطب,جبران یک صفر ویک قطب و...) توضیح بدید که من هیچی نفهمیدم :question:
                          بسیار ممنون

دیدگاه

مثل اینکه استاد خیلی گرفتاره :cry2: استاد من منتظرم :smile:
                            استادهای دیگه هم که تعدادشون کم نیست و این روزها زیاد به انجمن سر میزنن هم جواب بدن ممنون میشم :job:

دیدگاه

دوستان سلام استاد که چند وقته نیست :cry2: از کمک بقیه هم واقعا ممنونم... :NO: ولی با تمام سوال ها و اما و اگرها مدار رو رو هوا بستم اینم عکسش

و نتیجه نسبتا خوبی هم گرفتم اینم عکسش(ویه کلیپ کوتاه)

http://www.persiangig.com/pages/download/?dl=http://kaltaghii.persiangig.com/video/inverter.3gp
                              فقط چند تا مساله 1.در عین ناباوری محاسبات قطر سیم ها درست نبود و حتی سیم پیچ اولیه هم تو هسته جا نشد oo: و در نتیجه به جای 10 لا سیم 0.6 تو اولیه فقط از 3 لا استفاده کردم و به جای 30 لا سیم 0.8 تو ثانویه فقط از 20 لا سیم 0.6 استفاده کردم.دلیلش رو هم نفهمیدم چرا :question:
                              2.مطمئن نیستم جریان خروجی 50 امپره. همونطوری که تو کلیپ معلومه الکتور 2.5 به کار میچسبه وخوب ذوب نمیشه.اگه کسی راهی برای اندازه گیری(نه سنس کردن) جریان خروجی داره بگه لطفا
                              3. به طرز عجیبی وقتی حلقه کنترل جریان رو از مدار خارج میکنم و خروجی(الکتور) رو اتصال میدم هیچ کدوم از ترانزیستورها خراب نمیشن :question:

دیدگاه

درود
                                آقا تبریک میآ‌گم
                                ایول
                                نتیجه نسبتن خوب، به نظر من که عالیه
                                چند وقته این تاپیک رو پیآ‌گیری میآ‌کنم ولی امان از بیآ‌سوادی
                                ولی فکر میکنم با توجه به فیلم و گفتهآ‌ی خودتون ولتاژ و آمپراژ مدار پایینه
                                موفق باشید :applause:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X